Југио Ге-Икс

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Yu-Gi-Oh! GX)
Jump to navigation Jump to search
Југио Ге-Икс
Yugioh gx logo.png
遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX
(Yū☆gi☆ō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu)
Žanr Акција, Авантура, Фантастика, Комедија
Anime
Režiser Хатсуки Тсуђи
Producent Nihon Ad Systems Inc.
Scenarista Шин Јошида, Џун Маекава, Акеми Омоде, Јасујуки Сузуки
Kompozitor Јутака Минобе
Studio Студио Галоп
Manga
Autor Наојуки Кагејама
Izdavač Shueisha
Engleski izdavač Канада Сједињене Америчке Државе Виз Медија
Časopis V-Jump
Prvo izlaženje 17.12.2005још увек траје
Tomovi 8

Југио Ге-Икс (јап. 遊☆戯☆王デュエルモンスターズGX - Yūgiō Dyueru Monsutāzu Jī Ekkusu; енг. Yu-Gi-Oh! GX) je анимирана серија, стрип и наставак Југио анимиране серије. Премијерно је приказана у Јапану, 6. октобра 2004. године. Прича прати Јадена Јукија и његове другове на Академији двобоја. У Србији, Црној Гори и Македонији се приказивала на ТВ Ултра од 2008. до 2015. године на српском језику. Синхронизацију је радио студио Лаудворкс.

Прича[уреди]

Југио Ге-Икс почиње десет година након дешавања Југиоа. Главни лик је Јаден Јуки, који добија карту крилати Курибо од краља двобоја Југиа Мотоа, на свом путу ка пријемном испиту за Академију двобоја.

Ликови[уреди]

Јаден Јуки[уреди]

Јаден Јуки живи у најниже рангираном студенском дому - Црвени небески, јер добија лоше оцене, али докажаће да резултати теста нису све! Његове врхунске вештине борбе и невероватан инстинкт су другачији од свега што су наставници видели до сада и спреман је да уздрма Академију двобоја до темеља. Постоји још једна особа која осећа да Јаден има урођени таленат - Југи Мото, легендарни дуелиста. Када Јаден од Јамија добије ретког крилатог Курибоа, убрзо сазнаје да можда поседује јединствене везе са чудовиштима, које се полако остварују. Када се спојио са Јубел - духом дуел чудовишта, Јаден је постао другачији од остатка Југио универзума: пола човек, пола дуел чудовиште. Његов стил се ослања на Fusion карте чудовишта. Омиљена карта му је крилати Курибо.

Чез Принстон[уреди]

Чез је високо оцењен студент, најбоље рангиран у плавим Обелисцима. Чезов ривал је Јаден. Током школовања Чез стално покушава да му напакости. Браћа су га наговорила да узме учешће у дуелима. Како му је расла вештина, тако су се увећавале и његове амбиције. Недуго потом, он и браћа су стекли велику финансијску и политичку моћ. Када се удаљио од браће, Чез је наставио самосталну каријеру у дуелима. Омиљене карте су му Darkness и Light Dragon.

Сајрус Труздејл[уреди]

Он је мали плави дечак који увек добија ниже оцене од Јадена. Увек бодри и навија за Јадена, али увек је у сенци свог старијег брата Зејна. Он такође као и Зејн користи карте типа машина. То су ROIDI (Patorid, Jetroid...). Није сугуран у себе, што му представља ману. Током школовања, Сај је достигао плаве Обелиске.

Алексис Роудс[уреди]

Она је веома шармантна и лепа девојка. Веома је паметна, брзо учи, сјајан дуелиста, спортиста и плесач. Има старијег брата Атикуса, ког покушава да спаси од таме. Док се бори користи Cyber Girls шпил. Њен такозвани робо-девојке шпил се базира на девојке из различитих спортова и плесним фигурама, односно темама. Она и њен шпил су у складу. Њена најдража карта је звездана клизачица.

Бастион Мисава[уреди]

Бастион је студент на академији двобоја. Његов ранг је Ра жути. Студенти који припадају Ра жутима су студенти високог потенцијала. Бастион користи карте типа Земља.

Зејн Труздејл[уреди]

Он је убедљиво најбољи студент. Користи Cyber Dragon и "Underworld" шпил. Његов брат је Сајрус. За разлику од Саја, Зејн је веома строг и много бољи дуелиста. Он је понос плавих Обелиска.

Јасмин и Минди[уреди]

Оне су Алексисине најбоље пријатељице. На маскембалу су се све три прерушиле у Harpie Lady Sisters. Нису неки дуелисти.

Доктор Краулер[уреди]

Доктор Краулер је заменик ректора Шепарда на Академији двобоја, мада је у другој сезони постао ректор и управљао академијом. Мрзи Јадена, и у почетку покушава да га на све начине избаци из школе, јер га Јаден стално ненамерно понижава пред другима. Др Краулер има веома високо мишљење о себи. Он је смешан човек, и због тога га неки пут мешају са женама. У другој сезони је имао планове са Бонапартом како да академију донесу до врха.

Спољашње везе[уреди]