Пепа Прасе

Из Википедије, слободне енциклопедије
Пепа Прасе

Peppa Pig.png

Препознатљиво и као Peppa Pig
Земља порекла Уједињено Краљевство Велика Британија
Језик енглески
Број сезона 4
Број епизода 209
Продукција
Дужина трајања 5 минута
Дистрибутер Ентертејнмент ван
Емитовање
Први емитер Никелодеон
Премијерно приказивање на Никелодеон
Прво приказивање 31. мај 2004.
Емитовање у Србији
Први емитер ТВ Ултра
Спољашње везе
Званичан веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Пепа Прасе (енгл. Peppa Pig) британска је дечја анимирана телевизијска серија. Серија је премијерно емитована 31. маја 2004. године. До данас су емитоване четири сезоне са преко 200 епизода. Серија је емитована у 180 земаља.[1] На српском језику се емитовала на четири ТВ канала: 1,2 сезона на ТВ Ултра, Минимакс; 3 сезона и 4 сезона на телевизији Мини Ултра. Све 4 сезоне такође су емитоване на телевизији Пинкидс. [2]

Радња серијала[уреди]

Серија је заснована на авантурама антропоморфног женског прасета по имену Пепа, њеног млађег брата Џорџа, њене породице и пријатеља. Сваки од њених пријатеља је различита врста сисара. Пепини пријатељи су истих година као и она, и Џорџови пријатељи су исто годиште као и он. Пепа обожава да се игра, али и да скакуће по блатњавим барицама. Свака њихова авантура срећно се завршава уз гласан смех. Епизоде ​​имају тенденцију да представе свакодневне активности као што су одлазак на игралиште, на пливање, посете баби и деди или вожња бицикла. Пепина најбоља другарица је Сузи Овца.

Списак ликова[уреди]

  • Пепа Прасе - главни лик серијала. Она ужива у скакању по блатњавим барицама, у игрању са својим медом, причању бајки. Пепа има 4 године. Најбоља другарица јој је овца Сузи.
  • Џорџ Прасе - Он је Пепин млађи брат. Његова омиљена играчка је диносаурус по имену "Господин Диносаурус" кога Џорџ шесто опонаша са "грррр". Џорџ има 2 године.
  • Мама Прасе - Мама Прасе је Пепина и Џорџова мајка.
  • Тата Прасе - Тата Прасе је Пепин и Џорџов отац. Он је прилично лењ и округао у струку. Он је архитекта што се види у многим епизодама.
  • Дека и Бака Прасе - Они су родитељи Маме Прасе. Деда Прасе се бави баштованством и најбољи пријатељ му је Дека пас. Бака Прасе узгаја јабуке, а има и три пилета и папагаја Поли.

Приказивање[уреди]

Серија се приказивала у 180 земаља.

  • Уједињено Краљевство Сједињене Америчке Државе Русија — Никелодеон
  • Хрватска — Нова ТВ
  • СрбијаМини Ултра, Ултра, Минимакс, Пинк Кидс. Гласови: Јелена Ђордевић, Ана Поповић, Дарко Томовић, Ана Марковић, Марко Мрђеновић, Зоран Ћосић, Валентина Павличић, Јелена Стоиљковић, Ивана Александровић, Дејана Бајрактаревић, Теодора Миљковић, Александар Баошић, Вукан Вујовић.

Контроверзе[уреди]

У прве две сезоне ликови из серије су могли да се виде како се возе колима без везивања појаса или како возе бицикле без кацига. Након реакција јавности, те епизоде су преправљене, а у наредним епизодама појас и кациге су били обавезни.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]