Списак ликова анимиране серије Тајни свет меде Бенџамина

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Тајни свет меде Бенџамина (енгл. The Secret World of Benjamin Bear) је канадска анимирана серија која је у Србији емитована на Хепи ТВ и РТВ-у. Ради се о плишаном меди Бенџамину, који заједно са другим плишанцима, оживљава и пролази кроз праве авантуре, а када се приближе људи, меде се претварају у играчке.

Ликови[уреди]

Меде[уреди]

Име лика Опис
Бенџамин Меда Бенџамин "Бен" Меда је глави лик серије. Он је наранџасто обојени медведић који носи црвени прслук. Бен је медведић Макса Танера. Најбољи пријатељ му је Хју, млади и неискусни медведић Максове сестре Елизе. Показао је да је прави џентлмен у свету плишаних меда. Он је најпоузданији и сви га увек зову како би им помогао, поготово када дођу нови медведићи. Алергичан је на лаванду. Када се наљути, Бенџамин прекрсти руке и лупка ногом.
Хју Хју је Бенов најбољи пријатељ. Он је жуто обојени медведић који носи белу мајцу и зелени комбинезон. Иако је млад и неискусан, Хју је увек рад да научи нешто. Он је медведић Елизе Танер.
Руби Руби је Бенова другарица, у кога је и заљубљена. Она је розе обојена плишана медведица која носи црвену траку око врата. Она је плишана медведица власника продавнице играчака, Мекларена. Увек је спремна да помогне. Уједној епизоди Бен и она признају једно другом колико се воле.
Стари Едгар Стари Едгар је 200-годишњи медведић, као и први направљени плишани меда. Он је бледо-жут медведић који носи тамно плави прслук и белу огрлицу. Вођа је плишаних меда. Због своје старости, спорије се креће него други медведићи, али углавном неуказује на своје године. Његова власница је госпођа Перивинкл, која је једини човек који зна за заједницу плишаних меда.
Себастијан Себастијан је помпезни медведић који себе сматра боље од свих осталих и говори британским акцентом. Смеђе је боје и носи плаву кравату. Он ужива да ствара невоље Бенџамину и Хјуу или да их срамоти. Заљубљен је у Трикси Бел и сматра да је она савршена девојка. Он је Бобин плишани меда.
Холи Холи је панда, плишани медвед и Хјуова добара пријатељица. Често игра шах са Хјуом, али Холи увек победи. Њена власница је Линдси.
Генерал Генерал је меда-војник са енглеским нагласком. Он је смеђе обојени меда који носи војну кацигу и медаље на грудима.

Људи[уреди]

Име лика Опис
Макс Танер Макс Танер је тренутни Бенџаминов власник. Бенџамина је добио од свог оца, који је био Бенџаминов предходни власник.
Елиза Танер Елиза Танер је Максова млађа сестра, као и Хјуова власница.
Симон Танер Симон Танер је Максов и Елизин отац, као и Бенџаминов предходни власник. Он је веома креативан човек, који ужива у изумљавању, нажалост, већина његових проналазака не ради исправно. Има булдога по имену Слурп.
Лаура Танер Лаура Танер је Максова и Елизина мајка која је јако љубазна. Она је била предходна власница медведића Феликса.
Боба Боба је Себастијанова власница која сматра себе бољом од Макса и Елизе.
Госпођа Еби Перивинкл Госпођа Еби Перивинкл је Едгарова власница. Она је једини човек који зна да плишане меде могу ходати и причати као људи. Када је била дете, покушала је сама да пилотира једрилицом, али је била несвесна без свести.Едгар је одвезао брод до пристаништа како би је спасио, али њој се вратила свест и видела га је. Рекла је својим пријатељима да је њен плишани меда био жив, али нико јој није поверовао, чак су од тада почели да је третирају као да је чудна. Едгар је видео колико ју је ово повредило, и признао јој је да су плишане меде живе, али то није смела никоме рећи. Од тада чува ову тајну, а њена кућа је једина у коју плишане меде могу доћи и отићи кад год желе, без потребе да се сакрију или да се претворе у играчку.
Господин Мекларен

Животиње[уреди]

Име лика Опис
Слурп Слурп је пас породице Танер. Веома је разигран и пријатељски настројан, и према људима и према медведићима. Помаже Бену и Хјуу кад год има прилике.