Разговор са корисником:НиколаБ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search

Садржај

Похара Куча[уреди]

Поздрав, добио сам поруку: „Чланци попут овога не могу да стоје у оваквом облику. Или га среди у складу са енциклопедијским правилима или ће бити обрисан”. -Важи, може нека смјерница, шта је конкретно проблематично?

Ок, хвала.
Урађено Доктор наука (разговор) 12:07, 5. март 2018. (CET)

Mirko Latinović[уреди]

Pozdrav Nikola, primio sam poruku da je članak Mirko Latinović obrisan zato što krši nešto vezano za reklamu, ali to stvarno u ovom slučaju nije tačno. Ja pokušavam da postavim tu stranicu već tri puta ali uvek bude obrisana. Stvarno nisam siguran šta je problem, čak sam i ostavio poruku na trgu, ali je i to obrisano. Stvarno se slabo snalazim u uređivanju i ovo je mi je prva stranica koju postavljam. Tvoja pomoć i smernice bi mi jako značile. Hvala unapred! Lemikitao (разговор) 15:28, 20. децембар 2017. (CET)lemikitao

Hvala na odgovoru, urediću stranu kao biografiju, i prilagodiću tekst prema tvojim savetima.Lemikitao (разговор) 18:22, 20. децембар 2017. (CET)lemikitao

Љубиша Самарџић[уреди]

Је л можеш на мало дуже да закључаш Љубишу, опет су кренули да га дрмају? --Miljan Simonović (разговор) 21:42, 27. новембар 2017. (CET)

Неподобно корисничко име. --Miljan Simonović (разговор) 10:20, 29. новембар 2017. (CET)

Andrija Terzić[уреди]

Pozdrav Nikola! Ako možeš skinuti status početnik na gorenavedeni članak... Hvala =) Александар Живковић 21:11, 30. новембар 2017. (CET)

Мореуз[уреди]

у горенаведени чланак сам написао литературу из које су неки делови узети? Да ли је валидна? Александар Живковић (Feather writing.svg Пиши ми)! 17:54, 7. децембар 2017. (CET)

Бодовање[уреди]

Поздрав Никола. Моја допуна на чланку Терористички напад на полицијску станицу у Зворнику има изнад 5000 бајтова тачније 5125 незнам по ком принципу је установљено да има мање? Милан Животић 19:37, 14. децембар 2017. (CET)

Бодовање[уреди]

Очигледно је да имаш нешто против мене пошто на тај начин комуницираш са мном а та нетрпељивост према мени вуче још од раније. Мислим да си јако пристрасан. Што се тиче чланака које си оценио са нулом нису преписане са бошњачке Википедије већ су написане тако што је пронађено штиво са других веб-сајтова који су поткрепљени валидним референцама. Треба обратити пажњу на чланке (које сам ја написао а добили су били), поготову на оне о фудбалерима који постоје на бошњачкој Википедији, слажем се, али су као такви и на енглеској Википедији са које сам ја узимао податке што може лако и да се провери. Молим за фер бодовање. Поздрав. Милан Животић 19:56, 14. децембар 2017. (CET)

Такмичење[уреди]

Ево да ти одговорим на твоје подуже образложење на мојој страници за разговор. Што се тиче комуникације између нас двоје тачно је да скоро нисмо имали никакву комуникацију али сам ја јако добро запамтио како си се одвратно понашао према мени кад сам ја тек био на почетку односно када ми је била потребна помоћ како да уређујем Википедију да сам са твоје стране добијао само одбијања, критике и испружену ногу за саплитање. Што се тиче такмичења слажем се да сам поједине чланаке преписао са .бс Википедије али то не сматрам за допинг, како ти кажеш, или варање већ као немоћ да напишем чланаке тако што бих употребио информације нађене на Гуглу или интернету јер немам новца да уплаћујем мегабајте а немам ни лап-топ ни компјутер уопште који имају везу са интернетом. Википедију уређујем, од мог почетка 2015. године, преко мобилног телефона Huawei Y6 користећи промоцију бесплатна Википедија коју сам активирао као Теленор корисник. Оваква такмичења су ми стимуланс да освојим нешто што немам а било би ми јако потребно у мојим будућим уређивањима. Чланци као што су: Милош Бабић (фудбалер), Стојан Врањеш, Миливоје Лазић, Гојко Цимирот, Аднан Захировић, Зоран Квржић, Един Цоцалић, Ибрахим Шехић итд. који су оцењени 0 су у ствари преведени са .ен Википедије што се лако може и проверити. То је доказ да се чланци са твоје стране не оцењују у складу са смерницама чак си и мој последњи пријављени чланак Терористички напад на полицијску станицу у Зворнику образложио да не премашује 5.000 бајтова а чланак је допуњен са укупно 5.125 бајтова још један доказ да се не прегледа чланак како треба. Што се тиче дисквалификације то је само врхунац твоје малициозности према мени. Да сам ја организатор не бих те никада ангажовао да будеш у жирију јер се водиш двоструким аршинима и превише строго поступаш, посебно то да према такмичару као што сам ја имаш нетрпељивост од раније и логично је да према мени нећеш имати фер суђење. Што се мене тиче ја ти опраштам све што си мени урадио али ти саветујем да у будуће прво сагледаш и помогнеш новим члановима, поготову особама који немају уређаје као што су лап-топ или компјутер већ уређују Википедију искључиво преко мобилног телефона, да не доживе оно што сам ја са твоје стране као нови члан овде. Поздрав и свако добро. Милан Животић 21:09, 14. децембар 2017. (CET)

Такмичење, чланак[уреди]

Снежана Пантелић Вујанић је један од ректора у Републици Српској (иако то не пише у чланку) тако да потпада под такмичење. --Жељко Тодоровић (разговор) 23:32, 14. децембар 2017. (CET) с. р.

Притужбе[уреди]

Ок хвала, да знам. Тип ме назива дебилом, неписменим и глупим, пореди са менталном заосталом децом од 10 година, а ја ни реч, а ти рече ја га нападам? --MareBG (разговор) 23:17, 15. децембар 2017. (CET)

Није проблем са превођењем, него сам писао у брзини, близу 90 обимних чланака за месец дана. Наравно да ћу исправити све временом, и не би било проблема да ми је дотични скренуо пажњу као што си ти. И као што кажеш научићу много тога, али овај корисник очигледно неће. Познајеш га дуго и добро, дневник блокирања му је к'о библија због оваквих ствари. Да ме не схватиш погрешно, не сумњам у твоју професионалност, али више покушаја увреда називајући ме полуписменим и неписменим (неколико пута), на нивоу ментално заосталог детета од 10 година, јадним и себичним је за опомену? Само му се даје ветар у леђа да настави са тим стварима, које колико по дневнику блокирања видим користи дуги низ година. --MareBG (разговор) 23:46, 15. децембар 2017. (CET)

Поштено. Надам се да неће. Поздрав --MareBG (разговор) 23:57, 15. децембар 2017. (CET)

Са оних неколико примера (насумце одабраних) доказао сам своју прцену. Помножи то са, рецимо, 5 (јер сам те примере извадио из прве петине чланка), па још са 90, па ћеш добити статистички егзактан ниво његове писмености. Даље, када сам му лепо предложио да свако ново име о ком прави чланак избаци на адм. таблу, па да сви заједно урадимо ваљану транскрипцију, дрско ми је одговорио "Додатан и беспотребан посао од 5 секунди преименовања странице, ако погрешим. Поздрав". Другим речима, битно је да ја пишем голем број чланака (како бих победио у наградној игри), а "ако погрешим" (јер ја врло ретко грешим) нека се неко други побрине за тачност, односно, нека неко други иде за мном и исправља моје "лапсусе" (како им он тепа). Даље, у једном од одговора је навео Уради шта треба да би смирио живце, видим да ти је дневник блокирања ко здравствени картон у пензионера са сто дијагноза, у фазону "зна се ко нарушава идиличан мир на Википедији и спречава савесне и писмене сараднике да дају свој немерљив допринос Википедији", при том заборављајући да су те блокаде углавном биле последица борбе са њему сличним ликовима, који мисле да су посркали све знање овог света и да могу бити професори на филолошком факултету. Даље, погледај шта му је Бобик приговорио у вези са правописом у његовим чланцима и у вези са његовим "превођењем", па ће ти штошта бити јасније. Ја и даље тврдим да је дечко дрзак, умишљен, арогантан и сумњиве писмености, а успут тврдим да ће његова "сарадња" бити кратког даха, будући да се ради о "пригодничарском" сараднику.

