Разговор са корисником:Gmihail

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --SashatoBot (разговор) 13:20, 25. новембар 2008. (CET)

Slike[уреди]

Zdravo! Vidim da kod nekih slika koje si poslao piše scan: Mihailo Grbić, a kod nekih photo: Mihailo Grbić. Da li si ti autor tih fotografija ili si ih odnekle skenirao? mickit 23:17, 18. јануар 2012. (CET)

Hvala na pojašnjenju u vezi sa slikama. Inače, na Vikipediji ne persiramo jedni drugima jer ne znamo ko se krije iza nekog korisničkog imena, a s druge strane smatra se da smo kolege, saradnici i da je lakše voditi konverzaciju kada ne persiramo jedni drugima, odnosno kada izbegavamo formalnosti te vrste. mickit 15:36, 19. јануар 2012. (CET)
Ne postoje pravila u vezi sa načinom obraćanja. Meni nije problem da persiram ljudima koji to žele, ali je praksa da jedni drugima ne persiramo :) mickit 15:55, 19. јануар 2012. (CET)

Иначе, питао сам те за порекло слика јер имам намеру да их преместима на Оставу, тако да осим ове могу да их користе и друге википедије и сродни пројекти. mickit 23:52, 20. јануар 2012. (CET)

Порука[уреди]

Здраво. Претпостављам да си ми ти послао ову поруку. Уколико не желиш да добијаш обавештења преко и-мејла, отиђи у подешавања, искључи опцију Пошаљи ми е-пошту када се промени моја корисничка страна за разговор и сними страницу. mickit 10:17, 21. јануар 2012. (CET)

Чист српски![уреди]

Браво, за конструкцију "развој система се требао одвијати", само не знам у ком делу Србије се тако говори. Употреба инфинитива није карактеристика нашег језика, а веома је карактеристична за неке "језике" западно од нас (утицај немачког) - па сам одлучи, ако ти сујета дозволи.

Gmihail (разговор) 08:43, 9. фебруар 2016. (CET)

У српском језику једнако се користи како инфинитив тако и конјуктив. Пасив је потекао из немачког језика (нпр: Нисте у праву од Ваше стране, зато требате си одстранити национализам). Осим тога, српски језик се користи ,замислите, не само у Србији! Не знам само који ТИ је то Ваш језик?! -Толико о сујети... Gotech8 (разговор)

Greenhouse[уреди]

Пријатељу, из ког периода (приближно) је ова слика? Да ли имаш неку представу о томе? mickit 19:04, 31. јануар 2012. (CET)

Расадници[уреди]

Хтео бих најпре да ти пожелим добродошлицу и да ти се захвалим на твом доприносу. Погледао сам ситуацију и могу да кажем следеће: пошто се ради о специфичној врсти расадника, као што си и навео, сасвим је оправдано да стоји претходни назив. Опцију за преименовање имаш на врху чланка поред звездице. Такође бих хтео да додам да нема потребе да цела реч "расадник" буде написана великим словима. Довољно је само прво слово да буде велико. --Новак (разговор) 18:59, 1. фебруар 2012. (CET)

Споменица[уреди]

Доделио сам ти споменицу за твој досадашњи допринос википедији. Знам да споменица нема материјални значај и да није опипљива, али је то један од начина на који ми, википедијанци, награђујемо једни друге. Срећан рад! mickit 13:37, 2. фебруар 2012. (CET)

Ботаничка номенклатура[уреди]

Поштовани, извињавам се уколико сам Вас икако повредио. Али Ваш чланак ми је упао у очи када је означен шаблоном за сређивање која се тешко скида а на википедији постоје чланци који имају тај шаблон по пар година. Ја сам променио на шаблон почетник којим се много брже решавају недостаци на чланку. Наравно да се не разумем у биологију али немојте погрешно да тумачите моју добру намеру да Ваш чланак постигне квалитете енциклопедијског чланка. Са пар промена и мало труда можемо да скинемо постављени шаблон. Прво на википедији не може да се пише све великим словима: "INTERNATIONAL CODE OF BOTANICAL NOMENCLATURE"... Друго потребно је да се направе одељци. Треће Rosa canina L. нема потребе да буде толико уочљива јер ово није часопис. Затим нема потребе за толико појачаног текста. Реците ми да ли Ви можете да направите ове промене или имате потребу да Вам помогнем. Уколико желите радо ћу Вам помоћи. --Алекс (разговор) 01:17, 9. фебруар 2012. (CET)

Slanje slika[уреди]

Zdravo, vidim da saljes puno slika. Samo ako bi mogao da saljes slike na Commons. Kada posaljes sliku na sr.wiki, njih moze da koristi samo sr.wiki, a ako posaljes na Commons, mogu vikipedije na svim jeizicima i mnogi drugi projekti. -- Bojan  Razgovor  04:10, 8. март 2012. (CET)

Грабуље[уреди]

Нисам био свестан да је "грабуље" плуралија тантум. Да ли постоји неки извор за то? --Ф± 10:20, 6. мај 2012. (CEST)

Замолио бих те да ми се не обраћаш са "администраторе", јер то што сам овде администратор не игра никакву улогу у овој дискусији. Такође нема потребе да ми се обраћаш пуним именом и презименом. Знамо га обојица. Нисам успео да нађем ниједан извор који тврди тако нешто, и поред тражења на интернету (други извори ми тренутно нису доступни). Радо ћу преименовати назад, али за сада не видим зашто бих. --Ф± 22:44, 7. мај 2012. (CEST)

Вратио сам назив на Грабуље (мада се у мом крају та пољопривредна алатка назива „Грабље“). Имам примједбу на Ваш начин комуникације на википедији. Увијек требате претпоставити најбољу намјеру када се обраћате другим корисницима. Корисник је преименовао чланак „Грабуље“ у „Грабуља“ јер је мислио да тако треба, а не зато да би ометао Ваш рад или да би тјерао инат. Нема потребе да му се обраћате оштрим тоном и да истичете чињеницу да је исти администратор, јер та чињеница нема никакве везе са расправом о садржају. Овде није обичај да се једни другима обраћамо са „Ви“ (осим ако то неко изричито не затражи), већина нас је овде пријављена под псеудонимом и не знамо колико ко има година. Поздрав!--В и к и в и н д 21:09, 8. мај 2012. (CEST)

