У ритму срца

С Википедије, слободне енциклопедије
У ритму срца
Насловна страна првог тома манге
スキップ・ビート!
(Sukippu Bīto!)
ЖанрКомедија, одрастање, романса[1][2]
Манга
АуторЈошики Накамура
ИздавачHakusensha
Циљна групаШоџо
ЧасописHana to Yume
Прво излажење15. фебруар 2002.данас
Томови50
ТВ аниме
Режисер Кијоко Сајама
Продуцент Шинџи Хокири
Косуке Сузуки
Хирото Кумагај
Сценариста Мајори Секиџима
Композитор Акифуми Тада
Студио Hal Film Maker
Мрежа Јапан TV Tokyo, TV Aichi, TV Hokkaido, TV Osaka, TV Setouchi, TVQ Kyushu Broadcasting Co., Ltd.
Србија Ултра, Пинк 2
Премијерно приказивање 6. октобар 2008.30. март 2009.
Епизоде 25 (списак епизода)
Остало
Портал Стрип

У ритму срца (јап. スキップ・ビート!, енгл. Skip Beat!) је манга коју је написала и илустровала Јошики Накамура. Објављује се од фебруара 2002. године у јапанској манга ревији Hana to Yume. Године 2008—2009. адаптирана је у аниме серију од 25 епизода.

У Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и БЈР Македонији серија је почела са емитовањем 2013. на каналу Ултра, синхронизована на српски језик. Синхронизацију је радио студио Лаудворкс. Касније је емитована и на каналу Пинк 2. Нема ДВД издања.

Радња[уреди | уреди извор]

Прича прати шеснаестогодишњакињу звану Могами Кјоко која је заљубљена у свог пријатеља из детињства Шотара Фуву. Кјоко је велики део свог детињства провела радећи у хотелу Шотарових родитеља и за то време много научила о кућним и хотелским пословима. Шотаро, не желећи да преузме посао својих родитеља, наговара Кјоко да напусти средњу школу као и свој живот у Кјоту, и са њим побегне у Токио како би он могао да се пробије на музичкој сцени. По доласку у Токио, Кјоко почиње да живи јако штедљивим животом занемарујући своје потребе и радећи по више послова како би помогла Шотару у остварењу. Шо, како га његови фанови називају, упада у топ 10 најпожељнијих мушкараца у шоу бизнису као број седам, док прво место заузима Цуруга Рен, познати јапански глумац. Шо се љути и напушта стан. Неколико дана касније, Кјоко одлази у агенцију за коју ради Шо, и чује Шоа како се својој менаџерки жали на њу, говорећи јој да је сасвим обична и досадна девојка. Уместо да пролије сузе, у њој се отвара „Пандорина кутија” и она се Шоу заклиње на освету. Док је обезбеђење избацује из зграде Шо јој се руга и говори јој да ако хоће да му се освети мора да уђе у свет шоу бизниса и постане већа звезда од њега. Након тога Кјоко мења свој изглед и улази у свет забаве, суочавајући се са многим изазовима.

Франшиза[уреди | уреди извор]

Манга[уреди | уреди извор]

Мангу У ритму срца написала је и илустровала Јошики Накамура. Серијализује се од 15. фебруара 2002. године у Хакусеншиној манга ревији Hana to Yume. Тренутна поглавља сакупљена су у 50 танкобона. Први је изашао 19. јула 2002. године.[3]

ЦД драме[уреди | уреди извор]

Закључно са 2021. годином, постоји осам ЦД драма овог наслова. Прва, Skip Beat! Drama CD, објављена је 26. септембра 2002. године и покрива први том.[4] Друга драма, BLACK Drama CD, објављена је 21. августа 2012. године и садржи гласовне глумце из аниме адаптације. Трећа, KISS×KISS Drama CD Valentine Weapon, објављена је 19. јануара 2013. године. Четврта драма, DARK BREATH, објављена је марта 2017. године и покрива поглавља 194-196. Истог месеца, објављена је пета ЦД драма у 40. тому манге.[5] Шеста и седма драма изашле су 2019. године, и покривају одређене кратке приче.[6] Осми ЦД изашао је јануара 2021. године и покрива поглавља 274-279.[7]

