Разговор са корисником:Саша Стефановић/Архива 8

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Архива 7 Архива 8 Архива 9
Pix.gif
Pix.gif

Добродошли на моју страну за разговор!

порука

Архиве

Pix.gif

Архива 1 · Архива 2 · Архива 3
Архива 4 · Архива 5 · Архива 6
Архива 7 · Архива 8 · Архива 9

Информације

Данас је 20. новембар 2019.
Тренутно је 19:48 UTC
Википедија тренутно има
626.506 чланака

Језици
матерњи језик корисника је српски језик.
en-2
This user is able to contribute with an intermediate level of English.
Наслови

Садржај


бели анђео

Направила сам фотографију Белог анђела из манастира Милешево и по изласку из цркве видела да се не сме фотографисати! Поставила бих је овде али не знам да ли смем. Шта ти кажеш?Поздрав.--Тснена 21:08, 13. август 2007. (CEST)

Шаблон:Болест

Је л` може некако овај шаблон што има сакриј-покажи да нема оквир око себе и да је преко целе ширине главног шаблона. `Ај молим те погледај кад стигнеш, поз и хвала --Кале info/talk 21:50, 13. август 2007. (CEST)

Кад кликнеш на овај горе линк, с десне стране шаблон, па има овај NavHead у коме пише Додатна класификација. Е сад, он је плавичаст и има овај пединг са обе стране, па ме занима може ли да буде од једне до друге границе шаблона, без празног простора (по могућству ни доле) а за боју ћу се некако снаћи :) --Кале info/talk 14:21, 14. август 2007. (CEST)
Па пробао сам са оним неким class="toccolours collapsible collapsed" али изгледа нешто не ради код нас... --Кале info/talk 14:34, 14. август 2007. (CEST)

Шаблон:Гвадалканалска кампања

Направио сам овај шаблон, међутим, кад га рецимо поставим у чланак "Битка код острва Ренел" одмах испод шаблона "Битка", он ми помери цео текст на доле и изгледа много ружно. Приметио сам у чланку "Рат за шпанско наслеђе" да је тамо испод шаблона "Рат" укуцан шаблон "Рат за шпанско наслеђе" и да лепо изгледа. Можеш ли да ми објасниш како ја то да изведем. Унапред хвала. Поздрав --Душанза 8:12 16. avhust 2007.

Референце и напомене

Јел можеш подробно да ми објасниш како би могу да се одвоје напомене и референце. То ми је баш сад потребно у чланку Опсада Београда (1456). Поздрав, --Vojvoda 20:06, 16. август 2007. (CEST)

48000

Sašo, molim te vidi tamo gde ti znaš da se gleda koji je članak bio 48.000. Celo jutro pravim članke da bi me pretekao tamo neki Ranko!!!! Osim toga, mislim da brojač ne valja, jer sam otvorila tri članka uzastopce i brojčanik je i dalje stajao na 47.998....--MaduixaGaim.svg kaži 10:58, 17. август 2007. (CEST)


Стварно? А како се то види? Ја тамо не видим нигде да пише 48.000. Ма знала сам ја, лепо ти кажем да тај бројач не ваља... Три чланка сам отворила и број се није померио са 47.998... Е па лепо. Онда ћу Исидора првог да удесим како ваља од ових ОСАМ чланака које сам отворила од јутрос у року од пола сата... Захваљујем на брзом одговору, много ми је тешко чекати у оваквим ситуацијама, јер ми стрпљивост није најјача странаFace-grin.svg--MaduixaGaim.svg kaži 11:11, 17. август 2007. (CEST)


еррррр... Како се отвара списак нових чланака? Тамо оношто си ми дао, је исто што и скорашње промене. Јеси ти сигуран да је Исидор 48.000? Сто посто?--MaduixaGaim.svg kaži 11:33, 17. август 2007. (CEST)


Слушај, ја у скорашњим бројим уназад, и Зворник је 48.000... Провери ти то још једном... Или бројчаник не ваља, тако да имамо у ствари више чланака од 48.004 у овом моменту?--MaduixaGaim.svg kaži 11:45, 17. август 2007. (CEST)


Izvini što te davim, ali stvarno mi nije jasno. U skorašnjim kao novi članak takođe figurira Miroljub Todorović, a na onoj stranici koju si mi dao, nema ga. Pošto si mi rekao da je Isidor 48.000 pre nego što je Miroljub otvoren, mogu samo da zaključim dve stvari: ili da brojčanik ne valja, i da sad umesto 48.004 imamo u stvari 48.005 članaka, ili da ne valja ta stranica novi članci, ta koju si mi dao, jer ne beleži sve nove članke, u kojem slučaju bi Isidor ipak bio 47.999, a onaj Zvornik ili Zvonik (kako li je već), 48.000... --MaduixaGaim.svg kaži 12:04, 17. август 2007. (CEST)


eeeee..! Face-grin.svg Vidis sad zasto si ti administrator a ja nisam (i necu ni da budem!)Face-wink.svg.... Takva znanja ja nikad necu imati.... Ako ti kazes da je Isidor jubilarac, onda je Isidor jubilarac. Aj mu nalepi ono "ovaj clanak je 48.000" kako sam videla na drugim clancima da lepite... i gde je ona kutijica, da si turim da sam JA napisala 48.000 clanak.... (moram malo da se FALIM...) A sredicu ga, obecavam, koliko danas.--MaduixaGaim.svg kaži 12:56, 17. август 2007. (CEST)

Помоћ

Поздрав Саша Зашто је обрисан шаблон  Србија у свим мојом текстовима (вероватно и у другим)--Drazetad 16:44, 19. август 2007. (CEST)

Венера

Можеш ли да пребациш са босанске википедије део о истраживању Венере, пошто ми вучко нешто неће да ради? У фрци сам страшној, вероватно ћу до краја септембра имати овакве герилске упаде, а не желим да бринем да ли се нешто црвени. Поздрав -- Bojan  Razgovor  09:16, 22. август 2007. (CEST)

Влашки језик

Нисам успео да похватам ко стално мења смислене дефиниције тзв. "влашког језика" у бесмислене, да ли ви или неко сличан или близак вама? Свеједно. Најљубазније молим да се та некоректна пракса прекине једном за свагда! Ако имате иоле лингвистичка знања, а требало би чим се пачате у овакве ствари, морали бисте разликовати основне лингвистичке појмове као што су "језик" и "наречја", односно "дијалекти"! Онај ко је написао синтагму "романски дијалекти" па усто устврдио да су "најсличнији румунском"!!!! не би требало више ни ретка да напише на Википедији. Брука једна од незнања! Дијалекти или наречја огранци су језика који један народ или држава (или више народа и држава) користе као свој књижевни и службени језик, и о чијој се нормативности води систематска брига од, за тај посао, стручно оспособљених лица и служби! Дакле, не постоје наречја без књижевног језика! Е па сад ја вас питам: који је то романски језик који, усто, има за своје наречје влашки језик?!!! Аман, зар не примећујете бесмислицу и ступидерију која следи из овога!???

Влашки језик је "језик" само гледано из угла Срба и српског језика, који га не разумеју. За романисте то су румунски дијалекти. Власи, наравно, своје дијалекте поимају као језик, и то матерњи јер њиме говоре од рођења. Поготову што не уче књижевни румунски. А да је реч о румунским дијалектима, то вам може рећи свака баба у сваком влашком селу! Питајте је како на свом језику зове свој језик? Казаће: Vorbĭesc rumâńaşće! (Унгурјани и Мунћани на банатском дијалекту) или Vorbesc rumâńeşće (Царани на олтенском дијалекту), дакле: Говорим румунски! - гласиће одговор.

Романски језик не постоји, постоје романски језици као грана хипотетичког индоевропског језика. У оквиру те гране, једна гранчица се зове румунски језик, а говори Влаха источне Сбрије, онако како сам их описао у овој јединици Википедије, огранци су тога језика. А описујемо их као архаичне затошто су се од румунског стабла одвојили пре много векова и у међувремену нису имали никаквога контакта, па су сачували у своме живоме ткиву црте које румунска дијалектологија данас на своме тлу налази само у речницима!

У вези са овим што се догађа на јединицама "Власи" и "Влашки језик" дужан сам да вас отворено питам: Је ли ср.Википедија националистички обојена, је ли то место шовинистичког иживљавања, или место где се улаже труд да се изнесе стручна, научна и објективна истина?

Паун Ес Дурлић, дипл. етнолог Музеј у Мајданпеку

Категорије

Мудро збориш, Краљевићу Марко. То сам и ја синоћ пробао, али чекам да се договорим са Дунгом може ли он то аутоматски да убаци у већ урађено. Но ја сам нешто гледао шта је Дунго урадио са овим селима, па покушавам да видим како изгледају ова прва која су рађена пре пар месеци. Успут гледам и ово што нам додаше Французи, па као убацих и пар категоризација. Како год, биће ту још посла око исправки. Не знам да ли ће нешто морати пешке, али чекам да се заврши овај круг. -- JustUser  JustTalk 16:37, 22. август 2007. (CEST)

Slikari

Биће сређено Face-grin.svg--Војвода (разговор) 11:48, 23. август 2007. (CEST)

Јел могу ја да ставим само интервики ка енглеској а онда Сашато да одради посао? (јел то тако функционише). --Војвода (разговор) 11:50, 23. август 2007. (CEST)

Опште карактеристике

Имам питање... Са Буцова си, или се варам, обрисао Опште карактеристике... Немам ништа против, али онда би требало да обришем и са осталих 30 и нешто риба које сам одрадио... Било би Ок да све имају исти шаблон... питање је - да ли да се брише са осталих риба или да се овој дода обрисано... поздрав...--Nikostrat 14:23, 28. август 2007. (CEST)

Опште карактеристике опет

Ух... ОК.. Обрисаћу ја све... Да, тако треба... Биће одрађено... Поздрав...--Nikostrat 14:30, 28. август 2007. (CEST)

sr and sr-ec at Betawiki

Hi Саша.Стефановић. Together with two other users from the sr Wikipedia you have done a lot of translation work on the MediaWiki messages at Betawiki[1], [2]. I was wondering if you were still going to work on them and if we should maybe commit the currently changed messages to Subversion so they will be used everywhere. Please let us know at Process/tasks at Betawiki. Tip: also take a look at the MediaWiki extensions that are available for translation. Cheers! Siebrand 16:33, 3. септембар 2007. (CEST)

Јлна

Хвала ти велико. Покушаћу то ћирилица - латиница, мада сам ја два-три пута покушала да копирам шифру која ми је послана и да је снимим на место где треба шифра. Ако не успем, јавићу ти се поново. Мада сам данас била регистрована, али латиницом, чим сам дошла на Википедију, али ево сад док ово пишем изнад стоји мали лик и поред Региструј се/Пријави се. Е, то не могу:)

Што се тиче корисника коме треба да се исправљају текстови, може наравно, него не знам да ли ћу стићи ове недеље, тек сам се вратила на посао, а то је увек најгора недеља, али за викенд или од понедељка, сигурно. Само ми реци да ли то да радим одоздо, или одозго? Хм, немам више ни смајлиће... Поздрав Јлна--89.216.213.7 20:31, 4. септембар 2007. (CEST)

Боље те нашла

мада сам ја ту већ 2-3 месеца, мало ли је? Јлна

Хвала

Баш си паметан, било је то — ћирилица и латиница. ХвалаFace-grin.svg.----ЈлнаFace-wink.svgразговор 22:30, 4. септембар 2007. (CEST)

Авио-компаније

Слушај "исправила" сам прва два текста одозго, ако се то уопште може назвати текстовима. Као да се неко зеза. Овоме српски сигурно није матерњи. Колико су подаци тачни? Наставићу ових дана, али то су забрињавајући текстови! Поздрав, ----ЈлнаFace-wink.svgразговор 23:02, 4. септембар 2007. (CEST)

Kategorija

Da li imena kategorija moraju biti iskljucivo napisane cirilicom? Ako je tako, promeni ovo: Категорија:Beogradski mostovi. Poz.--MaduixaGaim.svg kaži 12:18, 12. септембар 2007. (CEST)

Трице и кучине

Знаш шта,.... а да се измисли споменица "Залудна мистрија" или још боље "Џаба сте кречили"... то ми некако одговара ових дана. Коса ми опада у праменовима због ових селендри а бар још 2 недеље има да се смарам са овим пешачењем. -- JustUser  JustTalk 10:01, 17. септембар 2007. (CEST)

Ма супер би била споменица "Друг ударник са калајисаном колајном". У ствари, следеће масовне активности можемо посветити управо споменицама :)))))... -- JustUser  JustTalk 10:20, 17. септембар 2007. (CEST)

Ево ја предлажем "Споменица за млаћење празне сламе". Има их доста који би могли с поносом да је понесу.--MaduixaGaim.svg kaži 10:23, 17. септембар 2007. (CEST)


А може и Споменица за најнадрканијег администратора. Већ имам једног кандидата који је жељно ишчекује....--MaduixaGaim.svg kaži 10:24, 17. септембар 2007. (CEST)


Pa ti mislis da to na Braneta ne ostavlja posledice? Pa sta mislis, kome sam htela da dam tu spomenicu? Jedini ekstra-u svako doba-nadrikani administrator moze biti samo on. Nuracunljivi Brane. Mozda bi trebalo da mu date malko odmora ili neko pojacanje, jer je otisao totalno u aut. --MaduixaGaim.svg kaži 13:16, 17. септембар 2007. (CEST)


Nego nista mi ne rece za onu kategoriju. Mnogo si zaboravan u poslednje vreme....Face-grin.svgTreba da jedes vise ribe i morskih plodova. Pospesuje pamcenjeFace-wink.svg.--MaduixaGaim.svg kaži 13:26, 17. септембар 2007. (CEST)

Username change

Would you be able to change my username to "Bolonium", in order to match it with my alias on the English wiki? It would be much appreciated, thanks. --Krytan 04:14, 18. септембар 2007. (CEST)

Thanks! :) --Bolonium 22:40, 18. септембар 2007. (CEST)

Преименовање

Па и ја се чудим... Прво га преименујем и видим да му се корисничке странице нису пребациле. Контам, он је сам преместио "да се ја не мучим". Одем код њега на ит:, кад оно ти пишеш да си преименовао. Ја погледам у историју, видим последњег којег си преименовао био Крајтан... Онда сконтам да си ти само преместио... Ма поспаност, је л` тако? :)) --филип 11:35, 26. септембар 2007. (CEST)

Ах, мислим да знам. Све ти је опроштено :D --филип 11:38, 26. септембар 2007. (CEST)

Renaming

Thank you!

--Lou Crazy 23:26, 26. септембар 2007. (CEST)

Енглеска википедија и жртве у другом светском рату

Здраво Сале,

Мало смо се ломили на немачкој википедији у вези линка к српској википедији, ако се сећаш:) Е сад, на енглеској википедији о броју жртва у другом светском рату, види http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

- цитира се хрватски аутор Владимир Жерјавић и његове да су нпр. свега око 580.000 цивилиста страдали у другом светском рату. Наводи се даље и ово образложење:
Yugoslavia The U.S. Bureau of the Census published a report in 1954, The Population of Yugoslavia, p.23, that concluded that war related deaths were 1,067,000. A recent study by Vladimir Žerjavić Yugoslavia manipulations with the number Second World War victims, - Zagreb: Croatian Information center,1993 ISBN 0-919817-32-7 [99] and [100]lists total war related deaths as 1,027,000. Military losses of 237,000 Yugoslav partisans and 209,000 Ustaše. Civilian dead of 581,000. Losses of the Yugoslav Republics were Bosnia 316,000; Serbia 273,000; Croatia 271,000; Slovenia 33,000; Montenegro 27,000; Macedonia 17,000; and killed abroad 80,000. The genocide of Roma people was 40,000 persons.[13,183-184]Jewish Holocaust victims totaled 67,122.[14,244]

Да ли би се могло ту нешто урадити, односно познајеш ли праве људе за то?--Carski 14:27, 28. септембар 2007. (CEST)

Осак(р)аћени Јацановић

Од обавеза не стигнем да редовно пратим одређене јединице за које сам из стручних разлога заинтересиван, али када год, после дужег времена, навратим да видим у каквом су стању, увек ме понешто изненади. На жалост, у непријатном смислу. Тако сам сада приметио да је неко пребрисао замашан део стручне биографије познатог српског археолога Драгана Јацановића! Спољни линк, који је остао као надоместак за то, не изблиза није адекватна замена за обрисани део! Занима ме зашто је то урађено?

PaunEsDur 09:08, 29. септембар 2007. (CEST).

Фудбал

Поздрав Саша, почео сам да радим на црногорском и босанском фудбалу, па сам се поведен твојим текстом Прва црногорска лига и истим шаблоном написао Прва црногорска фудбалска лига 2006/07 и 2007/08. Мислим да би све ово требало преусмерити на Прва лига Црне Горе у фудбалу. Прво што јој је то прави назив, а додатак у фудбалу, зато да се разликује од рукометне која се исто тако зове(а можда и у неком другом спорту). Исто је и код Премијер лиге БиХ, треба додати у фудбалу јер постоји и Премијер лига БиХ (у рукомету). Ако се слажеш пошто су твоји основни текстови, јави ми пошто је то сада за преусмерење само 5 текстова, а касније ће бити теже. Поздрав--Drazetad 00:10, 2. октобар 2007. (CEST)

Поздрав Саша, молим те да отвориш категорију Рукомет на олимпијским играма (има 14 текстова)--Drazetad 13:33, 10. октобар 2007. (CEST)

Ok

Ок. Ствар је да те чланке радим у ворду и користим пуно copy/paste, па зато дође до тих размака. У сваком случају хвала на помоћи и трудићу се да то не радим више. Јаш једна мала услуга да мало прођеш кроз мој списак глумаца и допишеш име глумца како се изговара на српском (поред имаш енглески).--Раде Награисаловић 10:32, 5. октобар 2007. (CEST)

Jupiter

Mozes li da prebacis do novembra clanak o planeti. Znas vec zbog cega mi treba :) -- Bojan  Razgovor  07:58, 11. октобар 2007. (CEST)

Шаблон за цитат

Можеш ли да ми пребациш шаблон за цитат какав је коришћен у овом чланку у другом одељку (Инвазија)?--Војвода (разговор) 19:10, 11. октобар 2007. (CEST)

Субст...

да заборавих то... Него, сада их само означавам, да ми их је лако наћи у некој категорији пошто немам времена да свима пишем поруке сад. Вечерас ћу да обавјестим ликове... :) ---Славен Косановић- {разговор} 08:36, 18. октобар 2007. (CEST)

Супер... :) Ја ћу нешто да доручкујем, па у кола и на посао... :) ---Славен Косановић- {разговор} 08:44, 18. октобар 2007. (CEST)

Стране речи у издању Википедије на српском језику

Претпостављам да се о овој теми већ негде раније дискутовало, па бих замолио да ме упутите на ту дискусију. У случају да није, обратићу вам се по вашем одговору.

