Разговор са корисником:MareBG

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Flag of Serbia.svg

Почетна   Разговор   О мени   Мој допринос   Споменице   Фотографије   Корисне ствари


Врх странице

Друго мјесто на такмичењу Спорт[уреди извор]

Поштовани, Задовољство ми је да Вас обавијестим да сте на такмичењу Спорт, организованом од стране Викимедијине заједнице Републике Српске, освојили друго мјесто! Честитам! Молим Вас да у што краћем року контактирате нашу организацију ради договора о уручењу награде. Наше контакт адресе можете пронаћи овдје. С поштовањем, — Macek187 (разговор) 12:51, 4. јул 2020. (CEST)

Парадајз острво[уреди извор]

Здраво Маре, на страници Парадајз острво је постављена мапа на којој је Парадајз острво погрешно уцртано. Ја то не знам да исправим, па реко можда ти знаш. Тачка треба да буде на карти у висини Вишњице, а не тамо где је нацртана. ПоздравOrion1964 (разговор) 12:00, 6. јул 2020. (CEST)

Не видим никакву промену. Црвена тачка и даље стоји негде тамо где је ушће Тамиша у Дунав (код Панчева). Права позиција се види овде:https://geohack.toolforge.org/geohack.php?pagename=%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B7_%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B2%D0%BE&params=44.8277756_N_20.5396652_E_type:waterbody_scale Orion1964 (разговор) 13:14, 7. јул 2020. (CEST)
Па не знам. Проверио сам Карабурму и Вел. ратно острво и то добро изгледа на мапама.Orion1964 (разговор) 17:15, 7. јул 2020. (CEST)

Интересантно да код мене Велико ратно изгледа добро. http://www.geocities.ws/bascelik007/VRO.jpg Orion1964 (разговор) 21:56, 7. јул 2020. (CEST) To je nešto do browsera. U MS Edge browseru Paradajz ostrvo dobro pada.Orion1964 (разговор) 22:02, 7. јул 2020. (CEST)

Вера Јоцић[уреди извор]

Поздрав отворио сам расправу о чланку Вера Јоцић, пред гласање за добар, па те молим да га погледаш и евентуално коментаришеш, као би расправа била успешна. Хвала унапред. --Pinki (разговор) 15:02, 6. јул 2020. (CEST)

Фоча[уреди извор]

Маре јако ми смета то лупање етикета партизанска или четничка литература! Не постоји ни партизанска ни четничка литература, нити смо ми овде неко ко ће да прави некакав баланс по систему ако пишу једни ово, нека пишу други ово. Постоји озбиљна историографија и она неозбиљна, довољно си у свему овоме да то знаш. Постоје озбиљни историчари који се баве четничким покретом (Николић, Димитријевић...), али Милосав Самарџић свакако није једна од њих, већ обичан публициста и зато његова дела не могу доћи у ранг озбиљних историчара. Тај исти не прихвата ни доказане историјске чињенице, које потврђују Димитријевић и Николић, о хапшењу Драже Михаиловића, што сам образложио у том чланку.

Ако узмемо да сређујемо чланак Битка за Фочу, онда ћемо га опет са 8.000 свести на 1.000 бајтова, јер се првих неколико пасуса нису везани уопште за тај чланак, односно немају везе са темом. На Зокијевој страници за разговор сам поставио неколико питања везано за чланак, па ћу их и овде поновити:

1. После овога уследио је низ борби на Вучјаку, који су према извештају немачке команде за Србију погинуло чак 300 четника, а сличан број је и заробљен. Вучјак нису ипак успели да окупирају, па је 4. септембра непријатељу довукао велика појачања у пешадији и артиљерији — Вучјак је планина у Посавини, на самом северу Босне, близу границе са Хрватском, док је Фоча скроз јужно, у југоистичној Босни, близу границе са Црном Гором. Какве везе борбе на Вучјаку имају са Фочом!?

2. Од свих прибележених борби, у фокусу осовинских извештаја нашла се борба за Фочу. У овом месту налазило се 3.500 усташа и домобрана, те је ово место било једно од усташких бастиона, а Срби су били регуларне жртве геноцида. Напади четника на Фочу почели су још 13. јуна, када ово место напуштају Италијани а запоседају усташе, али су одбијани све до 20. августа према немачким, односно 19. августа према четничким изворима. — Фоча никако није могла бити усташки бастион јер је од јануара до маја 1942. била под контролом партизана (период познат као Фочанска република), а након тога под Италијанима. Геноцид о коме се говори био је углавном над муслиманским становништвом, које је већинско на овом подручју, и које су извршили четници у периоду децембар-јануар 1941.

3. На подручју крила Сарајево налази се четничка група Саве Дерикоње. Иако су се предузимали кораци да се са том групом дође до споразума, четници су 11. коловоза (августа - прим. аут) напали Љубињу и Средње и након краће борбе оба мјеста заузели. Предузета противакција наших и савезничких њемачких оружаних снага разбила је и потјерала четнике из Љубиње и Средњег, но чим су се наше снаге повукле у Семизовац, четници су поново ушли у Средње — Какве ово конкретне везе има са самим чланком, односном битком за Фочу?

Уколико се све ово избаци из чланка, шта остаје? Неколико реченица, које нису довољне за самостални чланак, а ако већ имамо члана Фоча у Другом светском рату, зашто не би то пребацили тамо?

