Суперстар ТВ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Суперстар телевизија
Типтелевизијска мрежа
Земља Србија
Датум првог
емитовања

15. новембар 2018.
Доступност Србија
СедиштеСветог Николе 58, Београд
ВласникТелеком Србија
Кључни људиБранислав Стојановић
(директор, главни и одговорни уредник)
Датум покретања15. новембар 2018.
Формат слике576i (СДТВ)
1080i (ХДТВ)
Веб-сајтsuperstartv.rs

Суперстар телевизија[1] српска је телевизијска мрежа у власништву Телеком Србије која је са емитовањем почела 15. новембра 2018. године. Седиште мреже се налази на адреси Светог Николе 52, Београд.

Историјат[уреди]

Власник телевизије Суперстар, Телеком Србија, најавио је недељу дана пре почетка емитовања како ће на телевизији бити доступни најпопуларнији филмови и серије, као и серије домаће продукције. Супер стар нуди богату понуду најпопуларнијих светских дугометражних филмова који се премијерно емитују. Како су филмови углавном емитовани на Суперстару, Телеком Србија од 28. априла 2017. емитује телевизију Стар, чији се програм састоји од високо награђиваних холивудсних серија.

Основни концепт Суперстара, осим на страној, највећим делом ће се заснивати и на серијама из домаће продукције. Телевизија емитује крими серија Беса, а од 24. марта 2019. приказује се нова серија Државни службеник.[2] Осим овога, на Суперстару ће се емитовати у будућности чак 6 домаћих серија које ће заједничким снагама реализовати Радио-телевизија Србије и Телеком Србија, а у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине је планирана реализација 2 домаће серије, као и нове епизоде серијала Државни посао.

Референце[уреди]

  1. ^ „SUPERSTAR TV ekskluzivno”. mts - Tvoj svet. Приступљено 19. 4. 2019. 
  2. ^ Суперстар ТВ ће бити српски ХБО Приступљено 6. 4. 2019.