Милош Р. Михајловић

Проблемна Викизворнику

Поздрав Саша

Погледај на Викизворнику шта се догађа са главном страницом. У транслитерацији нешто не штима. Дуго је већ тако. Изменио сам шаблон заглавља и опет исто. --Ban 23:43, 18. октобар 2007. (CEST)

Стране речи у издању Википедије на српском језику [2]

Извод из Викизворника: 3. Уколико у тексту имате цитат на другом писму или језику, такав текст ставите између - { ових } - тагова. Тиме ћете спречити транслитерацију (пресловљавање) истога.

Да ли то значи да на Википедији влада анархија по овом питању? Хтео сам да сазнам да ли је можда договорено како се пишу речи из страног језика. Да ли се врши транскрипција или транслитерација са изузетком језика који немају слично писмо? Уреду је да страну реч ставимо између одређених тагова да бисмо избегли транслитерацију, али се не говори ништа о томе како би требало да се поступа, да ли словним преписивањем или звуковним преписивањем? Мислио сам да можда постоји неки стандард у Википедији. Рецимо, наишао сам на израз компатабилан. Реч је енглеског порекла и нема званични (а можда нема ни адекватни) еквивалент у српском језику. Тачно је да се користи у данашњем говорном језику, али не слажем се да би све такве речи требало траскриптовати на наш језик. Друга ствар, ја га не бих траскриптовао као компатабилан (како стоји у бар једном тексту на Википедији на српском), већ као компатибилан (разлика је у другом а у првој речи, тј. првом и у другој), јер се ради о енглеској речи compatible. Ево још један пример. Како бисте преузели реч feature? Транскрипција би вероватно гласила фичер, али то звучи тако безвезе и тако несрпски. Знам да ово није ваш проблем, да решавате недостатке нашег језика, али сматрам да би било пожељно установити некакав стандард. Шта ви кажете на ово?

Милош Р. Михајловић

Brisanje

Sale, što obrisa članak Mirko Miočić? Mislim, ja se apsolutno slažem sa tim, ali sam ga stavio na glasanje. Ili da ga vratimo ili da poništimo glasanje:) Pozdrav M!cki talk 13:09, 22. октобар 2007. (CEST)

100% si u pravu, ali uvek ima onih koji se bune pa smo se slaven i ja saglasili da bi najbezbolnije bilo glasanje. Nema veze, može i ovako M!cki talk 13:19, 22. октобар 2007. (CEST)

Šta misliš o privremenom zaključavanju članka Ustaše za neregistrovane korisnike. U poslednje vreme ima nekih upada od strane anonimaca (mislim po IP adresi da su iz CRO). Dok se stvari malo smire. Ja sam novu u svemu ovome, pa ne bih da izlećem. M!cki talk 13:24, 22. октобар 2007. (CEST)

ФА линк

Чини ми се да ово још увек није како треба. Наиме, требало би да звездица иде уместо квадратића код интервикија. Сада иде поред квадратића. --Војвода (разговор) 15:58, 22. октобар 2007. (CEST)

Мислим да би лепше било када би стајао само један знак. ако ти мислиш другачије нема везе. --Војвода (разговор) 20:30, 22. октобар 2007. (CEST)

Гласање за награду Вики Оскар

Гласање--Раде Награисаловић 21:52, 23. октобар 2007. (CEST)

pozdrav!

Postovani Sasa hvala vam na paznji,ali ja nisam nov na Vikipediji,moje prvo korisnicko ime bilo je kolin,drugo Gafozo ali oba su izbrisana,pojma nemam kako.Posto vidim da i Vi uredjujete clanke o glumcima mogli bi da se dogovorimo da uredimo clanke za sve glumce sa spiska srpskih glumaca,pola pola ako hocete?

hvala

HVALA ZA IZMENE U MOM CLANKU OLGA Poznatv,samo mi objasni sto nije proveren izvor da je glumica najvise saradjivala na filmu sa Calicem,kad je to tacno.--Colin

Слика:Odlik-red-heroja.jpg

Zdravo, Sale! Slučajno sam naleteo na ovu sliku, koju si ti upload-ovao. Ne znam da li je u pitanju neka greška, jer u tekstu uz sliku stoji da ona ne podleže zaštiti autorskih prava. Naime, pošto volim Bijelo Dugme, odmah sam prepoznao da se radi o omotu njihovog poslednjeg albuma (Turneja 2005). Deo na kome piše ime grupe je obrađen (verovatno u Photoshop-u ili sl) ali pošto imam dotični album nema nikakve sumnje da je upravo on u pitanju. Pozdrav. M!cki talk 12:40, 2. новембар 2007. (CET)

Slika je 100% sa pomenutog albuma. Znači i boja pozadine i položaj medalje i svi ostali najmanji detalji odgovaraju omotu albuma. E sad druga je stvar što je na omotu zaista prikazana medalja. Ipak nisam siguran da nije u pitanju kršenje autorskih prava. Bar da je ostao i natpis Bijelo Dugme, pa da se licencira kao omot ili sl. M!cki talk 18:55, 2. новембар 2007. (CET)

Kategorije za klice

Može li nekako da se podesi da kategorija za klice dođe na kraju spiska kategorija? --Војвода (разговор) 13:16, 3. новембар 2007. (CET)

Шахисти

Постоји проблем код категорија Шахиси и Национални шахисти. Нпр. шахиста Петар Трифуновић је рођен у Дубровнику али је био Србин из Хрватске и живео до смрти (40 година) у Београду. Хрвати али и неки други га сматрају за Хрвата иако то није. Још је већи проблем са шахистима који су променили две-три државе, нарочито из бившег СССР-а.

По мени, најбоље је да се укине подкатегорија шахисти по националностима и као на енглеској Википедији постоји само категорија Шахисти а не видим проблем ако постоје обе категорије. Посетилац сајта може да бира да ли ће да види све шахисте заједно или га интересују само шахисти из неке одређене земље.

Поздрав Lesa 20:48, 3. новембар 2007. (CET)

Слика:Logo.png

Овако. Ова слика је проблематична из више разлога, али пре свега јер покушава да у јавно власништво преда нешто што никада није чак ни слободно лиценцирано. (Наравно, шта смо 2005. знали, али полако учимо :)) Елем. Ова слика се користи на више места. Уместо ње треба убацити стварни лого, за који ја на жалост не знам како се зове датотека. Кад то урадиш, провери да се ова твоја нигде више не користи - и обриши је. --Dzordzm 04:08, 5. новембар 2007. (CET)

Doda ga je

SrrBot na spisak. Nego posto je presumjerio stranicu za razgovor, a mene mrzi da se prijavljujem na projekat na jeziku koji ne razumijem, a s druge strane ne volim da ostavljam moje IP adrese po projektima. Sad sam ga obavjestio, ali ne bi trebalo da preusmjeravaju svoje stranice za razgovor na druge projekte, upravo iz razloga koji sam naveo. Sto se tice objavljivanja na aktuelnostima, nisam zamisljao tu stranicu za tu svrhu, ali ajde... Pozdrav iz suncano-prohladnog jugo-zapada sredozemlja. :) ---Славен Косановић- {разговор} 12:31, 9. новембар 2007. (CET)

Архива

Поздрав. На 3. страни твоје архиве разговора неко је убацио Категорију Република Српска. Пошто сам мало порадио на сређивању те категорије, ово ми сад "боде очи", а не знам како то да доведем у ред. --Слободни умјетник 19:27, 12. новембар 2007. (CET)

Фудбал

Поздрав Саша. Хвала ти што си се укључио (једини) за помоћ на моје питање на тргу. Слажем се са тобом, јер сам тако и предложио, али пре него што почнем требало би узети у обзир још једну ствар (видио сам код руса) они ставвљају ФК нпосле назива клуба, а видео сам да је и Зделић текст под називом Chelsea FC променио у Челзи (фудбалски клуб). Јованвб је тексту ФК Вардар променио у Фудбалски клуб Вардар. Волио би да се још неко јави па да почнем да пресмеравам и наставим да радим по договору. --Drazetad 09:42, 13. новембар 2007. (CET)

Поздрав Саша. Прошло је 10 дана како сам питање о ФК ставио на трг. Јавила су се само два корисника (Ти и Мишкин). После тога сви смо се сложили да се сви страни клубови пишу са ФК испред имена, а да се уз име у тексту и кутијици напише назив у оригиналу. Тако ће и бити а било каква измена у називу ће бити обрисана. Да ли се слажеш?. Кад сам већ ту погледај текст ФАМИЛИЈА МИСКИН. Мислим да га треба брзо бристи макар се то радило и о фамилији нашег корисника. Део текста који говори о првомученику Стефану већ постоји на нашој вики.Поздрав--Drazetad 13:05, 21. новембар 2007. (CET)
Хвала на понуди за помоћ. Видим да си обрисао Фамилију Мискин али се поново појавина. Ни брисање више није као што је некад било.Поздрав--Drazetad 13:39, 21. новембар 2007. (CET)

Хвала

Захваљујем се на споменици. Драго ми што сам је добио од тебе, човека који је ветеран на нашој википедији, а који је запазио мој досадашњи рад. Надам се да ћу је својим даљим радом сасвим оправдати. Хвала још једном --Drazetad 15:15, 13. новембар 2007. (CET)

Опет имам неки баг са шаблонима

`ајд` кад будеш свраћ`о овде,баци поглед на ово `леба ти,ако мо`ш да нађеш шта ту неће да ради и зашто. Иначе је у питању копи-паст шаблона са ен.њики.

Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 19:38, 15. новембар 2007. (CET)

?

Imam jedno pitanje: Zašto je sa članka jelovnik skinut natpis da "ne citira izvore i reference"? Je l' članci o hrani ne zahtevaju nikakve izvore? Ili se na nezavršene članke ne stavljaju takve etikete? Stvarno nisam upućen u to i zato pitam. Pozdrav...--Nikola Todorović 13:16, 17. новембар 2007. (CET)

Ja se izvinjavam ako sam delovao drsko ili tako nešto, ali stvarno se izvinjavam. Nisam najbolje upoznat sa referenciranjem. Kada sam pisao svoje prve članke, nisam stavljao nikakve reference i zbog toga sam imao probleme, ali sada, svi moji članci imaju tone referenci, i svaki podatak u njima je potkrepljen referencom, a oni retki podaci za koje nisam pronašao izvor su uredno obeleženi sa [тражи се извор]. U poslednje vreme sam našao mnogo članaka koji ne citiraju nijedan izvor, među kojima je jedan koji nosi titulu sjajnog članka, i na sve sam postavio etiketu da ne citiraju izvore. U svakom slučaju, hvala na objašnjenju. Svaka kritika je dobrodošla. Pozdrav...--Nikola Todorović 20:43, 17. новембар 2007. (CET)

Списак чланака

Јел знаш линк ка списку чланака који користе избрисане слике. Хоћу то да сређујем. Поздрав, --Војвода (разговор) 19:56, 19. новембар 2007. (CET)

Поздрав Саша, кад убацујеш неке филмове остављај оринални назив, а пре оригиналног има колона српски назив филма.

Овако

Улоге Дајне Мајер
Година
Српски назив
Изворни назив
Улога
Напомена
2004 Тестера Saw Detective Allison Kerry


Не овако

Улоге Дајне Мајер
Година
Српски назив
Изворни назив
Улога
Напомена
2004 Тестера Detective Allison Kerry

--Раде Награисаловић 08:59, 20. новембар 2007. (CET)

I ja sam smrtno uvređena određenim insinuacijama koje pravite na moj račun pa nikom ništa. --MaduixaGaim.svg kaži 09:21, 20. новембар 2007. (CET)

Љубазно те молим да ми наведеш ко то све спада у "ону багру" из твоје изјаве на тргу:

Овако сами се не можемо борити против багре коју си навео горе,.

и онда, да ми у контексту свега тога, објасниш шта значи овај пост на Јагодиној страни: (на жалост, изгледа да је завршила у канти за ђубра, али ти врло добро знаш о чему се ради).

И да ми објасниш, ако можеш и ову претњу:

Награнићемо их ... обећавам, али под другим околностима.

Да ту нема мало цинизма и хипокризије, или се ја варам?

--217.23.196.3 09:26, 20. новембар 2007. (CET) тј. ДелијаКао што је обичај код "администраторске багре", уредно си заобишао одговор на моје питање које је било сасвим прецизно. И врло је интересантно како после те изјаве ладно покушаваш да се увучеш Јагоди. А, рецимо, за мене је "администраторска багра" она група људи (?) на Википедији која је својом неспособношћу, медиокритетством и неодлучношћу проузроковала сва ова последња дешавања на Википедији, која, предвођена "оним-чије-се-име-не-сме-изговорити" покушава да дисциплинује, или елиминише извесне кориснике који не прихватају диктат искомплексираних администратора који свој его "билдају" (израз једног од бивших админа, тренутно незапосленог трола) млатећи тољагама, блоковима и частећи "рају" најсочнијим псовкама и изразима типа "багра којој ћемо ми доакати". Дакле, ако си ти нашао себе у овој дефиницији, онда си и ти администраторска багра. Извини ако грешим. И такође хвала на разумевању.

Делија --217.23.196.3 09:59, 20. новембар 2007. (CET)

П.С. Баш ме интересује ко ће сад да ме блокира? Или ко ће да затегне свилен гајтан?Да, баш си средио ситуацију. Свака част.


--217.23.196.3 11:00, 20. новембар 2007. (CET)Па покушао и погоршао ситуацију неодмереним етикетирањем једне од страна од сукобу. И дефиниши "обе стране". Да ли су то "обични корисници" (односно "багра", како си их ти назвао) с једне стране и "врли администратори" (или "администраторска багра" како сам их ја назвао поводећи се за твојом логиком) на другој страни? Или је то мешавина администраторско-корисничке багре (по твојој дефиницији) против "администратоске багре" (по мојој дефиницији)? Или је нешто треће?


Решење ове ружне ситуације тешко ће се наћи будући да је много "крви проливено", много ружних речи изречено и много сујета повређено. Може се све то смирити један кратак период, а онда ће опет скочити искра и све ће планути. Решење је једино да они администратори који се нису показали дорасли задатку (а ту спадаш и ти судећи по оном твом неуспелом покушају) ставе заједници на располагање своје мандате и да се кроз дискусију установи ко је кога блокирао а није требао, ко кога није блокирао а требао је, ко је кога опоменуо а није требао, или ко кога није опоменуо а требао је. Бесмислено је гласати о одузимању администраторски права будући да на овој википедији врди правило "рука руку мије", али би барем требало на видело изнети прљав веш. Затим би се требало установити који су се администратори и чекјузери солидарисали са појединим странама у сукобу, иако те стране у сукобу нису имале никакве опипљиве и чврсте аргументе за своје ставове. Па би се мноооги администратори требали посути пепелом и рећи да су у мнооого случајева тешко погрешили решавајући сукобе на википедији, а све зарад одржавања привидног мира и страха да неки од корисника не оде, јер "корисници који пишу квалитетне чланке наше су највеће благо". Такође, неки администратори би требали признати да су блокирали неке кориснике тек када су с тим корисницима дошли у лични сукоб, односно, тек када име је била повређена њихова администраторска сујета. Дакле, водили су лични рат имајући на располагању средства и "оружје" које није имао ни један од корисника. А корисници, учесници у сукобу? Па они би требали да се извине свима које су вређали (ја ћу први почети с тим, али тек кад се комисијски установи ко је први почео са увредама што на Википедији не би требао да буде проблем), да престану да истерују неку своју правду и да се врате писању чланака. Тек када неки признају да су погрешили (то се нарочито односи на администратора, јер они се држе оне "ми смо безгрешни ко Дева Марија"), моћи ћемо ићи даље. Али ово је само једна утопијска замисао која се не може никако остварити. А зашто? Зато што је из боце пуштен дух који се зове Сујетни Србин. Зајебан неки дух и јако тешко га је вратити у боцу.

Ето, ја сам предложио, а ти види колико сам у праву.

Делија. --217.23.196.3 13:18, 20. новембар 2007. (CET)

Интервики бот

Саша, знам да си ми пре неког времена доказао да твој бот може да поставља интервики (међувики) ако је на нашем чланку постављена смао веза ка енглеском чланку, да је то довољно. Знам да има много интервики ботова али немају сви имплементирану ту функцију. Очигледан је пример чланак Реинкарнација који је Никола Смоленски генерисао из "Речника социјалног рада" још 10. октобра 2006. Дакле има само веза ка енглеском чланку, а нису ботови допунили остале, нити је додато на енглеској Википедији веза до нас. Да ли можеш поново да пустиш бота да прође кроз све чланке или имаш неко друго решење за ситуацију? Пуно поздрава. --Ђорђе Стакић (р) 16:45, 24. новембар 2007. (CET)

Dikan

Da li je Dikan srpski strip? Autor je rodjen i zivi u Crnoj Gori, ne znam kako se izjasnjava.

Dikan

Zamijenio bih, ali ne znam ni ja sta da stavim... neka zasad ovako, pa ako kome smeta...—TheMiner (разговор) 16:39, 29. новембар 2007. (CET)


Sretan rođendan unaprijed

I velika pusa. :) Jer idem na put pa neću moći poslije. :) --Abyssus 14:07, 2. децембар 2007. (CET)

Сад више није унапред. Срећан рођендан и све најбоље! :)) --филип 01:37, 4. децембар 2007. (CET)
Srecan i od mene. Ajde molim te pazi malo na ove stvari ako mozes. -- Bojan  Razgovor  06:03, 4. децембар 2007. (CET)

Е па да и ја злоупотребим прилику да честитам рођендан и пожелим све најбоље у ближој,али и даљој будућности.(`тедох и да ти утрапим неки поса` тим поводом,ал` пошто ме колега имењак претека`,тутну ћу га другом колези(оном изнад њега).)Salute! Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 06:30, 4. децембар 2007. (CET)

JesseJane.jpgHappy Birthday Lukas.jpg :-))--Roberta F. 10:48, 4. децембар 2007. (CET)

Sretan ti rođendan i molim te arhiviraj ovu stranu ;-).--BraneJ (spik) 11:04, 4. децембар 2007. (CET)

Придружујем се честиткама. Свако добро.--Drazetad 13:21, 4. децембар 2007. (CET)

Срећан рођендан! :) —-Славен Косановић- {разговор} 16:34, 4. децембар 2007. (CET)

Хвала свима —Саша Стефановић ® 01:43, 5. децембар 2007. (CET)

Srecan rodjendan i od mene + oko delfina

Clanak Delfin je prevodjen sa en wikipedie. Mozda sam nesto koristio sa sh wikipedie - samo sto se ne secam sta jer bejase davno - ali sumnjam. Mislim da nema potrebe za sablonom za znanje. Sto se tice rodjendana, ne znadoh za veseli dan koji je prosao, pa se sad uz kasnjenje pridruzujem cestitkama. PS. Upravo, proverih: na sh sa sr sam licno prebacivao prevedeni deo teksta. PPS. Sve najbolje, --Slobodan Kovačević prič prič 01:09, 9. децембар 2007. (CET)

Чекај док...