Аниме[уреди | уреди извор]

Манга је 2008. адаптирана у аниме у продукцији студија Hal Film Maker. Епизоде су се оригинално емитовале од 6. октобра 2008. до 30. марта 2009. године, са укупно 25 епизода.[8] Серијал садржи две уводне и две одјавне шпице. Обе уводне шпице отпевао је музички дуо the generous (песме: Dream Star и Renaissance), док су одјавне отпевали бенд 2BACKKA (песма: Namida) и певач Јусаку Кијама (песма: Eien).

У Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и БЈР Македонији серија је почела са емитовањем 2013. на каналу Ултра, синхронизована на српски језик.[9] Синхронизацију је радио студио Лаудворкс, с тим да су уводне и одјавне шпице остављене у оригиналну. Касније је емитована и на каналу Пинк 2. Нема ДВД издања.

Улоге[уреди | уреди извор]

Улога Српски тумач
Могами Кјоко Милена Живановић
Котонами Канае Александра Ширкић
Аки Шоко Андријана Оливерић
Фува Шо Милош Ђуричић
Цуруга Рен Милан Антонић
Такарада Лори Милан Чучиловић
Огата Хироаки Милан Тубић
Такарада Марија Јелена Ђорђевић
Савара Такенори Даниел Сич
Газдарица Ана Симић Кораћ

Играна серија[уреди | уреди извор]

Такође 2008. године, објављено је да ће манга бити адаптирана у тајванску ТВ драму.[2] Јануара наредне године, неколико дана пре почетка снимања, продукција серије је обустављена ради предаре текста. Снимање је потом започето априла 2011. године, а прва епизода је изашла 18. децембра исте године. Последња, петнаеста епизода, емитована је 1. априла 2011. године. Верује се да ће серијал добити другу сезону након што манга буде довршена.

Видео игра[уреди | уреди извор]

Серијал је 28. маја 2009. године добио „наставак“ у виду игрице за PlayStation 2. Прича наставаља Кјокине авантуре након завршетка анимеа. Уводну шпицу отпевао је бенд SMILY☆SPIKY (песма: Blow Wind).[10]

Романи[уреди | уреди извор]

Текстописац Ајуна Фуџисаки је објавила шест романа базираних на овом наслову, с тим да је шести изашао када је првих пет романа спојено у један том, 20. септембра 2016. године. Илустрацију за последњу причу радила је Накамура.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „The Official Website for Skip・Beat!”. Viz Media. Приступљено 13. 12. 2017. 
  2. ^ а б „Skip Beat Shōjo Manga to Get Taiwanese TV Drama”. Anime News Network. Приступљено 28. 7. 2018. 
  3. ^ スキップ·ビート! 1 (на језику: Japanese). Hakusensha. Приступљено 17. 1. 2024. 
  4. ^ „Skip Beat! Drama CD, Rakuten.co.jp” (на језику: јапански). Приступљено 28. 12. 2008. 
  5. ^ スキップ・ビート!ドラマCD付初回限定版 40 (на језику: јапански). Hakusensha. Приступљено 22. 2. 2017. 
  6. ^ „Marina Inoue, Katsuyuki Konishi Reunite for Skip Beat! Drama CDs”. Anime News Network (на језику: енглески). Приступљено 16. 4. 2021. 
  7. ^ Dennison, Kara. „Skip Beat Anime Cast Returns for Romantic Audio Drama”. Crunchyroll (на језику: енглески). Приступљено 16. 4. 2021. 
  8. ^ „Programska šema za U ritmu srca na sajtu TV Tokija”. TV Tokyo (на језику: јапански). Приступљено 18. 3. 2023. 
  9. ^ „Канал Ултра - распоред за 26. август 2013.”. 
  10. ^ „スキップ・ビート(通常版)”. Amazon.jp (на језику: јапански). Приступљено 18. 3. 2023. 

Спољашњи извори[уреди | уреди извор]