Иначе ја нисам у сукобу око овог чланка. Још пре неколико дана сам изнео примедбу на њега и чекао реакције администратора. Морам констатовати да ми није јасно како сте сви прешли преко задње болдоване реченице!? --Pinki (разговор) 16:42, 7. јул 2020. (CEST)

Престаните са вршењем вандализама на Википедији. Ако наставите да вандализујете странице, биће Вам онемогућено уређивање.--Anaxagoras13 (разговор) 11:50, 14. јул 2020. (CEST)

Инфокутија Војни објекат[уреди извор]

Здраво Маре! Дај ми примјер чланка и немој ме толико хвалити молим те хаха. — Ранко   Нико лић   00:06, 16. јул 2020. (CEST)

Па сад ријеч „активан” је преозбиљна, али налетим с времена на вријеме. Не знам какву су правила за гласање, ја имам 429 измјена у ГИП-у код њих. — Ранко   Нико лић   00:29, 16. јул 2020. (CEST)
Не знам да ли би ми годило пиво сад, али хвала ти што частиш. Приупитај па јави, ако се може шта урадити ту сам. — Ранко   Нико лић   00:37, 16. јул 2020. (CEST)

Спајање чланака[уреди извор]

Здраво Маре!

Како се врши спајање два чланка?

Поздрав, VasoniVasoni ♣♣ 19:54, 17. јул 2020. (CEST)

Покушао сам да преусмерим страницу Велосо на Освалдо Велосо де Барос али нисам успео. Видим да си ти то урадуи. Хвала. VasoniVasoni 20:47, 17. јул 2020. (CEST)

Demografija - Batajnica[уреди извор]

Dragi @MareBG,

Molim Vas da napravite deo "DEMOGRAFIJA" na viki stranici gradskog naselja Batajnica.


Hvala. Vikieditor2020 (разговор) 20:12, 23. јул 2020. (CEST)

Будимпештански зоолошки врт и ботаничка башта[уреди извор]

Крајње некоректан потез вратити моју измену, а онда исто то урадити, али овог пута да би се измена приписала теби. Да некоректност буде већа нигде у тексту ниси исправио своје незнање, па сам ја то учинио. Да постоји споменица за некоректност доделио бих ти је! Браво

Gmihail (разговор) 19:47, 26. јул 2020. (CEST)

Поштовање! Настојим да пишем о умјетницима који су задужили нашу народну и поп музику. Надам се да ћете ме разумјети, па убацити референце, јер томе нисам вичан. Било би ми жао да било којег доајена музичке сцене бивше државе обришете због мојих пропуста, јер они то не заслужују. Иначе, из Бања Луке сам, а нисам размишљао о регистрацији јер не бих да будем игдје упадљив. Надам се да ћете ме разумјети. Поздрав и не замјерите ми на грешкама!

Ранковић[уреди извор]

Поздрав, сакупљајући податке за сређивање чланка о Ранковићу, проширио сам чланак о његовој првој жени и народном хероју Анђи Ранковић, овај чланак је на Википедији на руском језику проглашен за добар, па сам ја кандидовао и наш да буде добар. Ако стигнеш погледај га и остави коментар. — Pinki (разговор) 00:25, 27. јул 2020. (CEST)

Нема проблема, урадићу то. Поздрав. Lackope (разговор) 13:28, 28. јул 2020. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Александар Ранковић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 29. 7. 2020 — 5. 8. 2020 --— Pinki (разговор) 12:35, 30. јул 2020. (CEST)

Поздрав, можеш ли обрисати ову датотеку — Датотека:Filip Filipovic.jpg, јер постоји дупликат на остави овде Истог су назива. — Pinki (разговор) 00:04, 31. јул 2020. (CEST)

Sve je ok, jer su slike istog naziva, pa je domah povukao sa ostave sliku. Nego jedno pitanje, ako znas, posto ne znam koliko se baviš tim tehničkim stavrima, ja sam inače slab sa tim. Promenio sam jednu sliku na ostavi, koju sam ranije poslao, i sada je i dalje vidim kao staru. Sa drugog kompijtera vidim novu verziju, a sa mog naloga staru. U pitanju je fotka u članku odlikovanja SFRJ. — Pinki (разговор) 00:15, 31. јул 2020. (CEST)
Да. Упорно видим ту старију верзију, а нову не. Иначе пошто сам ту слику ставио на неке Википедије на другим језицима, тамо видим нову верзију, а код нас и на остави стару. Чудно!? — Pinki (разговор) 00:32, 31. јул 2020. (CEST)
Не. Упорна је стара верзија слике. Покушавао сам то. Чак сам и брисао слику, па је после враћао и ништа. Шта је ту је нека буде овако. Шта можемо. Него ми баш чудно. Хвала на помоћи. — Pinki (разговор) 00:41, 31. јул 2020. (CEST)
Ево да се и ја похвалим једним чланком о Београду — Катинкина кућаPinki (разговор) 23:20, 2. август 2020. (CEST)

Чланци о Београду[уреди извор]

Поштовани,

Хвала Вам на поруци, помоћи и подршци око чланака о Београду. Молим Вас да ми кажете само да ли је акција ограничена на чланке који су побројани у списку на порталу или је могуће писати и чланке ван тог списка? — Dekriarh (разговор) 20:24, 7. август 2020. (CEST)

Алеја[уреди извор]

Поздрав Маре, када допуњујеш списак сахрањених у Алеју заслужних грађана, непотребно је додавати оно српски/српска, сви сахрањени у Алеји су домаћи, нема странаца да би их разликовали, француски, немачки, српски и др. — Pinki (разговор) 12:45, 10. август 2020. (CEST)

sto mi obrisa stranu?

Шаблон "Vital article"[уреди извор]

Поздрав,

На неким чланцима на страницама за разговор малази се овај шаблон: {{Vital article|level=4|topic=Технологија‎|class=Старт}} Интересује ме шта он значи?

VasoniVasoni 13:48, 15. август 2020. (CEST)

Pomoc - izmene stranice[уреди извор]

Molim Vas za pomoc, konstantno mi se brisu izmene na stranici https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8_(%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0)


Dejaannaa (разговор) 15:57, 19. август 2020. (CEST)


Bilo je dosta izmena, izbacila sam izdavace koji su netacni, pre toga mi je drugi admin obrisao pola teksta. Ne znam da li je poenta da podaci budu netacni.

