Корисник:Hi im Bruter/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Леагуе оф Легендс[1] (енг. League of Legends; позаната као и ЛоЛ) је

League of Legends
Logo poznate video igre
Developer(i)Riot Games
Izdavač(i)Riot Games
PlatformeWindows, MekOs
Izlazak27. октобар 2009.
Žanr(ovi)Вишекорисничка онлајн борбена арена
ModifikacijeВишекорисничка
Režiser(i)Том Кардвел
Producent(i)Стивен Сноу
Троавис Џорџ
Dizajner(i)Кристина Норман
Роб Герет
Стив Фик
UmetniciЕдмундо Санчез
Трој Адам
Паул Кон
PisciЏорџ Крстић
Kompozitor(i)Кристијан Линк
Način kontroleТастатура и Рачунарски миш

вишекорисничка онлајн борбена арена коју је развила и издала компанија Риот Гамес[2] за Виндовс (енг. Microsoft Windows ) и Мек ОС (енг. MacOS). Игра користи Фримиум (енг. Freemium) модел и подржана је микротрансакцијама, инспирисана играма као што су Worcraft III: The Frozen Throne и Defense of the Ancients.

Лол играчи преузимају улогу невидљивог "призивача" који контролише "хероја" са јединственим магијама и боре се против тиме других играча или компијутерски управљаним херојима.

Ваине Ноћни ловац[уреди | уреди извор]

Схауна Ваине је смртоносн, неславан ловац на чудовишта који је свој живот посветила у проналажењу демона који је убио њену породицу. Наоружана својим самострелима на зглобовима и срце пуно освете, Ваине је само истински срећна када убија практиканте или креације мрачних уметности.

Ваинина младост[уреди | уреди извор]

Као једино дете богатих Демационског[3] пара, Ваине је уживала у својим привилегијама. Већину свог детињства је провела у самоћи, читајући књиге, учењу музике и сакупљајући разних инсеката пронађених на имању. Њени родитељи су у младости путовали преко Рунетерре[4], али су се настанили у Демациу[5] након Схауниног рођења. јер више од било ког места на ком су били, Демацианси су пазили једни на друге.

Убрзо након Ваининог шеснестог рођендана, вратила се кући са свечаног благодана и видела нешто што никада неће заборавити.

Невероватно лепа, жена са роговима стајала је пред крвавим лешевима њених родитеља.

Ваине је вриснула од агоније и ужаса. Пре него што је нестала, демон је спустио поглед на младу девојку и бљеснуо јој грозан, похотљив осмех.

Ваине је покушала да очисти крваву косу из мајчиних очију, али тај розан осмех остао јој је у глави, растући и прождираћи је. Чак и док је дрхтаво затварала оцу очи, његова уста замагљена, замрзнута у својим последњим ужасним тренутцима збуњености, демонски осмех је идаље пролазио кроз њене мисли. Тај осмех је напунио Ваинино вене мржњом до краја њеног живота.

Ваине је покушала објаснити шта се догодило, али нико јој није истински поверовао. Помисао на демона на слободи у добро одбрањеном, магичном краљевству Демације, од свих места била је превише надувана да би се могла разматрати.

Ваине је знала боље. Знала је из демонског осмеха да ће чаробница опет ударити. Чак и Демацијеви високи зидови нису могли да спрече тамну магију да не уђу кроз пукотину. Можда се прерушава у суптилности или се задржава у засенченим угловима, али Ваине је знала да је тамо.

И њој је било доста да се плаши.

Ваинино путовање[уреди | уреди извор]

Ваине је имала срце пуно мржње и довољно кованица да опреми малу војску, али куда би ишла, ниједна војска се није усудила да је следи. Морала је да научи све о тамној магији: Како је пратити. Како је зауставити. Како убити оне који су то вежбали.

Био јој је потребан учитељ.

Родитељи су јој испричали приче о леденим ратницима који су се борили против ледене вештице на северу. Генерацијама су се бранили од њених непознатих сила и мрачних поданика. Ваине је знала да ће тамо наћи свог учитеља. Отказала је своје догађаје и резервирала пролаз на следећем броду до Фрељорда[6]

Убрзо након доласка, Ваине је кренула у потрагу за ловцем на чудовишта. Пронашла га је, мада не на начин на који је планирала. Прелазећи залеђену равницу, Ваинеа је оплела вешто постављена замка . Након што се спустила на дно назубљене, кристалне јаме, Ваине се загледала угледајући леденог трола, пукнутих усана од ишчекивања док је гледао свој улов.

Његов џиновски плави језик опао је док је копље звиждало кроз ваздух, пробијало лобању трола и усадило се дубоко у његов мозак. Гигант се срушио у јаму и Ваине се откотрљала у страну управо на време да избегне да не буде срушена. Лепљиви базен бала и крви прикупљен у њеним чизмама.

Ваинеов спасилац била је ошамућена жена средњих година по имену Фреи. Завила је Ваинине ране док су се стезале уз топлину логорске ватре која се борила да се не загаси у хладном кањону. Фреи је рекла Ваине да је животни посао провела у борби против ледених вештица који су убили њену децу. Ваине је замолила жену да је преузме као студента и научи је да прати мрачна бића света, али Фрељордијан[7] није имао никаквог интереса. Ваине је мирисала на привилегије и новац, од којих ниједан није држао зубе или оштрицу кроз оштру упорност у борби.

Ваине није могла прихватити Фреиев одговор и изазвала је на двобој: ако победи, Фреи ће је тренирати. Ако би изгубила, понудила би се као мамац за поданике Ледене Краљице да би Фреи могла да их заседе. Ваине није имала разлога да мисли да ће победити - њен тренинг износио је једно поподне проучавања мачевања пре него што се уморила од покушаја борбе једном руком иза леђа, али је одбила да одустане. Како би наградио Ваинеину жељу Фреи је бацила снег у Ваинеове очи и потом је научила првом правилу у лову на чудовишта: не играј поштено.