Најпре, заиста је ирелевантно ко колико овде има година. Ја нисам знао да ти имаш (или ви имате) преко 60 година (на корисничкој страни макар то не пише), нити је то битно у овом контексту. На Википедији постоји тај обичај да се сви обраћамо једни другима без персирања, јер је атмосфера овде опуштенија него у стварном животу. Што се тиче одласка, посаветовао бих те да ипак мало размислиш о томе. Мој циљ није да икога отерам одавде, већ да успоставим уљудну комуникацију и сарадњу. Ја мислим да нисам био нељубазан у комуникацији са тобом. Што се тиче грабљи и грабуља, мени тај текст на хрватском (који, опет, није српски) није убедљив нити довољан доказ за плуралија тантум. Но, то сам можда само ја. На крају крајева, Викивинд је преместио чланак назад на множину, а мени није стало да враћам то, тако да... нека вам буде. --Ф± 23:41, 8. мај 2012. (CEST)

Маска[уреди]

Зато што сматрам да је боље да се на том месту налази слика Милошевог гроба него посмртна маска, која више плаши него што едукује.--Свифт (разговор) 08:11, 15. март 2014. (CET)

Јерменска црква[уреди]

Постоји више јерменских црквених организација. Овај храм у Новом Саду су користили припадници Јерменске католичке цркве. --نوفاك اتشمان‎ 16:46, 18. март 2014. (CET)

Karta Avale[уреди]

Slika, koja je bila obrisana zbog kršenja autorskih prava, je privremeno vraćena. Možete da osporite zahtev za brisanje slike na njenoj strani za razgovor. --Dcirovic (разговор) 13:14, 31. март 2014. (CEST)

Грабуље[уреди]

Суштина измене је била да линк ка Остави није спољашња веза као што је било. Стварно не знам откуд ми идеја да ставим то у загради. Обрисао сам сад. Остатак текста је само козметички уређен (тј. одмакнут, јер први пасус треба да садржи само најосновније информације), тако да навођење литературе није било неопходно. Не разумем део са 50000000 измена. Немој да се љутиш, молим те. --Lakisan97 (разговор) 21:14, 5. април 2014. (CEST)

Музеј Бардо[уреди]

Ove slike su obrisne, zato što nemamo dozvalu nosioca autoriskih prava za objavljivanje na Vikipediji

 • Mahdia brod.jpg (Trasa grčkog broda stradalog u oluji kod grada Mahdija (informaciona tadla u muzeju Bardo, Tunis) foto: Mihailo Grbić)
 • KARTA AVALE.jpg (Karta Avale (sa informacione table u podnožju Tornja) foto: Mihailo Grbić.)

Sledeće slike su obrisane zato što su dela Paje Jovanovića zaštićena autorskim pravima do 1. januara 2028.

 • Sveti djordje s karlovci.jpg ("Sveti Đorđe" Paja Jovanović (Saborna crkva u Sremskim Karlovcima) foto: Mihailo Grbić)
 • Mojsije prima tablice zakona.jpg ("Mojsije prima tablice zakona" Paja Jovanović (Saborna crkva u Sremskim Karlovcima) foto: Mihailo Grbić)
 • Beseda na Maslinskoj gori.jpg ("Beseda na Maslinovoj gori" Paja Jovanović (Saborna crkva u Sremskim Karlovcima) foto: Mihailo Grbić)
 • Paja jovanovic solomon.jpg (“Solomon premudri” Paja Jovanović (Saborna crkva u Sremskim Karlovcima) foto: Mihailo Grbić.)

Velika većina slika koje ste do sada uneli su slobodne slike. Znatan broj vaših slika je obrisan nakon što su prenete na globalnu ostavu. Bilo bi dobro da slobodne slike, uključujući preostale slobodne slike Muzeja Bardo, pošaljete direktno na globalnu ostavu. --Dcirovic (разговор) 20:25, 16. април 2014. (CEST)

Војно лице[уреди]

Ништа тешко. Шаблон је направљен пре седам година (када техника још није била развијена), тако да је малчице застарео. Како није уграђена у сам шаблон, потребно је позвати функцију Датотека да би се потпис приказао, као када то радиш ван шаблона. Уосталом, види измену. П.С. Још једном се извињавам због пеха са грабуљама, нисам имао лошу нити било какву крајњу намеру. --Lakisan97 (разговор) 01:39, 27. април 2014. (CEST)

Драго ми је да сам био у стању да помогнем. Значкице (обично се не дају у великим количинама) нису тешке за додељивање. Има их доста, а рекао бих да се најчешће користе Сашине и неке персонализоване попут ове моје, док су оне мале (личе на картончиће) застареле. То је моје виђење споменица. Што се тиче самог додељивања, отвориш поднаслов намењен за то и копираш жељену споменицу испод већ постојећих, или, ако нема ниједне, на крај поднаслова (види, рецимо, ову измену). --Lakisan97 (разговор) 14:28, 27. април 2014. (CEST)
Ето, успело је, хвала! Face-smile.svg Мало сам померио да буде прегледније. Слободно јави ако ти још нешто затреба. Срећан даљи рад. --Lakisan97 (разговор) 15:39, 27. април 2014. (CEST)

Захваљивање[уреди]

Опуштено, искулирај. Face-wink.svg ---С поштовањем, Столица (разговор) 19:13, 12. јун 2014. (CEST)

Извините, молим Вас. Уколико на Википедији пронађем неки податак који ме занима или ми је користан из неког разлога, сматрам да је сасвим у реду захвалити кориснику који је написао тај чланак. И не видим ништа лоше у томе, напротив, ја се баш обрадујем када се неко захвали за моју измену. Жао ми је ако Вас је тај или било који други мој потез увредио, још једном, примите моје извињење. --С поштовањем, Столица (разговор) 21:12, 12. јун 2014. (CEST)

Auctorum[уреди]

Уколико сам добро схватио у чему је проблем, он се решава додавањем ознаке без конвертовања. Што се тиче других функција, познато је да наш транслитератор неретко багује, тако да, непосредно, то није до нас. Другим речима, засад није могуће ништа посебно учинити. --Lakisan97 (разговор) 14:05, 14. јун 2014. (CEST)

Исправљено. --نوفاك اتشمان‎ 09:49, 18. јул 2014. (CEST)

Историјски музеј Србије[уреди]

Поштовани колега, ценим рад сваког колеге, па тако и твој (да пређемо на ти, у истом смо послу и са истим циљем). Слике нисам обрисао, само сам их привремено уклонио, зато што из Историјског музеја Србије тврде да за те слике нема одобрења за постављање и тражили су да се слике уклоне. Док се мало не стишају страсти или се не утврди ко је у праву мислим да је боље овако. Комплетна галерија је сачувана код мене, без обзира што се промена може поништити. Опет, ако мислиш да си у праву или да су фотографије постављене са одобрењем не правим никакву сметњу да поништиш моју промену и да их сам вратиш, ја више немам намеру их склањам. Поштовање, Дарко Гајић,--Gajdario (разговор) 18:33, 22. јул 2014. (CEST).