Dejaannaa (разговор) 16:13, 19. август 2020. (CEST)

Nije meni problem da izmenim, samo mi dajte smernice sta nije ok. Konkretno ako dodam/obrisem nekog izdavaca, zasto mi je to naknadno obrisano? Hvala i pozdrav! Dejaannaa (разговор) 16:43, 19. август 2020. (CEST)

Акција о Београду[уреди извор]

Част ми је да је мој чланак био најбољи у овој акцији. :) Имам само једну малу интервенцију. Приликом пописа чланака, погрешно сам означио Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске уместо чланка Министарство за европске интеграције Републике Србије. Знам да неће донети значајнију разлику у бодовима, али само да имате и то у виду. — Dekriarh (разговор) 17:48, 19. август 2020. (CEST)

Хвала пуно. :) — Dekriarh (разговор) 18:26, 19. август 2020. (CEST)

Драгутин Паунић[уреди извор]

Поштовани МареБГ, имам проблем са навођењем извора. И даље ми стоји да немам ни један извор, иако сам их навео (референце). Помозите ми да додам оквир (личну карту), са основним подацима о Драгутину Паунићу. Унапред захваљујем! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Todor Paunić (разговордоприноси)

Википедија ==Драгутин Паунић==[уреди извор]

Поштивани МареБГ, исправио сам Вашу правописну грешку што се тиче Кусатка. И ако је логично да се каже: рођен у Кусадаку, каже се рођен у Кусатку. То знам зато што сам из Смедеревске Паланке у чијој општини је Кусадак. Погледајте на Википедији Кусадак или Црква у Кусатку (Манастир Пиносава у Кусатку)...

Номинатив: Кусадак Генитив: КусаТка Датив: КусаТку Акузатив: Кусадак Вокатив: Инструментал: Кусатком Локатив: Кусатку

Википедија ==Драгутин Паунић==[уреди извор]

Поштовани МареБГ, корисник Sadko ми је исправио Кусадак, да ли би могли да му објасните моју предходну поруку?

Филмови по годинама и културној припадности[уреди извор]

Поздрав. Видим да враћаш ове измене анонимца које филмове по годинама разврставају по државама порекла. Откуд сад то и да ли сам негде пропустио расправу на ту тему? Ја то нисам разврставао само из разлога што их има милион, па ме је мрзело, али подела филмова на тај начин је и логична и исправна. То што је категорија општа за сваку годину на енглеској Википедији не треба да нас обавезује. Успут, старо решење категорију Амерички филмови (или Југословенски нпр) оставља огромном. — DJ0302 (разговор) 15:58, 22. август 2020. (CEST)

Враћање тих измена је бесмислено огроман посао, а притом заиста елементарно погрешно и иде ка смањивању прегледности. Немам појма да ли се тај анонимац консултовао са неким, нити да ли је упозорен, али није баш ни да постоји изричита забрана да то ради (анонимци могу да праве категорије). Половични посао је било много лакше довршити, чак бих и ја преузео обавезу на себе да то измењам када завршим ово са НБА драфтовима. Тачно је да постоје категорије само с једним чланком, али то нису никакве финалне категорије попут рецимо Кошаркаши на ЛОИ 2016, већ ће се и убудуће писати чланци о нпр. канадским филмовима из 1957. године. Притом постоји проблем и доследности — зашто онда имамо поделу серија по државама порекла И годинама почетка и завршетка емитовања? Зато што то постоји на енглеској Википедији? То су буквално примери идентичног нивоа. Не може једно да постоји, а друго не. Притом, серија је далеко мање него филмова и чешће ће се код њих десити да постоји категорија само са једним чланком. Мислим да би о оваквим стварима морало да се расправља јавно — то што је неко анонимац не значи да неће имати добру организациони идеју коју треба размотрити, а ово свакако јесте била добра и корисна. — DJ0302 (разговор) 16:55, 22. август 2020. (CEST)

Извињавам се ако је тон звучао оптуживачки, то ми свакако није била намера, него сам писао на брзину, па сам се можда погрешно изразио. Једна од грешака је и што ми овај разговор водимо на странама за разговор, уместо на Тргу, те што све више комуникација прелази на интерну. Тако је теже и новим члановима или анонимцима да ухвате корак са одређеним праксама, а ја заиста немам утисак да је анонимац начинио грешку овде. Почео је да сређује категорије (што су овлашћења која има) по једном смисленом и доследном критеријуму и ако му нико није скренуо пажњу да то не ради — није његова кривица. Поновићу, мислим да нема ни минимума логике да овакву поделу имамо за серије, а немамо за филмове. Иста област, исти основ поделе. Разлика је само у томе што једно има пандан на енглеској Википедији, а друго не. Напросто, ако желимо да поштујемо неку доследност — морају да лете оба или остану оба. Ја сам преко месец дана потрошио на разврставање серија (спортске кат. да не помињем, ноћна мора) и мало ми је безвезе да сада испада да сам радио нешто што није требало да се ради и губио време. Још безвезније ми је да се о оваквим (и сам си рекао — крупним) стварима одлучује нетранспарентно и да сами себи правимо посао без посла. — DJ0302 (разговор) 19:58, 22. август 2020. (CEST)

Одговорио сам на Тргу, па да се не понављам и овде. У сваком случају, боље је да се дискутује, тако ћемо избећи несугласице и нејасноћу. Невезано за овај случај, али ми имамо доста конструктивних доприноса од анонимаца и неке области нам у већини они држе (прво ми падају на памет лигашка кошаркашка и фудбалска такмичења која годинама они ажурирају). Не би ваљало да изгубимо те доприносе, јер ионако нас нема много на пројекту. Неко је уложио озбиљно време у ово разврсатавање и бирам да верујем да је то радио у доброј намери. Можда је ово и добра прилика да прецизирамо и јасније истакнемо правила за категорисање, пошто очигледно постоје нејасноће. — DJ0302 (разговор) 04:05, 23. август 2020. (CEST)

