Несташне године

Из Википедије, слободне енциклопедије
Несташне године
Heartbreakhigh.JPG
Уводна шпица
Препознатљиво и као Heartbreak High
Формат Омладинска серија
Творац Елизабет Колмен
Филип Далкин
Улоге Види чланак
Држава порекла  Аустралија
Број епизода 210
Дужина трајања 50 минута
Емитовање
Премијерно на ABC
Прво приказивање 1. април 1994.  — 1. новембар 1999.

Несташне године (у оригиналу: Heartbreak High) је аустралијска телевизијска серија о ученицима измишљене гимназије Хартли у Сиднеју. Снимљена је као наставак филма из 1993 The Heartbreak Kid. Серија је у почетку обухватала догађаје у школи, да би се у каснијим сезонама догађаји проширили и ван школе.

Серија је приказивана на ТВ станици Ten Network од 1994. до 1996, а затим на ТВ станици ABC од 1997. до 1999. Британска ТВ станица BBC је финансијски помагала снимање серије. Серија је приказивана широм Европе. Нарочито успешно је било приказивање у Албанији, Аустрији, Грчкој, Естонији, Литванији, Мађарској, Македонији, Немачкој, Норвешкој, Пољској, Русији, Словенији, Србији, Холандији, Хрватској,Црној Гори и Чешкој. Ван Европе, серија је била популарна у Израелу и Индији. У Србији је првобитно приказивана на Трећем каналу РТС, затим на ТВ Станком и Арт ТВ, као и на многим локалним телевизијским станицама, као што је бивша ТВ Фан из Ковина.

После седме сезоне серија је прекинута због тешкоћа у проналажењу иностраних ТВ станица које би желеле да откупе право на емитовање и због одустајања BBC од даљег финансирања. Серија и данас има велики број обожавалаца.

Садржај серије[уреди]

Red information icon with gradient background.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис!

Серија приказује живот ученика измишљене гимназије Хартли у Сиднеју. У серији су обухваћене многе теме живота младих, као што су: дрога, љубав, религија, бескућништво.

Глумачка екипа[уреди]

DVD издања[уреди]

Прва сезона серије је издата на два DVD комплета у Немачкој. Ово није званично издање серије.[1] Иако међу обожаваоцима серије постоји интересовање за DVD издањем серије, још увек нема званичних информација о томе.

Референце[уреди]

  1. Heartbreak High - Season 1.1, Приступљено 15. 4. 2013.

Спољашње везе[уреди]