...опазиш ову страницу... Разговор:Пливање... Викисекс... Face-grin.svg-Славен Косановић- {разговор} 02:40, 11. децембар 2007. (CET)

Упс

Знам за то. Зато сам и ревертовао у следећој измени. Наиме, бот није одрадио све замене за све године, па сам га потерао, али за мало другачији регуларан израз. Он је, међутим, поред преосталих чланака о годинама, поткачио и те деценије, што нисам очекивао. Стога сам морао да ревертујем. --филип 08:41, 11. децембар 2007. (CET)

Питање, наравно ;)

Поздрав. Ову ([3]) страницу сам нашао негдје у твојим линковима, па сам одлучио да те упитам сљедеће: Може ли ово ([4]) (мислим на калкулацију за 2007) да се искористи као ваљана референца за број становника у овим мјестима? --Слободни умјетник (разговор) 13:51, 14. децембар 2007. (CET)

Хвала. --Слободни умјетник (разговор) 11:33, 15. децембар 2007. (CET)

Закључавање стране

Само да те питам, шта си хтио да постигнеш закључавањем ове стране и да ли си успио у томе? Поз, --Kaster (разговор) 12:02, 19. децембар 2007. (CET)

Немаш ти мене шта да молиш. Моли овог горе. И не глупирај се, него откључај страницу да људи могу да гласају. Што се мене тиче, расправа (ако је уопште и било) је завршена. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:16, 19. децембар 2007. (CET)

Едиткаунт графикон

Како се подешава да у едиткаунту имам онај шарени графикон?--Војвода (разговор) 12:11, 23. децембар 2007. (CET)

Ketegorije

Kad sam pre pitala, rekli su mi da moraju da se prebace rucno. Isto treba uraditi i sa kategorijom Ratovi u Antici. Antika ide malim slovom. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 08:51, 27. децембар 2007. (CET)

Погледати:

клик --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 15:53, 28. децембар 2007. (CET)

Hogar

Ako, i kad nađes vremena ti svrni 87.250.37.114:27033, pass. je boom
Hogar

Srećna Nova Godina

Christmas tree 02.svg

Дискусија о квалитетним чланцима

Wikipedia-logo-v2.svg Тренутно је у току дискусија о имену и предлозима измена и допуна правила изгласане нове категорије КВАЛИТЕТНИХ/ДОБРИХ чланака
Више о томе на страни Измене и допуне категорије квалитетних чланака

SREĆNI PRAZNICI piši mi  Important-1.svg Jefe 13:50, 2. јануар 2008. (CET)

Шаблон

Поздрав. Срећна Нова година, добро здравље, много среће и животних успеха.--Drazetad (разговор) 09:42, 3. јануар 2008. (CET) Замолио би те да ско можеш да преправиш овде тако да у њега убациш датум смрти и додаш године које је провео као тренер и клубове које је тренирао, ако се слажеш да се то преправи. Није хитно.--Drazetad (разговор) 12:01, 25. децембар 2007. (CET)

Хвала Саша--Drazetad (разговор) 10:18, 3. јануар 2008. (CET)
Опет ја. Молим те погледај овде. Шта нисам урадио добро.--Drazetad (разговор) 12:24, 3. јануар 2008. (CET)

Поздрав!

Е па добих ја прву споменицу, а врло сам нов на википедији. Елем, није ми баш најјаснија она линија са процентима. Тамо пише 100 измена и 83%. Да ли то значи да је још 17% измена потребно до 100? Никада нисам био добар у математици :) Углавном, прегледао сам споменице које си направио и врло су занимљиве. И сама идеја је супер. Вероватно ћу ти „позајмити“ неку споменицу када се будем боље упознао са људима овде.--Metodicar (разговор) 20:47, 6. јануар 2008. (CET)

Поздрав!

Хвала на јављању и да ти кажем радо бих направио неку споменицу, али нисам баш креативан (никада нећу добити споменицу уметник, шмрц) те нити бих знао да је осмислим нити бих умео да осмислим категорију. Лакше је послужити се неком од твојих. По мом мишљењу најбоље изгледају она за ведрину и она за мргуда. --Metodicar (разговор) 18:50, 7. јануар 2008. (CET)

Префектуре

Поздрав. Када завршим све префектуре погледаћу како могу да их још дотерам. И сам сам кренуо овако Префектура # (јап. ???) је префектура али овде не би ваљало да се реч префектура понавља два пута у кратком размаку.—Мишкин (разговор) 12:22, 17. јануар 2008. (CET)

Ок, биће тако. Сад радим на преправљању шаблона Јапан и убацујем префектуре испред имена. Незгодно је што се главни градови неких префектура зову исто као и оне саме па ћу то да исправим. Једно питање невезано за ово, приметио сам да у већини шаблона имена нису поређана азбучним редом већ абецедним. Да ли то може да одради неки бот. —Мишкин (разговор) 12:37, 17. јануар 2008. (CET)
Требало би и то једном одрадити. Не знам тачно колики је број таквих шаблона код нас али бугари који такође имају азбуку су то одрадили чини ми се у великој већини ако не и свим шаблонима.—Мишкин (разговор) 12:46, 17. јануар 2008. (CET)

ФК Црвена звезда

Поздрав. Направио би преглед свих утакмица Звезде у свим европским такмичењима са именима противника врсти утакмице и резултатом. Има их преко 150. Да ли да то ставим у текст о Звезди или да то буде посебан текст, а у тексту о Звезди само указати на њега, односно везати га за текст о Звезди. Ја би направио два текста. Погледај како ти изгледа код Партизана овде (што сам исто урадио) где би направио исто, два текста. --Drazetad (разговор) 13:45, 17. јануар 2008. (CET)

Саша готово је погледај овде. Треба још трнскрибовати пар имена и додати градове у којима су игране утакмице због санкција. Слободно поправи шта мислиш да треба, јер је тренутно нећу дирати текст.Поздрав--Drazetad (разговор) 22:19, 18. јануар 2008. (CET)

Саша ништа ми ниси одговорио на горње питање. Ја сам текст отштампао, а ти га молим те повежи са текстом о Црвеној звезди.Поздрав--Drazetad (разговор) 10:17, 23. јануар 2008. (CET)

Мислио сам да у тексту о Звезди не буде под „Види још“ него да се негде у тексту усмери ка њему. Ако мислиш да то није потребно (није боље) онда нека остане овако --Drazetad (разговор) 10:30, 23. јануар 2008. (CET)

Георг Штуме

Хвала Саша, нисам знао за ову цаку.

--Qzma (разговор) 18:27, 18. јануар 2008. (CET)

споменице

Ипак сам успео, те направио две споменице. Признајем, мустру сам од тебе „позајмио“, ваљда се нећеш наљутити. Надам се да ове споменице могу да нађу примену заједно са твојим споменицама. Ево их: |

због мог „позајмљивања“ кодова
за методичност у раду
Доделио: metodicar

|

зашто ово дајем
за хемију
Доделио: име корисника

Пошто сам све од тебе научио доделио сам и теби едну (ову прву, а друга је да видиш како је испало), а ти је пребаци где треба пошто не знам где ти је тачно простор за твоје споменице. У сваком случају хвала!--Metodicar (разговор) 21:18, 18. јануар 2008. (CET)

споменице

Драго ми је да ти се свиђају. Линковао сам твоју страну са споменицама са мојом зато да не би направили страну превелику, што би се десило да сам пренео комплетне споменице, а могуће је да ћу некад да направим још коју. Овако је моја страна заправо наставак твоје. Хвала теби пошто сам од тебе нешто научио. Поздрав--Metodicar (разговор) 13:37, 19. јануар 2008. (CET)

п.с. Не сналазим се са бојама у твом коду. Можеш ли да ми помогнеш?--Metodicar (разговор) 22:51, 19. јануар 2008. (CET)

Оде шаблон у ...

Не знам да ли си приметио, али твој шаблон је отишао у лимбо још октобра јер је на остави обрисана позадинска слика. Е, сад не знам јеси ли имао неку другу резервну као опцију, али у сваком случају требутно шаблон скроз виси ... -- JustUser  JustTalk 22:52, 19. јануар 2008. (CET)

Теме

У вези онога што смо причали, изабери двије од ових тема или предложи двије друге, па ми јави мејлом. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Поз, --Kaster (разговор) 11:58, 21. јануар 2008. (CET)

Ove tvoje SS

Možeš lidaih prepraviš da budu fiksne širine kao na hrvatskoj? -- Bojan  Razgovor  23:34, 23. јануар 2008. (CET)

Средио сам. Проширио сам са 40п на 100п. Синдром Монике Гелер... -- Bojan  Razgovor  08:08, 24. јануар 2008. (CET)

Greetings

You addressed my IP User page here:79.181.103.117 , but I don't understand Serbian. my English user page en:User:ArnoldPettybone.

Slika na 100px

zasto si vratio? Meni je lepse imati vecu sliku nego ikonicu, a to jos siri glavnu stranu tako da ne bude mnogo kraca od iw linkova. -- Bojan  Razgovor  08:52, 27. јануар 2008. (CET)

Pozz

Druze, ajde otkljucaj stanu o SRS za promene, nije da je autorsko delo pa zasticeno, ipak si samo ubacio sve vec poznate cinjenice.

Pogresio si rezultate za parlamentarne izbore 2000. (napisao si rezultate SPS-a), a i nedostaju za 90-te, pa hocu da ubacim to.

Ivan, 04.01.2008, 2:49

--212.15.184.254 (разговор) 04:29, 6. фебруар 2008. (CET)Trenutno imam jedan mali problem. Vjerujem da si ti jedina trenutno osoba koja mi može pomoći. Ukratko treba mi istorija odakle su se doselili srbi u Hrvatsku i kada. Živim u Hrvatskoj i nekim ljudima je neshvatljivo kako sam ja srpkinja a Živim u Hrvatskoj. Bila bih ti jako zahvalna kad bi mi to učinio,vjerujem da to možeš negdje naći pošto ja sam u nemogućoj poziciji da to učinim. Otvori mi bar jedan članak o tom na Bikipendiji. Unaprijed sam ti jako zahvalna!

commons:user:i18n#useful links

Dear Саша; please look at the links at commons:user:i18n#useful links. Thanks in advance! Best regards Gangleri
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 13:55, 7. фебруар 2008. (CET)

Додавање информација на чланак Војислав Шешељ

Замолио бих да се овај код дода страници

"Шешељ је остао запамћен и по разним јавним скандалима, укључујући потезање пиштоља на студенте током студентског протеста 1992. године, потезање пиштоља на таксисте приликом штрајка таксиста 1992 [1], и изјаву како би Хрвате требало клати зарђалим кашикама. [2]"

Merip (разговор) 13:36, 8. фебруар 2008. (CET). МериП

Jedno pitanje...

Cista radoznalost - ono sto je nepoznati IP a kasnije i novi korisnik ubacivao u clanak o Seselju je sad referencirano. Zasto se ne bi moglo ubaciti u clanak? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 14:40, 8. фебруар 2008. (CET)

A, bre, dok sam ja shvatila o cemu mi pricas... :) Kasnis s odgovorom tri dana, i ja sam vec zaboravila sta sam te pitala ... Pa aj da onda ubacimo...--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 09:26, 11. фебруар 2008. (CET)
Ај, откључај... --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 09:33, 11. фебруар 2008. (CET)

Novi Zednik

Otku da ti znash toliko o Novom Zedniku,odakle si majke ti,ja sam Zednicanin i ranije sam neshto pisao o Zedniku...

!!!!

Šta ti pobogu radi ovaj bot, zašto dodaje celu dobrodošlicu a ne kao šablon?!?! Blokiraću ga pošto mislim da to ne treba da radi, ti odblokiraj ako treba... —Rainman (разговор) 15:45, 18. фебруар 2008. (CET)

Hm, pa kolko vidim od ovih botova za dobrodošlicu samo tvoj tako radi ... Mora da sam propustio raspravu o tome, kakogod, mislio sam da je pokvaren, zato sam ga zaustavio.. —Rainman (разговор) 21:30, 18. фебруар 2008. (CET)

Кажеш имаш подбину и кумове,па косу они можда их и знам?

KAKO TE NIJE SRAMOTA!

Trebalo bi da te je stid kako se ponasas. Ako uopste imas obraza, a ocigledno je da ga nemas ili ti je tvrd kao djon. Zasto sam ja zasluzila da me blokira taj siledjija? Zato sto sam vracala vandalizam? Ej, bre!!! U clanku je stajalo Пардон, овај чланак је једно велико срање. Посерите се по њему што је више могуће. JEL TO NIJE VANDALIZAM??????? Jel trebalo to da ostavim da stoji tamo samo da ne bih iziritirala presvetlog Bokicu? More.... Kako uopste mozes da se pogledas ujutro u ogledalo a da ti ne pripadne muka? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 09:38, 26. фебруар 2008. (CET)

Molim te pokaži mi gde ja to nisam mogla da se obuzdam. Daj link. Ali nemoj da mi daješ linkove od juče, prekjuće ili pre dva meseca. Daj mi link gde ja to ne mogu da se obuzdam počev od juče 19.03 do 19.28, koliko je trajao vandalizam. Ti, kao i mnogi drugi, mešate babe i žabe. Ne možete na oči da me gledate i onda je sasvim ok da se Jagodi dele blokovi retroaktivno. Baš me zanima šta bi se desilo da je na mom mestu bio bilo koji drugi korisnik. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 10:00, 26. фебруар 2008. (CET)

Види је: разводњава дискусију. Дођи нам на једно место да те имамо у фокусу. CClef.svg Михајло [ talk ] 10:02, 26. фебруар 2008. (CET)

Кутијица

Поздрав. Пошто је завршио јутарњи „благоугодни“ разговор, ајде да радимо. Зашто се код на 50-ак текстова о ФК пореметила кутијица за боју дресова. Ако је неко мењао шаблон није требао кварити стари. Молим те да погледаш шта је проблем. Пример овде, овде. Хвала--Drazetad (разговор) 10:26, 26. фебруар 2008. (CET)

Хвала поздрав--Drazetad (разговор) 10:45, 26. фебруар 2008. (CET)
Саша погледај ова два текста овде и овде--Drazetad (разговор) 11:32, 26. фебруар 2008. (CET)
Филип је исправио. Анонимни вандал је у текстовима заменио имена животиња, па сам мислио да га блокираш--Drazetad (разговор) 11:41, 26. фебруар 2008. (CET)

Корисничке кутијице

Поз. и теби Саша. У реду је, нема проблема. Али например шаблон {{Корисник Вики/Орлови-1}}, јел да ставим на овој страни? МаркоМартиновићРазговор 19:24, 28. фебруар 2008.

Јели мислиш овако? види овде МаркоМартиновићРазговор 29. фебруар 2008
Имам још једно питање. Ако упоредиш овај шаблон и са овим оригиналним овде, приметиш да на српској кутијици код слике има нешто бело. ели може то бело да се склони и да постане као код енглеској википедији? Поз. МаркоМартиновићРазговор 23:50, 29. фебруар 2008
Још нешто. Јел се каже на српском Виндоус или Виндоуз? Поз. МаркоМартиновићРазговор 14:06, 05. март 2008

Реци не поштеној употреби...

Извини како да ставим онај текст Реци не поштеној употреби као што је код тебе?--VuXman Razgovor 00:27, 1. март 2008. (CET)

Хвала ти пуно!!!!--VuXman Razgovor 18:34, 1. март 2008. (CET)

Kategorije

Hvala na pohvalama, imam samo jedno pitanjce, da li to znači da na primer ako imamo nekoga u kategoriji Srpski ahreolozi - ne treba da bude i u kat. Arheolozi, nego samo u napr. Srpski akademici ili rodjeni xxxx godine? Ili ako je u pitanju kultura epohe, samo je stavim u to doba, a ne i u Arheologija ili Istorija umentosti? Hvala jos jednom, pozdrav, --S.sanja (разговор) 12:25, 1. март 2008. (CET)

Hvala, trebalo je vremena, ali plavuša je shvatila ;)--S.sanja (разговор) 15:13, 2. март 2008. (CET)

Виж ово

Рекао бих да је теби упућено: [5]. CClef.svg Михајло [ talk ] 18:59, 13. март 2008. (CET)

Категорија

Фала што си направио категорију методика наставе. Не сналазим се баш са прављењем категорија. Да ли је пожељно да се убацује уводни текст који објашњава назив категорије (типа: методика је наука која се бави...)?--Metodicar (разговор) 19:30, 14. март 2008. (CET) Е па хвала на одговору. Надам се да сам добро урадиЈо.--Metodicar (разговор) 15:04, 15. март 2008. (CET)

Категорије Синглови

Хвала за брисање оне категорије ја баш намеравао да је ставим у брзо брисање. Нешто сам исправљао па погрешио годину и слово и још неке глупости. Знам да је на тргу вођен разговор око промене имена категорија(филмови по годинама) са годинама које су садржале прво број па филму у обрнуто па би то могло бити урађено и у овој категорији као и у свим сличним. - Ђурица, Немој случајно написати нешто овде 11:22, 17. март 2008. (CET)

Проблеми са слањем слика

Поштовани корисниче Саша, хтео бих да те замолим да ми помогнеш. У задње време имам проблема са слањем слика на Википедију, тј немогу уопште да их пошаљем.

Незнам шта се дешава јер сам раније скроз нормално слао слике, што можеш видети на мојој корисничкој страници.--Pinki (разговор) 14:37, 17. март 2008. (CET)

Ма изаберем је слику и све је ок. али неће да је учита. Ма пробао сам са разним сликама, ал неће!--Pinki (разговор) 14:50, 17. март 2008. (CET)


Ф1 превод

Да, наравно, већ сам се ухватио посла (па не мораш данас ништа радити), само сам хтио да ставим шаблон. Колико стигнем данас, а сутра ти настави, јер од сутра ме неће бити на вики баш често, почињу предавања, а у другом су граду, гдје немам компјутер и све то.--djoMla (одговори ми) 14:43, 17. март 2008. (CET)

molba

kad vracas izmenu napisi obrazlozenje(odnosi se na jso) izvini sto ti gusim stranicu za razgovor,ali prevideo si,stavio sam reference,pozdrav

Погледај мој коментар

Разговор о Википедији:Шаблони/Језичке кутијице -- МаркоМартиновићРазговор 15:26, 6. април 2008 (CЕТ)

Мала помоћ

Поздрав Саша. Нисам те дуго „давио“, па могу мало. Прво видим да се међу текстовима за пречишћавање налази овде, Ја сам написао нови текст овде Поштп нови текст проширен и садржи све битно из првог текста, мислим да први треба обрисати. Друго јутрос си обрисао текст Гоца Товиловић, мислим да би требало обрисати и разговор уз текст. Треће, приликом премештање ovde у FK Empoli остала ми је једна тачка из првог наслова па би је требало обрисати. Хвала--Drazetad (разговор) 10:27, 11. април 2008. (CEST)

Хвала Саша--Drazetad (разговор) 10:50, 11. април 2008. (CEST)
Поздрав. Незнам да ли знаш руски. Ако знаш молим те како се зове овај руски клуб Томь из Томска. Наша штампа и неке кладионице кажу Том, а неки га зову према граду Томск. Мислим да ниједно није исправно, па те молим да ми помогнеш ако можеш. Хвала--Drazetad (разговор) 17:22, 20. април 2008. (CEST)
Иначе и мени се то дешава са губљењем дела са алаткама за уређивање. Не знам у чему је проблем, али то се одавно догађало. --Јован Вуковић (р) 21:46, 30. јун 2008. (CEST)

Pozdrav

Zdravo,

Obracam se u vezi poziva, imao sam nalog i pre ali sam ga zaboravio. Uredjivao sam cinove i pritom napravio gresku pri pregledu cinova za sta se unapred izvinjavam.

