Пепа Прасе

Из Википедије, слободне енциклопедије
Пепа Прасе
Peppa Pig.png
Пепа Прасе
Преп. и као Peppa Pig
Земља  Велика Британија
Језик енглески
Број сезона 5
Број епизода 286
Време трајања 5 минута
Дистрибуција Ентертејнмент ван
Емитовање
Емитер Никелодеон
Прво
приказано на

Никелодеон
Премијерно
приказивање

31. мај 2004.
Емитовање у Србији
Емитер ТВ Ултра
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Пепа Прасе (енгл. Peppa Pig) британска је дечја анимирана телевизијска серија. Серија је премијерно емитована 31. маја 2004. године. До данас су емитоване четири сезоне са преко 200 епизода. Серија је емитована у 180 земаља.[1] На српском језику се емитовала на четири ТВ канала: 1,2,3 и 4 сезоне на ТВ Ултра, Минимакс, Мини. Трећа сезона је такође емитована на телевизији Пинк Кидс.

Радња серијала[уреди]

Серија је заснована на авантурама антропоморфног женског прасета по имену Пепа, њеног млађег брата Џорџа, њене породице и пријатеља. Сваки од њених пријатеља је различита врста сисара. Пепини пријатељи су истих година као и она, и Џорџови пријатељи су исто годиште као и он. Пепа обожава да се игра, али и да скакуће по блатњавим барицама. Свака њихова авантура срећно се завршава уз гласан смех. Епизоде ​​имају тенденцију да представе свакодневне активности као што су одлазак на игралиште, на пливање, посете баби и деди или вожња бицикла. Пепина најбоља другарица је Сузи Овца.

Списак ликова[уреди]

  • Пепа Прасе - главни лик серијала. Она ужива у скакању по блатњавим барицама, у игрању са својим медом, причању бајки. Пепа има 4 године. Најбоља другарица јој је овца Сузи.
  • Џорџ Прасе - Он је Пепин млађи брат. Његова омиљена играчка је диносаурус по имену "Господин Диносаурус" кога Џорџ шесто опонаша са "грррр". Џорџ има 2 године.
  • Мама Прасе - Мама Прасе је Пепина и Џорџова мајка.
  • Тата Прасе - Тата Прасе је Пепин и Џорџов отац. Он је прилично лењ и округао у струку. Он је архитекта што се види у многим епизодама.
  • Дека и Бака Прасе - Они су родитељи Маме Прасе. Деда Прасе се бави баштованством и најбољи пријатељ му је Дека пас. Бака Прасе узгаја јабуке, а има и три пилета и папагаја Поли.

Синхронизације[уреди]

Постоје 4 српске синхронизације:

Лаудворкс је синхронизовао сезоне 1-3 и део сезоне 4. Приказиване су на Ултра ТВ, ТВ Мини и Минимакс ТВ, док је Минимакс пуштао само прве две сезоне ове синхронизације.

Саундлајт је синхрнизовао само трећу сезону, која је после два пута ре-синхронизована. Приказивала се само на каналу Пинк Кидс.

Студио је синхронизовао само трећу сезону и део четврте за Минимакс ТВ. Минимакс је за прве две сезоне користио Лаудворксову синхронизацију, а крај четврте сезоне није приказан.

Блу Хаус је синхронизовао само крај четврте сезоне. Ова синхронизација је приказивана само на ТВ Мини.

Списак епизода[уреди]

Приказивање[уреди]

Серија се приказивала у 180 земаља.

Контроверзе[уреди]

У прве две сезоне ликови из серије су могли да се виде како се возе колима без везивања појаса или како возе бицикле без кацига. Након реакција јавности, те епизоде су преправљене, а у наредним епизодама појас и кациге су били обавезни.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]