Yu-Gi-Oh! GX

Из Википедије, слободне енциклопедије
Yu-Gi-Oh! GX
Yugioh gx logo.png
遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX
(Yū☆gi☆ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu)
Žanr Akcija, Avantura, Fantastika, Komedija
Anime
Režiser Hatsuki Tsuji
Producent Nihon Ad Systems Inc.
Scenarista Shin Yoshida, Jun Maekawa, Akemi Omode, Yasuyuki Suzuki
Kompozitor Yutaka Minobe
Studio Studio Galop
Manga
Autor Naoyuki Kageyama
Izdavač Shueisha
Engleski izdavač Канада Сједињене Америчке Државе Viz Medija
Ciljna grupa Shōnen
Časopis V-Jump
Prvo izlaženje 17. Decembar, 2005još uvek traje
Tomovi 8

Yu-Gi-Oh! GX (Yūgiō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu) (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX u originalnoj japanskoj verziji) je animirana serija, strip i nastavak Yu-Gi-Oh! animirane serije. Svoju premijeru imala je u Japanu 6. Oktobra 2004. Priča prati Jadena Jukija (Judai Juki u originalnoj Japanskoj verziji) i njegove drugove na Akademiji Dvoboja (Duel Academy). U Srbiji je prikazan na TV Ultri, godine 2008. i 2010.

Priča[уреди]

Yu-Gi-Oh! GX počinje 10 godina nakon dešavanja Yu-Gi-Oh! sa glavnim likom Jadenom Jukijem koji dobija kartu Krilati Kuribo, od kralja igara Jugija Motoa, na svom putu ka prijemnom ispitu za Akademiju Dvoboja (eng. Duel Academy).

Likovi[уреди]

Jaden Yuki[уреди]

Jaden Yuki (Jaden Juki) živi u najniže rangiranom studenskom domu Slifer Red(Crveni Nebeski), jer dobija loše ocene, ali dokažaće da rezultati testa nisu sve!Njegove vrhunske dueling veštine i neverovatan instinkt su drugačiji od svega što su nastavnici videli do sada i Spreman je da uzdrma Duel Akademiju do temelja! Posoji jos jedna osoba koja oseća da Jaden ima urođeni talenat-Yugi Moto, legendarni duelist!Kada Jaden dobije od Yugija redak Windged Kuriboh, ubrzo saznajee da možda poseduje jedinstvene veze sa čudovištima, koja se polako ostvaruje. Kada se spojio sa Yubelom Duel Monster Duhom, Jaden je postao drugačiji od ostatka Yugioh! univerzuma pola čovek, pola Duel Monster. Njegov Štil se oslanja na Fusion Karte Čudovišta.Omiljena karta mu je krilati kuribo.

Chazz Princeton(Čez Prinston)[уреди]

Čez je visoko ocenjen student, najbolje rangiran u Obelisk Blue.Čezov rival je Jaden.Dok se školuju Čaz stalno pokušava da napakosti Jadenu. Braća su ga nagovorila da uzme učešća u Duelima.Kako mu je rasla veština, tako su se uvećavale i njegove ambicije. Nedugo potom, on i braća su stekli velike finansijske i političke moći u Dueling svetu. Kada se udaljio od braće Čaz nastavio je samostalnu Dueling karijeru. Omiljene karte su mu Darkness i Light Dragon.

Sajerus Truzdejl[уреди]

On je mali plavi dečak koji uvek dobija niže ocene od Jadena.On uvek bodri i navija za jadena, ali uvek je u senci svog starijeg brata Zejna.On takođe kao i Zejn koristi karte Mašina.To su ROIDI (Patorid, Jetroid...). Nije suguran u sebe što mu predstavlja manu.Tokom školovanja, Saj je dostigao Blue Obelisk.

Alexis Rhodes[уреди]

Ona je veoma šarmantna i veoma lepa devojka.Veoma je pematna, brzo uči, sjajan duelista, sportista i plesač. Ona ima starijeg brata Atikusa.Ona pokušava da ga spasi od tame.Dok se bori koristi Cyber Girls špil.Njen takozvani Robo-Devojke špil se bazira na devojke iz različitih sportova i plesnih figura, odnosno temama.Ona i njen špil su u skladu.Njena najdraža je Etole Cyber(Zvezdana Kližačica).

Bastion Misawa[уреди]

Bastion je student na Dvoboj Akademiji.Njegov rang je Ra Yellow.Studenti koji pripadaju Ra Yellow-u su studenti visokog potencijala.Bastion koristi vise Deck-ova npr. Earth Deck ili Karte tipa Zemlja.

Zane Trusdale[уреди]

On je ubedljivo najbolji student.Koristi Cyber Dragon Deck.Njegov brat je Saj(Sy).Za razliku od Saj-a Zane je veoma strog i mnogo bolji duelista.On je ponos Obelisk Blue-a.

Jasmine i Mindy[уреди]

One su Alexis-ine najbolje prijateljice.Na maskembalu su se sve tri prerusile u Harpie Lady Sisters.One nisu neki duelisti.

Doktor Krauler[уреди]

Doktor Krauler je zamenik Rektora Šeparda na Duel akademiji, mada on je u drugoj sezoni bio Rektor i upravljao je školom. On mnogo mrzi Jadena, i u početku je pokušavao da ga na sve načine izbaci iz škole, jer ga Jaden stalno nenamerno ponižava pred drugima.Dr. Krauler ima veoma visoko mišljenje o sebi.On je smešan čovek, i zbog toga ga neki put mešaju sa ženama. U drugoj sezoni je imao planove sa Bonapartom kako da školu donesu do vrha.

Spoljašnje veze[уреди]