Pozdrav!

M.i.bregalowa (разговор) 18:07, 17. април 2008. (CEST)

Шаблон Народни хероји

Па има један мало проблем јер су била два шаблона за мушкарце и за жене! (Шаблон:Народни херој М и Шаблон:Народни херој Ж) Па зато исправи и овај други да неби било као сад мушкарцима нови шаблон, а женама стари.

Иначе свиђа ми се, можда би позадина дидаскалије била боље црвена? Нешто размишљам, да би можда требало у бацити и рубике У НОБ-у од и У току НОБ-а (мисли се на функцију у току НОБ-а), али се бојим да би онда било пренатрпано.

Ако ти имаш још неку идеју слободно реци. Ј сам изменио само вратио уместо за хероја проглашен у за народног хероја проглашен! Поздрав--Pinki (разговор) 11:04, 21. април 2008. (CEST)

Од црвене боје сам дефинитивно одустао, а што се тиче још рублика видећу још па ћу ти јавити да их убациш!--Pinki (разговор) 11:27, 21. април 2008. (CEST)
Е успео сам сам да средим Шаблон за жене! Њима сам ставио црвену боју, а мушкарцима плаву! Поздрав!--Pinki (разговор) 11:58, 21. април 2008. (CEST)

Ne razumem?

Nisam ništa menjao u vestima...

Филм

Саша, мислим да те нисам најбоље разумео. Ако мислимо на филм Свети Георгије убива аждаху, ту сам и користио шаблон филма.Копирао сам шаблон а не кутију и поставио. Ако су спорна празна поља, допуњујем их, као што се да приметити. Мало сам збуњен јер нисам најјасније сватио твоју поруку. Молим те ако можеш да ми мало објасниш (ми са босанским геном слабије капирамо, ШАЛА НАРАБНО). Могуће је да сам грешио, јер нисам баш спретан са таквим шаблонима.--Milens2 (разговор) 12:49, 23. април 2008. (CEST)

Хе, хе, хе...ништа. Мало си ме штрецно. Помислих шта сад не ваља. Добро је, бар је грешка твоја :) Усаваком случају супер што контролишеш измене. А мислим да и распакована кутијица не би радила када би се поставила као таква.Позз---Milens2 (разговор)

Српско и србијанско

Саша, извини ако ти сада досађујем. Видим променио си реч србијанско у српско. Хм....мало ме збуњују ти термини, а употребљавам их доста. Замолио бих те ако би ми мало погао да ми појасниш њихову употребу и значење јар постоји искривљене слике о њима.--Milens2 (разговор) 13:05, 23. април 2008. (CEST)

Нисам Хрват ( да не буде забуне). Али сам на ТВ РТЛ чуо да говоре српски злочинац а не србијански ...и сл..Зато сам недавно и питао једну особу о овим терминима и рекла ми је да: Срб, србин, српкиња - националност ( припадност одређеној нацији) а србијанац и србијанка је територијална гледано. Свако ко је рођен у србији је србијанац или србијанка, а по националности може да буде било шта. Хм....нисам најбоље објаснио. Узећу за пример Устав Француске који наводи да су сви његови грађани Французи ( што незнаћи да су сви припадници тог народа (нације)). Ух...ала сам га закомпликовао. У Војводини се реч србијанац користи за становнике Централне Србије ( Шумадија и тај део :)) Док они себи ( из Ц. Србије) себе не називају србијанцима. Што би значила да ако је у селу живело етничко чисто српско становништво село би било српско село гледано са тог аспекта. Уколико се гледа са аспекта територије онда је село србијанско и уколико би у њему живели још неки припадници другог народа (хрвати, мађари, немци, румуни,....) село би исто било србијанско...надам се да сам некако успео да образложи и да си нешто разумео...Milens2 (разговор) 13:37, 23. април 2008. (CEST)

Хе хе...извини молим те ако сам био мало пристрасан. Није ништа лично. Мени лично не смета, већ ме мало буни терминологија. Може да остане и овако али било би лепо да због нас самих знамо како се шта користи...Milens2 (разговор)

Бот

[6] CClef.svg Михајло [ talk ] 23:29, 23. април 2008. (CEST)

Обележена категорија нити је била празна, нити је мешанац. CClef.svg Михајло [ talk ] 07:53, 24. април 2008. (CEST)

Човек... шаблон за брзо брисање је стојао у коректној категорији. То већ није ствар тога што софтвер игнорише мешанце него скрипта нешто зеза. CClef.svg Михајло [ talk ] 07:59, 24. април 2008. (CEST)

Питањце

Тражила сам нешто кроз архиву и видела да је неко преправљао моју транскрипцију округа у Ирској. Ево овде. У суштини ме такве ствари ич не потресају, али у овом конкретном случају знам са сигурношћу да су моје транскрипције исправне - користила сам атлас за оно што не знам, а познајем људе из неких од округа и знам како их они изговарају. Има ли смисла да поништим ревизију, нарочито ако се узме у обзир да је страница архивирана? Поздрав. --Ерин (разговор) 23:48, 5. мај 2008. (CEST)


Хвала лепо. ;) --Ерин (разговор) 08:33, 6. мај 2008. (CEST)

A na osnovu čega je vaša Visost zaključila da su izmene "totalno bez veze"? Na osnovu svog poznavanja irskog i engleskog ili na osnovu svog nepogrešivog "sluha" za transkripciju?

80.242.114.70 (разговор) 09:14, 6. мај 2008. (CEST)

Danas ste dva puta brisali stranicu pod nazivom Snovidjenje. Kao razlog ste naveli da je u pitanju reklama. Svako oglasavanje na ovom sajtu predstavalja neku vrstu reklame. Da ste se potrudili malo i pogledali malo sajt, primetili bi da je u pitanju NEPROFITNI forum poezije, a Wikipedia valjda jeste, ili bi bar trebalo da bude,sajt obrazovnog karaktera, tako da ne razumem zasto je lose dati narodu priliku da i na ovaj nacin dodju do obrazovanja, t.j. u ovom slucaju, do poezije... Razumeo bih da na sajtu prodajem traktore ili prikazujem pornografski sadrzaj, ali ovako... Ja vise necu postavljati ovu temu, jer su vam merila ovde ocigledno idiotska. Nadam se drugi administratori na ovom sajtu nisu tako uskih birokratskih shvatanja...

Sa duznim nepostovanjem, Zoran Maric administrator Snovidjenja

Спорт

Поздрав Саша. Појавио се нови корисник који пише о спорту. Ја сам у почетку сугерисао неке ствари. Нешто је послушао а нешто није. Оставља незавршене текстове. Погледај овде. Треба пар реченица какво је то такмичење и резултати. Друго текст овде види разговор уз текст, а погледај и овде како би текст требао да изгледа. Боље да направи комплетан текст, а не овако даје само другима домаће задатке. Пошто сам му неколико пута сугерисао неке ствари, па да не постане „алергичан“ на мене можда му ти можеш речи (ако мислиш да треба). Много јача страна му је енглески од спорта. Извини на сметњи. Поздрав--Drazetad (разговор) 11:15, 9. мај 2008. (CEST)

Саша помоћ нешто сам поогершио код архивирања стране. Да ли можеш погледати. Хвала--Drazetad (разговор) 12:24, 9. мај 2008. (CEST)
Све уреду. Хвала--Drazetad (разговор) 12:37, 9. мај 2008. (CEST)

Реба Мекинтајр

Здраво, по твом мишљењу, има ли разлога за оволики број преусмјерења које је направио анонимни корисник:

 1. Reba McEntire
 2. Риба Нел Макинтајер
 3. Реба Макинтајер
 4. Риба Мекинтајер
 5. Реба Мекинтајер
 6. Reba Nell McEntire
 7. Риба Макинтајр
 8. Риба Мекинтајр
 9. Реба Макинтајр
 10. Реба Мекинтајр

Сви воде на Риба Макинтајер. Мислим, ако неко буде написао неку од ових погрешних верзија, претраживач ће му помоћи, а као преусмјерење треба оставити само њено име у оригиналу на енглеском језику. --Дарко Максимовић (разг.) 17:25, 15. мај 2008. (CEST)

Пих, мени се ово ипак чини претјерано. За сваки чланак бисмо на тај начин могли имати по најмање 10 преусмјерења, а што је већи број чланака и преусмјерења, то претрагу ипак чини споријом и сервер оптерећенијим. При додавању нових чланака, наравно, не бисмо требали бринути о томе, али код додавања сувишних преусмјерења бисмо ипак требали размислити. Замисли да на енглеској википедији, на којој има преко 2 милиона чланака, има још 20 милиона преусмјерења - то би било лудило. А зашто да не - за чланак „Мел Гибсон“ ћемо изаћи у сусрет свим неписменим људима и људима са проблемима у куцању, па ћемо направити преусмјерења: Мел Гипсон, Мал Гипсон, Мелл Гипсон, Мел Гибсон, Мал Гибсон, Мелл Гибсон, Мелгипсон, Mel Gibson, Mel Gipson, Mell Gipsonn, Mell Gipson итд. Мислим да не треба да излазимо у сусрет онима који не знају како се нешто пише, него само направити исправна преусмјерења и евентуално често коришћене неисправне. Нпр. Васиона и Универзум да воде на Свемир, али и сантиметар да води на центиметар (јер се често гријеши). Али не и 10 верзија Ре/ибе Ма/екинтај(е)р. --Дарко Максимовић (разг.) 11:48, 16. мај 2008. (CEST)

Што би рек'о наш народ, „Па добро, баш ме брига“ :) Шалим се, али на крају ипак слегнух раменима. Само у једном се не бих сложио - иако су само преусмјерења, ипак оптерећују базу; не заузимају простор, очигледно, али у претрази... премда, ко зна како су одрадили претрагу - ако су преусмјерења унапријед означили неком заставицом, онда могу да и не улазе у претрагу. Хмм... у сваком случају, мислим да је сувишно, али добро. --Дарко Максимовић (разг.) 12:13, 16. мај 2008. (CEST)

Латиница

Поздрав Саша. Малопре си пожелио добродошлицу анонимцу писцу текста овде, сада му реци да део додатог текста преведе на српски и напише ћирилицом. Проблеме треба сузбити кад се појаве, како би е спречило њихово ширење.

Молим те погледај резговор уз текст овде. Хвала--Drazetad (разговор) 09:56, 16. мај 2008. (CEST)

(Само) два питања

Прво, да ли је пракса да за спискове постоји одвојени чланак или може и овако: Океаниде?
Друго, је л‘ оћеш да направиш кутијицу за пројекат? Није да мене мрзи, али нећу успети да изгледа добро.--Metodicar (разговор) 20:14, 17. мај 2008. (CEST)

Фала!--Metodicar (разговор) 13:52, 18. мај 2008. (CEST)

Фала лепо

...најлепше... видим фино да ћу да се уобразим. Smiley.svg Шалим се, није ми то у карактеру. Хвала на лепим речима. Позд. --Ерин (разговор) 20:21, 17. мај 2008. (CEST)

Шаблон Српски глумци

Саша јел бих могао да ми помогнеш са Шаблоном: Српски глумци, нешто ми неиде. Поздрав--Pinki (разговор) 10:50, 28. мај 2008. (CEST)

Изабрани

-5 ? CClef.svg Михајло [ talk ] 09:53, 2. јун 2008. (CEST)

Сад ми паде на памет (раније нисам знао за ову кључну реч), на исти начин се могу бројати активна гласања. Свако гласање је подстраница странице о гласањима, а иницијално се слажу у категорију „Гласања за изабране чланке“ или слично. Кад се гласање заврши, иде у категорију „завршена гласања за изабране чланке“. Назиреш ли већ решење? ;-) А припадности категоријама може чак и бот да ажурира у случају несавесних постављача. CClef.svg Михајло [ talk ] 11:19, 2. јун 2008. (CEST)

Ниси ме разумео. Све је сасвим изводљиво, само ето сад немам времена да се поиграм и направим малу реформу тих страна за гласање. Заправо би се истим и уштедео простор на серверу који се троши на гласања. Углавном, треба га спровести. CClef.svg Михајло [ talk ] 11:25, 2. јун 2008. (CEST)

дефолтсорт

Хмм.. попричаћу са њим вечерас кад дође кући. -- Обрадовић Горан (разговор) 11:49, 2. јун 2008. (CEST)

Хвала

Врло брзо. :-))--Мико (разговор) 08:33, 3. јун 2008. (CEST)

Шаблони

Да ли у језику који користи њики за шаблоне има нека верзија иф наредбе. Потребно ми је да у шблоне Застава Француске Француска додам још један параметар. Ако он постоји да се испише прво линк па застава, а ако не постоји да остане садашње стање. - Ђурица, Немој случајно написати нешто овде 17:23, 3. јун 2008. (CEST)


Фудбалер

Тај шаблон се не може користити за играче који су престали да играју фудбал. Хпр. Пеле, Марадона. Погледај нпр. ово http://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9B%D1%83%D0%B8%D1%81_%D0%A4%D0%B8%D0%B3%D0%BE&action=submit . Пробај избацити актуелни клуб. Награкажи/лажи 12:28, 4. јун 2008. (CEST)

Може ли мала помоћ око шаблона, погледај чланк Пеле (нема реперзентације).Награкажи/лажи 13:16, 4. јун 2008. (CEST)

Хвала, Сале. Награкажи/лажи 13:22, 4. јун 2008. (CEST)

Моја прва страница

Поштовани,

захваљујем Вам на добродошлици, надам се да ћу успјешно дјеловати на Википедији. Као што видите, ја сам овдје апсолутни почетник, па сам након креирања прве двије странице наишла на проблем због којег морам да Вам се обратим. Иако сам ишчитала правилнике Википедије, могуће је да ћу приликом својих почетничких покушаја правити грешке које се не толеришу, али се надам да ћу временом овладати правилним уређивањем страница.

Укратко: направила сам страницу "Фабрицио Моро" (односно двије; ћириличну и латиничну верзију), а када ју потражим преко Google претраживача, она се отвара као Википедијин Песак. Вјероватно је то већ негдје објашњено па ја нисам добро схватила, али бих вољела да ми одговорите шта је потребно да се учини како се та страница више не би налазила у Песку, већ да се кориснику отвара као "нормална" страница.

Унапријед хвала, Lavica (разговор) 23:10, 6. јун 2008. (CEST)Lavica

Династија Црнојевића

Поштовани,

ако сте сагласни са садашњим изгледом странице Династија Црнојевића, молим вас да исту закључате.

Поздрав Петар Црнојевић Наки (разговор) 08:58, 9. јун 2008. (CEST)


Ок, хвала. Наки (разговор) 09:00, 9. јун 2008. (CEST)

Радови у току

Ова ознака значи исто као и радови на путу па треба заобилазити текст. Ти си ми трећи од јуче који преправља. Рад прекидам јер већ три дана имам лоше везе на кабловском интернету који ме често искључује. Ово прво је шала, а сада озбољно. Молим те да промениш наслов текста овде у ФК Интер Милано јер се град тако зове. Друго погледај разговор уз текст овде и уз овде. Могао сам то и ја урадити али су аутори јако сујетни па је боље да то уради администратор, поготово код последњег текта јер је аутор после написао још пет текстова са истим грешкама. Познавање енглеског не значи и познавање спорта. Уосталом ти си „шериф“ за спорт. Доста за данас. Хвала и поздрав --Drazetad (разговор) 14:29, 16. јун 2008. (CEST)

Сале ја сам матор и болестан човек који више није за било какво учење. И ово што знам је основно које сам сам научио из неких приручника после одласка у пензију. Да ти поштено кажем ја јако лоше и споро баратам са техником, тако да и незнам да се укључим на ирц, а доста вас замарам разним питањима да би питао и то. Шта могу кад сам у периоду кад се споро памти, брзо заборавља. Поздрав--Drazetad (разговор) 15:19, 16. јун 2008. (CEST)
ПС. Видио сам исправку код бодова, али за гол разлику треба посебна рубрика, а ако нећемо ту рубрику она ово свавакако треба променити у „голова дао : голова примио“ одноно (ГД:ГП).или П:Д. Погледај табеле у тексту који си и ти радио овде,мада и ту има грешака јер и ту пише поени и та рубрика је на почетку табеле. Незначи ако Енглези стављају бодове на почетку табеле да је то исправно, али има и њихових текстова са другачијим распоредом. Погледај табелу Фудбалског савеза Србије [7]. Кад сам се распричо још нешто. Погрешно је писати табела па дати резултате, јер се прво морају одиграти утакмице, па онда на основу резултата направити табелу. То је исто узето погрешно од Енглеза. (Енглези возе и ауто левом страном, а ми не, али се бојим да ћемо и то почети). И то се може исправно видети на сајту Фубалског савеза Србије.Извини на дужини ове писаније Поздрав.--Drazetad (разговор) 15:19, 16. јун 2008. (CEST)
Немој да размиљаш о глупостима. Нормално је да ми се обраћаш као и другима па сви ми радимо заједно исти посао. Поздрав --Drazetad (разговор) 18:14, 16. јун 2008. (CEST)

Albambot

Hello. Thank you for your opinion. I already request bot flag in sr: wiki. --Albambot (разговор) 13:24, 17. јун 2008. (CEST)

Bot-flag

Hello. I wrote a request for a bot-flag for my bot at Википедија:Ботови. Could you see it? - Хинт (разговор) 16:17, 18. јун 2008. (CEST)

Помоћ

Можеш ли ми помоћи да на овом шаблону што Миле и ја хоћемо да га пласирамо променимо бекграунд колор у светлоплаво (рецимо #AFEEEE или #0090FF? Нисам дорастао проблему. —MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 18:59, 18. јун 2008. (CEST)

Већ неко време мислим да си нешто љут на мене, ево сада имам и потврду, пошто чак немаш намеру ни да ми кажеш не, нећу ти помоћи, већ ме игноришеш. Јесам ли те нечим увредио? Мислим није проблем да не комуницирамо, само да знам за поуздано да те не гњавим више.--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 13:24, 20. јун 2008. (CEST)

Ма, није проблем стварно, дешавало ми се већ неколико пута да увредим неког непажњом. Искрено, било би ми жао да сам тебе увредио јер си ми био готиван лик од самог почетка. Извињавам се ја теби на погрешној претпоставци, али ми је драго да је погрешна. :) --MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 13:33, 20. јун 2008. (CEST)

Е хвала ти, заиста.--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 13:56, 20. јун 2008. (CEST)

Сода вода

Средићу у праву сте --Cveleglg (разговор) 20:24, 18. јун 2008. (CEST)

Уредио сам сада нову страницу Сода вода и ако неко има још података или слику може да допуни страницу.--Cveleglg (разговор) 21:28, 18. јун 2008. (CEST) (пс сада нема разлога за брисање)

ФФ3

Пошто знам да користиш фајрфокс 3, можда ти је ово интересантно. --Јован Вуковић (р) 16:53, 20. јун 2008. (CEST)

My User Page

Hi, i don't know Serbian. Can you help me for translate of my user page? if you will agree, then i will be happy. May it be easy!.. ZoRCoCuK (разговор) 14:03, 23. јун 2008. (CEST)

Thanks for your help again!.. I wait to you in Turkish Wikipedia, Good Bye!.. :) ZoRCoCuK (разговор) 22:09, 23. јун 2008. (CEST)

Помоћ

Поздрав Саша. Већ неколико дана на страници Скорашње измене, када кликнем на Покажи мале измене не отвара ми се страница са малим изменама. Ито тако када пишем текст и кликнем на Прикажи претпреглед текст се прикаже, али ми се за даље писање изгуби ред са заградама, Категоријом,

, Преусмери и сл., па морам снимити страницу, па опет отворити да би поново добио и тај ред. Шта сам забрљао. Видим да си презсмеравао имена фудбалских клубова. Можда би овде требало преусмерити на ФК Челси, како су нам и називи већине клубова.--Drazetad (разговор) 10:06, 30. јун 2008. (CEST)

Хвала. Видим да си узео да радиш Лигу шампиона. То такмичење се одвија у две године, тако да треба да промениш наслов 2007/08.--Drazetad (разговор) 10:52, 30. јун 2008. (CEST)
Незнам енглески, али ово би требало бити Прво коло квалификација реванш (други меч). У Лиги шампиона играју се три кола квалификација (две утакмице) па се онда прелази у игру по групама односно Групна фаза.Ако нисам добро превео ти ипак оне квалификационе рунде промени у прво коло квалификација, а асоцијације у савезе. Систем квалификација имаш и тексту овде, суштина је добра, али га мало пресложити односно поправити неке реченице.--Drazetad (разговор) 11:39, 30. јун 2008. (CEST)

Превод

1st leg, 2nd leg = први меч, реванш —Јакша (разговор) 11:31, 30. јун 2008. (CEST)

Брисање

Поздрав Саша дали бих могао да обришеш преусмеривач - Први босански наросноослободилачки корпус, направио сам грешку, па да не стоји!