Теби хвала на одмереном приступу овом проблему, и на крају само да те упитам: Ко ће исправити све те пусте транскрипционо-правописне грешке у његовим (и не само његовим) "наградним чланцима"? Ко ће обавити те послове "од 5 секунди"?

Поздрав,


Никола видим да нажалост твоја опомена није уродила плодом и да ме дотични назива погрдним именима по четврти пут. Написао сам тек неколико чланака кошаркашица са енглеског језика, уосталом то уопште није тема, већ његов безобразлук. --MareBG (разговор) 00:19, 16. децембар 2017. (CET)

Немам ја са њим шта да настављам, нисам му се ни обратио нити ћу. Прешао сам ја пре тога након твоје опомене, што је било поштено. Али ето и након тога покушава да ме вређа. --MareBG (разговор) 00:30, 16. децембар 2017. (CET)

А остали чланци су као оличење писмености?

Како не схваћаш да те ја не вређам указујући ти на правописне грешке једноставно зато што твоје правописне грешке у чланцима нису плод брзине (а сви знамо зашто си писао на брзину), већ нечега другог. Моја оцена да си безобразан и арогантан није последица моје сујете, већ чињенице да си на добронамеран савет одговрио лаконски безобразно. Могао си рећи: јбг, Злаја, журим да напишем што више чланака да бих освојио награду, то би ме баш успорило. Могао си рећи: ја мислим да то није потребно, јер ја сам цар за транскрипцију ... Али ниси. Ти си хтео да глумиш фрајера.

Такође, моје мишљење о твојим интелектуалним капацитетима је последица твог тенденциозног потезања мојих силних блокада као кључног доказа о мојој несарадљивости и склоности вређању, намерно заборављајући да сам те блокаде добио рвући се са недоказаним ликовима сличним теби и да је већина њих била реакција на непримерен речник тих ликова. 

А што се тиче "вредних награда", ја сам пре 12 година дошао на Википедији због жеље да допринесем Википедији на мом матерњем језику, а не да пишем збрда-здола чланке како бих освојио "вредну награду". Вероватно јеси написао више чланака за неколико месеци него ја за неколико година, али, што се квалитета тиче, па, бураз, ти ту добрано заостајеш.

Ја сам имао добро вољу да ти помогнем, дао сам ти и неке предлоге, али си си ти то арогантно и безобразно одбацио у смислу: ко је Злаја да мени даје савете.

Ти си добио неку награду и на томе ти честитам, али Википедија на српском језику је добила велики проблем који никад неће бити решен.

--Sly-ah (разговор) 00:54, 16. децембар 2017. (CET)

Разрешили смо причу. Нити сам ја писао онај чланак пун правописних грешака, већ Бобик. Успут обрисао сам захтев са админ табле, ваљда је то ок. Поздрав --MareBG (разговор) 17:08, 16. децембар 2017. (CET)

Дњепар/Дњипро[уреди]

И мени је то нејасно: чини ми се да си баш ти ономад навео, код транскрипције назива украјинских градова, да је боље ићи са уобичајеним и прихваћеним руским називима, него са "необичним" украјинским. С друге стране, мени то личи на запостављање украјинског језика, а с треће стране, имамо много таквих случајева у енглеском језику, где су сви називи шкотских, велшких, ирских топонима англицизовани и изговарају се по правилима изговора у енглеском језику.

Питаћу Клајна, па ћу ти јавити.

--Sly-ah (разговор) 15:47, 16. децембар 2017. (CET)

По Клајну је Дњепар (при чему се он позива на Правопис).

Sly-ah (разговор) 00:03, 17. децембар 2017. (CET)

Ako stigneš pogledaj ovaj članak, ostavi eventualno svoj komentar, postavljen je za skidanje statusa.--Soundwaweserb (разговор) 01:03, 18. децембар 2017. (CET)

Ako ti nije problem ostavi komentar na stranici za razgovor, pošto skoro niko ne komentariše. Nigde ne može da se vidi u skorašnjim izmenama da je članak na raspravi. Kao kad je u pitanju izbor za dobre ili sjajne, gde se vidi kad otvoriš skorašnje izmene. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 01:09, 18. децембар 2017. (CET)

Предлог за брисање чланка о Александру Ћуковићу-ниједан научни рад[уреди]

Никола, мислим да је Александар Ћуковић сам аутор свог чланка. Тврди да је политиколог, а ја не видим ни један оргигинанлин научни рад овог човека који има само 26 година. То су само стручни, а не и научни радови. Ако мислите да није СПАМ оставите чланак. Поздрав,178.223.39.57 (разговор) 14:14, 20. децембар 2017. (CET)

Члан је Друштва књижевника Црне Горе и то је већ довољан податак који му даје на релевантности --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:29, 20. децембар 2017. (CET)
Можда је члан Друштва књижевника Црне Горе, међутим многи су чланови оваквих националних друштава. То само по себи, по мом мишљењу, не квалификује за Википедију. Међутим, види се да он свакако није политиколог, нема докторат било којих наука, а и књижевно дело му је у целини доста "мршаво". У овом смислу, ипак бих Вам предложио да се чланак о њему избрише. Поздрав,178.223.39.57 (разговор) 14:55, 20. децембар 2017. (CET)
У садржај чланка не улазим али референце су такве да му дају на релевантности за чланак на Википедији. Поздрав --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:08, 20. децембар 2017. (CET
У реду, нека Вам буде. Ви боље знате, а што се тиче референци ту се ипак не слажемо, но није тако ни важно. Позз,178.223.39.57 (разговор) 15:15, 20. децембар 2017. (CET)
Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.
--Pinki (разговор) 23:40, 24. децембар 2017. (CET)

Stavi glasanje za vikipedijanca godine na sajtnotis. Mislim da smo svake godine radili tako, da znaju ljudi. Poyy --ANTI_PRO (разговор) 13:24, 26. децембар 2017. (CET)

Ставио сам за брисање, јер нигде не води. У сваком случају, хвала на добронамерном савету. Zoranzoki21 (разговор) 01:13, 27. децембар 2017. (CET)

Шаблон:Инфокутија регија[уреди]

Пробај заменити ознаку за државе. Нека буде нпр. државе, а не површина. Хвала!

Узгред срећна Нова година са закашњењем :) -Александар Живковић () 00:04, 1. јануар 2018. (CET)
Ах ништа, Dcirovic је то завршио. -Александар Живковић () 00:13, 3. јануар 2018. (CET)

Јеси сагласан да се покреће гласање око мексичких, како хоће Филип на тргу, или још да траје она расправа тамо и како даље да видимо? --ANTI_PRO (разговор) 13:25, 3. јануар 2018. (CET)

Слажем се са тобом и то сам и изнео у расправи како видиш. Ал очигледно да Филип не одустаје од свог противљења. И Бојан такође. То нас очигледно води у конфликт, у неки рат измена, блокирања или сл. Ја стварно не знам како онда да се превазиђе и исхендла ова ситуација осим гласањем. Видиш да Филип неће да одустане од свог става у корист бољих аргумената. Како из овог ћорсокака? Имаш предлог? --ANTI_PRO (разговор) 13:35, 3. јануар 2018. (CET)

И шта сад? Да кажемо Ћировићу да се не осврће и прави унос упркос Филиповом противљењу? Чак иако дође до инцидента. Пошто је написао на тргу да -неће дозволити- унос без гласања. --ANTI_PRO (разговор) 13:42, 3. јануар 2018. (CET)

Ја онда стварно не знам. Онда је на Ћировићу да одлучи јер је он покретач. Дал хоће гласање или без, пошто он прави унос? --ANTI_PRO (разговор) 13:51, 3. јануар 2018. (CET)

Написао сам на његовој сзр. Биће како он одлучи на крају, тако испада. --ANTI_PRO (разговор) 13:59, 3. јануар 2018. (CET)

Фудбалска репрезентација Грчке[уреди]

Ваистину се роди! Срећан Божић. Хајде да предложим за сјајан, пошто и Дражета мисли да заслужује. Генерално гледано, по мом скромном мишљењу, наш чланак је бољи од свих Википедија.--Soundwaweserb (разговор) 20:11, 7. јануар 2018. (CET)

ОК.--Soundwaweserb (разговор) 21:16, 7. јануар 2018. (CET)
 Урађено [1]--Soundwaweserb (разговор) 22:33, 7. јануар 2018. (CET)

Баклава за тебе![уреди]

Baklava - Turkish special, 80-ply.JPEG Хвала на брзој преправци чланка. Нов сам још са овим, па не стојим баш добро, вежбам.

