Елвир Лаковић

Из Википедије, слободне енциклопедије
BŽO-Help.svg Овај чланак нема никакве независне и поуздане изворе.
Према правилима о биографијама живих особа, он мора садржавати изворе. Помозите да се чланак унапреди тако што ћете му додати неутралне, проверљиве и поуздане изворе.

Напомена: Контроверзне тврдње о живим особама које немају референцу или је референца коју имају непоуздана — без обзира да ли је тврдња позитивна, негативна, неутрална или само мало вероватна — мора бити одмах уклоњена без икакве дискусије.
Ако имате коментаре који би могли да донесу решењу проблема, молимо вас да погледате страницу за разговор.

Елвир Лаковић

Елвир Лаковић на Песми Евровизије 2008.
Елвир Лаковић на Песми Евровизије 2008.

Подаци
Пуно име Елвир Лаковић
Датум рођења (1969-03-15) 15. март 1969. (46 год.)
Место рођења Горажде (СФРЈ, данас БиХ)
Друга имена Лака
Активни период 1998-
Инструмент Вокал
Жанр Поп, Алтернативни рок
Занимање Певач

Елвир Лаковић (рођен у Горажду, 15. март 1969.), познат као Лака је босанскохерцеговачки певач. Лака је постао познат у националним размерама 1998. када је снимио песму „Мало сам се разочар’о“. Познат је и по песмама „Вјештица“, „Мор’о“ и „Пишкила“. Неколико година је провео у Њујорку пре него што се вратио у Босну и Херцеговину и снимио свој први албум „Зец“ 2007. године, који је издат и у Хрватској. Представљао је Босну и Херцеговину на Песми Евровизије 2008. у Београду са песмом „Покушај“. Заузео је девето место у првој полуфиналној вечери, пласиравши се тако у финале, у којем је освојио десето место. Лака има сестру Мирелу са којом је певао на Евровизији.


Спољашње везе[уреди]