Цветан Петров[уреди]

Здравей Mihailo Grbic! Не знаех как да направя конструкцията на файла и ползвах това което ти си направил. Не знам кой го е създал, но ти благодаря че си го приложил и с това можах да го ползвам. Ако ти си създал този файл, моите поздравления. Моите поздравления и за много широкия интерес и богатия твой снимков материал в Уикипедия! Твоят файл на страницата пясъчник е изтрит. Мисля че не съм го откраднал нищо и като доказателство за това, те моля да видиш Потребител:CvetanPetrov1940, където с много скромно участие съм използвал твоя опит. Поздрави и благодарности --CvetanPetrov1940 (разговор) 10:39, 30. јул 2014. (CEST)

Чефалу[уреди]

Позната ми је проблематика. Заправо, био сам и ја тамо прошле године, отприлике у истом периоду (почетак јула). Међутим, исто је познато и да се на Википедији на српском језику поштују правила транскрипције прописана Правописом српскога језика Матице српске из 2010. године. Конкретно за италијански могу се наћи овде. Укратко, српски лингвисти прописују транскрипцију са ч, за које кажу да га намеће традиција — Леонардо да Винчи, град Виченца, Ђакомо Пучини, Америго Веспучи, Ђовани Бокачо, Лучано Павароти, Франческо Петрарка, Ђозуе Кардучи, Чезаре Капорали, имена Лучија, Беатриче (не Де Винћи, Вићенца, Пућини, Веспући, Бокаћо, Лућано, Франћеско, Кардући, Ћезаре, Лућија, Беатриће). Укорењени изузеци су Галеацо Ћано и поздрав ћао (уместо Чано, чао). Одређена двојства изазива пиће капучино (капућино). Како место Cefalù не спада у изузетке, и његов назив на српском треба бити Чефалу, а не Ћефалу. Поздрав, Lakisan97 (разговор) 17:15, 2. август 2014. (CEST)

Управо сам додао и текст проф. др Ивана Клајна — Капућино и Паћино, против капучина и Пачина. У питању је доктор италијанског језика, ако се не варам. Ту има још примера, као што је Моника Белучи (не Белући, без обзира на изворни изговор). --Lakisan97 (разговор) 17:24, 2. август 2014. (CEST)
Тачно, српски је пун синтактичких калкова углавном пореклом из немачког језика. Ипак, како је посреди стилско питање, није неопходно инсистирати на изменама оваквих реченица, макар не оних које се налазе у простору за разговор. Чак и на такмичењу из српског језика састављачи тестова постављају питања типа о ком гласу се ради, а многи још увек нешто раде, при чему не узимају у обзир раније последице. Све у свему, калкирање уме да обогати језик, правописне грешке не. --Lakisan97 (разговор) 18:09, 2. август 2014. (CEST)

Споменица[уреди]

Честитам на споменици за рад и труд - за занимљиве нове чланке и фотографије. --Ђорђе Стакић (р) 22:51, 5. септембар 2014. (CEST)

Одговор[уреди]

Не само да нисам наставник и биолог под знацима навода, него сам наставник и биолог каквом ти ниси ни до колена. Да ли ћеш сматрати ову моју примедбу добронамерном, заиста не знам, а корисно за тебе би можда могло да буде да пре него што кренеш да пишеш глупости, претходно се информишеш ко је радио на чланку. :) Надам се Гмихаиле да ме убудуће нећеш смарати, пошто и тако на Викиедији више не радим. Свако добро.--Методичар зговор2а 00:08, 15. септембар 2014. (CEST)

Re Sujeta[уреди]

Sta je bilo? -- Bojan  Razgovor  06:35, 9. новембар 2014. (CET)

Код мене је исто као и раније. Ишао сам на „уреди везе“ код Зеленичја (лево, место где су језици), отклонио везу на Википодацима и додао нову, према чланку о ловорвишњи. Мало је измењено уређивање Википодатака, али суштина је остала иста. Lakisan97 (разговор) 21:44, 13. новембар 2014. (CET)

Ванбру[уреди]

Никако ми није јасно чему повишене емоције, сујета, љутња, опањкавање код других сарадника ...? Исправио сам лоше транскрипције, додао референце, мало променио ред речи у реченици, исправио невеште и недоречене преводе (рађене, наравно, уз помоћ Гугл преводиоца) (типа "вртна пластика", "комедије које дуго нису силазиле са сцене", итд. Кад напишеш чланак и окачиш га у Главни именски простор Википедије, ти се одричеш сваког ауторског или било ког другог права и предајеш чланак у јавно власништво што значи да свако може и да уређује тај чланак. Чланак о знаменитом енглеском архитекти свакако је потребан на Википедији, поготово у поплави чланака о разним естрадним звездицама и "звездама", и за то ти честитам, али мораш мало своју сујету гурнути у страну и допустити да се чланак побољша, уколико је то могуће и потребно. У мојој интервенцији мораш да претпоставиш добру намеру. Ти си и сам изјавио да си свестан да ниси добро транскрибовао презиме личности из чланка, што значи да си свесно окачио чланак са неправилно (дакле, нетачном) транскрипцијом на Википедију, што би остале сараднике могло навести на помисао да ниси имао баш добру намеру. Даље, сам кажеш да си код писања чланка (односно превођења) и за транскрипцију личних имена користио Гугл преводилац. Ако хоћеш мој савет, то ти је најлошјији начин превођења, поготово ако некритички, без већих интервенција, узимаш текст и лепиш га у чланак. Али, то је ионако твој проблем. Још нешто: начин твоје комуникације и уличарски речник који користиш у разговору са осталим сарадницима (и пре неколико месеци си напао човека, ни кривог ни дужног) нису добродошли на Википедији и било би добро да порадиш на тој коминикацији.

Поздрав и no hard fillings.

--Sly-ah (разговор) 10:13, 27. децембар 2014. (CET)

Ако имаш релевантан извор на српском за израз "вртна пластика" у значењу у којем га наводиш (у некој књизи о архитектури, преводу итд.), немам ништа против да вратиш на вртна пластика. Ето, предлажем ти да нашишеш чланак Вртна пластика који ћеш, ако је могуће, референцирати неком књигом на српском језику у којој се користи тај израз у том значењу. Израз „рани живот“ је дослован превод енглеског израза "early life", и ушао је у моду последњих година захваљујући неспособним и приученим преводиоцима. У српском језику не значи ништа и искусни преводиоци и добри познаваоци српског језика преводе га као детињство и младост, детињство, младост итд. Ја ћу вратити на „младост“, али никако на „рани живот“, јер је то бесмислица.