Елем, хтедох да питам. Када у претрази горе напишем име мог чланка, не избацује ми линк до странице о Дејану Јечменице. Да ли је потребно да прође неко време до тога? ZazaSRB (разговор) 13:41, 10. јануар 2018. (CET)

Замолио би те да погледаш 5 текстова Гргоц, Гуска (Ђаковица), Ковраге, Алабак, Синаје, који је написао шифровани корисник, вероватно Албанац који у текстовима пише „најновији ослободилачки рат под вођством ОВК 1996.” у тексту Гргоц. Наши патролери иако су читали текстове нису ставили ознаку за брзо брисање, него почетник. Мислим да су свих пет за брзо брисање. Обраћам се теби, јер ти то одмах пресећеш, а остали воле да развлаче и дискутују иако је све јасно. Ако мислиш да грешим реци ми нећу се љутити. Поздрав --Drazetad (разговор) 22:39, 10. јануар 2018. (CET)

Предраг Луцић[уреди]

Поздрав Никола, јављам ти се у вези чланка о овом новинару. Можда не би било лоше да се страница заштити на неко време због оваквих ствари. Као што видиш хр википедију су разапели јер је споран текст стајао (читавих) сат времена. Ја сам јуче направио чланак, код нас нема било каквих измена за сада. Па твоје мишљење, ако мислиш да треба заштити, а ако не ја је свакако надгледам. Тема је актуелна јер је Луцић недавно преминуо. --MareBG (разговор) 14:23, 13. јануар 2018. (CET)

Па ја не знам више који је вама свима ђаво. Ја нећу нико да ми клечи нити остало. Као да ја неког терам. И запамти већ једном, Жељко ми не пумпа главу, не буни ме и не додварам му се. Не планирам икад више да се вратим овде. И блокирајте ме слободно због умишљености ваше да тролујем. Али пре тога одузети сва корисничка права мени. Амин. Zoranzoki21 (разговор) 18:27, 15. јануар 2018. (CET)

Дај да завршимо с овим. Иди на ову страницу. Испуни потребна поља и биће ми лакше. Zoranzoki21 (разговор) 18:37, 15. јануар 2018. (CET)

Нада Димић[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Нада Димић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 15. 1. 2018. — 22. 1. 2018. ----Pinki (разговор) 21:00, 15. јануар 2018. (CET)

МОК[уреди]

Поздрав. Хвала на застави МОК. Требаће ми за неке текстове које пишем. Нећу радити ЗОИ јер не могу да се борим са стручњацима као што су „Најбољи црногорски новинар” [2] који преправља текстове о репрезентацијама Србије и спаја их са резултатима Југославије. Прво споје Русију и СССР, (које ни сами Руси не спајају), па на основу тога спаја и наше. На питање да ли има извор каже да нема, али да је проучавао и да „Само се једном десио да Хрватска и Србија имају по пет играча на неком шампионату у склопу Југославије. Дакле, са којег год аспекта да се погледа није нереално и није тек онако, безвезе, све приписано нама.” Корисник којег си у августу бликирао због увреда упућених мени се вратио и опет све текстове вратио на старо. Пример текст Светско првенство у кошарци не само што је променио редослед репрезентација, него је обрисао и саставе репрезентација које су освајале медаље на светским првенствима који су били на крају текста. Кад будеш имао времена погледај ово. Зато сад радим комплетна стара светска и европска првенства у атлетици, кајаку и кануу и биатлону. Нико о томе појма нема па мирно радим. Извини што сам одужио.--Drazetad (разговор) 23:42, 15. јануар 2018. (CET)

Скраћенице[уреди]

Ја се држим оригинала али како хоћете. Самарџија (разговор) 00:11, 23. јануар 2018. (CET)

U većini članaka je neko ranije naveo tako ime za Čunga, mada ga ovde zovu Hjeon Čung. Ali pošto je pravopis nadasve nedosledan i nerazuman, ništa me ne čudi. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 15:51, 24. јануар 2018. (CET)

Емина Јаховић[уреди]

Ајоој. Face-grin.svg --Miljan Simonović (разговор) 19:25, 27. јануар 2018. (CET)

Страшно. Не усуђујем се да чујем ово. -Miljan Simonović (разговор) 21:23, 27. јануар 2018. (CET)

Licence[уреди]

Ako želi da se zna da je on autor onda {{CC-BY-SA-4.0}}, a ako ne želi onda javno vlasništvo, tj. {{jv-ja}}, ali bi bilo dobro da se on sam registruje i pošalje onda. -- Bojan  Razgovor  13:54, 28. јануар 2018. (CET)

Prebacio sam, samo ti napiši da je sa njenog instagrama, ti si prvobitni pošiljalac. Upozori je jedno: jednom kad pređe u JV nema nazad. I ne bi smela da uređuje stranicu o sebi. -- Bojan  Razgovor  14:06, 28. јануар 2018. (CET)

Administrator hoce da ti obrise sliku Maje Nikolic. -- Bojan  Razgovor  04:12, 29. јануар 2018. (CET)
Pitaj njega. Verovatno hoce napismeno -- Bojan  Razgovor  04:24, 30. јануар 2018. (CET)
Kopiraj dozvolu na Vikipediju i na svaku sliku koju posaljes stavi link ka dozvoli. Википедија:Дозволе за објављивање-- Bojan  Razgovor  23:09, 30. јануар 2018. (CET)

Разговор:Царска Русија[уреди]

Поздрав колега! Имамо расправу на овој стр. па бих волио чути и твоје мишљење о наслову чланка. Радован 16:49, 2. фебруар 2018. (CET)

Јел можеш да урадиш транскрипцију за сва борилишта? ја то стварно не знам, са руског преузимам али не знам колико се слаже --Backij (разговор) 00:21, 10. фебруар 2018. (CET)

Он то протумачи као ћирилизоване римске бројеве. -- Bojan  Razgovor  01:49, 10. фебруар 2018. (CET)

Stavio sam IIHF kao izuzetak. -- Bojan  Razgovor  03:19, 11. фебруар 2018. (CET)

Хвала --Backij (разговор) 18:10, 10. фебруар 2018. (CET)

Маја Николић[уреди]

У чему је разлика између ове две? Мени се отвара једна иста, тако да сам њу пребацио. Да ниси погрешио нешто? --Miljan Simonović (разговор) 15:40, 15. фебруар 2018. (CET)

Захтев за брисање[уреди]

Молим те обриши овај чланак. Ем је почетник већ 7 дана без побољшања, ем је превод за плакање, рекламирање, назив неправилан итд.. Пишем управо други. Поздрав! Zoranzoki21 (разговор) 16:59, 15. фебруар 2018. (CET)

Океј. Ајде урадићу тако. Zoranzoki21 (разговор) 17:11, 15. фебруар 2018. (CET)
 Урађено Zoranzoki21 (разговор) 17:57, 15. фебруар 2018. (CET)

Транскрипција[уреди]

Ћао, да ли можеш да ми кажеш како транскрибујемо ова имена Sui Wenjing / Han Cong? --Backij (разговор) 17:54, 15. фебруар 2018. (CET)

Јесу Кинези, хвала --Backij (разговор) 19:25, 15. фебруар 2018. (CET)

Супер, хвала за ово :D --Backij (разговор) 19:39, 15. фебруар 2018. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Српски санитет у албанској голготи да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 20. 2. 2018. — 27. 2. 2018. ----Dr Milorad Dimić (разговор) 12:29, 22. фебруар 2018. (CET)


Сређивање страница фудбалских репрезентација[уреди]

Јављам ти се поводом твог коментара:

„И било би лепо кад би успели средити чланке о свим репрезентацијама учесницама пре почетка првенства пошто ће то сасвим сигурно бити јако читане теме.”

