Елвир Лаковић

Из Википедије, слободне енциклопедије
BŽO-Help.svg Овај чланак нема никакве независне и поуздане изворе.
Према правилима о биографијама живих особа, он мора садржавати изворе. Помозите да се чланак унапреди тако што ћете му додати неутралне, проверљиве и поуздане изворе.

Напомена: Контроверзне тврдње о живим особама које немају референцу или је референца коју имају непоуздана — без обзира да ли је тврдња позитивна, негативна, неутрална или само мало вероватна — мора бити одмах уклоњена без икакве дискусије.
Ако имате коментаре који би могли да донесу решењу проблема, молимо вас да погледате страницу за разговор.

Елвир Лаковић
ESC 2008 - Bosnia & Herzegovina - Laka, 1st semifinal.jpg
Елвир Лаковић на Песми Евровизије 2008.
Пуно име Елвир Лаковић
Друга имена Лака
Датум рођења (1969-03-15)15. март 1969.(47 год.)
Место рођења Горажде
СФРЈ, данас БиХ
Активни период 1998
Занимање певач
Жанр(ови) поп, алтернативни рок

Елвир Лаковић (рођен у Горажду, 15. март 1969.), познат као Лака је босанскохерцеговачки певач. Лака је постао познат у националним размерама 1998. када је снимио песму „Мало сам се разочар’о“. Познат је и по песмама „Вјештица“, „Мор’о“ и „Пишкила“. Неколико година је провео у Њујорку пре него што се вратио у Босну и Херцеговину и снимио свој први албум „Зец“ 2007. године, који је издат и у Хрватској. Представљао је Босну и Херцеговину на Песми Евровизије 2008. у Београду са песмом „Покушај“. Заузео је девето место у првој полуфиналној вечери, пласиравши се тако у финале, у којем је освојио десето место. Лака има сестру Мирелу са којом је певао на Евровизији.


Спољашње везе[уреди]