Што се тиче мојих доприноса википедији (што у писању чланака, што у дорађивању истих), немам намеру да ти доказујем шта сам ја написао. Нисам од оних који о сваком "свом" чланку воде прецизну, компулзивно уредну документацију на својој корисничкој страни, јер мислим да је то непотребно, будући да ти чланци више нису, као што сам ти већ једном рекао, у власништву тих уредника, већ у јавном власништву, а већина њих је значајно измењена у односу на првобитну верзију.

Још једном напомињем: немаш никакво право да ми забрањујеш да уносим измене у твоје чланке нити у било које друге, јер тиме задиреш и поништаваш основни постулат Википедије. Ако ниси био задовољан мојим изменама, могао си на страници за разговор чланка поставити питање њихове смислености и оправданости, али аргументовано и са сниженом реториком. И ја исто нисам задовољам твојим чланком, па нисам толико дрзак да ти забраним да пишеш на википедији.

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 12:05, 27. децембар 2014. (CET)

Јеси ли под "вртном пластиком" можда мислио на ово: [[1]].

Појам "вртна архитектура" користи се и у српском језику, рецимо, овде: [[2]].

Овде [[3]] пише да је Ванбру био претеча пејзажне архитектуре, а колико могу видети, бавио се управо оним што је наведено у горњој одредници.

Надам се да ће ово помоћи да решимо неспоразум.

--Sly-ah (разговор) 14:47, 27. децембар 2014. (CET)

Веруј ми да је он један од уредника од којих може много да се научи. И знам да није мислио ништа лоше са тим изменама --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:58, 27. децембар 2014. (CET)

Извини на закаснелом одговору. Био сам одсутан ових дана. Стилске измене нису спорне, чак и уколико се њима измени већина текста, па их не треба сматрати вређањем интелигенције. Ако којим случајем у „преради“ дође до губитка или промене значења, то је углавном случајно, а не из лоше намере. Тада је враћање прихватљиво, али му не треба прибегавати ако већина измене није лоша. Видим да си тако и поступио. Драго ми је да ниси започео рат измена. Да сумирамо, лично се не разумем у тему, али слободно исправи све што је неопходно, нпр. „детињство и младост“ у само „младост“ или како већ, мада и ту постоји оправданост тренутног поднаслова (можда неко буде хтео да напише нешто о детињству, а сада има и где). Такође, извини уколико је све из мог коментара већ речено. --Lakisan97 (разговор) 17:50, 29. децембар 2014. (CET)

Биће да си подоста у праву. Од предоченог има стилских измена (избегавање генитива једна је од њих), али и неких мање потребних. Мислим, међутим, да би све њих требало занемарити, јер ипак је Википедија сајт који сви уређују. Насупрот томе, треба се фокусирати на измене које мењају смисао (континентални барок, вртна пластика). Битно је како је уопште дошло до тога да се изменама промени значење. Претпостављам да је то због употребе не тако често коришћених термина. Отуда следи моја препорука да спорне делове вратиш на првобитно стање, али овога пута уз адекватна објашњења: за вртну пластику, нпр., у загради, по могућству уз референцу, како је Слаја већ затражио, док би за барок довољно било кључну реч повезати са чланком континентална Европа. --Lakisan97 (разговор) 20:52, 31. децембар 2014. (CET)

Даница (часопис)[уреди]

Поздрав. Јуче си додао кутијицу са сликом у овај текст. Молио бих те да прочиташ оно што си унео. Нисам хтео да обришем односно исправим, да би видео шта си написао. Ставио си неке измишљене датуме, па је часопис престао да ради пре његовог оснивања, а основан је са датумом из неког другог текста.--Drazetad (разговор) 10:03, 6. јануар 2015. (CET)

Пошто ти ни није било јасно шта сам написао, исправио сам да буде јасније.--Drazetad (разговор) 12:59, 6. јануар 2015. (CET)
Да ли си причитао шта ти пише у првој реченици? Да си прочитао видео би да пише „бих“ (то је исправка која наводно није регистрована) па твоје предавање нема смисла. Много високо летиш, не желим ти да паднеш, али ако се то деси са оваквим твојим ставом биће гадно. Овим завршавамо наш разговор. Све најбоље.--Drazetad (разговор) 13:32, 6. јануар 2015. (CET)

Колико сам срећан што на википедији имам паметних сарадника, који ме воде да не залутам. Овог пута си био у праву. Не брини имаћеш посла и наћи још грешака, па слободно исправљај. Питање. Зашто си овога пута био фин па си ми беслпатно одржао предавање, а моје текстове Дежњов и Рт Дежњов си присвојио без питања и предавања (кад нешто не знаш слободно питај (не мисим на мене), а не ломи преко колена). Христос се роди.--Drazetad (разговор) 09:57, 7. јануар 2015. (CET)

Михаило, обраћам ти се поводом чланка о Николи Михановићу. Откуд ти то да је Дарко преправио чланак на ијекавицу? Текст је започет са речима типа жељели, свјетски, вријеме, тако да ниси у праву. Све и да јесте започет екавски, Дарко га је и више него дуплирао (са око 5 до око 13 килобајта), те му је по правилима дозвољена промена изговора и/или писма. --Lakisan97 (разговор) 13:15, 6. јануар 2015. (CET)

Има нешто о томе овде (тачке 3 и 7), мада није експлицитно речено дуплирање. То сам научио оквирно од администратора јер сам неколико пута мењао латиницу у ћирилицу. Постоји, уз {{ијекавица}}, и шаблон {{екавица}} са истом „спољашношћу“ (нисам знао за ову мини верзију). Што се мене тиче, оба су жешћа глупост, али их користи ко воли. Наравно, нису обавезна (далеко било). Како аутори сами одређују који ће од два понуђена изговора (старог) јата примењивати, тако је на СХ углавном ијекавица, док код нас преовлађује екавски изговор. Ијекавица потиче од корисника који су углавном из Републике Српске. Процењује са да око десетине читалаца и аутора на Википедији на српском језику долази из ијекавских крајева (БиХ, ЦГ). --Lakisan97 (разговор) 20:30, 6. јануар 2015. (CET)