Овај пројекат је такав да је волонтерски и неће људи да се одазову позиву. Ево ја сам позвао тебе пре месец, два и ништа ниси урадио за Русију. Позивао сам и друге, и ништа. Ја разумем, нико није дужан, али за то време друже мој средио сам Грчку, Белорусију, Исланд (учесника СП 2018), Панаму (учесника СП 2018), а корисник Вукс Колумбију (учесника СП 2018). Ми нисмо сложни на овом пројекту, песимиста сам и сви ти чланци ће остати несређени, а има само 32 репрезентације на Светском првенству, довољно је да свако уради макар по један, али од тога нема ништа... Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 18:37, 6. март 2018. (CET)

ОК, не знам шта да кажем, без речи сам, и прими моје саучешће.--Soundwaweserb (разговор) 23:43, 6. март 2018. (CET)


Nuvola apps edu languages.svg
Здраво, НиколаБ. Имате нову поруку на Википедија:Трг/Техника.
Можете да уклоните ову поруку у било које вријеме  тако што ћете уклонити {{Talkback}} ili {{Tb}} шаблон.
--Soundwaweserb (разговор) 20:03, 20. март 2018. (CET)

Фудбалска репрезентација Пољске[уреди]

Поздрав, прочитах да си Саунду рекао да ћеш уредити чланак о репрезентацији Пољске, па да не радимо исто. Ја сам мислио да уредим тај чланак, почео сам прије мјесец, па само да се договоримо. Ако ти оћеш, не смета ми. -- Vux33 (разговор) 16:07, 21. март 2018. (CET)

Важи, хвала ти на сугестијама. Да знам и за даље. Поздрав --MareBG (разговор) 18:33, 21. март 2018. (CET)

Молба[уреди]

Поздрав Никола. Својевремено с правио шаблоне за лични и друге рекорде. Направљен је и један који није добар. Појам лични рекорд сезоне не постоји, а постоји најбољи лични резултат сезоне, најбољи светски резултат сезоне и сл. Замолио би те да Шаблон:Лични рекорд сезоне {ЛРС} преименијеш или направиш други који би се звао Најбољи лични резултат сезоне. Није хитно, уради кад будеш имао времена. Хвала.--Drazetad (разговор) 18:32, 21. март 2018. (CET)

Најпростије такав израз не постоји у спорту. пример [3], [4], [5], [6]. Ево како то Енглези означавају реч „record” не постоји, постоји само „Best” - најбољи:
  • PB = Personal Best (the best mark achieved by an athlete on a personal level)
  • SB = Season's Best (the best mark achieved by an athlete on a personal level within a given season)
  • WL = World Leader (the best mark achieved worldwide within a given season)
Поздрав.--Drazetad (разговор) 19:23, 21. март 2018. (CET)
Пошто не могу да приохватим то што предлажеш, наставићу да пишем као и до сада. Извини што сам те узнемиравао.--Drazetad (разговор) 20:22, 21. март 2018. (CET)

Ujednacavam. Neko pise latinicom, neko cirilicom, neko cak i celo ime jedinice u istom clanku koristeci HTML ili Unicode simbol ya kvadrat ili kub. -- Bojan  Razgovor  15:21, 23. март 2018. (CET)

Izbris ove wikipedie s googla da se ne pojavljuju https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA:Bekir_Brun%C4%8Devi%C4%87 https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80_%D1%81%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BC:Brun%C4%8Devi%C4%87_Bekir  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Brunčević Bekir (разговордоприноси) NikolaB hvala ti za sve najbolji si administrator kojeg sam video na wikipedi...

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[уреди]

WMF Surveys, 20:21, 29. март 2018. (CEST)

Смрт vs. особа[уреди]

Колико видим у оваквим случајевима у наслов је стављено Убиство Антоније Билић, Убиство Иване Подрашчић, Убиство Тијане Јурић, па сам и ја. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:37, 2. април 2018. (CEST) с. р.

Немам ништа против. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:58, 2. април 2018. (CEST) с. р.

Подршка[уреди]

Никола хвала, подршка од тебе свакако значи. Ипак сачекаћу неко време са кандидатуром из разлога што ћу бити одсутан током лета, а притом желим да још мало савладам неке ствари везане за рад овде. Биће ми драго да помогнем. Што се тиче Бојана, било је гласање овде, вероватно ниси приметио сајнотис јер их је била много - поред захтева за Бојана, сајнотиси за такмичење и за распараву о релевантности људи. --MareBG (разговор) 23:38, 2. април 2018. (CEST)

Ништа чудно, дешавало се и мени да ми такве ствари промакну. Тренутно ми ништа не пада на памет, али сигурно хоће, па ти пишем. Поздрав --MareBG (разговор) 21:34, 3. април 2018. (CEST)

У принципу ја то урадим због главне стране јер волим да буде све под конац и ажурирано. Ако си мислио на дан рођења и смрти, ево данас сам урадио чланак за такмичење и додао премијерку Румуније на списак.--Soundwaweserb (разговор) 22:10, 5. април 2018. (CEST)

Ја покушавам то постепено да сређујем. И не знам зашто људи додају у чланке о данима особу која нема чланак на Википедији. Ево рецимо овде има десет црвених веза, а неки људи који су рођени (или умрли) на тај дан а имају чланак овде нису додати на списак.--Soundwaweserb (разговор) 22:18, 5. април 2018. (CEST)

Бекир Брунчевић[уреди]

Онај четрнаестогодишњак се вратио и направио изгледа пети или шести лутак: Корисник:Bekirr Brunčević. Guy9374isback2 (разговор) 14:03, 6. април 2018. (CEST)

Бекир Брунчевић 2[уреди]

Овај дечко не одустаје, поново је отворио налог Bekir Brunooo Brunčević. --Rastko Milenkovic (разговор) 00:08, 8. април 2018. (CEST)

Smisao potkategorija je da se glavne kategorije rasterete. KOliko znam nije nepravilno pisati latinicom jedinice mere, a unikatnost mi pomaze da ispravim greske koje konstantno prave nasi enciklopedijski strucnjaci ne znaju da Englezi koriste decimalnu tacku umesto decimalnog zareza. -- Bojan  Razgovor  21:19, 8. април 2018. (CEST)

Ima veze, lakse mi je da prvo sve prevedem u jedan oblik i onda radim samo sa tim jednim oblikom. Da ne pisem kombinacije kilometara, километара, kilometara kvadratnih, kvadratnih kilometara, км2, km2, km<sup>2</sup>, км<sup>2</sup>, км², km², па онда кубно, па метри, центиметри. Јеси ли ти за више од 5 година колико си овде приметио да свака википедија (енглеска, руска, шпанска, француска, пољска, украјинска, португалска не деле твоје мишљење о категоријама? -- Bojan  Razgovor  21:33, 8. април 2018. (CEST)

Требало би да те брига. Једино ти радиш погрешно са претрпавањем категорија. Што се тиче петог km, бот преправља километре (линијске), само ако је испред њих број 0-9. Тако да нема шансе да је негде било петог km. -- Bojan  Razgovor  22:30, 8. април 2018. (CEST)