Влада Петрић[уреди извор]

Поштовани Марко,

Пишем Вам у име Легата Владе Петрића како бих вас замолио да угасите страницу посвећену њему, како бисмо ми направили једну релевантну обзиром да многи подаци из његовог живота недостају и једноставно, тренутна биографија није референтна. Осим тога, желимо да направимо странице на још неколико светких језика, а то нисмо у могућности да урадимо док не будемо администратори. Ваш контакт смо добили од корисника БранкоТурк. Остављам Вам наш контакт, па будите слободни да се јавите. kino.theater.foundation@gmail.com

Срдачно,

Урош Остојић секретар Легата

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 62.240.24.143‎ (разговордоприноси)

Ђус (репер)[уреди извор]

Ћале, што ми унакази измене без икакве најаве? Дај прво да покренемо разговор, да видимо и с председником и потпредседником Викимедије, па тек онда на тако радикалне мере. Требало би увек увести једном реченицом, па тек онда дужи цитат да иде. А не овако из ведра неба. Друго, не може никако, ако је цео текст у курзиву, да буде само име нормалним словима исписан. Или да остане у курзиву или курзив плус подебљаноИскошен текст, треће опције нема. То је све по академским правилима, а и медијско-новинарским. Нисам ја неки башибозлук, већ факултетски образован човек. Поздрав. Ничим неизазван (разговор) 22:44, 28. август 2020. (CEST)

Питање корисника Bezana (08:58, 29. август 2020.)[уреди извор]

Поздрав, како могу да на страници Тања Прокопљевић коју уређујем додам фотографију, нешто ми не иде. Мислим да има њена фотографија на Тргу --Bezana (разговор) 08:58, 29. август 2020. (CEST)

Питање корисника Bezana (15:57, 30. август 2020.)[уреди извор]

Корисник ми је помогао око бољег уређивања чланка, али не знам да ли сам добро решила проблем. Захвалила сам се јавно, али не знам да ли је то видљиво њему. Иначе другачије не видим да ли могу да га контактирам поново. --Bezana (разговор) 15:57, 30. август 2020. (CEST)

Питање корисника Bezana (15:59, 30. август 2020.)[уреди извор]

Позд. још једно питање. Како могу сама да средим све оно што додајем у рубрику ЛИТЕРАТУРА на страници Тања Прокопљевић коју уређујем јер обично оно што додам остане мимо реда, али после тога неко то највероватније поправи.? --Bezana (разговор) 15:59, 30. август 2020. (CEST)

Питање корисника Bezana (16:04, 30. август 2020.)[уреди извор]

ЈОш једно питање, изменила сам доста текст у чланку Тања Прокољевић који уређујем, онолико колико сам разумела према инструкцијама , интересује ме када ће оно поље са саветима да нестане јер не знам тачно из приложеног у чему је сада проблем? --Bezana (разговор) 16:04, 30. август 2020. (CEST)

Српска Википедиа мрзи фотографије?[уреди извор]

https://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9A%D0%B0%D1%98%D0%B7%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD&diff=next&oldid=23324936

https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikipedia_Pages_Wanting_Photos/sr Janni Rye (разговор) 02:19, 1. септембар 2020. (CEST)

Википедија ==Драгутин Паунић==[уреди извор]

Поштовани МареБГ, исправио сам своју грешку што се тиче Милије Ђорђевића, јер сам случајно написао Милија Ћорђевић

Прокоп[уреди извор]

Здравo Маре. Надам се да није проблем да кренем од чланака које сам (највећим делом) писао на енглеској Википедији, јер ми је лакше да прерадим нешто што сам већ написао него да крећем од нуле. Урадио сам Прокоп, кога можеш да погледаш овде Корисник:PajaBG/песак. С обзиром да нисам никада писао чланак на српској верзији, слободно ми реци све што није у реду, било да је у питању стил који користите овде или нека ствар техничке природе. Да знам за касније. Поздрав. PajaBG (разговор) 19:47, 5. септембар 2020. (CEST)

Онда је договорено. Објавићу га, а кад буде луфта видећу шта је следеће. Све најбоље. PajaBG (разговор) 14:52, 6. септембар 2020. (CEST)

Википедијанац стажиста[уреди извор]

Видим да си уклањао налепнице из чланака које сам написао док сам стажирао у Заводу за заштиту споменика културе Зрењанин. Код других Википедијанаца си те налепнице премештао на странице за разговор тих чланака, док то код мојих чланака није случај и нема никаквог трага да су настали током стажирања. Зашто је то тако? --Alexzr88 (разговор) 12:56, 6. септембар 2020. (CEST)

Чарна Ћосић[уреди извор]

Драги Маре, Чланак који си избрисао наведен је као потребан (у списку "предложени чланци") у оквиру акције Вики воли прајд која је покренута данас. Што се тиче израза самоука песникиња, израз је реторички, пошто нема на свету песника који није самоук, и може се слободно заменити са песникиња. Молим те, врати чланак, потребан је! С поштовањем, Др Милан Мандић - DrMako (разговор) 00:23, 15. септембар 2020. (CEST)

Здраво Маре. Знаш ли како могу да видим садржај обрисане странице? Lackope (разговор) 15:50, 16. септембар 2020. (CEST)

Питање корисника Milorad Stamenovic (11:14, 20. септембар 2020.)[уреди извор]

Поштовани, имам проблем са делом спољне везе на страници "здравствено задругарство". Да ли бисте били љубазни да ми помогнете са овим. Хвала Срдачно, --Milorad Stamenovic (разговор) 11:14, 20. септембар 2020. (CEST)

Допуна у чланку о буреку[уреди извор]

