Спорт клуб

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Спорт Клуб
Типспортски
Земља Србија
 Хрватска
 Босна и Херцеговина
 Црна Гора
 Словенија
 Македонија
 Мађарска
 Пољска
ДоступностТотал ТВ, СББ
ВласникЈунајтед група
Кључни људиНемања Симеуновић
Датум покретањаЈануар, 2006.
Формат сликеХД
Веб-сајтwww.sportklub.rs

Спорт клуб је спортски канал који се емитује у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Словенији, Мађарској и Пољској од 2006. године. У Хрватској се почео емитовати 2007. а у Македонији 2011. године.

Приказује различите врсте спортова као што су: фудбал, кошарка, рагби, тенис, мото-спорт, амерички фудбал, xокеј на леду, одбојка, рукомет, атлетика и голф. У власништву је Јунајтед групе. Доступан је у ХД технологији.

Историјат[уреди]

Почевши од 22. септембра 2013. године Спорт Клуб, Спорт Клуб+, Спорт Клуб Прајм и Голф Клуб су преименовани у Спорт Клуб 1, Спорт Клуб 2, Спорт Клуб 3 и Спорт Клуб Голф (СК 1, СК 2, СК 3 и СК Голф). Спорт Клуб Голф приказује такмичења са највећих светских турнира. Поред промене назива, употпуности је промењен визуелни идентитет укључујући нови лого. Касније су додати и канали Спорт клуб ХД, Спорт клуб 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, с тим што канали Спорт клуб 5, 6, 7, 8, 9 и 10 емитују програм само по потреби, а у осталим терминима се на тим каналима емитује промо програм.

Спорт Клуб у својој понуди приказује следећа такмичења:

Фудбал:[уреди]

ЛИГЕ:

КУПОВИ:

Кошарка:[уреди]

ЛИГЕ:

КУПОВИ:

Тенис:[уреди]

Мото-спорт:[уреди]

Амерички фудбал:[уреди]

Одбојка:[уреди]

Рукомет:[уреди]

  • Шпанска АСОБАЛ лига
  • Шпански куп
  • Шпански суперкуп
  • Словеначка лига

Хокеј на леду:[уреди]

Атлетика:[уреди]

Рагби:[уреди]

Програмска шема[уреди]

Спорт Клуб приказује више од 320 дана годишње директних преноса. Нови, уједначени, називи канала и нови лого и визуелни идентитет помоћи ће гледаоцима да се снађу у програмској шеми, која је сваког дана пуна најекслузивнијих преноса различитих спортова. Побољшан је и модернизован сајт Спорт Клуба, па је и тај све популарнији медиј добио значај који заслужује.

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]