Борислав Стефановић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Борислав Стефановић

Borko Stefanović.jpg

Биографија
Датум рођења (1974-02-05) 5. фебруар 1974. (41 год.)
Место рођења Нови Сад (СФРЈ)
Политичка партија Демократска странка

Борислав „Борко“ Стефановић (Нови Сад, СФРЈ, 5. фебруар 1974) је бивши политички директор у Министарству спољних послова Републике Србије и Шеф преговарачког тим за разговоре са Приштином. Тренутно посланик Демократске странке у парламенту Републике Србије.

Рођен је у Новом Саду, детињство је провео у насељу Лиман. Завршио је гимназију у Сремским Карловцима, након чега уписује Правни факултет. Био је члан новосадског панк-рок бенда Генерација Без Будућности, у којем је свирао бас-гитару. Прво запослење му је било као адвокатски приправник.

После петооктобарских промена и смене Слободана Милошевића пријавио се 2001. на јавни конкурс у Министарство иностраних послова СР Југославије. Године 2003. Министарство иностраних послова га је послало на рад у амбасаду Државне заједнице Србије и Црне Горе у Вашингтону у којој је амбасадор тада био Иван Вујачић. Стефановићев посао је био лобирање у америчком конгресу, где је успешно створио темеље српског кокуса на Капитол хилу. Због успешног рада, унапређен је на место заменика амбасадора. Маја 2007. за министара спољних послова Србије био је изабран Вук Јеремић који га је позвао у Београд и поставио за шефа свог кабинета, као и политичког директора у свом министарству.

Спољашње везе[уреди]

Са других Викимедијиних пројеката: