Разговор са корисником:MareBG

Из Википедије, слободне енциклопедије

Flag of Serbia.svg

Почетна   Разговор   О мени   Мој допринос   Споменице   Фотографије   Корисне ствари


Пријава вандализама[уреди]

Од сада се пријаве вандализама врше на овој страници: Википедија:Пријаве вандализама. — Ранко   Нико лић   14:34, 24. октобар 2017. (CEST)

Знамените жене[уреди]

Поздрав, видим да си се пријавио за такмичење, али бих ти скренуо пажњу, као што сам и Милану Животићу да није баш исправно унапред резервисати чланке о којима ћеш писати. Јер тако свако може да стави неки чланак на свој списак, а да га до краја такмичења и не напише и на тај начин задржи другог такмичара да пише те чланке. --Pinki (разговор) 10:44, 29. октобар 2017. (CET)

Ја свакако нећу писати чланке које су „резервисани”, јер то није моја тема, али ипак мислим да смо се сложили око тога да није фер унапред резервисати већи број чланака као што је то урадио други корисник и то са списак потребних чланака. Драго ми је да смо се разумели. Поздрав и срећно у такмичењу. --Pinki (разговор) 12:11, 29. октобар 2017. (CET)

Поздрав колега. Слажем се, ако можеш преусмери страницу или је избриши ако имаш алатке за то пошто ја немам како, на Горица Гајевић а ја ћу Горица Гајовић избрисати са моје евиденције. Поздрав. Милан Животић 01:47, 1. новембар 2017. (CET)

Такође. Све најбоље и срећно. Милан Животић 02:27, 1. новембар 2017. (CET)

Срамотно је то што је покушао да уради и ја бих га због тога казнио суспензијом са такмичења. Једна је ствар када неко ненамерно уноси погрешне податке у чланак, а сасвим друго када неко измишља очигледне ствари и лажира референце. То је онда грубо кршење правила Википедије. Хвала што си реаговао и обавестио ме. Изнео сам цео случај на Админ табли. --Pinki (разговор) 10:56, 1. новембар 2017. (CET)
Виђао сам разне облике безобразлука на Википедији, али ово је нечувено да неко напише нов чланак с лажним презименом. Не виђено до сада... Срећно у такмичењу. --Pinki (разговор) 12:42, 1. новембар 2017. (CET)

Грешке и грешчице...[уреди]

Провери још једном чланке до краја такмичења. Имаш неке грешке у куцању текста. Трудим се да их не узимам у обзир, тек да знаш Face-smile.svg. Поздрав и срећно! --BuhaM (разговор) 16:15, 2. новембар 2017. (CET)

И ПРЕВОД!!! Пар ових Других дама дотерај. Боде очи. И још нешто, мислим да је Мара Ђорђевић: Радио је у номинативу, али у падежима има слово Ј (на радију)! Оставила сам ти поруку на страни за разговор. И линк... --BuhaM (разговор) 17:12, 2. новембар 2017. (CET)
Не само превод имена него и склопови реченица. Негде ниси водио рачуна о падежима, него си оставио оригиналан. А радио је код једне од ове две старе певачице. Пише: у „Радиу Нови Сад” --BuhaM (разговор) 19:08, 2. новембар 2017. (CET)

Остави коментар ако желиш [1].--Soundwaweserb (разговор) 17:04, 5. новембар 2017. (CET)

Звала се Мила Штула Face-grin.svg. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 17:55, 10. новембар 2017. (CET)

Ma opušteno. Sve ok. Ja sam izgrešio u komentaru jer sam napravio paušalnu generalizaciju (pošto sam ovde duže pa sam viđao, na žalost, kako se neke diskusije oko kontroverzi vode; moja greška jer paušalizujem). Nemam sumnje, ponukan dosadašnjim svojim istkustvom tvog rada, da se u proceni sadržine i stvari u člancima, isključivo držiš činjenica. Sori, još jednom ako sam zvučao u komentaru uvredljivo. Poyy :) --ANTI_PRO (разговор) 19:37, 10. новембар 2017. (CET)