Никола Михановић[уреди]

Друже, не видим разлога да отпочињеш тему с негативним тоном, пошто је једно од основних правила Википедије да претпоставиш добру намјеру. Ако сам преправио чланак у ијекавицу, то је вјероватно јер је чланак био помијешан, па сам га направио да буде униформан по питању наријечја. Такође је могуће да сам унио више садржаја него што га је већ било, а у том случају имаш право да промијениш наријечје, по неким конвенцијама од раније. Имај на уму да говориш о измјенама од прије пет година, и да се не сјећам шта је тачно било у питању. У сваком случају, попиј нешто и орасположи се, срећан ти Бадњи дан и Божић ;-) --89.111.241.239 (разговор) 18:57, 6. јануар 2015. (CET)

Као што је Дражета написао, наслови се мењају преусмеравањем, а не брисањем старог и писањем новог текста. Ево ако не знаш прочитај Википедија:Спајање и премештање страница.--Марко Станојевић (разговор) 21:07, 6. јануар 2015. (CET)

Уколико ти се код премештања странице појави обавештење да је страницу немогуће преместити јер већ постоји страница са таквим насловом, онда на Администраторској табли замоли неког од администратора да обрише постојећи наслов како би се направило место за премештање. Када те администратор обавести да је то учинио, онда можеш преместити страницу.

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 22:19, 6. јануар 2015. (CET)

Објаснио ти је Слаја. Да се не понављам, осим што у тексту мораш поново да исправљаш, а ја ћу преусмерење Дежњев да обришем. И ако треба нека помоћ увек сам ту.--Марко Станојевић (разговор) 01:26, 7. јануар 2015. (CET)

Правопис[уреди]

Кажу да је правилно „обзиром“ и „с обзиром на (нешто)“. --Ђорђе Стакић (р) 00:00, 12. јануар 2015. (CET)

 • Да, то је образложење да је правилно „с обзиром на (нешто)“ а не може само „с обзиром“. Уместо неправилног „с обзиром“ (ако нема на шта) користи се „обзиром“ што је такође правилно (тако сам ја негде раније закључио), дакле „обзиром да“ а не „с обзиром да“. Мада у том цитату пише „Нормативни приручници обично забрањују спој с обзиром да“, мада пише и да је „обзиром да“ погрешно, па по томе испада да су оба погрешна, па је једино решење да се преформулише. --Ђорђе Стакић (р) 09:10, 12. јануар 2015. (CET)
  • Да, закључак је по И. Клајну да су оба „обзиром да“ и „с обзиром да“ погрешна. Не могу да се сетим где сам пре 10-ак година видео да је правилно „обзиром да“, вероватно у тим приручницима где се забрањује спој „с обзиром да“. Ту је управо стајао закључак да је правлно „обзиром“ и „с обзиром на (нешто)“ као што сам и написао у првом јављању. --Ђорђе Стакић (р) 11:45, 12. јануар 2015. (CET)
  • Пошто се бавиш правописом чланака на Википедији, што је за сваку похвалу, обрати пажњу на још једну ствар, а то је историјски презент. Потребно га је избацити из чланака и прилагодити енциклопедијском стилу, тј. пребацити у прошло време. --Ђорђе Стакић (р) 12:11, 12. јануар 2015. (CET)
   • Не разумем шта није јасно. Ја сам сагласан са твојим аргументима пренетим из Речника језичких недоумица да је „обзиром“ у сваком случају неисправно и то сам већ два пута овде написао. Не желим да релативизујем језичка правила, али је јасно да се она временом мењају и да их људи пишу и није немогуће да нешто што је раније могло да буде исправно више то није и ја сам са тим ок. Преформулисао сам ту конструкцију у „будући да“ у чланку Милош Милојевић где сам запазио да си „обзиром да“ пребацио у „с обзиром да“ (што је и тада било неисправно). Инсистирање на неким додатним мојим аргументима би имало једино смисла када бих тврдио супротно од И. Клајна а то свакако да немам намеру. --Ђорђе Стакић (р) 23:24, 12. јануар 2015. (CET)
   • Што се тиче избегавања приповедачког презента, то сам ти навео јер сам приметио у овој измени да си поред добрих ствари урадио и пребацивање прошлог времена у приповедачки презент, а то се на Википедији не ради из простог разлога што се овде практикује еницклопедијски, фактографски стил. Погледај на Википедији, на више места је наведено да се писање у приповедачком презенту замера чланцима јер то није енциклопедијски стил. --Ђорђе Стакић (р) 23:24, 12. јануар 2015. (CET)

Право да ти кажем, и ја, кад год наиђем на неки лоше написан чланак (при чему је аутор чланка УВЕРЕН да је чланак узоран), сетим се тебе и Ванбруа (или оно беше Ванброа). На Википедији на српском има на хиљаде (можда и на десетине хиљада) катастрофално написаних чланака, а један уредник који се бори да од тих чланака нешто направи. Шта мислиш, колике су шансе да том уреднику промакну сви ти лоше написани чланци. Сем тога, ја исправљам оне чланке чија ме тематика интересује (филм, сликарство, умјетност генерално, стрип, музика ...), па ми немој замерити уколико нисам приметио "ужасност" чланка Репродукција. И како одједном сада комуницираш са мном, а када сам ти на твојој страници за разговор дао неке предлоге, изгледа да ти је било испод части да ми одговориш, али си зато кукао по целој Википедији и смарао својим жалбама друге уреднике. Замолио бих те, стога, да наставиш у том стилу и да ми се више не обраћаш, будући да је сваки разуман дијалог с тобом немогућ.

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 00:36, 19. јануар 2015. (CET)

Сликар[уреди]

Нвм. ја сам то по инерцији ставио, како је уобичајено у чланцима...сори ако сам погрешио...--ANTI_PRO92 (разговор) 13:23, 7. фебруар 2015. (CET)

Прошлост[уреди]

Да, за оног ко је умро пише се у прошлости. Дакле, послије заграде са подацима пише се „био је“. Исто важи и у остатку текста, не пише се рецимо „факултет завршава те и те године“ него „факултет је завршио те и те године“. Гдје год видите да је потребно то исправити, слободно то урадите. Написати пар чланака о религијској тематици је нерелевантно у односу на остали садржај на Википедији, то двоје нема везе. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:19, 9. фебруар 2015. (CET) с. р.