Позфрав и унапред хвала --Pinki (разговор) 14:15, 30. јун 2008. (CEST)

mrki medved

  Molim vas mozete li mi odgovoriti na sledece pitanje:
 
     Da li je mrki medved simbol Rusije?
 
    Unapre hvala.
 
                         nikola

2007/08.

Поздрав Саша. Неки дан сам ти рекао наслов Лиге шампиона гласи Лига шампиона 2007/08. јер тако пишемо све наше текстове (не мислим на преузете(преписане) са енглеске вики) да га преузму са немаче , холандске, хрватске и још неколико вики. писали би као ја. Погледај како пише наш Фудбалски савез [8].--Drazetad (разговор) 09:26, 7. јул 2008. (CEST)

Извини да те питам да је нови начин писања шаблона за заставе помоћ или обавеза због опет Енглеза. За текстове које не прузимам са енг. вики треба да куцам 12 знакова уместо ранијих 6. Можда је то нека пречица, а ја нераузмем. Ово питам јер ми је неки дан једао од ботова све са старог преправљао на нови начин.--Drazetad (разговор) 09:46, 7. јул 2008. (CEST)
Ниси у прву лично сам направио шалоне СРБф БРАож ЦГмв за већину спортова Застава Србије Србија Застава Бразила Бразил Застава Црне Горе Црна Гора који замењује све што си написао, а најкраћи су (ако знам да бројим знакове).--Drazetad (разговор) 11:03, 7. јул 2008. (CEST)
Може бити Списак фудбалера, али је Листа стрелаца. Види код Фудбалског савеза или у било којим новинама [9] (десно у делу Сезона 2007/08.) нигде нема Списка стрелаца. Само прозападно орјентисани медији као Б92 понекад кажу Најбољи стрелци --Drazetad (разговор) 13:19, 7. јул 2008. (CEST)

РСР

Нисам сигуран да сам схватио шта сам урадио. Па категорију нисам ни пипнуо? Само сам убацио неке унутрашње везе. је л то нешто аутоматски иде?--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 14:54, 7. јул 2008. (CEST)

хехе--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 14:55, 7. јул 2008. (CEST)

Е побеже са чета, па онда овде да кажем: хвала пута два. :)--MetodicarCrystal xedit.pngПиши! 14:58, 7. јул 2008. (CEST)

Мислим да је ова категорија сувишна на енциклопедији, јер ионако већ имамо све те текстове на викизвору. Тамо ће увек стајати непромењени као Речник социјаног рада, а овде ће се мењати, спајати, брисати, итд. Сасвим је неумесно да у неком чланку од 5 страна због једне реченице стоји да је он или један његов део преузет одатле, то му онда више дође као реклама. Тако да мислим да нема потребе за том категоријом. Довољно је да наведемо извор. Углавном, можемо на тргу да се договоримо и о будућим оваквим случајевима. Поз!--Дамјан /разговарајмо/ 15:05, 7. јул 2008. (CEST)

Мало смо модификовали решење за РСР, погледај нпр. Антинуклеарни покрет. --Дамјан /разговарајмо/ 23:46, 7. јул 2008. (CEST)

Тенис

Поздрав Саша. Малопре си био на тексту овде и извршио неке ситне исправке. У свим текстовима истог аутора таквих преправки има да можеш цели дан преправљаш. У овој тениској руфорији многи нови корисници су почели да пишу о тенису. Најбоља од њих је писац поменутог тексата и веома је корисна за википедију. Одлично познаје енглески и све текстове преузима са енглеске вики па због тога користи много енглеских речи иако постоје наше за те појмове. Кад сам почео писти о тенису почели су ми преправљати сингл, дубл, микс, опен, гранд при у појединачно у пару , мешовити парови, отворено првенство и велика награда, што сам и прихватио. То што сам ја радио у почетку то ради и она. Требало би јој указати на то, али се бојим да се наљути па остадосмо без текстова. Има једна грешка коју јој исправљам у текстовима али она поново пише по свом. Турнир у Паризу који је зове Отворено првенство Француске у тенису или Ролан Гарос, она пошто преводи са енглеског пише Френч опен. Тако да на нашој википедији имамо француски турнир са енглеским именом. Тако прави и кутијице што можеш видети у поменутом тексту. Како јој указати на то? Ово сам неки дан рекао и Бокици, али га нема а текстови се гомилају. Поздрав--Drazetad (разговор) 11:02, 8. јул 2008. (CEST)

Саша Ммолим те кад будеш могао да преузмеш слику са једног од текстова овде или овдепа је пребаци овде. Ја нисн могао (или нисам знао). Хвала--Drazetad (разговор) 13:34, 8. јул 2008. (CEST)
Хвала Саша--Drazetad (разговор) 13:57, 8. јул 2008. (CEST)

Мобилни

Мислим да сам свега 1 чланак о мобилним телефонима написао, и то је овај који ја имам :) Али ставићу кућицу у сваком случају. Поздрав. --Дарко Максимовић (разг.) 11:23, 8. јул 2008. (CEST)

Додао сам кућицу у чланак „Сони Ериксон W700i“. Супер си одрадио шаблон, али сам примијетио да нема параметера „антена“; знаш оно, као, интерна, спољашња итд. што се наводи као једна од карактеристика на већини сајтова за мобилне телефоне, попут мобилнисвет.ком и сличних. Поздрав. --Дарко Максимовић (разг.) 12:22, 8. јул 2008. (CEST)

Ма знам основну синтаксу шаблона, па сам се једно вријеме петљао и са условним исказима, али много ме нервирају и увијек се нерадо петљам с тим. Витичастих заграда преко главе :) --Дарко Максимовић (разг.) 12:28, 8. јул 2008. (CEST)

Ма знам, кажем ти, уређивао сам шаблоне, али са условним исказима мрзим да се петљам јер су сложене синтаксе {{{if}}}{{{{{{nesto}}}}}}}{{{/if}}} :) итд. Ја не знам ко га смисли тако, алал му вера. И немој ти мени „новији корисници“, преко 5000 измјена, преко 130 чланака, преко двије године стажа није мало! :) Није баш као 43.500 измјена, хехе, али опет... :) Шалим се, наравно. Поздрав --Дарко Максимовић (разг.) 12:47, 8. јул 2008. (CEST)

zdravo

da li mi mozete reci gde da nadjem informacije u vezi sa borbom tajnih sluzbi sa terorizmom_

......

често сам приморан да снимим написани текст, јер дешава ми се да ми пукне конекција, и ако сам на "превију" онда ће да оде "мас у пропас". Такође, понекад не стигнем да завршим цео текст који намеравам да напишем, па ми ништа друго не преостаје него да га снимим и наставим касније са писањем....--ZivojinMisic (разговор) 14:19, 10. јул 2008. (CEST)

islam

što si mu brisao izmene, pa nije vandalizam, samo fale reference. čak ima i korisnih podataka. --Дамјан /разговарајмо/ 14:26, 10. јул 2008. (CEST)

a dobro, srediću je ja. poz!--Дамјан /разговарајмо/ 14:34, 10. јул 2008. (CEST)

Шаблони скора_смрт и ambox

"dungodung mmns21: dakle, sasvim je moguce da treba da se prekopira nesto sa Monobook.css ili Common.css strana sa engleske Vikipedije. ostavi poruku sasi stefanovicu (posto se on time najvise bavi)"

Iskopisao sam template recent death sa engleskom i preveo ga kao skora_smrt mada mozda je bolje nedavna smrt ali on ne radi jer se poziva na ambox iskopirao sam i ambox ali i on ne radi.

Na irc kanalu nisu imali resenje i uputili su me na tebe. Hvala

mmne21

Renaming

Hello. I left a claim for renaming at Википедија:Промена_корисничког_имена. Could you see it? — Хинт (разговор) 16:24, 16. јул 2008. (CEST)

Питање

Имам једно конкретно питаље у вези са Вашим непримереним понашањем?

Са којим правом сте обрисали име Златке Рељић са списка министара Србије? Госпођа Рељић је обављала функцију министра за дечију заштиту пуних седам година и са те функције отишла у пензију. Носилац је бројних признања и одликовања СР Србије и почасни грађанин у неколико општина. Била је министар у владама Бранислава Иконића и Десимира Јевтића у периоду од 1982-1989. године. Пре него сто отпочнете са свој бахатим понашањем добро проверите податке које намеравате да обришете!

--Проблемски шах--

Поздрав Саша. Молим те погледај овде.--Drazetad (разговор) 11:30, 18. јул 2008. (CEST)

Bad revert

Please reedit in such way that removed will be only table with ligature, and restore rest of six obsolete letters - your revert was too deep. Removal of small table with Stigma is sufficient. Brane destroyed references. I ask this because someone protected page. 79.162.12.166 (разговор) 11:50, 18. јул 2008. (CEST)

Brisanje teksta

Zbog čega je izbrisan tekst Program privrednog razvoja APV???

Da, zbog čega?

Чланак је био промоција, предложен за брисање и ја сам га обрисао. Уколико желите да се он поново нађе на Википедији, преравите га у енциклопедијском стилу и поново поставите. Поздрав. --Саша Стефановић ® 12:59, 24. јул 2008. (CEST)

Питијске игре

Поздрав Саша. Малопре сам пустио текст Питијске игре. Постоје две ретко употребљаване грчке речи (користиле су се у то време) које сам објаснио на крају текста. Претпостављам да се то неради тако, па те молим да погледаш и тај део направиш како треба. Хвала--Drazetad (разговор) 11:47, 22. јул 2008. (CEST)

Хвала. Изашао сам па се нисам јавио одма. Видим да си блокирао анонимца који је био на тексту 2008. Погледао сам текст па ми прва реченица, констатација, да је Нова година почела 1. јануара, мало чудна. Можда тако треба. Поздрав--Drazetad (разговор) 13:19, 22. јул 2008. (CEST)
Назнам зашто је ова 2008. специфична јер се то код других није констатовало, али није битно. На твоје питање одговарам 1. јануара. Морам ти признати са нисам знао па сам се информисао преко чланка овде у који је неки анонимац написао ту битну новост. Много ми је помогло.--Drazetad (разговор) 13:44, 22. јул 2008. (CEST)

Су Сити

Ћао. Ево како ствари стоје. Суботица је по новом Закону о територијалној организацији Републике Србије од 28. децембра 2007. године град. Међутим, то град не значи да је Суботица постала градско насеље (била је и раније), већ се односи на облик локалне организације. У закону стоји

Члан 17.

Град је територијална јединица утврђена овим законом, која представља економски, административни, географски и културни центар ширег подручја и има више од 100.000 становника ....

а такође и

Члан 20.

Градови у Републици Србији су:
.
.
.
20. Суботица Бајмок Бајмок
. ... ... ...
.
.


То значи да оно што се звало општина Суботица се ринејмује у град Суботица. То каже закон и то је ступило на снагу. Да би се та ствар обавила до краја, неопходно је изменити статут општине Суботица. Неке општине (погледати пример Зрењанин) су то обавили, па су већ и на интернет презентацији то освежили. Претпостављам да је код неких градова случај да чекају да се успостави нова локална власт па ће тек онда донети измену статута. Верујем да се овај временски период у праву зове интерегнум, када је један закон ступио на снагу, а пратећи (статут) још није.

У сваком случају ми, овде на Википедији, имамо разне проблеме поводом тога. Прво, шаблон Градови у Србији и Општине Србије су дуплирани у делу који се односи на градове а смештени су међу општине. Друго, гомила чланака се позива на општину Суботица, Зрењанин, Лесковац, итд. а то више не постоји. Ни сам немам идеју шта да радимо, али већ је прошло 6 месеци, а не можемо појединачно и од случаја до случаја радити ствар која је системска. Зато сам пре двадесетак дана ишао од града до града. Сада треба ићи од села до села која припадају градовима, па ажурирати.

Тек је завршено претварање округа у управне округе (мислим овде на Википедији, док то у животу већ годинама важи), а тек нам предстоје замене регистарских табли у свим насељима. -- JustUser  d[-_-]b JustTalk 17:00, 22. јул 2008. (CEST)

Срђан Опачић

Саша молим те погледај чланка Срђан Опачић и страну за брисање. Ти си га још пре пар дана избрисао због самопромоције. А у међувремену је два пута поново написан. Корисник Енес нам свима тера инат и гласа два пута. Поздрав--Pinki (разговор) 12:47, 25. јул 2008. (CEST)


Saša, ne znam da li si pročitao šta se sve dešavalo oko ove stranice. Ako jesi, onda ti je jasno da su gore iznete tvrdnje netačne. A tek njegova konstatacija o mom teranju inata! Od kada je iznošenje argumenata i pokušaj pravljenja članka koji će biti onakav kakav se zahteva - inat? Jedino što je tačno napisao - dva puta sam glasao (nepažnjom) i zbog toga sam se izvinio... Tebe molim da pročitaš još jednom one komentare, pa se i sam uveri ko je u pravu (ima još jedan na kraju). Srdačan pozdrav --Enes (разговор) 01:27, 26. јул 2008. (CEST)

Brisanje

Nemam pojma, nisam ni ja bio nesto 3 dana, pojavio sam se juce na IRCu i Jovanb me zamolio da zavrsim brisanje sa spiska koje je bilo kod Mihajla. Eto toliko znam----László (talk) 23:35, 25. јул 2008. (CEST)

Помоћ

Ајде ми молим те заврши Зинедина Зидана. -- Bojan  Razgovor  00:16, 28. јул 2008. (CEST)


Техника

Ћао, пошто видим да има мало одговора на тему коју сам започео, претпостављам да је многи заправо и не виде па бих те молио да, ако имаш времена, бациш поглед на њу на тргу „Техника“. Поздрав. --Дарко Максимовић (разг.) 02:09, 29. јул 2008. (CES

Стефка или Штефка

Поздрав. У последње време поједине „свезналице“ и „правописци“ преименовали су ми многе текстове. Написао сам текст овде, али ми је Зделић у тексту овде исправио на Штефка. Пошто сам веома ценио његово мишшљење променио сам то на свим местима где се налазило њено име, па сам променио и наслов текста о њој. Неки дан Јакша ми поново мења на Стефка. На моје питање одговра.„Стефка је дефинитивно Стефка. Бугари имају и С и Ш у азбуци. Колико знам СТотинка (100-ти део њиховог лева) се изговара управо како се пише.“ Молим те за твоје мишљење или ако знаш неког ко добро зна бугарски да га питам . Има још сличних примера као овде. три пута су га преименовали и мислим да није добро. Поставио сам то и на тргу, али се нико није јавио са конкертним одговором.--Drazetad (разговор) 09:21, 22. август 2008. (CEST)

Брисање

Саша молим те обриши страницу Драгутин Лазаревић Цакан, јер сам хтео да направим преусмерење, па је онда испало да сам ја аутор странице, а не корисник Дразатед. Зато је молим те обриши, па ћу направити ново преусмерење. Поздрав--Pinki (разговор) 13:15, 22. август 2008. (CEST)

Помоћ око шаблона

Можеш ли да погледаш зашто ми не приказује линк за уређивање како треба када користим овај шаблон? — Lampica (разговор) 09:46, 1. септембар 2008. (CEST)

Супер, значи да шаблон нема грешку у преводу! Face-wink.svg Хвала на помоћи, ја ћу га сад пребацити да буде прави шаблон, и назваћу га Шаблон у боји 1, пошто имамо 2 и 3, а јединица фали. Face-smile.svgLampica (разговор) 10:01, 1. септембар 2008. (CEST)

Hogar

Ботино, :) ајде кад нађеш времена сврати [10], најбоље после 21h.

Hogar

Глацијални процес

Геологичарка је изврсно написала чланак Глацијални процес али сам примијетио да се у том чланку, на почетку, укључује шаблон из њеног корисничког простора. Она каже да јој се није свидјело како стоји аутоматски-генерисани садржај па је направила свој тако да стоји са десне стране, угњежђен у текст (float). Ово са укључивањем из корисничког простора (да будем искрен) мени се не допада. Кад-тад може се десити да она престане уређивати википедију, а безвезе је да неко други брка по њеном корисничком простору (који није разговор). Такође, смисао именских простора (корисник: и главно:) је да буду одвојени, као што је и смисао корисничког простора да буде простор за рад тог једног корисника. Што се тиче изгледа садржаја, то није никакав проблем - садржај колики год да је, осликава садржај тог чланка и то и јесте оно што корисник треба прво да види ако уђе у велики чланак (што овај јесте), а овако остане збуњен ако прво помисли да нема садржаја, почне да чита чланак, онда га спази у десном дијелу, итд. Шта ти мислиш? (ово исто питам и Филипа и Славена па ћемо да видимо различита мишљења) --Дарко Максимовић (разг.) 12:23, 10. септембар 2008. (CEST)

ОК, хвала. Овако је боље, премда као што рекох Геологичарки мени то мало изгледа као „случајно испало“, јер ми се не уклапа у виђење садржаја нпр. у књигама итд. (нпр. тешко ми је замислити у било ком уџбенику, збирци књига, енциклопедији садржај који је угњежден са текстом). Али добро, можда ја гријешим. Поздрав. --Дарко Максимовић (разг.) 13:11, 10. септембар 2008. (CEST)

Главна страна

Шта мислиш о томе да са десне стране (тамо где су сродни пројекти) главне странице ставимо изабрану слику по узору на холандску Википедију.--VLADA (разговор) 15:21, 10. септембар 2008. (CEST)

Opticko vlakno

napisao sam clanak opticko vlakno ako se secas. izgleda ti se nije svideo? Bilo bi lepo da napises razlog.