Symbol thumbs upzel.svg На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Грчке да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 11. новембар 2017 — 18. новембар 2017 --Soundwaweserb (разговор) 23:46, 11. новембар 2017. (CET)


Портрет[уреди]

Драга MareBG! Глумачка Пунит Раџкумар фотографија можете наћи на линку као што је то с ссылки [2]? Хвала! --92.100.25.207 (разговор) 14:58, 15. новембар 2017. (CET)

Мале сугестије[уреди]

Поздрав, мало сам преуредио твој чланак о Јелисавети Дојкић. Морам ти изнети неколико сугестија за чланке које пишеш. На пример у шаблоне за биографије је по мени преопшрино стављати  Социјалистичка Федеративна Република Југославија јер је предугачко па је боље стављати скраћени облик  СФР Југославија. Такође, обрати пажњу да се СФРЈ до 1963. године звала ФНРЈ. Мислим да је код краћих чланак непотребно правити више поднаслова, па је боље све ставити у један поднаслов Биографија, јер признаћеш да чланак ако има више поднаслова треба да сви буду приближне величине, а не да буду са једном-две реченице.

У конкретном чланку пишеш о жени која је носилац Албанске споменице. Ова врста одликовања позната и као спомен-медаља, представља посебну врсту одликовања. Међу спомен-медаљама код нас је позната и Партизанска споменица 1941. и ова врста одликовања се додељује одређеној групи људи — учесницима неког догађаја или сл. Албанска медаља је додељивана свим живим учесницима преласка преко Албаније, јер и сам њен назив комеморише тај догађаја (што се тиче мртвих можда им је додељивана само повеља). Исти случај је и са поменутом Партизанском споменицом 1941, која се у почетку звала Споменица 1941. и она се додељивала свим учесницима НОБ коју су у њега ступили 1941. Тако да код спомен-медаља постоји општи критеријум и сваку учесник га може добити уколико докаже да је учесник, па се ова врста одликовања добија а не одликује. Углавном си приметио да се каже носилац те и те споменице. Јер код друге врсте одликовања — ордена и медаља, њима се бива одликован јер је критеријум за њихову доделу другачији. Тако да се реченица Због своје изузетне пожртвованости и помоћи болесницима и рањеницима при повлачењу српске војске преко Албаније, одликована је Албанском споменицом мора преформулисати јер она је Албанску соменицу добила као учесник и није њоме одликована, јер орден се заслужује или не, а спомен-медаљу добија свако. Треба истаћи да је била пожртвована, али се на тај начин читалац доводи у заблуду и испада да је споменицу добила јер је била пожртвована, а у тоерији би је добила и да није била.

Ето мало одужих, али чисто да ти објасним то око термина спомен-медаља и других одликовања. Мало се о овоме зна и људи чето греше, а требамо тежити да будемо професионалнији. --Pinki (разговор) 20:14, 18. новембар 2017. (CET)

Кошарка[уреди]

Молим те да дискутујемо на страницама о играчицама. Много лошег је у тексту и то треба поправити. Стваићу шаблон док се грешке не исшраве па онда можеш скинути. Будеш ли скидао онда нег администратори предложе решење је овакви текстови су без везе. Срдачан поздрав. --Bobik (разговор) 21:47, 20. новембар 2017. (CET)

па у сваком разговору за одређени текст сам дао нешто од примера. У једном сам ти навео бар 6-7 примера. И у шаблону за сређивање сам лепо навео где има грешака. Издетаљисаћу на сваком чланку по нешто. ово је благо речено катастрофални текст што се кошарке тиче. Враћам шаблоне иначе идеш на тему вандализми па нек админи виде ко је у праву. стварно ми није циљ да те прозивам већ ту кошарку уређује неколицина људи коју су баш лепо све средили међу њима и ја а ово је огроман посао средити шта си ти направио. --Bobik (разговор) 21:53, 20. новембар 2017. (CET)

Молим те у духу википедије да се расправа води на разговорима о текстовима. Већ сам кренуо тамо да пишем па ај полако дасређујеш јер мислим да то мора боље да изгледа. Брзо ће се укључити и остали уредници коашркашког дела портала да се објаснимо скроз. мада све је јасно. --Bobik (разговор) 22:04, 20. новембар 2017. (CET)