Није баба-жаба ништа видела, логично је. И тако се ради годинама, ти си тај који нешто измишља. И пре пар година сам испразнио ту категорију да су остали само у њој Москва и Санкт Петербург. Објасни ми како Претпостављам да не могу ни да мењам када неко паметни напише 5.5 километара, да има темепратуру 39.2 степена Целзијуса? Ја не могу да похватам све комбинације и не могу да правим посебно за ћириличне чланке и посебно. Знаш ли ти колико вама комбинација може пасти напамет. Чини ми се да сам видео баш тебе да пишеш Целзијусе са ћириличним S уместо латиничним Ц. -- Bojan  Razgovor  22:42, 8. април 2018. (CEST)

Zato što to nije rešenje! Ti stavis tag za sprecavanje trasnliteracije što ne radi sa vremena na vreme, neko drugi ne stavi, neko piše ćirilično Ц, neko pise puno ime jedinice, neko koristi razne nacine da napise simbol stepena. Jedino ispravno je latinično C. Rekao sam ti, ne mogu da pohvatam sve kombinacije koje vama padnu na pamet kao tebi da namerno piše pogrešnim slovom i još staviš -{}-. Prvo pretvorim u najpravilniji zapis i onda gledam u sledećoj izmeni da prepravim tačku u zarez i zarez u tačku. -- Bojan  Razgovor  23:01, 8. април 2018. (CEST)

takčenje[уреди]

Jesu li i ostali članci, posle ovih 5-6 koje sam ocenila završeni? Čini mi se da si u brzini izostavio "{{" kod oznake "Urađeno". Pozzzz --BuhaM (разговор) 12:53, 10. април 2018. (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[уреди]

WMF Surveys, 03:19, 13. април 2018. (CEST)

Nikola došao sam da se izvinim za sve što sam radio nadam se da ces primiti moje izvinjenje i poslao me je Željko Todorović za deblokadu mog prvog naloga Bekir Brunčević(Prvi nalog)

Руски крајеви[уреди]

Пошто се дуже и више бавиш Русијом, треба ми твоје мишљење. Као што можеш да видиш, иако крајеви, неки од чланака су преведени под именом Покрајина док су категоризовани као КРАЈ. Пример --> Камчатска Покрајина --> Камчатски крај. Мислим да је исправно и једно и друго, опет мислиш ли да треба све да стоји под једним именом као крај односно покрајина или да остане овако? Да знам како да се водим када будем радио даље.
Сад ситно радим, али од јесени планирам да све то категоришем, одрадим доста тога углавном везаног за географију ових крајева и проширим чланке о неким градовима. Имам и предлог да се у оквиру овог такмичења убаци као понуђено корисницима да проширују или направе чланке везане за надолазеће првенство у Русији односно градови одржавања, биографије фудбалера, стадионе итд. Мислим да си ти то предложио пре пар месеци, а да би се сада још више људи укључило баш из разлога што могу те чланке да одраде и у оквиру такмичења. --MareBG (разговор) 13:58, 14. април 2018. (CEST)

Ма ништа хитно, нема проблема. Хвала ти значи ми ово доста, јер бих можда доста тога погрешно категорисао и направио посла преко главе. --MareBG (разговор) 19:07, 15. април 2018. (CEST)
Da. Namestio sam da kutijica racuna gustinu stanovnistva, i time ispravio greske u deljenje. I prilagodjavao sam zapis brojeva tako da softver moze da radi. -- Bojan  Razgovor  02:23, 16. април 2018. (CEST)

Šta nisam uradio kako treba? -- Bojan  Razgovor  21:07, 16. април 2018. (CEST)

Јел ово Балеј или Балеи?--Soundwaweserb (разговор) 19:52, 17. април 2018. (CEST)

Mora po engleski. U svakom programskom jeziku se koristi engleski zapis. Evo u prvom ili drugom članku koji koristi šablon Administrativna jedinica neko je netačno delio. Stoji | густина насељености = 53,5 , a kad podeliš 3046355 sa 145743 dobićeš 20,9 koliko je softver izračunao. Samo još nisam provalio kako da prebacim format brojeva na srspki. Osim ako ti ili neko drugi ne nameravate da proveravate na otprilike na dve hiljade stranica da li je neko dobro podelio populaciju sa povrsinom. -- Bojan  Razgovor  20:07, 17. април 2018. (CEST)

Bilo je pravopisno nepravilno, ali je matematički tačno. Mislim da sam negde video i tebi da su se potkrale greske u deljenju. -- Bojan  Razgovor  20:24, 17. април 2018. (CEST)

Desava se, covek si. Ja tebe ne napadam, ja sebe branim. -- Bojan  Razgovor  20:45, 17. април 2018. (CEST)

I ispraviću je. Hoćeš li ti proći kroz hiljadu svojih tuđih članaka da proveriš matematiku? -- Bojan  Razgovor  21:00, 17. април 2018. (CEST)

Čovek, jel tebi bitnije trenutni pravopisni problem od računa koji je netačan i po našem i po engleskom pravopisu? -- Bojan  Razgovor  21:09, 17. април 2018. (CEST)

A greske i po srpskom i engleskom pravopisu? Kada recimo Ajovi damo 2 puta vecu gustinu po srpskom pravopisu jer niko nece da ispravlja Sizifov posao. Pravopisne greske su lako uocljive, matematicke nisu. -- Bojan  Razgovor  21:26, 17. април 2018. (CEST)

Radi se na tome. Shvaticu to kao da nisi voljan da proveris hiljadu clanaka ni sad ni nikad. -- Bojan  Razgovor  21:31, 17. април 2018. (CEST)

I sam sam sit tvoje tvrdoglavosti i nezahvalnosti. Umesto da mi zahvališ što se trudim da vam olakšam život i otkrijem greške. -- Bojan  Razgovor  21:38, 17. април 2018. (CEST)

Da si malo pazio, video bi da je Obsuser popravio sablon (mada ga je zakoplikovao da me boli glava od samog gledanja u njega), a ja sam botovski da ujednacio sve clanke. Cmokic i tebi. P.S. Mogu li dobiti jos jedan cmokic sto ispravljam ovakve greske da budu po srpskom pravopisu -- Bojan  Razgovor  21:51, 17. април 2018. (CEST)

Bolje ne. Ne mogu da garantujem sta ce se sve desiti, šta će bot protumačiti kao nepravilno. Postoji urednik koji ga je započeo, nek ga on sredi, ja sam mu pomogao malo -- Bojan  Razgovor  22:02, 17. април 2018. (CEST)

Slažemo se oko ovoga, ali jedino sam video da si na njegovoj SZR tvrdio da je 3046355 nepravilno; ja mislim da je ovo ipak pravilno (i u srpskom i u engleskom) jer odvajanje trocifarskih mesta nije uopšte podmoranje (s tim da je poželjno kad je broj velik). I tačke (za srpski) imaju prednost u odnosu na beline u ovu svrhu... A nećeš možda verovati na engl. se decimale u nekim slučajevima mogu umesto tačkom odvojiti jednom belinom.   Обсусер 02:41, 19. април 2018. (CEST)

Gde si našao to pravilo da je obavezno razdvajati ako su više od četiri cifre?   Обсусер 18:19, 19. април 2018. (CEST)

Pogledaj idejni trg i ovu raspravu. Imamo nove momente i bisere. Ovja Lackope nema niti sme da pokreće glasanje o meritumu. Zabrani glasanje, pravila su jasna. Ako on ponovo pokuša da aktivira, ja ću lično otići i pokrenuti raspravu za njegovu smenu. Prekršio je svako pojedinačno (ja bar vidim 5 ili 6) pravilo Vikipedije. I još se poziva na nekakvu saglasnost/konsenzus zajednice koje u pravilima nige ne postoji. Idi zabrani ono tamo.