~~16.9. Nikola marinkovic~~

Karta u visokoj rezoluciji - Hrvatska '91

Nece da radi promena formata, desava se isto. U pitanju je inace Etnicka karta Hrvatske na osnovu popisa Hrvatske '91, a radim jos neke karte. :-)

Ali sve je u ovako visokoj rezoluciji, pa mi je bitno da provalim kako ovo funkcionise kako bi i te ostale mogao da postavim.


Ako imas jos neki predlog bio bih ti zahvalan. :-) Ili ako mozes da se raspitas pa da mi javis.

Hvala. Milan1237 (разговор) 11:50, 17. септембар 2008. (CEST)

fa

Да, фарси је персијски језик тј. језик који говоре Иранци. --Dzordzm (разговор) 08:16, 18. септембар 2008. (CEST)

Промјена корисничког имена

Здраво. Размишљам се већ извијесно вријеме да поставим захтјев за промјену корисничког имена у „Дарко Максимовић“. Једноставније је, не мора свако да преводи ml01172 у Дарко Максимовић сваки пут кад види неку измјену и, на крају крајева, ml01172, за разлику од Дарко Максимовић, не представља ништа паметно осим мог броја индекса којим сам се свуда потписивао јер је такво корисничко име увијек доступно :) Ех, сад, хтио бих да те питам прије тога да ли би моје старе измјене тада биле означене са Дарко Максимовић, или би остало ml01172, а нове измјене са новим корисничким именом. Хвала и поздрав. --Дарко Максимовић (разг.) 03:55, 22. септембар 2008. (CEST)

konačno ubijanje taxoboxa...

tvoj Bot je uspešno dovršio ubijanje obojenosti Taxoboxa. Posle spadanja sa dvobojnosti na jednobojnost u sedam varijanti, sad imamo samo lepu staru sivu za biljke i životinje, ostala carstva i ne gledah. Hvala vam lepo :) --Wlodzimierz (разговор) 01:07, 24. септембар 2008. (CEST)

Ја бих само да додам да то што је таксобокс сада мање шарен, баш и не служи на част теби и твом боту, да знаш. Face-grin.svg Немој да слушаш Владу, ваљда сам ја тај који прави лепе шаблоне и шарене стране овде. Face-grin.svg--Методичар 19:33, 25. септембар 2008. (CEST)

Има ли помоћи...

... овом шаблону? Питала сам Бокицу да ми помогне, али он тренутно „није баш при Интернету“. Елем, пребацила сам тај шаблон са енглеске Вики (због овог чланка), али сам имала проблем са генерисањем линка пошто наш језик познаје падеже, за разлику од енглеског. Дражета ми је помогао око правилног назива тих фудбалских репрезентација, и његов одговор можеш наћи на мојој страни за разговор. Али, шаблон ми баш прави проблем (atlink и остали...). :( На крају сам га обрисала из чланка, док се не поправи. Надам се да ћеш знати шта му треба урадити да профункционише. :) — Lampica (разговор) 21:44, 29. септембар 2008. (CEST)

Не, не, није проблем у приказу за читач, шаблон заиста прикаже (у случају Кријстијана Вијерија) само Италија, а генерише линк Јуниорска фудбалска репрезентација Италије (мада ми није баш јасно како то ради), али је проблем што тај линк није тачан. Према Дражетином одговору, требало би да гласи (Млада) Фудбалска репрезентација Италије U21, а ја не знам како да додам тај U21 на крај. Заграда у линку је, наравно, моја, пошто би требало направити шаблон да буде универзалан. Да ли то може некако да се добије? — Lampica (разговор) 20:41, 30. септембар 2008. (CEST)

Убацила сам у песак ону спорну кутијицу са овим шаблоном. Малко сам променила линк који си ти ставио у шаблон, ставила сам ону скраћеницу на почетак и можда би могло да остане тако, али шаблон има неки баг, као што можеш и да видиш. Ја уопште немам појма шта му је, али ми личи да му фали неки специјални знак, или да има неки вишка? — Lampica (разговор) 12:44, 5. октобар 2008. (CEST)

Isto kao I kod srpskih sela. Spajaj, preusmeravaj, preslovljavaj, samo sto je ovde komplikovanije jer je uglavnom na ASCIIju pa moras da prepravis. Vidi na primer Бранко Цвејић -- Bojan  Razgovor  16:45, 6. октобар 2008. (CEST)


Поздрав Саша. Забрљао сам. Молим те да обришеш преусмерења које сам направио. Треба преместитиовде у Отворено првенство Словеније у тенису 2006. — појединачно. Молим те исправи ово а два преусмерења која сам погрешио направио обриши. Хвала--Drazetad (разговор) 18:19, 6. октобар 2008. (CEST)

Поздрав Саша. Није те било недељу дана па си можда превидио моју горњу молбу или си нешто љут. Ако си превидио молим те да исправиш, а ако си љут реци зашто. Хвала--Drazetad (разговор) 08:33, 13. октобар 2008. (CEST)
Отворено првенство Словеније у тенису 2006. — појединачно --Drazetad (разговор) 08:41, 13. октобар 2008. (CEST)
ОК Хвала--Drazetad (разговор) 08:46, 13. октобар 2008. (CEST)

Мида

Господине драги и млади, Можете ли погледати чланак "Мирослав Лукић" и можете ли да ми напишете конкретне примедбе, ако их имате? Погледао сам неке чланке, које сте превели, уредили. Рецимо . Пастернак. Тамо пише "Детињство Љуверсове", а треба "Детињство Ливерсове". М. Лукић, је као уредник у београдској "Нашој школи" , колико знам, објавио превод Пастернака, "Детињство Ливерсове" 2006, као поклон књигу, у библиотеци "Нај", уз истоимени часопис. Друго, Пастернак јесте написао донекле аутобиографско дело "Заштитна повеља", али то је истовремено и пример нове, савремене, ерудитне прозе, која је често писана боље од есеја...итд. Примите срдачан поздрав, --Мида (разговор) 10:32, 17. октобар 2008. (CEST)

Божо Љумовић

Саша што си из чланка Божо Љумовић избрисао категорију Црногорац. Није да се као аутор текста, љутим него ме чисто занима јер има неки посебан разлог, па човек је из Црне Горе рођен у Вирпазару! --Pinki (разговор) 13:37, 20. октобар 2008. (CEST)

Преведимо

Слажем се да се енглески чланак о Београду преведе на српски. Имате мој глас. Ђоминик

Сређивање преусмерења

Еј, можеш ли да натераш ботића да преправи све везе из Јадранска лига у Јадранска лига (кошарка) пошто сад имамо и Јадранска лига (ватерполо) док још ништа не води о ватерполској лиги, чисто да немамо мали милион чланака који ће водити на будућу вишезначну? -- Bojan  Razgovor  20:34, 20. октобар 2008. (CEST)


Првенства Југославије треба некако преименовати у Прву лигу Јуославије док се тако звала или Супер лигу како се данас зове јер све лиге тако водимо, па се и категорије могу тако звати.. Немамо првенство Италије него Серија А, првенство Енглеске него Премијер лига. Пренство Македоније него Прва лига Македоније, БиХ, Словеније, Мађарске, Републике Српске и др.

Горе видим Бојанов предлог. Бојан није у праву што сам написао и на његовој страници за разговор. Све ово покреће јер је погрешно преименовао Јдранска лига у ватерполу у Јадранска лига (ватерполо) (ново такмичење које је почело ове године). Код кошарке треба додати Јадранска лига у кошарци, а не Јадранска лига (кошарка) и нема вишезначне. Сви наши текстови са разних такмичења гласе светско или европско првенству у фудбалу, ватерполу, кошарци итд. а не Европско првенство (кошарка) или Европско првенство (ватерполо) и сл. Поздрав--Drazetad (разговор) 09:02, 22. октобар 2008. (CEST)

Грбови Африке

Поздрав Саша. Шаблон Грбови|Грбови Африке није добар. Кликом на име државе добијам наслов у множини. Уместо Грб Анголе излази Грбови Анголе. Молим те погледај. Хвала --Drazetad (разговор) 07:43, 27. октобар 2008. (CET) Можда сам ја крив. Погледај овде и погледај шаблон. Ја сам га тако преузео из неког текста, (ништа нисам исправљао), али којег нисам сигуран.--Drazetad (разговор) 08:13, 27. октобар 2008. (CET)

Поздрав Саша, Молим те када могнеш да преузмеш ову слику овде. Хвала. Извини ако сам досадан.--Drazetad (разговор) 08:31, 28. октобар 2008. (CET)
Хвала--Drazetad (разговор) 09:08, 28. октобар 2008. (CET)

Брисање и сређивање портала

Поздрав Саша јер бих могао да обришеш странцу Корисник:Pinki/Народни хероји Југославије. И да ми помогнеш да средим портал који сам посатвио на мојој корисничкој странци, нешто ме зеза! Хтео бих да Партизански филмови буду испод Јесте ли знали.., а да Препоручени чланци буду са леве стране! Унапред хавала--Pinki (разговор) 14:11, 28. октобар 2008. (CET)

Хвала на савету! Куд не рече раније ја се је**м, цео дан! :)--Pinki (разговор) 14:37, 28. октобар 2008. (CET)

ЈБГ, сад ћу то да средим! А реци ми која је процедура за посатвљање Портала. Нпр. ако би ја овај мој хтео да посатвим као званични портал о НОБу, наравно уз неке измене!--Pinki (разговор) 14:41, 28. октобар 2008. (CET)

Хвала на саветима. Када завршим портал посатвљам га! Поздрав!--Pinki (разговор) 14:47, 28. октобар 2008. (CET)

Ај молим те погледај само у Порталу - Препоручене чланке! Баш је ј****! Ово све остало сам успео да наместим! Унапред хвала!--Pinki (разговор) 15:50, 28. октобар 2008. (CET)

ХВАЛА ПУНО НА ПОМОЋИ! ЈОШ САМО ДА ПРИБАВИМ НЕКЕ ПОДАТКЕ И ПОСТАВЉАМ ПОРТАЛ!--Pinki (разговор) 08:44, 29. октобар 2008. (CET)

Ниси требао да се мучиш, ја сам јуче успео да средим мој првобитни Портал, само ме је мучио последњи део, који си ти, средио и сада је СУПЕР! (Хвала још једном). Само да те обавестим, да сам поставио референце на чланку Војводина у НОБ-у, тако да сада, ако желиш, можеш да гласаш! Поздрав --Pinki (разговор) 09:20, 29. октобар 2008. (CET)

Ал мени је онај твој портал отишао километар у ширину. Заглавље и крај (о другим порталима) су у реду, а остало је побегло.... :)--Pinki (разговор) 08:16, 30. октобар 2008. (CET)

Идаље је дугачко, али не километар. Не знам не бих да се наљутиш, али мени се тај портал несвиђа, некаок ми је све с брда с дола. Нико ми се још није жалио да невиди добро овај портал, а гледали су га и Корисник:Гојко и Дразетад. Ти сигурно имаш онај дугачки екран!--Pinki (разговор) 08:32, 30. октобар 2008. (CET)

Не знам шта да радим! ни један ни други нису ОК! Ја овај мој видим скроз нормално! Шта да радим?--Pinki (разговор) 08:39, 30. октобар 2008. (CET)

Ја сам мој портал састављао од портала Козара и поткозарје и Београд. Ја бих хтео да Препоручени чланци и Догодило се у ... буду преко целе стране, јер овако су искрено безвезе! Ја сатлно као направим неку измену, освежавам портал и незнам како али мени се све сложило! Ај саћу да видим неки, ал није тото то гледо сам и раније!--Pinki (разговор) 08:49, 30. октобар 2008. (CET)

Е да хтео бих и две слике ако може?--Pinki (разговор) 08:55, 30. октобар 2008. (CET)

SVAKA ČAST! SUPER IZGLEDA, NEGO NEMA SAD PUNO VREMENA (NA POSLU SAM). POGLEDAO SAM NA BLIC I SUPER JE! SREDIĆU TO ŠTO SI REKAO! HVALAAAAAAA--Pinki (разговор) 09:28, 30. октобар 2008. (CET)

Е мало сам средио, око величине слова и боје. А сада ову страницу можеш слободно (Корисник:Pinki/Портал2) обрисати! ЈОШ ЈЕДНОМ ХАВАЛ ПУНО!--Pinki (разговор) 10:04, 30. октобар 2008. (CET)

Лиценце слика

Саша хтео би још само да те питам нешто око лиценци слика! Ја за слике народних хероја стављам лиценцу "Поштена употреба у", али сам видео да неки користе и лиценцу "Историјска фотографија". Шта је правилније, јер ја када ставим ову прву лиценцу, онда не могу да користим слику нигде другде, а често би ту слику убацио у неки други чланак (нпр. слика Жарка Зрењанина је потребан у чланку Војводина у НОБ-у, а неби мога ни те слике да стављам на Портал). Иначе све слике народних хероја су скениране из књиге "Народни хероји Југославије", "Младост" Београд 1975. година.

И још једно питање. Шта је са сликама (илустацијама) Ђорђа Андрејевића Куна, у великом броју књига има доста његових слика, па би их хтео скенирати. Коју лиценцу њима да ставим?--Pinki (разговор) 10:14, 30. октобар 2008. (CET)

Питаћу, а како ти се свиђају измене? Ја планирам да можда сутра званично поставим Портал!--Pinki (разговор) 10:31, 30. октобар 2008. (CET)

Стручна група из Управног права

Поздрав и хвала на добродошлици! Иначе ја имам свој налог, а овај налог је отворен како бисмо у оквиру стручне групе правног факултета, направили неколико чланака о Управном праву. Надам се да ће нам то ићи добро... Ако будемо имали неких недоумица, надам се да ћете нам помоћи! Хвала! --Strucnaupravno (разговор) 12:35, 30. октобар 2008. (CET)

Цивилизован сам :)

Ето, све услове које си дао на почетку сам испоштовао. Ваљда ћеш да видиш ову поруку, треба ми јор хелп. Миле се пожалио на овај и овај шаблон, ја сам нешто покушао, али не умем да га пренесем са ен-вики, немоћан сам, ништа ми не успева. Можеш ли ти нешто да учиниш? Унапред фала без обзира на исход.--Методичар 11:55, 2. новембар 2008. (CET)

Хвала.--Методичар 10:00, 3. новембар 2008. (CET)

Хвала

Да ти се завхалим на помоћи око шаблона климатограм. Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 14:40, 4. новембар 2008. (CET)

Портал СФРЈ

Саша одлучио сам да направим и Портал о СФРЈ, пошто сам на старни о порталима видео да је тражен, а и постоји савим довољно текстова са овом темом. Па ако би, опет, могао да ми помогнеш око сређивања. Наиме желим уместо једне да посатвим осам изабраних слика (свака слика треба да представља по једну републлику и покрајину). Остало сам скоро и сам скапирао како иде, ал ово!?

Погледај на овј страни - Корисник:Pinki/Портали/Портал 4, а портал је на Корисник:Pinki/Портал3. Хвала унапред.--Pinki (разговор) 09:30, 5. новембар 2008. (CET)

ОК је само сам заборавио да избришем оне старе слике (прве две - Јајце), њих треба избацити!--Pinki (разговор) 09:51, 5. новембар 2008. (CET)

Брисање

Саша реци ми колико дуго траје време гласања за брисање чланка? Јер недељу дана? Пошто колико видим у задње време на страници за брисање неки чланци стоје заиста дуго! Ево и за чланак Жељко Драгић је истекло време гласања!--Pinki (разговор) 08:23, 10. новембар 2008. (CET)

Искрено мислим да би се број администратора на нашој википедији требао повећати, или да узмемо пар корисника, па да њима на одређени период дамо овлашћеа за брисање, нпр. недељу дана, па да се они смењују! Веома често се деси и да и Категорија:Брзо брисање буде препуна, а да то нико од администратора не примећује. --Pinki (разговор) 08:36, 10. новембар 2008. (CET)

Ја сам своју жељу за администратирањем изразио пре годину дана, али је она неславно прошла (Википедија:Захтеви за администрирање/Давање/Pinki). Мислим да сам за ових годину дана ипак стекао нека нова искуства и да бих тај посао могао да обављам. Мада што се мене тиче, мени би одговарало и када би ми доделили нека "полу-администраторска" овлашћења, то јест да могу да бришем чланке означене за "брзо брисање" и сл. Реци ми које је твоје мишљење, да ли треба да се пријавим и да ли би прошао, тј. да ли би ме ти подржао? --Pinki (разговор) 10:01, 10. новембар 2008. (CET)

Саша хвала ти на охрабрењу за поновну канидатуру. Успео сам да поставим кандидатуру тако да можеш да гласаш! :)--Pinki (разговор) 12:00, 10. новембар 2008. (CET)

ХВАЛА ПУНО!--Pinki (разговор) 12:15, 10. новембар 2008. (CET)

Од када то датира?

Да се сада на српском Португалија зове Португал?

--Оњегин (разговор) 14:15, 10. новембар 2008. (CET)

О Боже драги...

Што би рекли: "ниђе везе", ал ајде...Кад је по директиви, што се мора није тешко...ал мало касније, малопре сам допутовао са труц труц пута...:)), без обзира, нема везе са тобом, хвала на критици!

