Разговор са корисником:MareBG

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Flag of Serbia.svg

Почетна   Разговор   О мени   Мој допринос   Споменице   Фотографије   Корисне ствари


Биљне врсте[уреди]

Некако сам знала да ћеш да ми "чачнеш" тему. Прегледаћу и остале. Са животињама је лакше, али нашем народу флора просто не иде од руке. Осим када у руци држимо секиру. Надам се да ти не смета да дотерам врсте. Да се види о каквим биљкама се у ствари ради.--BuhaM (разговор) 01:08, 1. октобар 2018. (CEST)

Ма нису то грешке! Ја сам завршила пејзажну архитектуру и просто знам да их нађем Face-smile.svg. И да - држим ти фиге на такмичењу!!! Да не предвиђам исход...--BuhaM (разговор) 01:24, 1. октобар 2018. (CEST)

DVD cover[уреди]

Dear MareBg! Can you find DVD cover of movie Планински цвет (Bettada Hoovu)? Hvala! —-178.71.171.151 (разговор) 16:41, 3. октобар 2018. (CEST)

Враћање[уреди]

Немаш бриге, нисам стигао да подесим шаблоне како треба. — Ранко   Нико лић   01:06, 4. октобар 2018. (CEST)

Слатина (Вучитрн)[уреди]

Наравно да имају право да уносе у чланак референце, а не да уносе референце које сам ја већ унео и да квари чланак који сам уредио и довео у ред. Јел си ти уопште прочитао ону измену корисника Tzar7? Тај корисник је написао, цитирам: "У књизи Радослава Љ Павловића - Сеоба Срба и Арбанаса у ратовима 1876 и 1877-1878 године [12] на страни 85 пише: Пардуси, арбанашки мухаџири у косовском селу Весковцу и селу Горњој Пакаштици(Пардусу) у Лабу, из Пардуса у Копаонику, своје се са православним Катићима(Аранђеловдан), који су се 1878 год. иселили из Пардуса у село Гргуре у Горњој Топлици. Сродници Пардуса и Катића су Крлигаћани(Ђорђевићи и Тодоровићи 10к, Аранђеловдан) у косовском селу Слатини (махали Крлигаћана), досељених из села Крлигата у Дреницу, даљим пореклом од Дакића из Ругове, а најдаљом старином из Мораче у Црној Гори.". Ово што је он написао сам ја одавно унео у чланак, а ово у вези сродства Пардуза и Катића нема шта да тражи у овом чланку. И замолио бих те да кад враћаш неке измене, прво их прочитај да се после не кајеш.--Ookuninusi (разговор) 17:40, 6. октобар 2018. (CEST)

Ако си приметио, а видим да ниси, ја сам тај текст у којем се спомиње да су Чубрци рођаци са Пардусима додао још летос. Ја сам кориснику рекао да ако хоће да унесе нешто у одељку "порекло становништва по родовима", да обавести мене, јер уноси референце и текст који сам ја већ унео.--Ookuninusi (разговор) 17:59, 6. октобар 2018. (CEST)
Пријавићу ја тебе, јер без икаквог разлога бришеш мој текст који уносим. Ја сам текст да су Пардуси рођаци са Катићима избрисао, јер Катићи немају никакве везе са Чубрцима, а задржао сам текст Радослава Љ. Павловића где пише да су Пардуси рођаци са Чубрцима. Ја сам додао свој текст, а ти немаш право без разлога да бришеш измене других уредника.--Ookuninusi (разговор) 16:36, 9. октобар 2018. (CEST)

Слатина (Вучитрн)[уреди]

Хвала Вам на реалном сагледавању ствари. Јавићу се ако буде била потребна помоћ. А ја ћу исправити текст о Слатини по свим правилима Слободне енциклопедије. Поздрав Tzar7 (разговор) 22:01, 6. октобар 2018. (CEST)

Извињавам се, моја грешка. Мислио сам да постоји физиолошка гимназија у Београду [1], али ипак не ово је једини сајт који сам нашо и мислим да је лажан. Поздрав. Serbian Nickmen (разговор) 09:47, 7. октобар 2018. (CEST)

Ок, пошто ја немам доказе, нити изворе да су Чубрци пореклом Албанци и да имају икакве везе са Албанцима нека чланак остане такав какав је, да не би било сукоба. Поздрав!--Ookuninusi (разговор) 10:33, 10. октобар 2018. (CEST)