Зашто је у чланку о буреку без образложења поништена мања допуна да се за разлику од Београда, у Нишу бурек не продаје на мерење, које укратко помиње и неке друге разлике? Ако се можда ради о томе да није наведен извор да се у Нишу продаје другачије него у Београду и да у Нишу пекаре генерално сматрају да се бурек не једе виљушком, него прстима, зар није могло једноставно да се дода у загради да се тражи извор? Извор врло лако може да се нађе, била је и емисија о томе на једној локалној телевизији, коју је аутор емисије поставио и на YouTube, па ако неко можда не верује да постоје разлике, може да погледа https://www.youtube.com/watch?v=Kd1KVfI6qW0

MarkoNish (разговор) 19:52, 24. септембар 2020. (CEST)

Molba za Mareta[уреди извор]

Mare oprosti sto te prekidam Bekir ovde zasto mi ne dopustas da uredim arhivu administratora gde pise moje ime nebih voleo da neko vidi da sam nekog vredjao pitam te samo moguli to da uklonim opet a ti da ne ne vratis opet tu izmenu ako ne moze uredu nek smo zdravo mozda ce se nekad samo izbristati barem odgovori da znam? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Šta_zelite‎ (разговордоприноси)

Питање корисника Andrej Živković (20:18, 6. октобар 2020.)[уреди извор]

Poštovani pozdrav, Kada vi gledate moje izmene i da li je moja sopstvena wiki public? --Andrej Živković (разговор) 20:18, 6. октобар 2020. (CEST)

Moja izreka[уреди извор]

Da li ste znali da možete da smislite svoju izreku ili tako nešto? Pravi odgovor je "DA". Ja sam kroz tonu mašte uspeo da smislim svoju izreku. Za to je potrebno tonu mašte i mozga, kao što ste mogli da zamislite. Tako je i meni trebalo nije samo vama potrebna tona mašte i mozga. Da li se pitate koja je to izreka što sam ja smislio? Ako da izreka je: Radnik je mrav. Znam nije neobična izreka ali je dobra za početak. Jel da? Hvala na gledanju Andrej Živković (разговор) 20:19, 6. октобар 2020. (CEST)

Музичке групе[уреди извор]

Извињавам се што касним са одговором. Категорија Рок групе је потпуни вишак када постоје ближе жанровске категорије (које су притом поджанрови рока и поткатегорије нпр. Српских рок група). Тачније, кроз категоризацију би требало да иду само оне жанровске одреднице које се помињу у инфо кутији, јер оне одређују стваралаштво извођача. Најчешће није тако зато што смо многе прецизније жанровске категорије добили скоро (многе си и ти направио), а чланци о музичким групама су махом годинама неажурирани, неки и по деценију. Гомилу њих сам затицао по неким преопштим категоријама типа Музика, Музичке групе, Српска музика, Рок музика, Поп музика... То је за групе, нешто слично би морало да важи и за музичаре, али ја се не усуђујем да и то распетљавам, јер не знам ни докле треба ићи у ширину. @SimplyFreddie: је нешто радио на ту тему, колико сам приметио. — DJ0302 (разговор) 01:00, 8. октобар 2020. (CEST)

Питање корисника Trojica (21:32, 8. октобар 2020.)[уреди извор]

Хвала Вам од свег срца на топлој добродошлицу. Свако добро од господа. --Trojica (разговор) 21:32, 8. октобар 2020. (CEST)

Питање корисника Mitrovcanin1999 (09:07, 26. октобар 2020.)[уреди извор]

Поштовани,

Како је могуће да исправке које сам направио, поткрепљујући их линковима са званичним подацима, неки други члан то једноставно може да обрише и тенденциозно износи ствари против одређених личности на Википедији?

Хвала унапред на одговору --Mitrovcanin1999 (разговор) 09:07, 26. октобар 2020. (CET)

Toponyms of the Aosta Valley[уреди извор]

Hello, I'm sorry for writing in English, unfortunately I cannot write in Serbian, but I can speak fluent Russian, so that I can manage to understand it. I am native to the Aosta Valley, so that I've started to proofread the articles on this wiki concerning my home region. The main error I could find, is that all the toponyms in the Aosta Valley are in French only: this implies that all the articles about the municipalities have to be renamed, since the transcription in cyrillic was made on the Italian pronunciation, and not on the only French official one. I've added this list of Aosta Valley's municipalities: the concerned articles already exist, but their title was wrongly translitterated and I cannot change it, since I'm new on the Serbian Wikipedia, and I don't have the right to do that. In addition to that, I've found this page and it scares me a bit ;) since it contains a lot of small (very small) villages (I think they are wikipedically irrelevant), and all of them are wrong spelled, which is worse. I think that this may be a Titanic work... I would suggest you to start from the municipalities pages, which are the most important, are you OK with that? I've already proofread the first column of this list. Thanks a lot for your help. — Temoncik 84 (разговор) 16:44, 27. октобар 2020. (CET)

Немам времена...[уреди извор]

Маре, ајде молим те повежи шаблоном за ВЗО Детињство (вишезначна одредница) са:

Хвала и извини. баш сам нешто у великој гужви Face-smile.svgBuhaM (разговор) 13:39, 12. новембар 2020. (CET)

@Soundwaweserb: био муњевит Face-smile.svg. Хвала обојици — BuhaM (разговор) 13:58, 12. новембар 2020. (CET)
Face-wink.svgSoundwaweserb (разговор) 14:01, 12. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Larisam14 (20:05, 17. новембар 2020.)[уреди извор]

zdravo,zelim da se prijavim za takmicenje u pisanju clanaka ali kada unesem sve sto je potrebno ne zeli da me prijavi na takmicenje --Larisam14 (разговор) 20:05, 17. новембар 2020. (CET)

ФК Хајдук Београд отварање терена[уреди извор]

Ако Вам није тешко промените име овој слици. Написао сам
FK Hajuk-FK Crvena zvezda 1969, а треба FK Hajduk-FK Crvena zvezda 1969.