скинуо сам шаблоне пошто је такмичење у току. Свакако ти препоручујем да ово средиш само као савет. у духу такмичења треба направити што више добрих чланака. Срдачан поздрав и извињавам се на сметњи.--Bobik (разговор) 22:18, 20. новембар 2017. (CET)

Искрено био ми је изазов да се са неким такмичим и мало се бавио руском историјом па рекох ајде, а ти си био одличан изазов. Шта више био сам одушевљен и у неверици да неко тако добро и брзо пише чланке. Али овај део око кошарке стварно нного грешака. Волео бих да средиш јер ће ти сигурно значити око бодовања али ако не онда ће морати неко од нас који уређује кошаркашке чланке. Волим да се такмичим и нема везе каква је награда у питању. Дискутоваћемо после такмичења у ком ти желим среће па нек бољи победи, заиста сам потпуно искрен. --Bobik (разговор) 22:33, 20. новембар 2017. (CET)

извини кошаркашица се зове Tамика Кечингс и на том чланку није било ничега. Име кошаркашице је исправно и можеш видети на овом линку или овом линку 1. Мој ти је савет да стварно не пишеш чланке ако не познајеш кошарку.--Bobik (разговор) 14:04, 21. новембар 2017. (CET)
Почео си да пишеш о "другој" кошаркашици заиста не знам како сам мого да знам о чему пишеш, да си написао Кечингс ја сигурно не би могао нови чланак пре тебе да поченм. Ја колико знам кошарку и пратим сви је зову Кечингс и на два линка која сам ти послао то и пише. Ти си написао Качингс тако да те не разумем.

Чланак који је први направљен ће остати, други се брише. И дај саберите се више --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:26, 21. новембар 2017. (CET)

Тражићу од чланова жирија да се тај чланак не рачуна у такмичење --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:33, 21. новембар 2017. (CET)
Рекао сам њему, а кажем и теби, саберите се и понашајте се другарски. Побогу ако су награде вредне не значи да треба једни другима очи да ископате да би дошли до њих. Иначе кад већ пишеш о спортисткињама, могао би дфа убациш и који чланак о хокејашицама, на пример освајачицама медаља на ЗОИ 2014. Њихове биографије на енглеском су поприлично добро написане --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:40, 21. новембар 2017. (CET)

Иста прича[уреди]

Поздрав Маре,

тек сада сам погледао страницу за пријаву вандализма и видео твој проблем са Корисником:Бобик. Очигледно се враћамо на стари проблем, покушао је исто оно што је урадио Милан Животић са чланком Горица Гајевић, само што Бобик, пошто је чланак о страној особи може да се вади на превод имена, али у суштини исти безобраулук! Када се нереагује на један безобразлук он се онда очигледно понавља. Поздрав --Pinki (разговор) 22:52, 23. новембар 2017. (CET)

@Pinki: Стварно је безобразно. Мада није ни прво ни последње шта је било и шта ће тек бити. Извини Маре што одговарам Пинкију на твојој сзр. Zoranzoki21 (разговор) 23:12, 23. новембар 2017. (CET)
Нико од нас нема проблем да неко други уређује чланак који смо написали (често га погрешно називамо својим чланком), али овде је реч о чистом безобразлуку, јер су дотични корицници одлучили да изврше фалсификате. Ја бих такве кориснике уклонио из такмичења и блокирао на неколико дана, јер то је грубо кршење правила Википедије! Једна ствар је кад неко уноси погрешне податке на основу погрешних података које је пронашао, али се то може сматрати ненамерним, а овде је о очитом фалсификату рађеном с намером, јер су обоијца знали да већ постоје чланци. Оно што забрињава је нереаговање заједнице на овакве пробелеме, па се они понављају. Што се тиче такмичења, његов циљ је повећавање броја чланака из неке теме, а не победа. Видим и да си и ти то тако доживео, а ови што фалсификују њима је очигледно важнија победа. Поздрав--Pinki (разговор) 14:22, 24. новембар 2017. (CET)