Александар Мартиновић (политичар)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Александар Мартиновић
AleksandarMartinović.jpg
Александар Мартиновић
Биографија
Датум рођења (1976-06-15)15. јун 1976.(42 год.)
Место рођења Славонски Брод
СФРЈ
Професија правник
Универзитет Универзитет у Новом Саду
Политичка
партија
Српска напредна странка
Раније:
Српска радикална странка (до 2012)

Александар Мартиновић (Славонски Брод, СФРЈ, 15. јун 1976) српски је политичар, правник, посланик у Народној Скупштини Републике Србије, председник Скупштине општине Рума и члан Српске напредне странке.

Биографија[уреди]

Рођен је у Славонском Броду 15. јуна 1976, а дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године.

У звање асистента-приправника за предмет Управно право изабран је 2001. године. Новембра 2003. на Правном факултету у Новом Саду одбранио је магистарску тезу Појам управе у српској правној науци. У јануару 2005. године добио је звање асистента.

Област научног интересовања: управно-правна и политичка теорија, наука о управи, политичка филозофија, правна и политичка историја, православна теорија. Објавио је петнаест научних и стручних радова. У септембру 2011. одбранио је докторску тезу Однос Владе и управе с посебним освртом на српско и немачко право.[1]

Живи у породичној кући у Руми. Ожењен је и има деце. Говори енглески и немачки језик.

Политичка каријера[уреди]

Дана 23. априла 2010. године изабран је за потпредседника Српске радикалне странке и био је заменик шефа посланичке групе српских радикала у Народној скупштини Републике Србије изабран на листи Српска радикална странка – Др Војислав Шешељ, био је члан Централне отаџбинске управе и Председничког колегијума Српске радикалне странке.

Александар Мартиновић је 4. јула 2012. године саопштио да из Српске радикалне странке прелази у Српску напредну странку.

“Између Бориса Тадића и Томе никакве суштинске разлике нема. То је лице и наличје исте прозападне, издајничке и антисрпске политике.” Александар Мартиновић изјавио у Бета, 02. 05. 2012. године.[2]

Види још[уреди]

Референце и извори[уреди]

  1. ^ „Radikal doktorirao iako je falsifikovao radove”. 021.rs. Приступљено 3. 3. 2013. 
  2. ^ „РТС :: Из радикала у напредњаке” (на језику: Шаблон:Ci icon). Rts.rs. Приступљено 3. 3. 2013. 

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]