Разговор са корисником:MareBG

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Flag of Serbia.svg

Почетна   Разговор   О мени   Мој допринос   Споменице   Фотографије   Корисне ствари


Врх странице

Гласање за изабрани списак[уреди]

Urvalskandidat.svg На страници Википедија:Изабрани спискови/Гласање покренуто је гласање за чланак Награда Греми за најбољи албум алтернативне музике да исти постане један од изабраних спискова.
Гласање траје у периоду 27. 7. 2019. — 3. 8. 2019. --SimplyFreddie (разговор) 10:09, 27. јул 2019. (CEST)

Симона Халеп[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Симона Халеп да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 30. 7. 2019 — 6. 8. 2019 --Soundwaweserb (разговор) 22:13, 30. јул 2019. (CEST)

:)[уреди]

Маре, бићу ти бескрајно захвална ако направиш ВЗО за Персеполис: направих чланак Персеполис (графички роман)--BuhaM (разговор) 14:04, 31. јул 2019. (CEST)

Милан Тепић[уреди]

Здраво, допунио сам и средио чланак о последњем народном хероју мајору Милану Тепићу и предложио га за изабрани. Позивам те да погледаш чланак и евентуално узмеш учешћа у расправи, износећи своје примедбе или сугестије. Поздрав --Pinki (разговор) 23:33, 31. јул 2019. (CEST)

Живорад Циглић‎[уреди]

Неколико портала из Тузле је објавило ту информацију, сви са закашњењем од 12 дана (поред извора у чланку објављено је и овде, овде и овде). И мени је чудно што ниједан медиј у Србији није објавио ту информацију, мада нисам пронашао извор за то да је умро у Београду (у овим побројаним не пише гдје је умро).— WR 13:25, 5. август 2019. (CEST)


Извор ми је Циглићева жена Жана, доказ сахрана на Лешћу, а умро је у болници Св. Сава од излива крви у мозак. Уколико погледате историју одреднице о Циглићу видећете да сам је ја написао. Нас двојица смо били одлични пријатељи и можете ми веровати да знам шта говорим.Фото (разговор) 23:11, 5. август 2019. (CEST)

Велико хвала[уреди]

Хвала најлепше на помоћи--Suzana M.Jovanović (разговор) 18:05, 6. август 2019. (CEST)

Дупли чланак[уреди]

Војка Чордић је дупли чланак и још је слово Ч умјесто Ћ, а постоји и овај који је готово идентичан Војка Ћордић-Чавајда. Пошто ја не знам шта се у овом случају ради пребацујем терет на твоја плећа. АРК9367 (разговор) 19:08, 7. август 2019. (CEST)

Споменици културе у Београду[уреди]

Категорија:Споменици културе Београда не постоји у оквиру Категорије:Споменици културе Србије, а требало би... Мрзи ли те да је направиш и поубацујеш све ове споменике са списка у њу? Да сам раније видела, ја бих... А и млађи си! Emblem-cool.svg--BuhaM (разговор) 17:09, 13. август 2019. (CEST)

Ма хвала теби што се прихвати споменика! Видећу јесенас да прошетам и посликам их. Мада се може десити и да их има на Остави, у категорији Buildings in Belgrade. Стварно нешто немам времена. Пунимо базу књига и читалаца од Нове године...--BuhaM (разговор) 17:34, 13. август 2019. (CEST)
Провери и у категорији Cultural heritage monuments in Belgrade. Ту сам средила, па може да се тражи. Ове зграде нисам стигла, али имам намеру :)--BuhaM (разговор) 19:32, 13. август 2019. (CEST)
Ako si mislio na kategoriju na Ostavi, ja sam Gročansku čaršiju smestila u spomenike (Cultural heritage monuments in Belgrade), mada bi ih možda trebalo prikupiti u podkategeriju u okviru te kategorije, ali ne znam kako bi se to zvanično zvalo na engleskom. A i kad se prevede na engleski, bojim se da će malo ko znati na šta se odnosi podkategorija... A i ovi spiskovi su nešto raspadnuti. Mislim da se niko baš nije puno toga prihvatao... Ako se prihvatiš da to središ, tu sam da pripomognem. Idem na odmor, pa možda neću biti najažurnija, ali ću biti on-line najveći deo vremena :)--BuhaM (разговор) 09:18, 15. август 2019. (CEST)
Prošle godine sam se dosta bavila time, kad smo radili kulturno-istorijske i spomenike prirode u BGD-u, ali nisam stigla do celina. Demoralisale su me! Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 09:26, 15. август 2019. (CEST)