--Оњегин (разговор) 14:45, 10. новембар 2008. (CET)

Питање

Поздрав Саша. Молим те где могу наћи правило да гласати може корисник који је направио одређен број измена и који је то број. Знам да је био гласање о том првилу и да сам и ја глсао. Хвала--Drazetad (разговор) 07:46, 12. новембар 2008. (CET)

Хвала. Да ли то правило важи и када је у питању брисање чланка.--Drazetad (разговор) 09:22, 12. новембар 2008. (CET)

Цица маце и остала слатка створења :)

Хвала! Face-kiss.svg Хоћу! Хехе.. баш сам се растопила.. Много су слатке! Као и дугоухи Face-wink.svg (0.6 до 1.5 кг..хехе.. у близини сам мацана од 6 кг Face-wink.svg и води се код чика доктора као "складно попуњен" Face-smile.svg)... Има ли још нека сличица Face-grin.svg? Љубац, SanjaNuvola apps kopete.png разговорстраница 13:06, 12. новембар 2008. (CET) Face-smile.svg Баш леп поклон!!!! Идем да гледам сличице Face-grin.svg Љубац, SanjaNuvola apps kopete.png разговорстраница 13:17, 12. новембар 2008. (CET)

Аделхајм

Поздрав Саша. Видим да си ово глумицу сврстао у Словачке глумце. Незнам колико је то исправно. Она је рођена у Словачкој, где игра у немакчом позоришту, мења своје словачко презиме у немачко, глуми кратко у Бечу, долази у Загреб гге се удаје за Србина, и прелази у Нови Сад и Броград где игра до смрти.У својој 29. годишњој каријери ниједну годину није играла у словачком позоришти, него 14 година у Немачкој и 3 године у Хрватској и 12 година у Београду. После свега овога нисам сигуран где је сврстти, па сам је ставио у категорију глумци. --Drazetad (разговор) 10:57, 18. новембар 2008. (CET)

Raspravljanje o jeziku

Slučajno sam naišao na tekst koji se bavi razlučivanjem riječi srpskog i "hrvatskog " jezika pa se pominju oblici riječi "zavisnik" - "ovisnik". Osjećam se ponukanim da nešto napišem jer su rasprave o jeziku stalne, strastvene, beskrajne i često zasnosvane na nedostatku elementarnog znanja o jeziku i jezičkoj normi. Radi lingvističke i jezičko-političke istine sve riječi, pa i naprijed citirana, su riječi SRPSKOG jezika. Valja znati, da je sadaćnji SLUŽBENI HRVATSKI JEZIK istovremeno GOVORNI SRPSKI JEZIK, dok je za Srbe i govorni i službeni književni standard. Dakle, varijante srpskog, makar koliko bile iskvarene silovanjem jezika u nastojanju da se promijeni u "hrvatski", "bosanski", "crnogorski", a ako hoćete može i malopalanački, ostaju varijante SRPSKOG govornog, pa i standardnog književnog jezika. Hrvati poglavito imaju dva svoja govorna jezika: čakavski i kajkavski, ali nijedan nije postao službenim književnim standardom iz jezuičko-političkih razloga. U vrijeme određivanja književnog standarda kod Hrvata, zahvaljujući zalaganju Štrosmajera i Gaja, ali i drugih , koji su, nota bene, bili po narodnosti Nijemci, ali i DOBRI KATOLICI, srpski govorni jezik je uzet za hrvatski književni standardni jezik. Razlog je bio u tome što je svega nekoliko decenija prije toga jedno ogromno područje koje su naseljavali etnički Srbi (zaleđe Dubrovnika, Imotska krajina, zapadni dijelovi Hercegovine, veliki dijelovi Dalmacije, dijelovi Žumberka i Bele krajine, Banije, Korduna, Like, područja oko Križevaca i Bjelovara (unijaćenje) postali zemlje naseljene Srbima katolicima. Bilo je sa državnopolitičkog stanovišta opasno ostaviti tim ljudima svijest o nacionalnoj pripadnosti, koja bi se transferisala preko jezičke različitosti prema kajkavcima i čakavcima kao Hrvatima, te je povoljnije bilo da se njihov govorni srpskijezik namatne ovim potonjima kao "Hrvatski". Etnički Hrvati su u 15. i 16. stoljeću bili potisniti zapadno iza Kupe i nikada se više nisu vratili na područja istočno od te rijeke. Ta područja su naselili etnički Srbi i ponešto od Srba već asimilovani Vlasi, koji su katoličenjem postali Novi Hrvati. Da su bili prinuđeni uzeti čakavski ili kajkavski govorni hrvatski jezik za svoj svakako bi brzo počeli postavljati pitanje svog ukupnog identiteta, a odatle do odgovora ne bi bio dalek put. Taj odgovor nije tada odgovarao katoliku Štrosmajeru jednako koliko danas katoliku Bozaniću. Treba čitati stare spise npr. iz 14. ili 15. stoljeća s područja zapadne Bosanske Krajine ili naprijed nabrojanih zemalja i krajeva pa će svakom biti jasno da se na ovim područjima tada zaista pretežno govorilo hrvatskim jezikom. Nakon toga, isključivo srpskim. Želim dodati da se kvarenjem jezika neprikladnim tuđicama, kovanicama, sinonimima, arhaizmima, lokalizmima, prevodima stranih izraza i drugim metodama, što čine kovači "novih" jezika iz zlatnešipke srpskog jezika uvijek dobivaju otkivci zlatne šipke i mi ih uvijek kao takve prepoznajemo, kao i njihovi kovači. Naravno, to izaziva nemoćan bijes i halabuku kovača, kako bi prikrili ispraznost svog rada.

uredjenje stranice "Zoran Ciric"

Saša,

juče sam dopunila biografiju Zorana Ćirića na Wikipediji (u saglasnosti sa samim autorom, koji mi je dao nove podatke vezane za njegovo delo), međutim danas su sve izmene obrisane i vraćen je stari tekst. U čemu je problem? Pozdrav, Magic_Tijuana Magic Tijuana (разговор) 15:02, 19. новембар 2008. (CET)

Izmena članka o Zoranu Ćiriću

Saša,

postojeći podaci o Zoranu Ćiriću su nepotpuni i netačni, pa je sam autor insistirao na njihovoj promeni i dopuni. Molim Vas da se članak koji sam juče postavila vrati. Pozdrav, Magic_Tijuana 16:16, 19. новембар 2008. (CET) 16:15, 19. новембар 2008. (CET)

Брисање

Саша ајде молим те обриши ову слику [[:Слика:Nh jaksic pavle.jpg]]. Ја сам је послао раније, а сад сам је заменио бољом. Поздрав и унапред хвала!--Pinki (разговор) 09:16, 26. новембар 2008. (CET)

Keš, kolica i šmekerica

Možeš li da vratiš ove članke o krimosima koje je Avala obrisao? Obrazložio sam zašto, čekam odgovor već dva dana, a ze mene je ćutanje znak odobravanja. -- Bojan  Razgovor  09:42, 28. новембар 2008. (CET)

Измена политике Администрације

Обавештавамо Вас да је дошло до промене у политици администрације којом се решава питање великог броја неактивних администратора. По новој политици, која се примењује ретроактивно, неактивни администратор аутоматски губи администраторска овлашћења. Под неактивношћу се сматра невршење администраторских задатака (превођење MediaWiki порука, брисање непотребних чланака, закључавање страница као заштите од вандализама и уређивачких ратова и блокирања неконтруктивних сарадника) у периоду од 18 месеци. Ако у року од 30 дана од дана остављања ове поруке не будете испуњавали наведени услов, сматраће се да сте напустили Википедију и администраторска права ће Вам бити уклоњена. --бот покренут од стране Филипа 21:51, 28. новембар 2008. (CET)

д'

Happy Birthday!.png

-- Bojan  Razgovor  18:55, 2. децембар 2008. (CET)

fuck, glupi Facebook, pozurih dva dana... -- Bojan  Razgovor  18:56, 2. децембар 2008. (CET)

Хехе, хај онда, хвала унапред :) Шта фејс бук, па лепо пише тамо за 2 дана :) тј. данас пише "tomorrow". --Саша Стефановић ® 07:15, 3. децембар 2008. (CET)

Википедија:Трг/Техника#Аутоматизација налажења мешанаца

Човек, би ли помогао неким предлогом како да се по притиску дугмета „сними страницу“ у текст за слање дода још једна категорија, или ћеш опет да ме пустиш да све сам апсолвирам као што беше са шаблонима? :) 項 Михајло [ talk ] 07:46, 3. децембар 2008. (CET)

Оваква категоризација чланака би управо имала за сврху да их бот лакше нађе. Ако бот већ зна где су, не треба му категоризација. Јасна рачуница? ;) Иначе и ја верујем да може, али кажем: зна Саша ваљда како. А фукцију која одређује да ли је нешто мешанац или не ћу лако.. 項 Михајло [ talk ] 07:58, 3. децембар 2008. (CET)

Sretan rođendan!

Roberta's WikiCake.jpgJesseJane.jpgEmblem-extra-cool.svg--Roberta F. (разговор) 00:39, 4. децембар 2008. (CET)

Evo da se pridružim čestitkama. SREĆAN ROĐUS !!!!--Ја самBabyTuxAlpha.png кажи

Криминалци

Предлог брисања чланка Слободан Савић је успешно прошао и није се односио на било какве техничке карактеристике самог чланка (иако овај серијал чланака о клану Љубе Земунца по неким напоменама крши ауторска права једне од „књига“ о мафији а и језик којим су писани је толико неенциклопедијски да би сређивање чланка заправо значило написати га поново, то нису били разлози наведени у захтеву) већ то да је чланак о небитном криминалцу и да као такав мора бити обрисан. Заједница се једногласно сложила са захтевом. Тада је у коментарима споменуто да постоје и остали готово идентични чланци о члановима клана и предложено је њихово брисање, нешто са чиме сам се ја сложио и за шта није било неслагања. Не видим разлог за преклапање моје одлуке да обришем и остале чланке и то без обавештења о тој акцији. Зна се због чега постоји ред да се чланци појединачно предлажу за брисање, да не би било „ако је обрисан чланак о Цеци, мора и о Брени“ али овде се то не може применити. Као и на свим другим Википедијама тако и овде, уколико се у току гласања спомену слични чланци односно готово идентични чланци који су написани у кратком временском периоду у серијалу и/или од стране истог корисника и они улазе у пакет за брисање осим уколико се не појаве корисници који сматрају да нема сличности (што овде није био случај). За крај, надам се да криминалци Љубе Земунца неће направити раздор на Википедији и да ћемо сви успешно сарађивати и у будућности.--Авала (разговор) 20:01, 7. децембар 2008. (CET)

Ајде и ја да овде одкоментаришем. У споменутом гласању Бране није предложио брисање чланака о небитним криминалцима, већ је употребио реч мерити истом мером, дакле ставити на гласање. Заједница се једногласно сложила!? Гласања није било, једино је корисник Авала послао још један коментар. Спомињали су се небитни криминалци што Љуба Земунац свакако није. Да је обрисан чланак о Ћалдовићу, па и некако. А у вези ауторских права, затражио сам од аутора поменуте књиге (који иначе има и свој сајт) да те тврдње провери.--Ирић Игор (разговор) 00:30, 8. децембар 2008. (CET)
Одлучено је да остану чланци о криминалцима попут Аркана и Легије али овде је на гласању био насумично изабрани чланак из серије о клану Љубе Земунца и ваља прочитати захтев за гласање да се види шта је био проблем са чланком и чињеница да се заједница сложила. А онда је корисник БранеЈ скренуо пажњу да таквих готово идентичних чланака има још неколико и упитао да ли да и њих меримо истим аршином. Ја сам се сложио јер заиста нисам видео разлику међу чланцима и нико се није супротставио.
Ево сад ми пада на памет пример са енглеске Википедије. У питању су чланци о билатералним односима Косова који су садржали једну реченицу. Неко је предложио чланак односа Косова и чини ми се Науруа за брисање. Онда је неко скренуо пажњу на чињеницу да постоје потпуно исти чланци само за односе са другим државама које су признале Косово рецимо Либерија итд. и да баш као и чланак о Науруу немају никакву перспективу. Тако је аршин којим је мерен чланак о Науруу прешао и на остале готово идентичне чланке који су поделили његову судбину. То не значи да су обрисани чланци који су имали више садржаја и бољу перспективу нити значи да су брисани чланци билатералних односа других држава. Баш тако овде није обрисан чланак о Аркану или Капонеу који ни технички ни садржајно нису повезани са чланцима из серије о Љуби Земунцу.
А да не говорим о томе да су чланци били тако написани (врло вероватно украдени из једне од књига о мафији) да их по слободној одлуци било који од администратора може обрисати на месту а да не огреши душу.--Авала (разговор) 01:32, 8. децембар 2008. (CET)

Pomoć oko šablona

Možeš li da mi napraviš šablon za ski skakače? Бане (разговор) 22:12, 8. децембар 2008. (CET)

Uspeo sam u međuvremenu da ga prekopiram sa engleske wikipedije ali ne znam kako da ga smanjim. Šablon je na strani Adam Mališ. Umeš li da napraviš šablon kao što je depth chart za basket? Бане (разговор) 10:55, 11. децембар 2008. (CET)

Није наведен извор за Слика:Richard Phillips Feynman.jpg

Хвала ти што си послао (послала) [[:Слика:Richard Phillips Feynman.jpg]]. Међутим, видим да на страни са описом слике тренутно није наведено ко је аутор садржаја, па је статус ауторског права нејасан. Ако ти ниси творац датотеке, треба да наведеш образложење зашто имамо право да је користимо на Википедији (погледај означавање ауторског права ниже). Ако ниси ти сам(а) творац датотеке, мораш да наведеш где си је добавио(добавила) тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове за коришћење садржаја са те стране.

Ако твоја датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Ако си ти направио(ла) или снимио(ла) слику, аудио или видео, онда можеш да употребиш ознаку {{ГЛСД-ја}} да би предао(ла) рад под ГЛСД (GNU FDL) лиценцом. Ако верујеш да испуњава услове за поштену употребу, употреби на пример ознаку {{поштена употреба у|име чланка}} или неку од других ознака наведених на Ауторско право#Поштена употреба. За комплетан списак ознака за ауторска права које можеш да употребиш види Википедија:Шаблони/Ауторско право.

Ако си послао(послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео(ла) изворе и ознаке. Списак датотека које си послао(ла) можеш да погледаш овде. Слике без извора и ознаке могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено на Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Ако имаш било каквих питања молим те постави их на страни намењеној за то. Хвала. Авала (разговор) 23:26, 12. децембар 2008. (CET)

Није наведен извор за Слика:Vcycladic.jpg

Хвала ти што си послао (послала) [[:Слика:Vcycladic.jpg]]. Међутим, видим да на страни са описом слике тренутно није наведено ко је аутор садржаја, па је статус ауторског права нејасан. Ако ти ниси творац датотеке, треба да наведеш образложење зашто имамо право да је користимо на Википедији (погледај означавање ауторског права ниже). Ако ниси ти сам(а) творац датотеке, мораш да наведеш где си је добавио(добавила) тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове за коришћење садржаја са те стране.

Ако твоја датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Ако си ти направио(ла) или снимио(ла) слику, аудио или видео, онда можеш да употребиш ознаку {{ГЛСД-ја}} да би предао(ла) рад под ГЛСД (GNU FDL) лиценцом. Ако верујеш да испуњава услове за поштену употребу, употреби на пример ознаку {{поштена употреба у|име чланка}} или неку од других ознака наведених на Ауторско право#Поштена употреба. За комплетан списак ознака за ауторска права које можеш да употребиш види Википедија:Шаблони/Ауторско право.

Ако си послао(послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео(ла) изворе и ознаке. Списак датотека које си послао(ла) можеш да погледаш овде. Слике без извора и ознаке могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено на Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Ако имаш било каквих питања молим те постави их на страни намењеној за то. Хвала. Авала (разговор) 23:36, 12. децембар 2008. (CET)


Брисање

Ај кад стигнеш обриши Категорија:Списак људи по градовима у Словенији пошто сам погрешио требало је Категорија:Људи по градовима у Словенији. Поздрав!--Pinki (разговор) 14:07, 15. децембар 2008. (CET)

Кувар

Хвала на јављању. Погледао сам. Лијепо. Прикључићу се. Могу ли се ова стара јела ставити у неки посебан одјељак, била би приступачнија. Ја сам мало спор јер сам преокупиран енигматиком. Поздрав--Gojkomm (разговор) 14:40, 15. децембар 2008. (CET)

Молба

Поздрав. Молим те да кад будеш имао времена покушај преузети слике сала и мапе (комплет) са македоснске вики овде или енглеске овде, али је због слике сале у Охриду боље на македонској. Хвала --Drazetad (разговор) 10:13, 16. децембар 2008. (CET)

Кувар

Могу ли оставити рецепт на страни за разговор (Затоп и на страници за разговор оставити рецепт и обавијестити те) док се то нерегулише. Поздрав--Gojkomm (разговор) 17:55, 16. децембар 2008. (CET)

Bot

Care, jel ovaj tvoj bot stavlja automatski sve veze sa drugim vikipedijama, tako da ako otvorim novi ölanak ne treba da se staram o tome?

Погледај "цицвару". Може овако. Примједбе. Поздрав--Gojkomm (разговор) 11:22, 17. децембар 2008. (CET)

Незнам. Слободан сам замолити тебе да то урадиш. Поздрав--Gojkomm (разговор) 11:33, 17. децембар 2008. (CET)

Bot

Okej, jasno k'o dan. Hvala. --Стеван (разговор) 18:21, 17. децембар 2008. (CET)

молба

Поздрав. Да ли је ово добро овако. Могу се додавати рецепти из разних крајева. Зашто овај срп-енг ријечник Метак неће да функционише? Хвала.--Gojkomm (разговор) 14:11, 21. децембар 2008. (CET)

Добро јутро. Данас је отворио и мени. Хвала--Gojkomm (разговор) 08:08, 22. децембар 2008. (CET)

Грешка

Хвала на исправци. Нисам знао да може да се одради онако како си ти урадио. Хвала још једном --Јован Вуковић (р) 12:33, 22. децембар 2008. (CET)

Pitanjce

Izvini ali kako da promenim ime clanka iy Barakuda u Plimut Barakuda?

~14.56~


Шаблон:Херој СССР

Ај молим те ако будеш имао времена погледај овај шаблон, ја сам као нешто започео, али немогу никако да га средим!--Pinki (разговор) 15:16, 23. децембар 2008. (CET)

Е сад већ почињем да те гњавим, ал морам.... :) Као би могли да изведемо, да "формулар" у Шаблону:Народни херој М померимо скроз улево, као код ових шаблона на руској и енглеској википедији!--Pinki (разговор) 15:25, 23. децембар 2008. (CET)

Јесам на њега, али и на Шаблон:Херој СССР, који не ради! Поздрав--Pinki (разговор) 09:59, 24. децембар 2008. (CET)

ХВАЛА--Pinki (разговор) 11:02, 24. децембар 2008. (CET)

Можда ће те ово заинтересирати? :) --Методичар 23:46, 30. децембар 2008. (CET)

чланак Вељко Милковић

Видим да је чланак чију српску верзију си и ти уређивао, је поново номинован за брисање на енглеској верзији из истих разлога [11]. Основни српски чланак са свим неопходних референцама и независним изворима који потврдђују све наводе је ту, те нема никаквог разлога да се брише на енглеској која представља превод основног српског чланка?!. Мос (разговор) 03:25, 31. децембар 2008. (CET)


Срећна нова година!!!

[[Слика:London fireworks.jpg|мини|ц|200п|Срећна нова година!!!]] Срећна нова година!!! Желим ти пуно среће и здравља у 2009. години.--VLADA ® 10:53, 1. јануар 2009. (CET)

Срећно

Добро здравље, много среће и свега осталог у Новој години жели Ти --Drazetad (разговор) 14:14, 1. јануар 2009. (CET)

Срећна Нова година и све најбоље.--Методичар 18:53, 1. јануар 2009. (CET)

HNY

Milens2 - Happy new year 06463.jpg--Ја самBabyTuxAlpha.png кажи

Све најљепше у Новој години--Gojkomm (разговор) 10:56, 2. јануар 2009. (CET)

Srećna Nova godina

The Goblins' Christmas, 12.JPG
Srecna Nova godina Face-kiss.svgSanjaNuvola apps kopete.png разговорстраница 12:03, 5. јануар 2009. (CET)

Молба

Мој чланак Хришћанство у Црној Гори сам поставио за брисање (да бих избјегао конфликт са Стојаном). По Јовановој препоруци сам га прерадио и опет не ваља само Стојану. Чланак је прерађен преко 50% (највише са његове стране). Слободан сам те замолити да погледаш чланак и одлучиш по савјести. Ја сам гласао за брисање.--Gojkomm (разговор) 13:47, 8. јануар 2009. (CET)

:-)

Тенк ју фор велкоминг. :) --geologicharka P geology.png пиши ми 16:14, 12. јануар 2009. (CET)


„Википедија:МЗЧКВНМ/O radu Rudolfa Mosingera u Crnoj Gori“

Ова страница је обрисана. Испод је дата евиденција брисања.