Мамаду Танџа[уреди]

Положио заклетву. --Plamen (разговор) 20:11, 25. фебруар 2015. (CET)

Хвала[уреди]

Хвала што си ми указао на моје грешке. Нажалост немам времена да их исправљам, јер се бавим неким другим активностима у оквиру Википедије. Такође жао ми је што су те толико моје грешке изнервирале, али разуми да су ми ти чланци били међу првима на Википедији и признајем да нису квалитетни по данашњем стандарду. Морам да признам да ми и падежи данас понекад представљају тешкоћу, али се трудим. Face-grin.svg У сваком случају, имаш од мене споменицу :) --VuXman talk 21:06, 11. март 2015. (CET)

Надам се да је сада у реду?--VuXman talk 20:19, 14. март 2015. (CET)


Поштовани колега, чланак Земља (геополитика) смо ставили на гласање за добар, па би нам значило да и Ви учествујете у овом гласању. Хвала!--Geograf IS (разговор) 11:40, 16. јун 2015. (CEST)

Gospodine pametnjakoviću! Taj Simović je napisao knjigu pre 50 godina, kada je bio srpsko-hrvatski jezik, a oni nazivi su iz hrvatskog i nemaju veze sa srpskim. Bolje se zaustavi sad na vreme, jer će moja biti zadnja.--Zrno (разговор) 23:25, 18. јун 2015. (CEST)

Ako ti koprivček, koprivec ili koprivovc zvuče srpski, onda se zapitaj šta si ti, a ne da li sam ja Turčin.--Zrno (разговор) 23:33, 18. јун 2015. (CEST)

Да ли сте ви турчин, ако јесте ја вам се извињавам, онда ви боље знате од Симовића. U ovoj rečenici se vidi sva tvoja pismenost na koju se pozivaš, a vidi se i ko je koga prvi počeo da vređa.--Zrno (разговор) 13:04, 19. јун 2015. (CEST)


Nazvati nekoga pametnjakovićem takođe nije uvredljivo, nego čak naprotiv. Šta ćemo sad? A ova rečenica sa Turčinom nije samo nepismena zbog velikog slova, već je čitava kompozicija pogrešna. Dakle, zaključak jeste da sam pametniji i pismeniji. A ono za turski čatamnluk ili kako već, nisam dobro shvatio, jer sam mislio da je pisac hteo reći nešto drugo, samo nije dobro napisao. Zato ću ispraviti taj kraj rečenice. Iskreno, Vaš.--Zrno (разговор) 13:23, 19. јун 2015. (CEST)

Bio je pridev sa tri imenice posle toga, ali nema veze, ipak se sve dobro završilo i ispao sam pametniji. Pozdrav!--Zrno (разговор) 15:20, 19. јун 2015. (CEST)

Moramo malo da širimo pamet, jer nije humano da ostanete zatupljeni.--Zrno (разговор) 16:43, 19. јун 2015. (CEST)

Офпедија: Месец Википедије уживо[уреди]

Здраво, да ли заинтересован да учествујеш у Офпедији? :) Први састанак ће бити сутра (10.09.) а наредна два 20. и 27. септембра у канцеларији Викимедије Србије (Булевар краља Александра 20, пети спрат). У питању су три тематска окупљања ради упознавања, дружења али и приче о томе како да заједно унапредимо Википедију. Прва тема је „Како да нам Википедија буде пријатније место за боравак?” а сваку наредну ћемо откривати након окупљања. :) --IvanaMadzarevic (разговор) 15:34, 9. септембар 2015. (CEST)

Пирамидална јела[уреди]

Ако ниси видео пирамидалну јелу не значи да она не постоји. Тешко ми је да ти образлажем да је она снимљена у Пожеги у дворишту викендице др Михаила Тошића оплемењивача шумског и украсног дрвећа који ју је селекционисао и размножио о чему наводим његов научни рад. Шта имаш против јеле или покојног Тошића па бришеш слике као misidentified pic тек тако. Са једне стране толико мојих аргумената, а са друге твоје незнање које ти дозвољава да бришеш оно што не разумеш. Још чудније је да бришеш слику са стробилама која није моја, али је аутентична - приказује оно што пише испод ње. Мислим да је твоје знање сувише скромно да би се упуштао у оно што не познајеш. Буди скромнији!
Gmihail (разговор) 08:47, 21. септембар 2015. (CEST)
File:Tosic.jpg is Picea pungens, File:BROTS DE PRIMAVERA (Vall Ferrera).jpg is Picea abies; it is not good to include them on a page about Abies alba! (PS apologies that I am not able to write in Serbian language) - MPF (разговор) 00:09, 24. септембар 2015. (CEST)

Споменица[уреди]

Поздрав колега! Изгледа да је неки неспоразум по среди. Наиме, пратећи активност уредника викепедије у задња 3 мјесеца, примјетио сам и ваш неизмјеран труд на истој, те цијенећи тај ваш допринос у своје лично име, додјелио сам вам споменицу за тај труд. Жао ми је ако сам том приликом пореметио нешта на вашој корисничкој страници - засигурно, то се неће поновити!

Што се тиче овог грба на мојој страници, он је ту привремено, јер сам се дуже вријеме базирао на хералдику, а посебно сам се базирао на чланке везане за апокрифе из времена илирске хералдике, од чега је и овај један од њих. Е сад, ствар свиђања је субјективна и није на мени, да ли се неком то свиђа или не... Све најбоље! ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 10:14, 29. септембар 2015. (CEST)

Pokusao sam, ne znam gde je problem. Predji na wikitabele. Mnogo je jednostavnije. -- Bojan  Razgovor  08:52, 4. октобар 2015. (CEST)

Не могу ти обећати скоро, а и не знам шта ти све треба да стоји у кутијици. Ако је хитно, можеш да копираш код у Шаблон:Инфокутија ботаничка башта и копираш шта ти треба нпр из шаблон:Универзитет. -- Bojan  Razgovor  10:15, 4. октобар 2015. (CEST)

Napravio sam.


