Пређи на садржај

Несташне године

С Википедије, слободне енциклопедије

Несташне године
Уводна шпица
Препознатљиво и каоHeartbreak High
ФорматОмладинска серија
ТворацЕлизабет Колмен
Филип Далкин
УлогеВиди чланак
Држава порекла Аустралија
Број епизода210
Дужина трајања50 минута
Емитовање
Премијерно наABC
Прво приказивање1. април 1994 — 1. новембар 1999.

Несташне године (у оригиналу: Heartbreak High) је аустралијска телевизијска серија о ученицима измишљене гимназије Хартли у Сиднеју. Снимљена је као наставак филма из 1993. The Heartbreak Kid. Серија је у почетку обухватала догађаје у школи, да би се у каснијим сезонама догађаји проширили и ван школе.

Серија је приказивана на ТВ станици Ten Network од 1994. до 1996, а затим на ТВ станици ABC од 1997. до 1999. Британска ТВ станица BBC је финансијски помагала снимање серије. Серија је приказивана широм Европе. Нарочито успешно је било приказивање у Албанији, Аустрији, Грчкој, Естонији, Литванији, Мађарској, Македонији, Немачкој, Норвешкој, Пољској, Русији, Словенији, Србији, Холандији, Хрватској,Црној Гори и Чешкој. Ван Европе, серија је била популарна у Израелу и Индији. У Србији је првобитно приказивана на Трећем каналу РТС, затим на ТВ Станком и Арт ТВ, као и на многим локалним телевизијским станицама, као што је бивша ТВ Фан из Ковина.

После седме сезоне серија је прекинута због тешкоћа у проналажењу иностраних ТВ станица које би желеле да откупе право на емитовање и због одустајања BBC од даљег финансирања. Серија и данас има велики број обожавалаца.

Садржај серије

[уреди | уреди извор]
УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис радње!

Серија приказује живот ученика измишљене гимназије Хартли у Сиднеју. У серији су обухваћене многе теме живота младих, као што су: дрога, љубав, религија, бескућништво.

Глумачка екипа

[уреди | уреди извор]

DVD издања

[уреди | уреди извор]

Прва сезона серије је издата на два DVD комплета у Немачкој. Ово није званично издање серије.[1] Иако међу обожаваоцима серије постоји интересовање за DVD издањем серије, још увек нема званичних информација о томе.

Референце

[уреди | уреди извор]
  1. ^ Heartbreak High - Season 1.1, Приступљено 15. 4. 2013.

Спољашње везе

[уреди | уреди извор]