Пређи на садржај

Odsutna u proleće

С Википедије, слободне енциклопедије
Odsutna u proleće
Nastanak i sadržaj
Orig. naslovAbsent in the Spring
AutorAgata Kristi
ZemljaUjedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Žanr / vrsta delatragedija
Izdavanje
Izdavanjeavgust 1944.
Hronologija
PrethodnikTowards Zero
NaslednikDeath Comes as the End

Odsutna u proleće (engl. Absent in the Spring) je ljubavni roman Agate Kristi, treći od šest romana napisan pod pseudonimom.

Sjajni ljubavni romani potpisani imenom misteriozne Meri Vestmakot koji su naišli na odličan prijem kako kod publike, tako i kod kritike, izašli su, zapravo ispod pera Agate Kristi. Ista književna imaginacija koja je smišljala najneobičnija ubistva i vodila nas kroz zapetljane lavirinte mračnih ljudskih poriva umela je i da iznudi i podjednako uzbudljive tvorevine o onoj drugoj, svetlijoj strani čovekove prirode, o njegovim istančanim emocionalnim stopama, o dramama, što prethode iz treperavog odnosa imeđu polova.

Radnja[уреди | уреди извор]

УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис радње!

Vrativši se kući iz posete svojoj ćerki u Iraku, Džoen iznenada otkriva da se oseća usamljeno i skučeno u zabaćenoj kući. Ta iznenadna samoća primorava Džoen da podvuče crtu i da se prvi put u životu suoči sa pravom istinom o sebi. Vrativši se u mislima godinama unazad, Džoen doživljava bolno iskustvo ponovo ispitujući svoje stavove, odnose sa ljudima i postupke, i postaje prilično uznemirena osobom koju otkriva...

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]