Petar Popović Peca[уреди]

E, pa svaka čast! Tražila, tražila, ali ništa značajno o njemu nisam našla on-line, a nemam ovde Rok enciklopediju :)--BuhaM (разговор) 13:22, 14. август 2019. (CEST)

Zahvalila se svima! ;)--BuhaM (разговор) 14:35, 14. август 2019. (CEST)

Glogovac[уреди]

Ja proveravao u referancama koje su bile navedene, nigde se ne pominje KCS. Blic mi je malo sumnjiva referenca, pogotovo što dosta ljudi meša IORS sa klinikama KCS. Da stavimo onako kako je u drugim referencama? "umro je tad-i-tad, nakon što je primljen tu-i-tu"? --В. Бургић (разговор) 16:18, 28. август 2019. (CEST)

Помоћ[уреди]

Поштовање, рекли сте да се јавим ако ми је потребна помоћ. Решила сам да учествујем у акцији „Обогатите Википедију фотографијама”, али упште не видим свој допринос на тој страници, нити ме има међу учесницима. Ово ми је прва акција, та вероватно у нечему грешим. Шта би требало да урадим? Поздрав --Suzana M.Jovanović (разговор) 13:07, 30. август 2019. (CEST)

Југо фудбал[уреди]

Да ли у овој акцији писања чланака на тему југословенског фудбала спадају и чланци везани за фудбал после распада СФР Југославије, тј. у СР Југославији и СЦГ? Поздрав.--Slavujko (разговор) 01:12, 2. септембар 2019. (CEST)

Grčka jela[уреди]

Mare, Grčku jelu radila je devojka iz budvanske gimnazije prema mojim uputstvima. Nažalost, imali smo mega-ograničeno vreme, jer su im časovi bili skraćeni na pola sata... Vratiću njene izmene i malo popraviti, da je ne obeshrabrim. Nisam imala vremena to da uradim odmah. Njihova nastavnica biologije radiće sa njima, uz moju pomoć, članke o prirodi, ali i o Crnoj Gori. Imamo šablon projekta, pa ću ga stavljati na strane za razgovor. Imam mali problem i sa info-kutijama na latinici. Ako baš zapnem, zamoliću te za pomoć.--BuhaM (разговор) 09:43, 9. септембар 2019. (CEST)

Избрисане фотографије[уреди]

Драги MareBG, направио сам прије неколико седмица чланак под називом "Сеоска школа за филозофију архитектуре" у кога сам убацио 4 своје фотографије које сам направио када сам посјетио то мјесто. Међутим, те фотографије су уклоњене са образложењем да су прекршена ауторска права. Није ми јасно како када су то моје личне фотографије које сам направио? Унапријед Вам хвала на одговору. GlavniArhivator (разговор) 00:02, 19. септембар 2019. (CEST)ГлавниАрхиватор

Hvala![уреди]

Dragi MareBG, hvala Vam na objasnjenju za slike. Pozdrav! GlavniArhivator (разговор) 12:02, 21. септембар 2019. (CEST)GlavniArhivator

Ијекавица[уреди]

Нема разлога за уклањање датог ијекавског облика речи, то је устаљена пракса и постоји шаблон који томе и служи. Предложи тај шаблон за брисање или ревизију употребе ако мислиш да не треба да се користи. И Neighbourhood има neighbourhood и neighborhood у уводу а одабран је један начин за генерално писање ({{Use British English}}) као и код нас екавица или ијекавица. Аналогија је валидна, а твоје уклањање можда и пристрасност. Поздрав. --5.43.99.155 (разговор) 17:55, 23. септембар 2019. (CEST)