Хвала. Поздрав


FK Dunav Veliko selo logo.png
Ако Вам није тешко промените и овој слици име. Треба „FK Dunav Veliko selo logo.png”
Хвала.
ПоздравBatavele (разговор) 13:42, 7. децембар 2020. (CET)


Молим Вас обришите овај шаблон Шаблон:Дизелдорф 1964.V.16-18 Хвала Поздрав Batavele (разговор) 16:42, 21. децембар 2020. (CET)


Miroslav Vjetrvic.jpg
Молим Вас погрешно презиме Vjetrvic треба Vjetrоvic
Хвала
Поздрав Batavele (разговор) 18:41, 21. децембар 2020. (CET)

uredjivanje[уреди извор]

Mare, pozdrav. Uredjujem stranicu Tanja Prokopljevic. Dosta sam je izmenila, ali mi se jos pojavljuje ista opomena da su potrebne ispravke. Takodje, pri dodavanju informaciju o objavama u knjigama, dole mi ostaju delovi nespojeni sa gornjim, sve dok to neko ne popravi, ali mi sada vec duze vreme niko nije to popravio. Takodje, neko od korisnika je dodao neke knjige koje ne postoje, dugo mi je trebalo da to skinem, kako je to moguce? Na spisku stoji da je skriveni korisnik pravio izmene i neki njegov broj. Moze li pomoc od tebe neka po ovim pitanjima, Hvala!! Bezana

Калабић[уреди извор]

Стварно ми је смешан тај термин „социјалистички” оријентисани извори. Тај термин се углавном користи у неке друге сврхе, али ајде. Ти извори и верзија хапшења су били званични тада, али и сада и то од меродавних историчара, чланова Института за савремену историју. Боље ти је да ставиш према тадашњим изворима, него ово социјалистичким, заиста ми је смешно. Као друго у самом тексту се нигде не наводи тематика серије, само се наводи наслов. Мисли да је то битно, јер му је то веома битна улога, можда и најважнија. Иначе Калабићева рехабилитација је ствар политике и нема никакве везе са званичном верзијом хапшења, то су потврдили и историчари Бојан Димитријевић и Коста Николић. — Пинки (разговор) 18:08, 23. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Milić Nina (19:54, 29. новембар 2020.)[уреди извор]

Добар дан. Није ми јасно како када уређујем или преводим неку страницу са енглеског на српски, како да ставим слику у страници. --Milić Nina (разговор) 19:54, 29. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Milić Nina (20:02, 29. новембар 2020.)[уреди извор]

Сигурно сте видели или читали када сам преводила страницу Ема Робертс да нисам ставила ни једну слику о тој глумици, јер нисам знала како то да урадим. Како да ставим слику неке личности када преводим или уређујем страницу? Хвала! --Milić Nina (разговор) 20:02, 29. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Milić Nina (20:07, 29. новембар 2020.)[уреди извор]

Добро вече. Како да када преводим страницу неке личности направим табелу? --Milić Nina (разговор) 20:08, 29. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Milić Nina (20:11, 29. новембар 2020.)[уреди извор]

Ако нека страница о познатој личности није преведена како да почнем да је преводим? --Milić Nina (разговор) 20:11, 29. новембар 2020. (CET)

Питање корисника Danik 20 (00:05, 1. децембар 2020.)[уреди извор]

Zdravo! Prvi put učestvujem u uređivanju članaka i zanima me kako se postavljaju fotografije koje bi trebale da budu deo članka? Hvala. Pozdrav! --Danik 20 (разговор) 00:05, 1. децембар 2020. (CET)

Нацрт[уреди извор]

Здраво. Ако није за чланак слободно задржи у нацрту. Ја сам реаговао јер је било написано да није дат разлог за брисање, а из историје измјена видљиво је да је разлог тај што је креиран чланак. — Жељко Тодоровић (разговор) 15:16, 1. децембар 2020. (CET) с. р.

Споменица за тебе![уреди извор]

Editors Barnstar Hires.png Уредничка споменица
Хвала за помоћ Скит Свети Спиридон Zslavo 22:06, 6. децембар 2020. (CET)

Питање корисника Todordelija (11:58, 8. децембар 2020.)[уреди извор]

gde mogu da nadjem istorijski deo --Todordelija (разговор) 11:58, 8. децембар 2020. (CET)

Видео сам крупну омашку на Биографији писца Мирослава Лукића (1950, Србија). Додата је фотографија човека који се зове исто као Мирослав Лукић - муж покојне глумице Ружице Сокић. Што нема везе са писцем Мирославом Лукићем (1950). Коме је пало на памет да такву глупост учини? Могао је евентуални да се распита, да упореди фотографије песника Мирослава Лукића и мужа пок. глумице Ружице Сокић (у посети Адлигату). Како је могуће да допустите да се такве ствари учине? --Mislenovic (разговор) 19:58, 17. децембар 2020. (CET) — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mislenovic‎ (разговордоприноси)

Претпостављам да се Ви шалите? Ако се не шалите, онда је ствар озбиљнија!Није проблем, Господине, са књижевником Мирославом Лукићем (1950), све је у том чланку о књижевнику Мирославу Лукићу тачно, осим -непотребне, сасвим непотребне фотографије Мирослава Лукића - мужа покојне глумице Ружице Сокић, у посети АДЛИГАТУ. Ја сам од оних особа, који је век провео у библиотекарству, увек сам проверавао, јер је такав посао, а осим тога до пре неколико година сам и постављао не један чланак на Википедији. Увек проверавајући сваки податак о оном о којем сам писао.Професионално и јавно се бавим књижевном критиком. Ви сте вероватно млад човек, у реду. Неколико писаца ме је звало и питало, уз смех, када је то песник Лукић познавао покојну глумицу Сокић? Хајте, пошаљите ми Ви један доказ о томе.Међутим, да не компликујемо, обришите фотографију Мирослав Лукић у пости Адлогату, тзв. Музеју књиге, јер тај човек на слици није писац Мирослав Лукић (1950), писац, критичар, романописац, оснивач "Заветина",већ спомињани Г. Мирослав Лукић муж пок. глумице Р. Сокић, који је претпостављам поклонио библиотеку или заоставштину покојне глумице Адлигату. Са поштовањем — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mislenovic‎ (разговордоприноси)