Па ето, то и ја кажем. Ако га већ користе мештани Слатине и околних села, зашто да тај назив не буде у чланку? Али ја то овом кориснику Tzar7 не могу да објасним, јер он шта год да ја унесем у тај чланак било везано за порекло неког рода, било везано за географију, назив он брише.--Ookuninusi (разговор) 00:00, 11. октобар 2018. (CEST)
Знам :) Хвала ти на овој референци.--Ookuninusi (разговор) 00:28, 11. октобар 2018. (CEST)
Маре могу ли ја у чланку Слатина да убацим свој текст о пореклу Чубрка кад будем пронашао изворе?--Ookuninusi (разговор) 13:37, 13. октобар 2018. (CEST)

Није наведен извор за датотеку Jugosloveni (bend).jpeg[уреди]

Недостаје извор

Здраво, MareBG. Хвала ти што си отпремио датотеку Jugosloveni (bend).jpeg. Међутим, на страници са њеним описом тренутно није наведено ко је аутор, па је статус ауторских права нејасан. Ако ти ниси аутор датотеке, треба да образложиш зашто имамо право да је користимо на Википедији. Такође је потребно да наведеш одакле си је добавио, тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове коришћења садржаја са те странице.

Ако датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: oво обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. --Miljan Simonović (разговор) 13:53, 8. октобар 2018. (CEST)


Није наведен извор за датотеку, чак и сам наслов то каже. --Miljan Simonović (разговор) 14:38, 8. октобар 2018. (CEST)

Јесте. :) Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 14:49, 8. октобар 2018. (CEST)

Гласања[уреди]

Да ли можеш гласати овде и овде? --نوفاك اتشمان‎ 02:50, 14. октобар 2018. (CEST)

Хвала ти за гласове и подршку! --نوفاك اتشمان‎ 03:46, 15. октобар 2018. (CEST)

Споменица[уреди]

Извини на касном одговору, синоћ сам само прочитао поруку. Јуче сам доделио споменице свим активним корисницима за које сам током свог рада приметио да их заслужују. Face-smile.svg Serbian Nickmen (разговор) 09:23, 15. октобар 2018. (CEST)

Jovan Micic Kikor[уреди]

Zdravo Mare... Primjetih da je neko postavio o Kikoru stranicu na njemackom jeziku. Medjutim, ima dezinformacija. Kako se to regulise? Pozdrav! — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Jovan Kikor (разговордоприноси)

Такмичење је завршено. Желим да ти честитам на освојеном првом месту. Заслужено! Поздрав. Face-smile.svgМилан Животић () 16:55, 18. октобар 2018. (CEST)
Придружујем се честиткама. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 16:59, 18. октобар 2018. (CEST)

Glas[уреди]

Da li biste nekim slučajem bili voljni da pomognete da se ovo glasanje okonča sa dovoljnim brojem učesnika. Glasati svako možete po sopstvenom nahođenju. --Dcirovic (разговор) 02:43, 21. октобар 2018. (CEST)

Питање[уреди]

Поздрав! Имам једно питање у вези са патролирањем измена. Да ли кад уочим не патролирани вандализам, да ли требам да га означим као патролиран па да га вратим, или само да га вратим? И још једна ствар. Зашто се не кандидујеш за администратора? Хвала унапред Serbian Nickmen (разговор) 09:47, 22. октобар 2018. (CEST)

Кад боље размислим, онај Делић је предлагао и додељивао значке, што је још горе! Али кад такозвани либерал овде почне да вређа неистомишљенике, нема ништа горе од тога. Јадно је предложити онакво смеће за изабрани, ја сам потпуно разочаран. Још је отишао да цинкари на админ таблу, мислио је тако да ме одстрани. Подло и јадно. Али нека, требаће њему помоћ за нешто, јавиће се кад тад, али Саунд неће бити ту за њега. Поздрав Маре. --Soundwaweserb (разговор) 02:29, 29. октобар 2018. (CET)

Питање 2[уреди]

И превише ми је постала напорна расправа на страници за разговор јер више не видим ни где треба да пишем ни ко коме договара. Реци ми искрено да ли по принципу Расима Хоџића у чланку Херој Руске Федерације треба да стоји напомена да је један од хероја био 2014. оптужен и осуђен за криминал. Да ли мислиш да је тај податак о једном човеку, који је иначе био ратни херој са Северног Кавказа, треба да стоји у чланку о овом одликовању? И да ли тај један човек треба да генерализује осталих 1.098 одликованих? Да ли је Владимир Путин који га је одликовао 2000. године могао знати шта ће он радити 14 година касније? --Pinki (разговор) 21:12, 30. октобар 2018. (CET)