Па нема промена како кажеш, дакле немој уклањати устаљену праксу само на чланцима на којима се ћефне. --5.43.99.155 (разговор) 18:26, 23. септембар 2019. (CEST)
Нису масовне, два чланка. Прављење ијекавских преусмерења (што је једино масовно, и то не у мери ботовског уноса хиљада него око 100—200 комада за важније одреднице, и то пратећи овај списак) јесте у реду. --5.43.99.155 (разговор) 18:34, 23. септембар 2019. (CEST)
Такође, корисник Srdjan m (админ са :bs:) прави ијекавско-екавска преусмерења и ту не видим проблем. Патролирати се и не морају добре измене, битно да остану ефективне. Ако постоји заиста проблем, образложити и престаћу. Али остало је још можда 20-ак—30-ак, не пуно. --5.43.99.155 (разговор) 18:38, 23. септембар 2019. (CEST)

Маре, Википедијанци Републике Српске пишу такође на српском језику. А и пише да је дозвољена екавица, ијекавица, ћирилица и латиница, па немој да се залећеш. Уреду је да сви који користе википедију на српском као полазну тачку могу да нађу чланак који их занима. Ја лично мислим да је ијекавица добра. На крају, и од Чачка до Ужица многи говоре ијекавским дијалектом, а Санџак да не помињем. Без љутње Face-smile.svgFace-wink.svg--BuhaM (разговор) 22:49, 23. септембар 2019. (CEST)

OK onda. Ja sam jednom takođe prepravila ijekavski u ekavski, ali je članak Мирослављево јеванђеље bio sramno mali za takvu odrednicu na srpskom jeziku, pa sam ga popunila 80%. Dve-tri reči samo doterala. E, onda me je Car Radovan opomenuo, ali samo zato što je članak imao šablon da je pisan ijekavicom. Tek da znaš. Samo je sugerisao da skinem taj šablon sa strane za razgovor. Meni je tobilo uredu.Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 08:31, 25. септембар 2019. (CEST)

Uh... Te društvene igre... Možda bi zapravo trebalo napraviti članak "Igre na tabli", a da se ne preusmerava na ove društvene igre. Brljav je i ovaj o društvenim igrama. Trebalo bi se time pozabaviti... Možda... Jednom... :D --BuhaM (разговор) 13:32, 25. септембар 2019. (CEST)

Videla sam to sa igrama. Opšta zbrka! Poradićemo na tome, kad se stigne :)--BuhaM (разговор) 18:57, 25. септембар 2019. (CEST)

Stranica Bojan Stojković[уреди]

Poštovani Mare, nema razloga da brišeš stranicu. Stranicu uređujem a ažurirana je iz prostog razloga da se kreira a upravo pišem sadržaj za nju. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Patriotrs (разговордоприноси)

Хортикултура[уреди]

Поштовани,

није ми јасно зашто поништавате сврставање чланка Хемфри Рептон у категорију "Хортикултура". Ових дана је 50 година од када сам уписао Пејзажну архитектуру и хортикултуру на Шумарском факултету, и 43 године како на том одсеку предајем између осталог и о Рептону. Један од мојих уџбеника (издатог од БУ) је и "Историја вртне уметности" из кога је и део текста о Рептону објављен на Википедији. Волео бих да чујем о вашим референцама (бојим се да нећу), разлозима за ову измену и сврставању чланка у непостојећу категорију "Енглески архитекти". Са друге стране уочавам вашу недоследност, па ако мислите да сте у праву избаците и чланке о другим креаторима вртова (врт=hortus) као што су Чарлс Бриџмен, Роберто Бурл Маркс, Александар Крстић, Ланселот Браун... из категорије Хортикултура, или препустите да ја о томе одлучим. Знам да Википедију могу да уређују сви, то је добро, али крије у себи једну опасност да лаици (за неку опласт), ако су администратори, патролери и ... дају себи за право да одлучују о нечем што недовољно познају, а да то буде меродавно и неопозиво.