Чланак је кратак. -- Bojan  Razgovor  10:17, 28. новембар 2015. (CET)

Da ja pravim kratke da popunim rupe. I ne vredjam se zbog toga. -- Bojan  Razgovor  02:20, 29. новембар 2015. (CET)

Dragi profesore (Bela jela)[уреди]

Drago mi je da ste procitali tekstove. Ako sam dobro shvatila (nemojte pogresno da shvatite, molim Vas!), moze da pise ko sta hoce, ali i da ispravlja ko misli da treba da se ispravi. Belu jelu sam samo ispostovala prema postojecim tekstovima o jelama. Moguce da sam pogresila. Postojeci tekstovi o jeli su previse strucni za wikipediju. Ako Vas ne mrzi, bila bih Vam zahvalna da to ispravite.
E sad, za TOPIJAR nisam bas najbolje shvatila sta ste hteli da kazete. Topijar ili Topijarija? Meni je logicnije Topijarija, ali sam kod Hrvata nasla Topijar, a onda i u "Krstić, Aleksandra (1964). Vrtna umetnost : istorijski pregled. 41. Beograd: Umetnička akademija" Nasla isti pojam - TOPIJAR (i za vrtlara i za oblikovanu biljku).
Ovu belu jelu cu svakako ispraviti, ali za topijarne forme mi morate malo objasniti sta ste tacno mislili. U svakom slucaju hvala na sugestijama. Mislila sam da se bas niko osim Vas preterano ne "hvata" ove teme.
Nadam se da Vam ne smetaju oni Japanci koje sam dodala na Paulovniju. :) To su mi bili sjajni podaci, pogotovo onaj za Sturma. Naravno da nisam poverovala prvom clanku (o Sturmu) koji sam procitala, vec sam otisla na Engleze i njihov clanak o japanskom "ordenu izlazeceg sunca sa paulovnijinim cvetom". Tu jedino nisam sigurna kako se tacno zove orden, pa sam ostavila engleski naziv. Za grb sam sigurna. Nalazi se na zvanicnom sajtu japanskog premijera.
Srdacan pozdrav BuhaM (разговор) 20:24, 28. новембар 2015. (CET)

Шам-дуд[уреди]

Недавно сам поставила Споменик природе Шам-дуд. Ако Вам није тешко и ако имате неких података, молила бих Вас да додате. ја сам поставила то сто сам имала (ослањајуци се на Е. Вукићевић). Хвала. BuhaM (разговор) 20:44, 28. новембар 2015. (CET)

Бела јела јос једном[уреди]

да, сад сам видела и одакле ми бела јела - из чланка Abies Sect. Abies из ког сам само ископирала врсте. Знаци - није било неке импровизације ни овде. BuhaM (разговор) 20:49, 28. новембар 2015. (CET)

Бот[уреди]

Да ли имаш бота за овакве измене?  Обсусер 02:39, 22. децембар 2015. (CET)

Karnak Obelisk[уреди]

Hello

My father is very interested in ancient Egypt and in particular the technologies used to cut hard stone such as granite and carve hieroglyphs. He is fascinated by your Karnak Obelisk Hoe detailed photograph and would really like to know if you have any more detailed photographs like these that he can look at?

If you do I would be very grateful if you could let me know.

Best regards

PASB81

(Ps sorry for writing in English)


--Pasb81 (разговор) 21:39, 27. децембар 2015. (CET)

Hi and happy new year. I was just wondering if you would be able to send me a link to those additional photos you have of the Egyptian obelisks / hieroglyphics. Many thanks and best regards. PASB81

--Pasb81 (разговор) 19:36, 3. јануар 2016. (CET)

Hi Gmihail - sorry to be a pain but if you have any more images would you be kind enough to share these please? It would be a great help to my father's work. Many thanks. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је PASB81 (разговордоприноси)


Hi Gmihail - sorry to be a pain but if you have any more images would you be kind enough to share these please? It would be a great help to my father's work. Many thanks. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је PASB81 (разговордоприноси)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Војничев рукопис да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 7. 1. 2016. — 14. 1. 2016. --Obsuser (разговор) 20:23, 7. јануар 2016. (CET)

Здраво[уреди]

Здраво, могу ли побољшати овај чланак, хвала: Амаро Парго.--88.10.49.240 (разговор) 09:31, 24. јануар 2016. (CET)


Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Милутин Миланковић да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 28. 1. 2016. — 4. 2. 2016. --Obsuser (разговор) 03:03, 29. јануар 2016. (CET)


Извини, о чему причаш? --Алекс (разговор) 13:33, 30. јануар 2016. (CET)

Сад ми је јасно. То је било када сам дошао на википедију и тада сам замишљао да је најбитније да имамо што је могуће већи број чланака па сам преписао са српскохрватске. После сам се "опаметио" и схватио да то није прави пут. Хвала на исправкама. --Алекс (разговор) 13:27, 31. јануар 2016. (CET)

Хвала на лекцији, то заиста нисам знао. Биологија ми заиста није јача страна па самим тим и нисам нешто претерано уређивао чланке везане за ту тематику. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:38, 13. фебруар 2016. (CET)


Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Хилари Клинтон да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 14. 2. 2016. — 21. 2. 2016. --Obsuser (разговор) 20:20, 20. фебруар 2016. (CET)

Re: bot[уреди]

Moj bot to nije uradio, vec je neko dirao sablon... -- Bojan  Razgovor  04:36, 5. март 2016. (CET)

Мени звучи другачије. Face-smile.svg Обсусер 01:15, 6. март 2016. (CET)

Madzgalj[уреди]

Da li si ti slikao Marinka ili poster? -- Bojan  Razgovor  03:40, 29. март 2016. (CEST)


Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Супримс да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 26. 8. 2016. — 2. 9. 2016. --Obsuser (разговор) 22:04, 26. август 2016. (CET)

Стојановић[уреди]

Поздрав, морам те исправити — Датотека:Stojanovic fontana.jpg ова фотографија коју си поставио на Остави носи погрешан назив. Аутор јесте Сретен Стојановић, али ово је „Седећи женски акт”, а не „Фоната”. Скулптура „Фонтана” се такође, као и скулптура „Седећи женски акт” налазила у кругу Резиденције у Ужичкој 14, а данас су у дворишту Музеја Југославије.--Pinki (разговор) 20:06, 22. април 2017. (CEST)

...[уреди]

не видим потребу за масовном променом "заправо" у "уствари". иначе, пише се "у ствари".--Kachamack (разговор) 09:53, 6. јун 2017. (CEST)

Споменик цару Николају II/парк Александров[уреди]

Поздрав. Видим да си ми понишио измену на страници Споменик цару Николају II. Парк у коме се тај споменик налази се зове Парк Александров а не Девојачки . Има пар година како су промениле власти назив . --MareBG (разговор) 17:36, 24. октобар 2017. (CEST)

Катакомбе Капуцинера[уреди]

Чему поништавање измене? --Miljan Simonović (разговор) 20:39, 21. јануар 2018. (CET)

То што је стајало у кутијици је лако заменљиво. Мислим да ти ниси добро видео. Била је инфокутија верски објекат, која више не постоји, па сам је ја заменио инфокутијом сакрални објекат. Погледај још једном, па ћемо после лако исправити два параметра. --Miljan Simonović (разговор) 16:01, 22. јануар 2018. (CET)