Иначе изненадио би се када би видео да међу одликованима у монографији има и Срба. Ево неколико примера Михајло Петровић, Чедо Домуз и др. --Pinki (разговор) 21:15, 30. октобар 2018. (CET)
Трудим се да те разумем, али ми не иде. Шта би ти конкретно написао у тој напомени. Он је ставио одакле је то преузето. --Pinki (разговор) 21:50, 30. октобар 2018. (CET)


Зашто ревертујеш?! -- Bojan  Razgovor  21:31, 2. новембар 2018. (CET)
Где? Коју? -- Bojan  Razgovor  21:32, 2. новембар 2018. (CET)

To nije jedenje referenci. To tebe mryi da prebacis sa engleskog na srpski nacin zapisivanja datuma. Nemoj sad vracati. — Претходни непотписани коментар је написао корисник BokicaK (разговордоприноси) 2. 11. 2018 (CET/CEST)

Koja je unistena? Zasto ne popravis rucno? -- Bojan  Razgovor  20:21, 5. новембар 2018. (CET)

Одговор[уреди]

Хвала пуно! Јако је лепо знати да неко примећује твој рад. Биће још пуно чланака о филмовима поготово из мог омиљеног жанра. Поздрав! --Uw17 (разговор) 00:04, 5. новембар 2018. (CET)

Ашер[уреди]

Само да ти кажем да није у реду са твоје стране да направиш чланак о дискографији Ашера након што сам на страници за разговор о такмичењу написао да радим чланке о њему и бобу, укључујући и дискографије, могао си да ме пустиш да је завршим, поред толико других пјевача о којима можеш да пишеш. Да нисам у дискусији са тобом написао на чему радим па ајде, овако ниси испао ок. Не мораш се трудити да одговараш, није ми битно, али сам хтио ово да напишем. -- Vux33 (разговор) 07:30, 8. новембар 2018. (CET)

Филип Филиповић[уреди]

Поздрав, позивам те да погледаш чланак Филип Филиповић, који сам номиновао за сјајан и да евентуано на страници за разговор даш одређени коментар о чланку. Хвала унапред. --Pinki (разговор) 21:21, 10. новембар 2018. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Филип Филиповић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 17.11.2018. — 24.11.2018. ----Pinki (разговор) 21:23, 17. новембар 2018. (CET)

Споменица[уреди]

Хвала пуно на споменици, колега. Face-smile.svgМилан Животић () 13:56, 13. новембар 2018. (CET)

Поповић Тимотеј[уреди]

Хвала!

Још ми је мало замршено док не откријем као се умећу опције. Поздрав — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 178.250.139.33 (разговордоприноси)

Одг: Улице и још по нешто[уреди]

Здраво Маре. Што се тиче дискографија, увек је потребно по креирању чланка проверити "шта води овде", ако нису све странице које би требало онда треба отићи до њих и додати везу ка новом чланку. Ово повезивање је доста значајно да би се нови чланци могли да пронађу читањем сродних чланака. Што се тиче улица то је била акција у оквиру пројекта "Вики библиотекар", практично се тек почело са улицама. Колико сам разумео x и y се односе на то где ће бити кружић на мапи и то је најбоље испробати приближно, ја сам прекопирао од Карађорђеве улице јер је суседна, а мапа је иста и ситна тако да је то ту негде. --Ђорђе Стакић (р) 11:55, 3. децембар 2018. (CET)

Краљ Петар Први у славу Србије[уреди]

Средићемо их по важности кад добијемо комплетан списак глумаца. ИМДБ није меродавна референце пошто се допуњава. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 15:17, 6. децембар 2018. (CET)

Никакав проблем. Ове које сам оставио видео сам сајту Зилион филма и на сликама. То је релевантно. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 15:21, 6. децембар 2018. (CET)

Glumac[уреди]

Pokušao sam da dodam sebe, uloga Kenac, ali se nisam najbolje snašao. Bio bih Vam zahvalan kada bi ste to uradili. Predrag Pavlović — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Predrag036 (разговордоприноси)

Иван Ђоковић[уреди]

Поздрав Маре! Ја сам написао овај чланак, и уз оскудне информације са интернета ослонио сам се на оне из прве руке... (рођачки канали). Ти ако имаш тачније информације, објави их, али молим те објави и референце уз њих. Радован 00:08, 9. децембар 2018. (CET)

Дражен Јанковић[уреди]

Ма дешава се то и најбољима Face-wink.svg, у сваком случају хвала ти што си приписао баш мени. Поздрав Маре.--Soundwaweserb (разговор) 17:47, 9. децембар 2018. (CET)

Маре, има и ФК Вележ Невесиње, убаци Мостар у категорију.--Soundwaweserb (разговор) 20:44, 12. децембар 2018. (CET)