Поздрав Gmihail (разговор) 09:40, 25. септембар 2019. (CEST)

Ћирилица - Latinica script[уреди]

Hello MareBG, Execuse My bad English; Can you please lead me to the script page that used to transform Serbian Wikipedia content from cerilic script to latin script; I wonder if I can use it as an example to write another script for a test wikipedia. Thank you.--SADIQUI (разговор) 20:43, 25. септембар 2019. (CEST) Can you answer me please.--SADIQUI (разговор) 13:22, 26. септембар 2019. (CEST)

Избор изабраних чланака[уреди]

Поздрав Маре, видим да је Аца изнео предлог око измене процедуре избора изабраних чланака у коме би се са система расправа-гласање прешло само на распараву, где би се чланак оцењивао давањем коментара/рецензија. Ти си писао доста изабраних чланака, а и ја сам аутор неколико таквих чланака (углавном биографских), па бих желео да ти изнесем свој визију измене садашњег предлога. Ја сам генерално против гласања, али га не треба укидати јер још нисмо на том ниво да бу наши корисници давали рецензије на све теме (нпр чланци из биологије, географије, хемије, медицине и др...). Ја сам више за то да уколико у току расправе није било примедби на садржај чланка (не укључује ту оне техничке ствари, око имена поднаслова, положаја слика или слично), да тај чланак не иде на гласање већ да аутоматски добије статус. Они чланци где се расправа успешно заврши, али је током распараве било опречних мишљења, треба да иду на гласање. Ово би у знатној мери убрзало процедуру, Не знам шта мислиш о овом предлогу? --Pinki (разговор) 15:18, 26. септембар 2019. (CEST)

Zli Vuk[уреди]

Da li mi mozete pomoci da napravim stranicu Zli Vuk(muzicar)? — Претходни непотписани коментар оставио/ла је 109.92.50.175 (разговордоприноси)

@109.92.50.175: Прочитајте Википедија:Значај, па ако чланак испуњава све услове, крените са радом и јавите ми, помоћи ћу вам. --MareBG (разговор) 17:38, 26. септембар 2019. (CEST)

Рибља чорба нови албум[уреди]

Већина зна да се тако зове, Бора је то рекао више пута. Албум излази сад у понедељак и молио бих вас да не обришете страницу Да тебе није јер тек треба да је завршим, а не могу прије понедељка. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је GMarko1703 (разговордоприноси)

Molba za odricanje od doprinosa i ndgleadanja[уреди]

Poštovani Mare, budi ljubazan kao što si pametan i pomozi mi da se odreknem doiprinosa i nadgledanja teksts Teodor Drajzer jer ne delim tvoj način razmišljanja kako si ispravio moj tekst. (Po meni ti si to napisao tako štoo si sve prepisao sa engleske Vikipedije. Izvini ako grešim) Ja bih to sama odbacila , ali ne znam kako se to radi. Molim te skini taj tekst iza kojeg UOPŠTE NE STOJIM sa spiska mojih doprinosa i nadgledanja. Želim ti svaki uspeh u popravljanju tekstova i svega što se tiče Vikipedije. Nadam se da ćeš to učiniti pa te srdačno pozdravljam.

Tebi to ništa ne znači , a ja ću ti biti do neba zahvalna. Arion (разговор) 18:45, 29. септембар 2019. (CEST)Arion

Песме на музичком албуму са извођачима[уреди]

Зашто када убацим имена аутора музике и текста неће да се појаве, само хоће назив пјесме и трајање? — Претходни непотписани коментар оставио/ла је GMarko1703 (разговордоприноси)

Infobox fotografija[уреди]

Kako da ubacim fotografiju u infobox koje nema na internetu, ali je imam na racunaru? — Претходни непотписани коментар оставио/ла је GMarko1703 (разговордоприноси)

Није моја фотографија, има је на фејсбуку, говорим о насловној страни новог албума Рибље чорбе. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је GMarko1703 (разговордоприноси)

Dodavanje jezika[уреди]

Ćao, Mare, pomagaj! Vidim da je nešto menjano kod dodavanja jezika, pa dok smo se snašli, pogrešno smo nalinkovali članak Ринге-ринге-раја (дечија игра). Trebalo ga je vezati za članak na engleskom en:Ring a Ring o' Roses. Mislim da sam shvatila kako se radi, ali je bilo kasno... Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 12:35, 4. октобар 2019. (CEST)

Da, da, videla sam, ali smo pre toga nešto čačkale. Iznenadila nas nova alatka... Face-smile.svg Moraću to dobro da proučim. Ima tamo još nekih podešavanja i dodavanja. HVALA!--BuhaM (разговор) 22:32, 4. октобар 2019. (CEST)