уклањање фотографије Мирослава Лукића мужа глумице Ружице Сокић у посети Адлигату[уреди извор]

Мирослав Лукић - Треба уклонити на овој страници ову фотографију Мирослав Лукић током посете легата Ружице Сокић у Адлигату а не слику писца Мирослава Лукића. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mislenovic‎ (разговордоприноси)

То је то. Све најбоље! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mislenovic‎ (разговордоприноси)

Рок експресова листа песама[уреди извор]

Поздрав. Нешто сам данас ситно сређивао овај твој чланак, али нисам успео да решим вечни проблем Википедије — конверзију писама која брља на појединим местима у чланцима писаним латиницом. Дакле, по том питању је остао хаос и чланак је, нажалост, на ћирилици и даље добрим делом латиничан. Претпостављам да си ти чланак почео латиницом због овог мешања писама у наслову. То може и код ћириличних чланака да се реши оним шаблонима за транслитерацију наслова. Можда је боље решење било да је чланак написан ћирилицом, јер ту мање брља транслитерација. Не знам колико су други уредници генерално свесни обима овог проблема са конверзијом писама, али ја на њега баш често налећем, јер се бавим чланцима о музици. У њима има највише мешања писама, а ту је и хрпа линкова по разним списковима и листама (који очигледно повлаче неки проблем). Прилично је фрустрирајуће. Често сам смарао и Фредија на ту тему. :) Надам се да ће се једном решити, а до тада је вероватно ћирилица бољи избор за писање чланака из чисто техничких разлога. — Vikinalog (разговор) 15:26, 20. децембар 2020. (CET)

помоћ[уреди извор]

Поштовани господине, Потребна ми је Ваша помоћ ако сте вољни да помогнете са овим проблемом: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Files_uploaded_by_Cipservis Овај господин Smooth O глуми тамо некаквог администратора и малтретира људе који не схватају да он нема статус администратора. Одбија разговор што и сами можете видети, јер очигледно схвата да неmа право да ради то што ради. Претпостављам да покушава да се наметне да тамо постане администратор, али то не може на овај начин који ради. Претпостављам да му је тактика да пријављује наше, које изгледа збуњује глумећи администратора јер тамо нема наших администратора. Видим да је био администратор овде за БиХ. Он не сме да брише оно што напишем док администратор не прегледа. Одбија разговор, понаша се као да је у неком свом свету. Након што сам оставио поруку у којој га обавештавам да повређује моје морално ауторско право и да сaм принуђен да потражим сатисфакцију на суду, он брише оно што сам написао, архивира све поруке са свог зида како се не би видело да глуми администратора. Људи очекују да ће он решити проблем, а његов циљ је очигледно да се појави на крају администратор и с обзиром да људи не знају где написати приговор, као што ни ја нисам знао, док нисмо све ово проучили, већ се обраћају њему. Прегледајте ту архиву и вероватно морате и историју порука јер брише доказе. Због тога што брише он мора бити удаљен из било какве администрације по мом мишљењу, јер то је непоштено и опасно, може емотивно повредити људе. Уколико он има проблем са здрављем одустаћу од тужбе, али он мора бити уклоњен одавде јер људи трпе непријатности и не схватају шта се дешава. На пример, сликару Плеше је обрисао - издејствовао брисање целе галерије, а јасно је да су људи своје фотографије поставили и да је то било решиво обичном изјавом. Изјава наравно не стиже где треба и када треба јер се они обраћају погрешној особи очигледно. Узнемирава јавне личности својим глупостима. — Cipservis (разговор) 18:32, 20. децембар 2020. (CET)

Дискорд[уреди извор]

Поздрав Маре, не, нисам сам се ја пријавио на дискорд. Можда је ријеч о некоме ко има исто име као ја... Ко зна... А можда је и некии лажњак... :) Тек сам видио поруку, нисам имао пуно времена за вики у посљедње вријеме. У сваком случају, хвала што си ме обавијестио. — Славен Косановић {разговор} 02:03, 21. децембар 2020. (CET)

Žalba na administratora[уреди извор]

Pozdrav!

Želim da podnesem žalbu na administratora Željka Todorovića! Počeo je sa uklanjanjem proverenog sadržaja i sa generalnim uništavanjem člankova (uklanja tabele sa glumcima). Ovo što on radi je čist vandalizam! Ostavljam poruku svim administratorima u nadi da će njegovo ponašanje doći kraju i da će se informacije vratiti onakve kakve su bile! VelikiFan99 (разговор) 23:08, 24. децембар 2020. (CET)

Nastavak Žalbe na administratora[уреди извор]

Pozdrav,

Nisam govorio o onome što sam ja dodavao već što su dodavali drugi ljudi na bukvalno svim člancima o sinhronizacijama. I to provereni ljudi kao Cartoons Serbia! Svaki članak o bilo kom crtanom film je vandalizovan i srpski glumci su uklonjeni kao i tabele. Ja sam samo sređivao stranicu Winx a i ista stvar se desila i tu.

Strane glumce dodaje Željko a ne ja! On je rekao kako strani glumci idu u prvi plan što uopšte ne bi trebalo tako da bude!

Apelujem da se uklone strani glumci sa srpskih stranica crtanih filmova i vrate naši srpski glumci!

