ТВ Белами

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Радио-телевизија Белами
ТипРегионална телевизија
Земља Србија
ДоступностЈужни регион, цела Србија
СедиштеТрг Краља Милана 6 - 8, 18000 Ниш
Датум покретања2. јул 1982. — Радио,
6. мај 1993. — Телевизија
Формат слике16:9
Веб-сајтwww.belami.rs

Радио-телевизија Белами (изворно Belle Amie, позната као ТВ Белами или само Белами) је најстарија радио-телевизија на Југу Србије. У империју "Беламија" спадају и народне новине.

Почетак Беламија

ТВ "Белами" је најстарији приватни нишки медиј. Белами је са радом кренуо 1982, као прва приватна радио станица која је програм емитовала у Нишу, да би за 11. године била основана и телевизија. Убрзо након тога Белами отвара нови радио, да би 2006. године почео емитовање. ТВ "Белами" важи за медиј који је препознатљив по незавиности и објективности и једини је медиј који никад није био повезиван ни са једном политичком странком. У медијску империју југоисточне Србије спадају и "Народне новине" које су такође у саставу "Белами корпорације“. Ова телевизија је најгледанија регионална и кабловска телевизија у Србији и једина регионална тв станица која емитује дигитални телевизијски сигнал (21. канал). У "Белами медијску империју" спада и белами портал, који важи за један од најпосећенијих у региону.

Емисије

Телевизија "Белами" има много ауторских емисија. Једне од најпознатијих емисија на овој регионалној телевизији су: "Одговорни", "Белами поподне", "Белами јутро", "Агора", "Седми дан", "Ребус", "Између редова", "Изјава недеље", "Суботом" и друге. Према званичним мерењима гледаности све емисије телевизије "Белами" су јако гледане, што потврђују и многе награде које су добили аутори истих.

Филмски и серијски програм

РТВ "Белами" сарађује са многим дистрибутерским кућама. У почетку емитовања ова телевизија је емитовала многе квалитетне тв серије стране продукције, а у данашње време ова телевизија се фокусира на емитовање емисија из сопствене продукције, као и на емитовање домаћих и страних филмова. На овој телевизији су емитовани многи популарни филмови врхунске продукције.

Опремљеност

ТВ "Белами" има потпуну опремљеност и у техничком смислу. Све битније догађаје ова телевизија прати уживо у ХД квалитету слике, сву потребну опрему, као што су монитори, тв промтери и друге техничке ствари ова телевизија поседује. "Белами" је у мају напунила 18. година постојања. Дан телевизије је на Ђурђевдан.

Спољашње везе