Inače se kajem što sam tom dečku dao podršku da bude admin. Nisam poslušao instinkt, a video sam pre godinu dve da je imao ovakve slične političke ispade i bisere. I eto ti sad. Zasrali smo do moga sa ovim adminom. --ANTI_PRO (разговор) 14:25, 18. април 2018. (CEST)

E sada i ja da odgovorim tebi Nikola što se tiče kristalnih kugli koje vidite u svojim glavama i zamislili ste da ja opet odlazim s projekta i to utrubili u glavu, pa spominjete stalno. Mene ništa ne drži ovde. Ja ne moram postati administrator. Ja nisam došao ovde da tražim pozicije, nego da doprinosim. To što smo tebi i ostalima ja, Željko, i tvoji ostali neistomišljenici trn u oku, to vam ništa ne mogu pomoći. Ako hoćete da opet da napustim projekat, recite. Svi doprinosimo na bazi dobre volje. Niko nas ne tera da silom doprinosimo. Što se tiče Lackope-a, gde je sad Miljan u diskusiji? Gde je sad admin koji je imao ihahaaj stavova na kandidaturi, kojeg ste svi podržavali wooow? Pretpostavljam da ćeš me sad blokirati, jer najverovatnije nećeš imati odgovor. Želim vam sve najbolje, kao i ovom projektu. Lackope za razliku od vas ne proganja urednike, a pogotovo ne novajlije. Ti se nastreljuješ na svakog početnika čim napravi grešku, i ne ispuštaš ga iz ruku dokle god ne postane tvoj istomišljenik. Bojanu su admin prava oduzeta, hoće li ko od vas sledeći? Žao mi je i vas i ovog projekta. To što misliš da sam ja uvređena snajka, to je opet vaša izmišljotina kao i kristalne kugle. Hvala bogu, pa nisam vidovit. Inače bih mogao predvideti propast projekta ako ovako nastavite. Srdačno vas pozdravlja: Zoranzoki21 (разговор) 00:32, 20. април 2018. (CEST)

Doslednost[уреди]

glasanje nisam ponistio vec preformulisao posto si njegovim pokretanjem izostavio drugu stranu u raspravi. nista ja ne izvlacim vec sledim ranije ustanovljenu praksu kada su sporna pitanja. ocekivao sam od tebe da imas dosledan stav. pozdrav Lackope (разговор) 16:00, 18. април 2018. (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[уреди]

WMF Surveys, 02:28, 20. април 2018. (CEST)

Informacija[уреди]

Postavljen je na glasanje i za dobar članak. Izjasni se ako želiš. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 19:13, 20. април 2018. (CEST)

Ti si meni pružao šansu? Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svg Danas nije prvi april. Nego dvadeseti. Zoranzoki21 (разговор) 22:28, 20. април 2018. (CEST)

Nisi trebao da ga blokiraš. Pogotovo ako ste bili u polemici. To je trebao da radi neko treći. --ANTI_PRO (разговор) 23:45, 20. април 2018. (CEST)

Добродошао у клуб. Тај 178. што те прозива за факултет ти је Вујковића брдо -- Bojan  Razgovor  03:37, 24. април 2018. (CEST)

Брисање теме Душман Немањић[уреди]

Здраво,

стицајем околности написао сам чланак о Душману Немањићу, цитирајући књигу која је под ауторским правом. У разговору са професор Јечменицом, који је аутор књиге, препоручено ми је да обришем чланак, управо из горе наведених разлога. Молим те да обришеш чланак у што краћем року.

Хвала и поздрав

Пошто си ти закључао шаблон, и пошто друга страна а) нема појма шта је неутрална тачка гледишта, б) никада није постојао консезус, ајде промени да мапа буде било која неутралнија. -- Bojan  Razgovor  04:25, 26. април 2018. (CEST)
Pogledaj realnost. -- Bojan  Razgovor  03:03, 27. април 2018. (CEST)
I PS. blokiraj IP adresu Vujkovica - Zankova - Djuru - Velebita i obrisi njegov post sa administratorske table i sakrij izmenu -- Bojan  Razgovor  03:17, 27. април 2018. (CEST)
Zabavnije mi je da ga razotkrivam. -- Bojan  Razgovor  03:54, 28. април 2018. (CEST)

Trebalo bi da otključaš šablon Location map Serbia. Drugoj strani odgovara status quo. -- Bojan  Razgovor  03:37, 29. април 2018. (CEST)

И некад се реши проблем. Ако се има храбрости. -- Bojan  Razgovor  11:28, 29. април 2018. (CEST)

Nece, bice gurnuto pod tepih. -- Bojan  Razgovor  12:21, 29. април 2018. (CEST)

Па покрените. Ево ја обећавам да се нећу мешати. Баш бих волео да Задужбина Википедија види квалитет својих админа. -- Bojan  Razgovor  12:29, 29. април 2018. (CEST)

Ako se ja mesam, kako onda da se ne mesaju drugi neadmini? Mislim, nije meni tesko, imamo 10.000 POV clanaka. -- Bojan  Razgovor  12:49, 29. април 2018. (CEST)

Вандал?[уреди]

Ви можете да претите колико хоћете, али очигледно Википедија није за Србе. На страним википедијама никад нисам имао проблем. Не вршим вандал. Радим векторизацију и ту сам само упростио име за реп. српску а за милогорце сам написао чињеницу. Идите лично у Црну Гору ако већ нисте били и питајте људе сами који језик говоре. Хвала

Закључавање[уреди]

Мислим да би било добро да на неко време закључаш чланак Савез комуниста Југославије, јер Корисник:Srbbolusic уноси неке нетачне податке и ратује изменама. Ја сам му се обратио тим поводом, али је он на мој рачун изнео низ увреда. Не марим за том, али само му скренуо пажњу и на некоректене доприносе у чланку Загреб, где је свој поднаслов Културна историја Срба унео у одељак Историја, између поднаслова 19. и 20. век, прекинувши тиме нит у овом сјајнон чланку. То је такође урадио и у чланку Битољ, где је са сличном тематиком на пола прекинуо поднаслов Битољ, град конзула. У чланку Дубровник је унео пуно текста на тему Културна историја Срба уместо да направи засебан чланак. Ово је ипак општа светска енциклопедија, а не енциклопедија српског или неког другог народа, па да у чланцима о неким местима фазоризујемо неки одређени народ. Саветовао сам га да направи засебан чланак Историја Срба у Хрватској и Историја Срба у Македонији па да тамо убаци тај текст, али до то није ни стигао да искоментарише, износећи своје политичке ставове. --Pinki (разговор) 20:03, 1. мај 2018. (CEST)

Хвала на брзом реаговању. За сада још остаје нерешено питање чланка Битољ. Ја сматрам да би све то ипак требало у неки засебан чланак. Нпр у чланку Дубровник има сасвим довољно текста за засебан чланак. Чланак Општина Дорјан треба да се бави административно поделом општине, а не да у историју убацује читуље људи из старих новина. Све то што је писао у чланцима Скопље, Битољ, Општина Дорјан може у неки нови чланак Историја Срба у Макединији или Историја Срба на подручју Републике Македоније или како год већ жели. Он је тај који агресивно делује, што можеш видети у његовој поруци на мојој корисничкој страници. Ја сам му се коректно обратио и изнео свој став о конкретном питању његовог уређивања чланака. --Pinki (разговор) 20:47, 1. мај 2018. (CEST)

Нема проблема[уреди]

Не познајем те Ни., па не знам шта да ти кажем. Из прве, чини ми се да си пристрасан, и да грешиш, као прво јер браниш оно што ради друг Пи. Видиш и сам да тај млади човек на пример брише спомен једног националног радника у Дојрану. Да ли је имао разлог за то? Друг Пи. се у све меша и перфидно вређа уреднике. Да ли је друг Пи. администратор? Ја нећу дозволити да се Срби бришу и премештају из мојих чланака. Ако ме неко блокира, тај ће морати имати јаче разлоге од мене!