* 08:01, 5. јануар 2009. Саша Стефановић (разговор | прилози) обрисао „Википедија:МЗЧКВНМ/O radu Rudolfa Mosingera u Crnoj Gori“ ‎ (садржај је био: '{{tl|Кршење лиценце|http://www.lainovic.users.cg.yu/biografija.html}} Lainović Periše Pejović Srđana, samostalnog savjetnik I, u Državnom Arhivu Crne Gore, rukovodilac centra za naučno istraživačku djela...')


Molim te, ako možeš, objasni mi zbog čega je moj članak izbrisan „Википедија:МЗЧКВНМ/O radu Rudolfa Mosingera u Crnoj Gori“. Javi mi na ovu mail adresu:

plainovic@gmail.com

Perisa Lainovic

Gospodine Saša Stefanoviću, Da li ste pročitali moju prepisku sa Bikipedijom-pročitajte preisku na stranici: http://www.nabble.com/(no-subject)-to8730091.html

Избришите овај рад, хвала Вам Периша Лаиновић

Па лепо пише због кршења лиценце. Потражите дозволу са тог сајта и покажите нам је, или, уколико сте ви аутор текста то и докажите и нема никаквих проблема да се текст врати. Подрав.--Саша Стефановић ® 07:36, 12. јануар 2009. (CET)

Па лепо пише због кршења лиценце. - Što nije tačno

Потражите дозволу са тог сајта и покажите нам је, или, уколико сте ви аутор текста то и докажите и нема никаквих проблема да се текст врати. - dozvola Vam je obrazložena u prepisci (ako je uopšte čitate): na strani http://www.nabble.com/(no-subject)-to8730091.html

Nije mi jasna Vaša politika rada gospodine Saša Stefanoviću, sad može a sad ne može, godinu dana može da se vidi rad, a odjednom bez ikakvog obavještenja ili sugerisanja izbrisan je možda je to pod nečijim pritoskom, jer ne vjerujem da ste Vi odgovorniji u radu od gos. Slavena Kosanovica, Feb 02, 2007; 01:24pm Vi dobro znate žto znači skraćenica МЗЧКВНМ, i bar je bio osnovni red da me obavijestite, i ukažete na postojeće probleme.

Nemojte, molim Vas, ni u kojem slučaju da vam se desi da vratite rad. To je moje krajnje mišljenje.

Periša Lainović Podgorica

Господине Периша, бићу кратак. Колико видим, верујете да постоји нека завера против Вас или Вашег дела, међутим, ситуација није ни приближна претпостављеној. Ради се о томе да је неко тек сад проверио текст на неком од претраживача и увидео да се ради о копирању садржаја ван Википедије и чланак је означен а текст тренутно склоњен. Ви, било да сте аутор чланка, или и самог текста, сте могли за тих годину дана било где да се буните, пошто видим да значе шта МЗЧКВНМ представља. Заиста не видим логику да неко дође, постави текст, он бива премештен на то "место", и тек наког годину дана се буни поводом тога.

Нажалост, тек сада види преписку коју сам требао прочитати (не, не сматрам тон нађег дописивања својом грешком) и видим да нисте прихватили дасе ваш текст уопште појави на Википедији због самих услова постављања, те стога ми не преостаје ништа него да се и сама подстраница на МЗЧКВНМ обрише. Уколико дође до било какве промене, обавестите нас. Хвала --Саша Стефановић ® 07:30, 13. јануар 2009. (CET)

Господине Саша Стефановићу Пишете: "Потражите дозволу са тог сајта и покажите нам је, или, уколико сте ви аутор текста то и докажите и нема никаквих проблема да се текст врати". Да Вам покажем дозволу или да Вам доказујем да сам ја аутор текста или слика, не пада ми на памет. Ви сте могли то лако да провјерите слањем једног маила, мени или црногорском домену (АЛИ НА ВРИЈЕМЕ). Испод сваког наслова о Рудолфу Мосингеру пише и чији је сајт, односно његова WEB адреса.

"Колико видим, верујете да постоји нека завера против Вас или Вашег дела, међутим, ситуација није ни приближна претпостављеној". Не знам, можда је и то могуће, То сам одмах претпоставио, али ми није јасно да је мој чланак преведен на више страних језика, а на мој језик СРПСКИ се брише без опомене или било каквог упозорења. Баш дивно господине Саша. Јесте ја сам поставио сајт са сликама које сам линковао на Пикасо, али имам намјеру да се макнем са црногорског бесплатног домена ради малог простора од само 5 МБ. САДА ПРИМИТЕ ПУНО ПОЗДРАВА, почео ми је пренос дочека моје Српске Нове године.

Периша Лаиновић

Господине Лаиновићу, срећна вам Нова година. Што се тиче наших несугласица ... морам да кажем узречицу "и на тараби пише ...", надам се да нећете погрешно схватити. Свако може на било који текст на било којој страници на Интернету да постави да је његов, тј. да га потпише иако то није истина, то ми овде на Википедији најбоље знамо да је тако. Што се вашег текста тиче, претпостављам да ни једном администратору, а ни кориснику, не пада на памет да тражи дозволу за текст који је само тако остављен, а који је при томе и неенциклопедијски и који се не уклапа ни у један од пројеката задужбине Викимедије. Понављам, уколико сте вољни да текст преправите и дате га Википедији под нашим условима, нема ама баш никаквих проблема да и даље сарађујемо, чак шта више, биће ми и драго уколико буде тако. Уколико то није ситуација, претпоставићу да једноставно нисте схватили овај пројекат до сржи и пожелети вам све најбоље, како у проналажењу новог хостинга, тако и у даљем раду. Све најбоље. --Саша Стефановић ® 07:38, 14. јануар 2009. (CET)


Господине Саша Postovana gospodo, da li mogu da posaljem Naucno istrazivacki rad , izdat od Drzavnog Arthiva Crne Gore, gdje sam ja jedan od autora. Budite ljubazni pa mi odgovorite mail plainovic@... web www.lainovic.users.cg.yu

Потребно је да се сложе сви аутори текста као и да се слажете да оставите рад под ГНУ лиценцом. --Саша Стефановић ® 10:26, 15. јануар 2009. (CET)

Господине Саша, Читајући Ваше одговоре, осјећам да је ова преписка безпредметна. Извините на одузетом времену. Лаиновић

Гласање

Emblem-extra-cool.svg Летње спремање Emblem-extra-cool.svg
У току је летње сређивање чланака. Укључи се и допринеси да њикипедија буде квалитетнија. Предвиђене су и специјалне споменице!--Методичар зговор2а 18:55, 15. јул 2009. (CEST)

Па измени га ти, пошто нисам сигуран да сам те разумео.--Методичар 11:53, 15. јануар 2009. (CET)

Е па лепо. Нисам имао намеру да правим алузије на било шта, жао ми је што си то тако схватио.--Методичар 12:05, 15. јануар 2009. (CET)

Без да будем снисходљив: дивно је!!!! Него, мало ћу да изменим уводан текст па ти види да ли може тако.--Методичар 12:34, 15. јануар 2009. (CET)

Јел можеш да ми на ову страницу прикачиш овај шаблон у табелу. Погледај овде шта ми се десило кад сам покушао. Унапред хвала.--VLADA ® 17:18, 15. јануар 2009. (CET)

Средио ми је Дејан. У сваком случају хвала на покушају.--VLADA ® 09:38, 19. јануар 2009. (CET)
Не видим зашто би иком сметала реченица:Твој глас значи без обзира дал је за или против. Зашто не би била у духу Википедије. Никог ја не терам да гласа, ја га само подстичем. То нарочито може да подстакне нове кориснике. Онај ко неће да гласа, неће гласати и поред тога. То никог до сада није вређало и ником није сметало. Само теби то прави проблем. Друго није мени проблем да уклоним реченицу, него ако је уклоним биће много ружније. Ако ти баш толко смета та реченица смисли ми неку реченицу која ће стајати ту уместо ње, да шаблон буде подједнако леп.--VLADA ® 10:08, 19. јануар 2009. (CET)
Имам идеју! Да уместо те реченице ставим од кад до кад ће трајати гласање. А сад журим. Морам негде да идем па ћу то урадити поподне, а ти ми одговори дал може.--VLADA ® 10:32, 19. јануар 2009. (CET)

брсање

Саша ајде молим те обриши [[:Слика:Borci fruskogorskog odreda 1942.jpg|ову слику]], коју сам ја послао, јер је та слика сада на остави па сам је заменио. Поздрав и унапред хвала--Pinki (разговор) 12:51, 22. јануар 2009. (CET)

Саша обриши ове, слике, пошто су пребачене на Оставу. [[:Слика:Partizanska bolnica u Karlovcicu.jpg]], [[:Слика:Bobas NOVJ.JPG]], [[:Слика:Tito i prva proleterska.jpg]] и [[:Слика:Vrhovni stab novj 1.jpg]]. --Pinki (разговор) 09:07, 26. јануар 2009. (CET)

Интензивна нега

Саша, да ли је могуће направити бота који би аутоматски преносио чланке којима је истекло недељу дана на интензивној нези на ВП:ЧЗБ са све коментарима?--Методичар 19:03, 22. јануар 2009. (CET)

Викивести

Здраво Саша. Да ли би можда желео да ми помогнеш да решим проблем са главном страном наших викивести? Већ данима, да не кажем недеља на главној страници се не показују садржаји - наслови вести те је изгледало као да оне нису ни писане. Међутим пошто вести има а било је вандализовања страна у последње време не знам у чемује је проблем. Узглед због непостојања довољног броја људи на Викивестима уређивање изгледа нове главне стране не могу сам да извршим. Имаш ли можда жеље и вреена да помогнеш у томе? Ово је започето...али никад и довршено. Било је идеја али не и мог знања. Мислим да је веома важно да направимо нову главну страну јер су наше викивести пет по броју чланака од свих осталих и имамо у време мога активног рада имали смо највећу тенденцију раста. На знам колико си заинтересован за Викивести али молио бих те за помоћ или савет.--Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 00:23, 23. јануар 2009. (CET)

Интензивна нега 2

Саша, да ли је могуће направити бота који би аутоматски преносио чланке којима је истекло недељу дана на интензивној нези на ВП:ЧЗБ са све коментарима? (Поновио сам поруку јер знам да ти често промакне). :) --Методичар 15:20, 23. јануар 2009. (CET)

Саша, опет ја. :) Џорџ је оставио ‘ваку поруку мени:

Онај механизам за постављање нових страна за интензивну негу не функционише. Данас сам се играо, али ништа није било како је писало у упуству и на крају сам некако на сељачки начин поставио ствар :)) У упутству пише „Замените текст АБВГД са нечим“, али текста АБВГД нема нигде. Одатле па надаље само иде низбрдо :) Друга ствар, нисам могао да нађем шаблон за означавање чланака, а видим да ни раније постављени текстови нису означени шаблоном, што стварно није добро. Значи требало би да се направи шаблон (ако већ није) и онда да се повеже из упутства за постављање нових текстова у категорију. Даље, ради веће видљивости, не би било лоше да на страни за скорашње измене поред везе на „интензивна нега“ стоји у загради и број чланака који чекају, као што је урађено за сјајне и добре чланке. Ех да, и оно на врху „Желите ли помоћи?“ није баш најсрећније - ја сам одмах на то кликнуо, јер сам ЈА желео да помогнем, кад оно испаде веза за оне који желе да се ЊИМА помогне :) --Dzordzm (разговор) 01:50, 26. јануар 2009. (CET)
Направићу ја шаблон, али те молим да погледаш онај део у вези са постављањем чланака и „желите ли помоћи“.--Методичар 17:35, 26. јануар 2009. (CET)

Е, направио сам и ја шаблон:нега. Верујем да је твој бољи, па само замени на тој страни.--Методичар 11:35, 27. јануар 2009. (CET)

Pozdrav

Samo sam htela da vam zahvalim na poruci dobrodošlice, kao i na dobroj volji. Veliki pozdrav za vas i izvinjenje u slučaju da nisam sve uradila po pravilima, jer još uvek učim! Sve najbolje! Journalism (разговор) 02:16, 30. јануар 2009. (CET) Journalism

Брисање слика

Саша молим те обриши следеће слике, пошто су пребачене на Оставу. [[:Слика:Lola-USAOJ.jpg]], [[:Слика:Clanovi CK KPJ.jpg]], [[:Слика:Mostarke.jpg]], [[:Слика:Sremski front 1.jpg]], Слика:Desant na Drvar.JPG, [[:Слика:Stjepanfilipovic.jpg]]. Унапред хвала поздрав!--Pinki (разговор) 12:47, 30. јануар 2009. (CET)

Verovo ti meni ili ne

tek sada videh tvoju poruku. Ja i Milan ćemo posle ispit početi da video vesti Bete objavljujemo i kod nas. Biće vest u pisanom i u video obliku. Muzička podloga za uvodnu špicu biće gotova 4 februara. Biće 3 podloge pa da se izabere. E malo kuburim sa uvodnom špicom ali i to ćemo nekako srediti. Englezi su još 2005, pokrenuli pilot TV pa ćemo nešto slično uraditi (što se tiče špice). Pored Bete i Glas Amerike ima video vesti čiji se pisani oblik nalazi kod nas na sajtu jer uzimamo vesti i od tamo. Ja sam napravio 10-ak šablona kako bi tematski pokrili neke vesti. Trebalo bi ovaj šablon prebaciti kod nas ali nešto nam ne ide. Pokušali smo 4 puta i nije moglo. Englezi imaju i probnu novu verziju istog ali kontam da bi za početak bilo dovoljno i prvi. Najveći problem za sada nam je bot za vremensku prognozu, kursnu listu i berzu. Nemamo ih. Ja sam svakodnevno na vestima ali ne mogu ručno unosti toliko izmena. Video si kako izgleda probna nova. Planirali smo da je podelimo u 5 delova. Vrh gde bi pisalo Vikivesti datum, sat.....(sve što ide u uvodu). Leva strana gde bi bila najvažnija vest + ostale današnje vesti i desna sa 3-5 ostalih vesti iz svih domena (sport, pitika.) + vesti od pretkodna 5 dana ali da budu skrivene u šablonu kao što je kod engleza. Ali ni taj šablon ne radi kod nas. U 4 šablonu botovske vesti o vremenu i berzi i pedi deo bratski projekti. Eto nisam ti baš nešto objasnio ali jedno po jedno polako ćemo dovesti vesi u red. Btw: sada smo na 5 mestu po broju vesti i 1 po produktivnosti. --Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 18:34, 30. јануар 2009. (CET)

I hoće li taj šablon :) --Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 17:59, 11. фебруар 2009. (CET)

Ајде од уторка

када будеш био слободан да наместиш да наслови предложених чланака у нези буду линкови. То су најчешће замерке које смо добили.--Методичар зговор2а 17:40, 1. фебруар 2009. (CET)

Па на овом и свим другим предлозима.--Методичар зговор2а 17:44, 1. фебруар 2009. (CET)

Ето шта ти је информатичарско знање и умење. Све уради очас посла. :) --Методичар зговор2а 17:49, 1. фебруар 2009. (CET)

Салисов извјештај

Здраво. Молим те погледај чланак Салисов извјештај па ако је могуће да видиш због чега је Корисник Полковник избацио оних седам тачака и од чланка направио ништа. Ја сматрам да нема ништа спорно, а ако има пропуста укажи ми. Преправљао је и по другим мојим чланцима (што је индикативно), мимо свих Вас. Извини за одузето вријеме, Поздрав.--Gojkomm (разговор) 17:49, 3. фебруар 2009. (CET)

ај обриши слику [[:слика:Delegacija_usaoj.jpg]], пребацио сам је на оставу. Хвала унапред и Поздрав!

Почетник месеца

Поздрав. Након дискусије на Тргу почео сам да припремам пројекат Почетник месеца. Хтео бих твоју помоћ у вези тога.

Једна од ствари јесте ознака коју би смо остављали на корисничкој страни корисника који добије ово признање. Ја сам направио нешто (види шаблон), али ипак твоји шаблони су лепши. Ако имаш идеју како би ово могло лепше да изгледа, било би супер. Слободно укључи твој шаблон на обележено место у предлогу. П.С. Послао сам исти овакав позив и Методичару, па ћемо се договорити шта је најбоље :)--Ирић Игор (разговор) 18:48, 7. фебруар 2009. (CET)

Clanak

Поштовани пријатељу,

пошто сам релативно нови на википедији, да ли би сте ме могли упутити на нека упутства, да нешто сам не забрљам. Данас сам нешто почео, па сам се уплашио са нећу да покварим и предстојеће. Занима ме кад хоћу да уредим неки већ "уређен" чланак, тј. да га допуним или проширим, шта је у мом домену, да ли треба претходно да се с неким саветујем... консултујем... или то долази после "качења" чланка.

унапред хвала Бранко Д. Тодоровић Бранко Д. Тодоровић (разговор) 14:24, 24. фебруар 2009. (CET)

Није наведен извор за Слика:Ljubisa Samardzic.jpg

Хвала ти што си послао (послала) [[:Слика:Ljubisa Samardzic.jpg]]. Међутим, видим да на страни са описом слике тренутно није наведено ко је аутор садржаја, па је статус ауторског права нејасан. Ако ти ниси творац датотеке, треба да наведеш образложење зашто имамо право да је користимо на Википедији (погледај означавање ауторског права ниже). Ако ниси ти сам(а) творац датотеке, мораш да наведеш где си је добавио(добавила) тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове за коришћење садржаја са те стране.

Ако твоја датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Ако си ти направио(ла) или снимио(ла) слику, аудио или видео, онда можеш да употребиш ознаку {{ГЛСД-ја}} да би предао(ла) рад под ГЛСД (GNU FDL) лиценцом. Ако верујеш да испуњава услове за поштену употребу, употреби на пример ознаку {{поштена употреба у|име чланка}} или неку од других ознака наведених на Ауторско право#Поштена употреба. За комплетан списак ознака за ауторска права које можеш да употребиш види Википедија:Шаблони/Ауторско право.

Ако си послао(послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео(ла) изворе и ознаке. Списак датотека које си послао(ла) можеш да погледаш овде. Слике без извора и ознаке могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено на Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Ако имаш било каквих питања молим те постави их на страни намењеној за то. Хвала. 項 Михајло [ talk ] 09:09, 5. март 2009. (CET)


Поздрав

Не видим разлог зашто си закључао чланак СПИСАК СРПСКИХ ФИЛМОВА, па сада не може да се допуни са свежим подацима?! 17:45, 11. март 2009.

Анонимни аутор овог чланака! Унапред хвала на одговору!

 1. ^ Архива недељника "Време"
 2. ^ Минимаксовизија