Суперстар ТВ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Суперстар
Типтелевизијска мрежа
ЗемљаСрбија
СедиштеМилутина Миланковића 9, Београд
ВласникТелеком Србија
Кључни људиНебојша Жугић (директор, главни и одговорни уредник)
Датум покретања15. новембар 2018. год.; пре 10 месеци (2018-11-15)
Формат слике576i (СДТВ)
1080i (ХДТВ)
Мрежне
афилијације

Стар ТВ
Веб-сајтwww.superstartv.rs

Суперстар[1] српска је телевизијска мрежа у власништву Телеком Србије која је са емитовањем почела 15. новембра 2018. године. Седиште мреже се налази на адреси Милутина Миланковића 9, Београд.

Историјат[уреди]

Власник телевизије Суперстар, Телеком Србија, најавио је недељу дана пре почетка емитовања како ће на телевизији бити доступни најпопуларнији филмови и серије, као и серије домаће продукције. Суперстар нуди богату понуду најпопуларнијих светских дугометражних филмова који се премијерно емитују. Како су филмови углавном емитовани на Суперстару, Телеком Србија од 28. априла 2017. године емитује телевизију Стар, чији се програм састоји од високо награђиваних холивудсних серија.

Основни концепт Суперстара, осим на страној, највећим делом ће се заснивати и на серијама из домаће продукције. Суперстар емитује крими серију Беса, а од 24. марта 2019. године приказује се нова серија Државни службеник.[2] Осим овога, на Суперстару ће се емитовати у будућности чак 6 домаћих серија које ће заједничким снагама реализовати Радио-телевизија Србије и Телеком Србија, а у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине је планирана реализација 2 домаће серије, као и нове епизоде серијала Државни посао.

Од јесени 2019. године почиње емитовање нове хумористичке серије, Нек иде живот.[3] Такође, Суперстар ће од јесени приказивати серију Дуг мору, за коју су сарађивали Телеком Србија и Радио-телевизија Србије. Од јесени се такође очекују нове епизоде серија Врата до врата и Државни службеник.[4]

Програм[уреди]

Суперстар углавном на свом програму приказује како стране, тако и домаће филмове и серије. Телеком Србија је, у сарадњи са продукцијским кућама, произвео велики број серија које се емитују на мрежи.

Серијски програм[уреди]

Серијски програм чини велики удео у програмској шеми телевизије. Суперстар је у највећој количини емитовао домаће серије, из сопствене продукције. Емитоване стране серије су:

Суперстар је приказао домаће серије, а оне су:

Филмски програм[уреди]

Највећи удео у програму чине углавном амерички филмови. Суперстар је емитовао неке од најпознатијих блокбастера, који су достигли велику гледаност. Највише емитованих филмова је из каталога студија Ворнер брос, као што су Шерлок Холмс, Хари Потер, Секс и град и многи други.[5]

Референце[уреди]

  1. ^ „SUPERSTAR TV ekskluzivno”. mts - Tvoj svet. Приступљено 19. 4. 2019. 
  2. ^ Суперстар ТВ ће бити српски ХБО Приступљено 6. 4. 2019.
  3. ^ Od jeseni novi sitkom „Nek’ ide život” na kanalu SuperStar TV i TV Pink! Приступљено 22. 9. 2019.
  4. ^ Zabavna jesen uz domaće serije na SuperStar TV Приступљено 22. 9. 2019.
  5. ^ SUPERSTAR TV - ekskluzivno na mts TV-u! Приступљено 22. 9. 2019.