Ја сам тражио од појединих уредника одговоре у вези твојих напомена, и одговор је био "сви могу да уређују све". Значи не признајем да је "Загреб" нечија "освојена територија", да је "СКЈ" оног неког другог итд. Нема ту завршене приче - није готово - нарочито не концепција - не признајем. Видиш и сам да ја уносим податке са референцама, и да сам много тога допунио. То је моја концепција, моја надоградња. Све што није чиста политика је "култура" - од начина живота до стваралаштва. Ту не може бити ништа ни увредљиво, а ни спорно. Ако ми наставите, ти и други (Пи. другови) да намећете једностране ставове - ја ћу напустити Вик. Немам времена да сваки дан браним своје поштене и релевантне доприносе, од вандала "скојеваца". Ко штити мој рад? Хоћу да пишем још мало - да уносим грађу, а онда да уређујем са стилом. Ако мислиш да ми одговориш на ово писање - помени све уреднике који имају проблем са мном - ако их има, а да нису већ у Пи. Одбору. Прихватићу...Srbbolusic (разговор) 08:20, 2. мај 2018. (CEST)

Пристрасан си Ник., али и администратор си; па сад шта је ту је. Прихватам твоју реалност, са надом да ће Вик. без мојих доприноса бити боља. Прекидам са свим активностима. Свако добро! Поздрав!Srbbolusic (разговор) 10:43, 2. мај 2018. (CEST)

Манастир Црна Река[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Манастир Црна Река да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2. мај 2018 — 9. мај 2018 --Окунинуши

Отац из Шапца, имам рођаке у РС. То је све што ћу рећи и не питај ме о томе више. Знаш да говорим истину, знаш о чему причам, знаш ситуацију, тако да... И овај шта ради са тим чланком и како је сваки пут Обсусер антисрпски настројен, прошли пут је изазвао моју блокаду. Сви ћутите. Ја нисам могао да ћутим и гледам лажи. Такав сам и то је то. Једноставно нису за мене те теме, али та ћутња ваша овде... Не знам, знаш све о мојим ставовима, ништа не кријем. То је то.--Soundwaweserb (разговор) 00:23, 5. мај 2018. (CEST)

Колега, држи се ти око својих грешака, а сам ћу се снаћи око сопствених... Хвала!Радован 01:20, 6. мај 2018. (CEST)
Искрено се надам да након најновијих Обсусерових вандализама ускоро нећу наићи на твој коментар „обојица сте исти” и слично.— др:НЕШoo2 реци 14:12, 6. мај 2018. (CEST)

Шаблон:Град у Аустрији[уреди]

Здраво Никола. Да ли би могао ово да убациш у Шаблон:Град у Аустрији? То сам видео на немачкој википедији, па сам мислио и на нашој да убацимо. Ја сам покушавао, али ми не иде. Питао сам неколико њих, али ми нико не одговара.--Ookuninusi (разговор) 21:51, 6. мај 2018. (CEST)

Новости у Јерменији...--Soundwaweserb (разговор) 19:18, 8. мај 2018. (CEST)

Убацио сам у вести...--Soundwaweserb (разговор) 19:24, 8. мај 2018. (CEST)

Да поруку растумачим као опомену пред искључење или нешто друго? Zoranzoki21 (разговор) 20:05, 8. мај 2018. (CEST)

Такође сматрам да ниси занимљив. Али, шта да се ради.. Схватићу поруку као опомену пред трајно искључење. Поздрав! Zoranzoki21 (разговор) 20:09, 8. мај 2018. (CEST)
Ни ја. Немој да бринеш, нећу се жалити ако ме блокираш. Zoranzoki21 (разговор) 20:12, 8. мај 2018. (CEST)

Zaštita stranica[уреди]

Pri stavljanju zaštite bolje je dignuti zaštitu na nivo odmah iznad vandala a ne odmah na admin.

Zbog takvih neozbiljnih i neodgovornih urednika kao ti Face-tongue.svg ja sad ne mogu da obrišem tačku ispred zagrade.   Обсусер 20:36, 8. мај 2018. (CEST)

Jasno, haha. Face-smile.svg Обсусер 20:41, 8. мај 2018. (CEST)

Јадни администратор[уреди]

Па ти си паметнији него што сам мислио. Хвалиш се шпијунирањем моје преписке са Р. Николићем. Како се то зове? Јадни администратор! Онај који је то постао, јер је био "услужан". Уради све што мислиш да треба, пожури синко, јер ти је још мало времена преостало. И немој ми одговарати, јер ме не интересује шта мисли неки јадник. Претходно обриши ону дивну реченицу о језику, у свом профилу, јер је скрнавиш и брукаш својом "услужношћу".Srbbolusic (разговор) 07:37, 10. мај 2018. (CEST)

Шта то треба да значи? У питању је појединац, који се изјаснио ко Босанац. Његово право и нема потребе за такав тон Никола. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 12:55, 11. мај 2018. (CEST)
Брате слатки ако је неко смиривао, поледај кад су теби хтели да скидају права, и то Зокију са којим се слажем од А до Ш. Ја не желим сукобе, покушаћу да их не буде, обећавам. Ајде мало спусти лопту, ево ти музика, подржи Даницу.--Soundwaweserb (разговор) 13:12, 11. мај 2018. (CEST)
Нигде нисам видео те квалификације за тебе Никола, ако су биле, осуђујем такво понашање. Никако не подржавам такво понашање. Ти си хтео да будеш админ, истрпи шта да ти радим, макар сам те ја критиковао конструктивно. Да сам мислио да си ти неки лош човек, дао би глас за одузимање права, смирили смо ситуацију. Где год сам могао хвалио сам твој рад (Nikola je kao urednik sasvim OK. Ne znam šta drugo da kažem, uvek gledam situaciju realno. Ja sam ovde neutralan.), сада исто мислим. Ја не мењам ставове како ветар дува, искључиво мислим својом главом. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 17:04, 11. мај 2018. (CEST)

Небојша Глоговац[уреди]

Поздрав Никола. Обраћам се теби, јер колико видим Миљан нема намеру да ми одговара на поруке што од њега није баш лепо. Можда си видео, а можда и не, чланак Небојша Глоговац сам кандидовао за сјајан, односно био је на расправи. Док сам радио на чланку, корисник Обсусер (видим да си га опомињао због тога) ми је улетао у измене покушавши да наметне нешто своје и ја сам му враћао измене због тога. Без да опомене или охлади корисника Обсусера, Миљан је закључао чланак и он је аутоматски изгубио могућнност кандидатуре. Али ајде није то оно најбитније, већ што га закључа у тренутку када сам ја радио на њему. Чланак о Глоговцу уређујем непрекидно неколико месеци и сада због глупости једног човека, дође Миљан и закључа га. Онемогућено је уређивање чланка због глупости једног човека. Ја сматрам да чланак треба да се откључа, како бих га ја што планирам или евентуално неко други проширио, а не да се због глупости норм. контроле закључа и добар део труда падне у воду. Очигледно сам лоше пронецио Миљана, на страну овај његов по мени неискусни потез, већ момак није у стању да одговори на поруке. Могао је барем толико да скрене пажњу Обсусеру да престане са улетањем у измене. Поздрав и хвала --MareBG (разговор) 16:54, 11. мај 2018. (CEST)

Глупо ми је да пропадне прича око чланка због хира Обсусера. Ако настави да намеће нешто своје пријављујем га на админ таблу. Што се тиче другог дела приче, разумем твоју позицију и то што причаш. Опет са друге стране не желим да пустим да се исправљају глупости само да ми Миљан не би закључао чланак. Ово од Обсусера је била класична саботажа, ништа више. Држ ту тољагу, сад ће он на админ таблу јер га знам да се неће зауставити, па ћемо да правимо шараду због хира једног детета званог Обсусер. Хвала ти. --MareBG (разговор)

А ја имао неку наду, да ћете га подржати па га кандидовах за место администратора, како би сте заједно правили циркус. Пошто већ спомињеш трајну блокаду, знам да и мени ускоро следи, али добро.. У виртуелном простору, то је некима лек за смирење, а у стварности је то бесендин. Zoranzoki21 (разговор) 17:19, 11. мај 2018. (CEST)

U redu. Mislim da ti šabloni nisu po nekoj smernici rezervisani za admine ali OK.