Poster filma Četiri Ruže[уреди]

Poštovanje, ja nemam dovoljno iskustva sa Wikipedijom. Vidim da obrisan zvanični poster filma, i ako dobro shvatam, vi ste ga obrisali iz nekog razloga... Molim vas za pojašnjenje o čemu se radi, i šta je potrebno drugačije uraditi u proceduri, da isti poster opet ne bi bio obrisan. Producent, reditelj filma i autor postera. Pozdrav. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Kinookofilm (разговордоприноси)

Mare hvala na postavljanju postera 4 Ruže i dobrodošao na premijeru 3. decembra. Čekaju te karte, ako to nije protiv pravila wikipedije :) Kinookofilm (разговор) 23:32, 9. октобар 2019. (CEST)

Biografija Nikole Đurička[уреди]

Nikola Đuričko nije glumio u seriji Vruć vetar.Pozdrav — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Kiselikrastavci (разговордоприноси)

Кривошије[уреди]

Ставио сам референце. Иначе то су општепознате ствари. Барем што се тиче Мирка да си ушао на чланак видио би да је рођен на Кривошијама и не знам шта ће ти ту већа референца.

Ада[уреди]

Како ти кажеш администраторе. Администратори су увек у праву па чак и онда када не могу да нађу згодније решење да би уклопили текст и слику. Једно од решења су и мање слике, али ако ја то урадим вероватно ће администратор наћи неки јак разлог да се измена поништи. Зашто ли ти смета слика таложника па си је избацио? Што је бар не стави у галерију, или мислиш да то нема везе са Адом?

Bonne journée, што би рекао Дел Бој

Gmihail (разговор) 15:14, 13. октобар 2019. (CEST)


Одговор[уреди]

Нисам ја никакав уредник, административче МареБГ, а пола од овога што пишеш није ми јасно "да ли намерно или из незнања":

1. не знам шта значи "застравати";

2. кад притиснем "Овакве ствари" добијам "We’re having trouble finding that site." (вероватно треба да користиш претпреглед);

3. одељак Флора и Фауна промењен у "Живи свет, како и треба да буде" је једина моја заслуга која у оваквој формулацији може теби да се припише (хвала на разумевању);

4. не правиш разлику између ботаничара, пејзажног архитекате и хортикултуристе (зар хортикултуристи нису део хортикултуре?) или ми сугерираш да дизајнере енглеских паркова убацим у категорију "енглески ботаничари" која и не постоји, уз то ми приписујеш НЕПОСЛУШНОСТ као да сам у забавишту, а ти и више колега сте васпитачи;

5. да ниси претерао са изразом скрнављење. Колико знам гесло Википедије је да чланак може свако да мења (разумним изменема), а за то да ли је нешто сјајно сређено или не Сјајни чланци овај знак није искључиво мерило, јер ако је нешто сјајно како може да говори о гљивама као биљкама или још горе као животињама. За тебе је скрнављење убацивање слике биљне заједнице поред текста у коме се она помиње, или слике таложника крај текста о њему. Врло си субјективан и искључив а мени приписујеш неколегијалност.

6. Апропо твоје естетике (труда да улепшаш странице), за коју се залажеш, мора да је на високом нивоу чим једеш бурек и пушиш (претпостављам да се залажеш за екологију и за мир у свету).

Можда сам био груб, али ти си тај који може мене да блокира, ја тебе не могу.

Bonne journée, што би рекао Дел Бој

Gmihail (разговор) 21:29, 13. октобар 2019. (CEST)

(Не)Претварање из латинице у ћирилицу[уреди]

Поздрав. Имам једно питање. Наиме, приметио сам да се код појединих чланака започетих латиницом не врши претварање из латинице у ћирилицу. Негде потпуно, а негде део чланка пребаци на ћирилицу, а део остави латинично. Пример за потпуну неконверзију је чланак Блек киз, а за половичну има баш доста. Да ли је то већ примећена појава и да ли постоји неко решење за њу? Vikinalog (разговор) 02:59, 15. октобар 2019. (CEST)