Фреи је видела одлучност у Ваине и није имала ништа осим поштовања. Пред девојком је била дуга стаза као борац, али сваки пут када је Ваине одгурнула своје тело пуно модрица од нечистог снега да настави борбу, Фреи је видела мало више немилосрдног ловца који ова девојка може постати. Претучена вештином, али никад у духу, Ваине је последњи пут замолила Фреиу: обе њихове породице су биле мртве. Фреи би могла провести остатак дана пратећи ледене тролове све док један од њих не одсече њену главу или да научи Ваинеа. Заједно, могли би да убију двоструко више чудовишта. Заједно, могли би спасити двоструко више породица да не доживе бол који их је обоје дефинисао. Фреи је видела исту мржњу и губитак у Ваинеовим очима које су годинама гориле њене.

Фреј се сложила да пође са Ваине до Демацие[8].

Повратак за Демацу[уреди | уреди извор]

Заједно су кренули на пут на југ, маскирајући Фреиа како би преварили Демацине[9] граничаре. Кад су се вратили на Ваинино имање, њих две су провеле године тренирајући. Упркос надигравању удварача који су тражили Ваинеову компанију, Схаунау није интересовало ништа друго сем тренинга са Фреи-ом. Као резултат тога, њих две су постале невероватно блиске.

Фреи је научила Ваинеа о основама тамне магије, зачараним зверима и опаким чаролијама. Ваине је сваку реч Фреи-овог учења примала срцу, али је сматрала да је помало узнемирујуће што Фреи никада није објаснила како је сазнала толико специфичности ових мушких поступака.

Због будних војника и антимагичних стабала краљевства, тамна створења била су ретка у зидовима Демације,[10] па би Фреи и Ваине ноћу ушли у пограничне шуме да лове. Ваине је своје прво убиство - крвожедно створење које је чекало на путујуће трговце - забележила у својој осамнаестој години.

Натопљен крвљу бића, нешто се пробудило у Ваине: задовољство. Врућа освета и насиља продирала је кроз њену крв и она је уживала у осећају.

Ваине и Фреи провеле су неколико година у лову на мрачна створења, поштовање једно према другом расло је са сваким убиством. Једног дана Ваине је схватила да воли Фреиа као мајку, али њене емоције породичне љубави биле су толико испреплетене с болом и упрљане траумом, Ваине се борила против њих као да би било која звер напоље наудила.Ваине и Фреи путовали су Валораном[11], све док им нису приче из оближњих барова дошле до уха , шапућући о демонском рогатом створењу очаравајуће лепоте. Према причама, демон је био заузет: формирала је култ, осмишљен да привуче поклонике који ће је обавити. Људи би ишли у брда, да их више никада не чују. Речено је да су високи свештеници култа имали свети терен у близини литице, где су припремали жртвујуће демоне. Ваине и Фреи су одмах кренули у лов.

Док су се током ноћи кретали у брда, Ваине се нашла растројена. Први пут откад је започело њихово партнерство, осећала се забринутост за Фреиа - забринута што ће можда изгубити мајчин лик по други пут. Пре него што је могла да призна свој страх, један од демонских свештеника скочио је из жбуња и замахнуоу буздованом на Ваинево раме.

Ваине је тешко рањена. Фреи је имала кратак тренутак оклевања, али очи су јој се са сигурношћу побелеле док се извињавала свом пријатељу и трансформирала у монструозног фрељордијског[12] вука. Док је Ваине у шоку посматрала, Фреи је - у свом анималистичком облику - истргнула свештеникову тетиву са грла брзим покретом њених моћних чељусти.

Како је свештеничко тело постављено Ваинеовим стопалима, Фреи је преузела њен људски облик, али су јој очи издале уплашену животињу. Објаснила је да је након смрти породице постала шаман, позивајући клетву на себе како би стекла моћ да промени облик и бори се против Ледене вештице. Ритуал који јој је дао ове моћи укључивао је тамну магију, али она је ову жртву учинила да заштити-

–Ваине је ставила стрелицу кроз Фреиево срце не допуштајући јој још један слог. Каква год осећања била према Фреиу, испарила је откривши њену праву природу. Суза се створила у Фрејевом оку када се срушила, али Ваине није приметила - какву су топлину двоје делили умрла са Фреием.

Било је још неколико сати до зоре, што је значило да су преостали сати да се настави лов. Ваине је мислила само на демона. Убиство које би било њено. И сва убиства која предстоје. Рунетеррино [13]подземље би се плашило ње, баш као што се и она њих једном плашила.

Први пут после смрти својих родитеља, Ваине се насмешила.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „League of Legends”. eune.leagueoflegends.com (на језику: енглески). Приступљено 2020-05-19. 
  2. ^ „Home”. Riot Games (на језику: енглески). Приступљено 2020-05-19. 
  3. ^ „Demacia - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  4. ^ „Map of Runeterra - Universe - League of Legends”. map.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  5. ^ „Demacia - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  6. ^ „Freljord - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  7. ^ „Freljord - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  8. ^ „Demacia - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  9. ^ „Demacia - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  10. ^ „Demacia - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  11. ^ „Map of Runeterra - Universe - League of Legends”. map.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  12. ^ „Freljord - Regions - Universe of League of Legends”. universe.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19. 
  13. ^ „Map of Runeterra - Universe - League of Legends”. map.leagueoflegends.com. Приступљено 2020-05-19.