I moj doprinos je bio ispravan a drugi je doprinosio nedoslednosti, nije bio objašnjen niti logičan za razliku od mog i prema tome je nametan/vandalski. Ali neću više da se objašnjavam ako neko ignoriše nešto a sam vidi da je tako, plus misli da je njegov nalog jači — i pored rasprave...   Обсусер 17:27, 11. мај 2018. (CEST)

Nije zato što je meni logičan nego zato što je logičan; ne može logičnost da bude relativna u ovom smislu.
I nisu u pitanju samo ovi šabloni nego inaćenje tog korisnika; sad vraća neselektivno i druga unapređenja a to ne može tako nikako.   Обсусер 17:48, 11. мај 2018. (CEST)

Стварно сте безобразни. Кад човек каже своје мишљење, ви трајни блок.. Добро ако ћемо тако, трајно ме блокирајте. А онда ћу, свим снагама да се потрудим, да вам се свима до једног скину администраторска права јер допуштате циркус и Обсусеру да ради шта хоће. (наравно, нећу сваког да предложим за скидање). Нек вам је са срећом. А ако неко од вас може, нек доврши чланак о Бака прасету. Zoranzoki21 (разговор) 17:33, 11. мај 2018. (CEST)

Глоговац, део 2.[уреди]

Никола ево га опет, други пут ми улеће са изменама док држим шаблон за радове у току. Бесмислено је, рече му више људи да стане, па настави уређивање касније он неће. Јесте опет иде преко твоје грбаче, али ја немам опцију да га зауставим да мења док ја радим. --MareBG (разговор) 17:54, 11. мај 2018. (CEST)

Нисам сигурна[уреди]

ди си употребио професионално искуство, мада верујем да, као искусан педагог, у шта сумње не могу имати, можеш знати пуно боље, каквих последица могу могу имати и бесмислена безрезервна подршка, али и упозорења или казне за одрасле, примењени на деци. Јер њима се брише и временом прашта баш све, не оставља никакве последице, они могу увек све поново, кад год хоће, као да није било ништа, док осталима никад, колико год се чинило супротно. Јако ми је жао, извињавам се, исто као што си се и ти једном извинио мени, ако ту ишта може да помогне.--Тајга (разговор) 16:21, 12. мај 2018. (CEST)

Хм, па не знам, нисам у истој ситуацији и немам опцију бирања екстремних мера, као што си видео, кад год се пожалих, ни код одраслих није имало ефеката. Али свакако помаже знати да се не ради о било каквим колегама, деца не могу бити опозиција, јер не знају шта је то и нису свесна тежине дочекивања на нож, то знаш ти. Али је очигледно да би нека волела да буду корисна, у њиховом усмеравању имаш искуства и што онда то не искористити? --Тајга (разговор) 20:46, 12. мај 2018. (CEST)

Па мислим да ниси, иначе о томе не бих писала, нити бих објашњавала шта бих урадила ја. Колико знам, не могу се променити одрасле особе, ако оне то неће, посебно кад се заинате. За разлику од њих, деца могу увек, од данас до сутра. И неће бити да она баратају педагошким методатама боље од одраслих. Понизно клечење, свакако није педагошки, али показати како се постаје користан, вероватно би могао бити један од начина. Ако сматраш да јеси применио те методе, а у томе си стручњак, онда моја примедба не би имала смисла и ја се у том случају опет извињавам. Али прави одговор на то питање, добићеш једино када самом себи искрено одговориш на питање, би ли га тако третирао да је твоје, где могућа опција одговора неће бити, срећа валика што није.--Тајга (разговор) 17:14, 13. мај 2018. (CEST)

Дедер погледај ово Самара, убаци историју са руске вики, нешто сам на брзину проширио. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 15:49, 13. мај 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Небојша Глоговац да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 17. 5. 2018. — 24. 5. 2018. --Потпис корисника MareBG (разговор) 14:52, 21. мај 2018. (CEST)

Српско Царство[уреди]

Страна је заштићена само за администраторе. Желим да ставим мапу на српском и да исправим неке грешке. Јел' можеш да склониш заштиту, барем на кратко? ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 14:07, 22. мај 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Снежна сова да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 24. мај 2018 — 31. мај 2018. --Miljan Simonović (разговор) 00:55, 28. мај 2018. (CEST)

Мислим да не мора ништа посебно, пошто већ постоји пројекат, прикључи се тамо ако желиш. Све у свему, и ово што је до сада направљено је одлично, увек може боље. Али захваљујући теби и Вуксу33, много је боља ситуација у вези фудбала.--Soundwaweserb (разговор) 12:50, 5. јун 2018. (CEST)

Може.--Soundwaweserb (разговор) 12:56, 5. јун 2018. (CEST)

Нема никаквог препуцавања, договорили смо се Миљан и ја све. --MareBG (разговор) 13:41, 13. јун 2018. (CEST)

Певају многи па опет певачи нису, али ајде на страну то. Да ли стварно мислиш да треба стављати у исти кош писце и девојчицу од 15 година која је издала једну књигу о мувању преко друштвених мрежа, категорисати је као књижевницу? Прочитај преписку између Миљана и мене, да се не понављамо сви. --MareBG (разговор) 13:50, 13. јун 2018. (CEST)

Слажем се, постоје бољи и лоши књижевници, нису сви у истом рангу. Опет она са једном написаном књигом не може бити књижевница, као што певач не може бити певач са једном песмом. Хајде онда да ставимо да је Цуне Гојковић био глумац (појављивао се у филмовима) или шта знам музичар Јаснић Вукашин који је имао главну улогу у једном филму, нека буде глумац. --MareBG (разговор) 17:35, 13. јун 2018. (CEST)

Хвалаа. :) Искрено, сам сам хтио то да предложим, али не знам ни коме нити знам зашто је таква пракса. Зашто се не би рачунали голови у лиги шампиона и слично? Али се овдје сви угледају према енглеској википедији, па ће можда мијењати према ономе што тамо пише. Додај, можемо пробати. worldfootball је највећа архива везано за број утакмица и голова, па се послужи њиме. Оставио сам ти поруку тамо на тргу, да погледаш транскрипцију имена фудбалера Египта и Саудијске Арабије на њиховим страницама, јер не знам колико сам то добро одрадио. Још нешто, пошто обојица имамо ту жељу да се употпуни списак фудбалера на СП, ја ћу се прикључити кад употпуним репрезентације, додај категорију "Фудбалери на Светском првенству 2018", с обзиром на то да је има на бројним језицима, па можда употпунимо списак. -- Vux33 (разговор) 13:42, 15. јун 2018. (CEST)

Важи, само ми јави хоћеш ли додавати све утакмице или само лигашке као до сада, да бих се и ја тиме водио. -- Vux33 (разговор) 14:10, 15. јун 2018. (CEST)

Obriši ovaj članak [7] kako bi Mare BG započeo, uradio je on pre mene bolje. Hvala.--Soundwaweserb (разговор) 12:59, 18. јун 2018. (CEST)

Ne bi bilo pravedno, pošto smo gotovo u isto vreme započeli, Mare je bolje uradio i sadržajnije od mene, pa je bolje da on započne :) --Soundwaweserb (разговор) 13:07, 18. јун 2018. (CEST)

Кад се пише само презиме, зар не би требало да почиње великим словом? Питам због шаблона о Египту, гдје си ставио мало слово Е. Колико сам ја схватио досад, кад се пише име и презиме онда је мало слово, а кад се пише само презиме онда је велико, као и неким другим примјерима, код Холанђана са 'Ван' и слично. Друго што ме занима је у вези застава репрезентација код резултата. Је ли правилније да код тима 1 иде прво застава па име, а код тима број 2 име па застава, а не обрнуто како је сад? То су ситнице, али ваљало би све исправити да буде како треба. -- Vux33 (разговор) 08:11, 19. јун 2018. (CEST)

Задовољство је обострано. Током ових година сам се трудио да упијем сваки савет и мишљења сам да сам научио много од тебе.--Марко Станојевић (разговор) 12:16, 21. јун 2018. (CEST)

Нема за шта да се захваљујеш стварно је био хаос, овако је прегледније много. Хтео сам још пре пар месеци, али нисам имао времена и онда оде у заборав. Видим да си ти до краја све средио, овако је одлично. --MareBG (разговор) 13:34, 23. јун 2018. (CEST)