Не мислим на категорије, већ на сам садржај чланка. Када се горе пребаци на ћирилични испис — део чланка (или негде цео) и даље остаје на латиници (иако није под ознакама за спречавање конверзије). Надам се да нисам једини коме се то дешава. :) Притом, то је изгледа карактеристично само за чланке који су првобитно писани латиницом. Vikinalog (разговор) 12:51, 15. октобар 2019. (CEST)

Хвала, ово делује као решење и потрудићу се да поставим у чланцима у којима сам приметио проблем. :) Само два потпитања. Прво, где се обично поставља ова ознака (invoke...)? Видим да си је ти ставио око шаблона за албуме, али где иде када таквих шаблона нема у чланку? И да ли делује и у ситуацијама када је чланак делимично конвертован на ћирилични испис? Нпр. Editors — ту уводни пасус остане на латиници, а остало пребаци на ћирилицу. Vikinalog (разговор) 13:00, 16. октобар 2019. (CEST)

Хвала обојици. :) Да не гњавим овако појединачно, постоји ли неки сервисни одељак на Википедији где могу да пријавим те проблематичне чланке, па да распетљају они који умеју? Vikinalog (разговор) 17:00, 17. октобар 2019. (CEST)

Радио Футог[уреди]

Човече, дали ти опште гледаш шта враћаш на чланцима. Погледај како изгледа шаблон кад ти вратиш.--Geolaban (разговор) 14:21, 17. октобар 2019. (CEST)

Извори и референце служе за садржај чланка то није спорно. Шаблон више служи као илустрација истог. То како сте ви вратили шаблон није изгледао стандардно, већ се видео унутрашњи текст шаблона. --Geolaban (разговор) 14:29, 17. октобар 2019. (CEST)

Томас Липтон[уреди]

Поздрав, можеш ли погледати овај чланк Томас Липтон. Волио бих да га кандидујем, али не знам како. Ако можеш помоћи. Ово је најобимнији чланак од свих других на Википедији а свакако и један од најобухватнијих на интернету.АРК9367 (разговор) 13:54, 22. октобар 2019. (CEST)

Тешко да могу још да га допуним са неким референцама јер сам их прилично исцрпио. Али видјећемо. Наравно да бих волио да буде сјајан, али мислим да не би прошао. Тако да бих га кандидовао да буде добар. АРК9367 (разговор) 08:22, 26. октобар 2019. (CEST)

Може. Требала би ми помоћ око кандидатуре. Хвала ти. АРК9367 (разговор) 07:16, 29. октобар 2019. (CET)

Споменик на Козари[уреди]

Хвала пуно на информацији, не знам шта се дешава на остави, али ово није први пут да се слика тог споменика брише. На Викиостави има пар слика тог спомен облежја, али не и конкретног споменика. Поздрав и хвала још једном на инфо. --Pinki (разговор) 11:26, 29. октобар 2019. (CET)

Хвала за користан линк, јер сад и ја могу да пратим које датотеке са оставе нису у реду. --Pinki (разговор) 18:57, 29. октобар 2019. (CET)

Операција хапшења Драже Михаиловића[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Операција хапшења Драже Михаиловића да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 29. 10. 2019 — 5. 11. 2019 ----Pinki (разговор) 10:09, 30. октобар 2019. (CET)

Menjao sam sve na kompu i ne mogu da se ulogujem na Diskord, trazi mi da verifikujem nalog. Tako da, sad sam novajlija.--Soundwaweserb (разговор) 21:48, 31. октобар 2019. (CET)

Не могу ни поруке да шаљем више. Ако ти нешто треба, овде ми јави. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 21:50, 31. октобар 2019. (CET)

Неће да верификује. Не знам зашто.--Soundwaweserb (разговор) 21:51, 31. октобар 2019. (CET)

Направио сам, али не могу да пишем ништа. Видим да ми је стигла добродошлица у обавештењима.--Soundwaweserb (разговор) 21:52, 31. октобар 2019. (CET)

Јован Микић Спартак[уреди]

https://stevanmackovic.wordpress.com/105-godina-od-rodenja-jovana-mikica-spartaka/ https://suistorijablog.files.wordpress.com/2017/07/1932.jpg?w=625 — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Ive29 (разговордоприноси)