Таксон[уреди]

Мислим да се из мојих доприноса, а и генерлно, може јасно видети да нисам стручњак за таксоне, свакако нисам научни радник, тако да се слободно може рећи да су готово сви они крајње лаички. Међутим, Википедија не подразумева искључиво доприносе врсних стручњака, да будемо тачнији, укупан број стручњака који је икада дао свој допринос на Википедији на српском језику је изузетно низак, посебно је низак број стручњака који се бави повезивањем општих области са онима које су везане пре свега за регион. Такође је познато да стручњаци за одређену област, ни у ком случају нису овде ограничени да пишу чланке само из оне области у коју се најбоље разумеју, уреднике свакако може занимати више области иако се њима стручно не баве, нити се планирају бавити. У складу са тим, и на основу просте логике, читајући на пример чланак Таксон, који почиње овако

„Таксон у биологији означава се систематиком препозната група живих бића. Научно препознавање и именовање таксона задатак је таксономије, која се наслања на резултате биолошке систематике. Различите представе о систематици воде до различитих таксономских приказа, а тиме и до алтернативних резултата код научног имена таксона.”

, мени се чини да се ни на једном месту не помиње реч комерцијализација, продаја на тржишту, масовно размножавање или било који специјалан начин репродукције, па ни број живих јединки, као услов за називање одређене биљне врсте таксоном, боље рећи, већина њих никада није била и већина оних који још увек постоје то и тако никада неће бити ... Осим тога, преписујући чланке искључиво са википедија на страним језицима и узимајући то као једину стручну литературу, постоји висок ризик да се на неке регионалне такосне или унутарврсне таксоне неће наићи, али то такве таксоне неће учинити мање препознатљивим таксонима, нити би то требао бити разлог елиминисања из чланака у којима јесу наведени. Такође ћу напоменути да је готово свака реченица коју сам написала у било каквом чланку извучена, у целости или делимично, из стручне литературе, дакле из текстова који јесу писали или у којима јесу консултовани стручњаци, тако да, осим што сам својевремено потрошила време на читање и писање, мада литературу нисам увек и свуда наводила (посебно не када сам у журби додавала информацију истовремено у више чланака), ако сам као лаик погрешно навела одређену биљну врсту као таксон, у најмању руку, једна стручна особа, а најчешће и више њих, ју је назвала на исти такав начин. Зато ћу да претпоставим да је особа која је избрисала текст који сам додала у неком чланку, пре брисања, боље од мене консултовала, још стручнију литературу или се сматра способном да је боље од мене протумачи, те да одлуку о брисању није донела на основу сопственог лаичког мишљења, без икакве консултације литературе, јер би тиме осиромашила чланак, ускраћивањем тачне информације, осим што је истовремено, на не баш тако пријатан начин, али сасвим тачно, мој поступак писања назвала лаичким. Додаћу да за оне који се боље разумеју у уређивање чланака и у одређену област, пракса је да да се исправи само нетачан део, а не да се у потпуности и без размишљања обрише цела информација. -Тајга (разговор) 14:44, 6. април 2018. (CEST)

Латински или научни назив[уреди]

Разумем, али када нису изворно латински онда су латинизирани. На хрватској Википедији у чланку Dvojno nazivlje у одељку Izvedenice има објашњење

„Bez obzira na izvor, imenima se pristupa po pravilima latinske gramatike, pa je u tom duhu ime vrste i „latinsko ime”, iako znanstvena zajednica više teži izrazu znanstveni naziv.” ADprom (разговор) 12:17, 27. август 2018. (CEST)

Истанбул[уреди]

Замолио бих те да прочиташ и исправиш правописне и граматичке грешке у чланку Истанбул (које сигурно постоје), јер чланак желим предложити за статус сјајног. Исто бих те замолио да прочешљаш чланак Њемачка, који је већ изабран за сјајан. — Ранко   Нико лић   12:37, 22. септембар 2018. (CEST)

Поједноставио сам код на твојој корисничкој страници, па се бајтаже странице смањила за нешто више од 20000 бајтова. Уколико ти се не свиђа, врати на старо. — Ранко   Нико лић   13:25, 22. септембар 2018. (CEST)

Слике на Остави[уреди]

да ли би могао да прокоментаришеш ово?

Преместио сам слике на Оставу, али недостаје аутор. Ако знаш који подаци недостају, било би добро ако би могао да додаш?

Поздрав! --Милан.ј (разговор) 20:03, 13. децембар 2018. (CET)

Паркови[уреди]

Није потребно да категорију Хортикултура убацујеш директно у чланке о парковима. Довољно је да категорију Паркови повежеш са категоријом Хортикултура. Ово су уопштене категорије и треба да се рачвају на више других категорија, а не на појединачне чланке. То би било као када би у чланак о свакој особи убацивали категорију Медицина. --Pinki (разговор) 10:35, 24. јун 2019. (CEST)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, Gmihail.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

Жиле () 22:51, 24. јун 2019. (CEST)

U stvari[уреди]

Ako pogledate istoriju izmena, videćete da sam poništila moju izmenu jer sam shvatila da mi je prst brži od pameti. Međutim, autor članka je vratio sve izmene ubrzo na pređašnje. Vilena66 (разговор) 11:02, 2. јул 2019. (CEST)

Датотека:Димитрије теодосије.jpg[уреди]

Поштовани, на слици је Атанасије Стојковић, а не Димитрије Теодосије. Аутор слике је Павел Ђурковић 1828. године, чува се у Галерији Матице српске (видети последњи портрет у низу овде). Ово је пожељно да исправимо како се не би грешке са Википедије пренеле даље. Поздрав. --Ђорђе Стакић (р) 18:29, 28. јул 2019. (CEST)

Важни, није проблем. Битно је да смо уочили грешку на време. Пошто је слика сасвим у реду, постоји и биографија особе на слици, затражио сам да се преименује на остави. --Ђорђе Стакић (р) 22:06, 29. јул 2019. (CEST)

Рисовача:одг.[уреди]

Извињавам се. Ишао сам логиком новијих фотографија, а не да неког угрозим. Такмичења мени нису толико битна, а доказаћу ти тако што ћу избрисати све странице са списка у том такмичењу. Још нешто, ја толико имам постављених фотографија на Остави да их и ти можеш слободно користити. И хвала ти што пратиш мој рад. Срећно!--Ванилица (разговор) 00:05, 20. август 2019. (CEST)