То му је већ ко зна који налог по реду. Дакле избегавање блока. Игнорише све примедбе и ради по своме. Својевремено је ишао редом по биографијама и мењао наслове биографија у животопис, а слике крстио као свјетлописе. Београд је за њега и даље Биоград, уноси садржај заштићен ауторским правима, вређа кога стигне и тако. Могао би мало да прелисташ његову историју ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:25, 2. новембар 2019. (CET)

Јел ти стварно мислиш да сам ја толики идиот да би човека блокирао на неодређено само због овога данас? Чак сам се у једном моменту предомислио у вези блока, да би он уместо да се смири почео да ме прозива и прави будалом. Па не може тако ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:37, 2. новембар 2019. (CET)

Својеручно попуњен образац тадашњег Правног факултета у Суботици није валидан доказ, ако ништа бар вероисповести? — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Ive29 (разговордоприноси)

Пинкијева банда ми прети![уреди]

Не треба да се мешаш у спор, који овде постоји од првог дана мог ступања у В. То је свима јасно; сви се правите паметни, мада знате шта ради мали Пинки. Створио је овде лоби, који ја називам "бандом" (црвеном), да би "ведрио и облачио" по В. Када ме је Никола једном блокирао на седам дана, а то је "знак захвалности" за моје неуморно писање чланака, прочитао сам сву преписку и анализирао све "љуте" играче. Лепо се види, када је Пинки позвао другаре да се организују и отерају праве Србе са В. Сви сте ви администратори (изузев неколицине, које сам похвалио у свакој прилици) каријеристи; не чините ништа да В. добије поверење читалаца. Пинки је значи недодирљив; е мој Србине???? Ако хоћеш да те и даље уважавам - опомени Пинкија, а мене заобиђи. Или се не мешај. В. је постојала и пре мене, а постојаће и после мог одласка. Ништа ми не значи глупирање балаваца који би да ме зауставе. Ја сам слободан човек, мада у туђој земљи...Амин.Srbbolusic (разговор) 13:09, 3. новембар 2019. (CET)

Мислим да је најбоље да закључаш на неко време спорни чланак. --Pinki (разговор) 17:01, 3. новембар 2019. (CET)

Такмичење у писању чланака о знаменитим женама[уреди]

Похвале за овај амбициозан пројекат писања чланака о аустралијским музичаркама у оквиру такмичења! :) Неколико ситних сугестија - Ким Карнес би требало да буде Ким Карнс (мада енвики сугерише Карнз). Ова Карис Еден је Идн. Требало би вероватно у уводу чланка навести и оригиналну транскрипцију имена у загради — нпр. Кортни Барнет (енгл. Courtney Barnett).

Треће се не тиче само овог такмичења, само ми је послужило као шлагворт. На Википедији се одомаћила пракса да се songwriter преводи као текстописац, али то није исто. Сонграјтер пише и текстове и компонује музику (не нужно баш увек и једно и друго за исту песму, додуше), те би можда најадекватније било нешто попут аутор/ка песама. Тако је рецимо singer-songwriter у нас кантаутор. Е сад, да ли би требало правити разлику између формулације singer and songwriter и singer-songwriter... то је већ добро питање. Вероватно да. Vikinalog (разговор) 17:48, 7. новембар 2019. (CET)

Добро питање је и шта радити са категоријама. Треба свакако направити категорију Кантаутори (па по националности и полу), чуди ме да је већ одавно нема. Музичарке о којима си писао чланке су махом тако сврстане (нпр. Australian female singer-songwriters) и на енвики, па можда је то најбоље решење. Сад би могло да се цепидлачи да те музичарке можда певају и песме других аутора или да оне које пишу певају и други, али не знам где би одвело такво детаљисање. У сваком случају, чини се да мора да постоји категорија Кантаутори као парњак Singer-songwriters, али мора и одвојена за Songwriters (Аутори песама или како већ преведемо), па зависно од ситуације да бирамо шта боље одговара неком чланку.
Има и опција да се задржи категорија Текстописци и да се дода још и Композитори, што је помало импровизовано решење. За хип хоп музичаре вероватно и мора таква комбинација (само уместо композитори нпр. продуценти). Ово би могло стварно на неку ширу дискусију и одлучивање, можда неко има неку трећу идеју. Vikinalog (разговор) 02:43, 9. новембар 2019. (CET)