I da napomenem!! Postojala je referenca/ izvor koja je vodila na stranicu Cartoons Serbia gde stoji bukvalno sav potvrđen sadržaj i sve potvrđene informacije o sinhronizacijama i glumcima, međutim uklonjena je od strane Željka jer on to smatra 'Fan-Wikijem'! Njegova stranica jeate pravljena na Wiki Fandom ali na tome stoji bukvalno sav potvrđen materijal o crtanim filmovima, sinhronizacijama, ulogama itd.

-VelikiFan99- VelikiFan99 (разговор) 00:15, 25. децембар 2020. (CET)

Nastavak Žalbe na administratora[уреди извор]

Cartoons Serbia stranica je zaključana za sređivanje korisnika koji nemaju dozvolu. Što znači da stranicu mogu da uređuju samo administratori i određene osobe koje imaju dozvolu, a ne bilo ko!

Ta stranica je proverena i na njoj stoje svi tačni i potvrđeni podaci! I u potpunosti mogu biti korišćeni kao izvori! Cartoons Serbia je više od neke fan stranice... Oni su bukvalno prikupili sve informacije o sinhronizacijama i popunjavali člankove ovde na Wikipediji.

Cartoons Serbia stranica je i bila postavljena kao izvor za skoro sve jer je bila poverljiva, relevantna i tačna! Željko je napravio grešku što je te izvore uklonio umesto da proveri šta su i odakle su.

Još da napomenem da skoro svi crtani filmovi u odjavnoj špici imaju imena glumaca (Winx, Moj mali poni, skoro sve što je Loudworks sinhronizovao!).

Predlažem razgovor sa Cartoons Serbia o izvorima pošto su oni osoba koja to može da nabavi/već ima.

Željko je možda brinuo o člankovima na Wikipediji ali je napravio grešku. Nije trebao da samo obriše podatke već da proveri odakle su došli i kako su tu dospeli i u međuvremenu popriča sa Cartoons Serbia! Ono što je Željko uradio jeste uništavanje već sređenih člankova sa izvorima koji su bili i još uvek jesu poverljivi, tačni, potvrđeni itd. VelikiFan99 (разговор) 01:28, 25. децембар 2020. (CET)

Питање корисника Miloje V (22:50, 27. децембар 2020.)[уреди извор]

Maro, pomozi. Otvorio sam nalog, ali još učim. Pozdrav! --Miloje V (разговор) 22:50, 27. децембар 2020. (CET)

Питање корисника Miloje V (23:13, 29. децембар 2020.)[уреди извор]

Марко, где да унесем биографију? Како да кренем. ушао сам у посао потпуно неприпремљен. Можда ми ово није требало, али кад сам загазио нема повратка! Иако сам професор матенатике и информатике, углвном сам се афирмисао кроз књиевност. Када укратко желим да се представим онима који ме незнају, обично закачим ово:

БИОГРАФИЈА Милоје Вељовић рођен је 03. марта 1962. на Борикама код Рогатице у Републици Српској. Завршио је гимназију у Рогатици, Педагошку академију у Сарајеву на смеру математика - физика и Математички факултет у Београду. До сада је објавио шест збирки песама и две сатире. Добитник је многих међународних и домаћих награда. Од 1990. године живи у Београду. Ожењен је и отац је двоје деце. Члан је неколико књижевних клубова у Бдеограду. Телефони: +381 11 8530 082, +381 64 367 43 54 E-mail : miloje3@ptt.rs ОБЈАВЉЕНИ РАДОВИ, КЊИГЕ

Ред.бр. Назив Време Начин учествовања 1. Песме – збирка песама 2005. Ауторство

2. На скутима немирног живота - песме 2008. Ауторство

3. Клацкалица - песме 2009. Ауторство

4. Чепркање по брлогу - афоризми 2009. Ауторство

5. Уканџама рогобатне среће - песме 2010. Ауторство

6. На перону станице звездане - песме 2012. Ауторство

7. Све за љубав – песме 2014. Ауторство 8. Од немила до нетрага - сатира 2017. Ауторство --Miloje V (разговор) 23:13, 29. децембар 2020. (CET)

Сава Ковачевић[уреди извор]

Маре, прича о спорном пасусу у чланку Сава Ковачевић је расправљен пре извесног времена, што на страници за разговор чланка, што на Тргу. Орион сада тера неки себи знан инат. — Пинки (разговор) 15:54, 2. јануар 2021. (CET)

Да Маре. Прича је расправљана и на крају је његова примедба била да није добро референцирано. Наравно није њега референца нервирала него што се ту види каква је била политика КПЈ и за време, а и после рата. Овако како сада текст стоји је управо то што Пинки и хоће. За причу о Сави су ту битне ствари да се види да је Сава имао петљу да се супротстави званичној политици и то да су га посмртно прогласили за Црногорца. Сада се управо то не види.— Orion1964 (разговор) 14:51, 3. јануар 2021. (CET)
Маре урадио си управо оно што је Пинки и хтео. Одстранио је сукоб Саве са локалним руководством КПЈ око националног питања, и то да су га на крају прогласили за Црногорца. Њему ова измена савршено одговара. Тај сада задовољнотрља рукице.— Orion1964 (разговор) 16:00, 3. јануар 2021. (CET)

Почетник[уреди извор]

Здраво. Ја сам програмер, волим да истражујем. Почетник сам на Википедији, јер сам се улоговао пре 2. недеље, али стварно нисам почетник. Молио бих Вас да ми укинете тај шаблон ПОЧЕТНИК. Хвала. Црна Ружа (разговор) 15:16, 4. јануар 2021. (CET)

Поздрав Маре, Шта још треба одрадити на чланак Марко Стијеповић да би скинуо ознаку почетник? Bokez (разговор) 10:57, 6. јануар 2021. (CET)

Хотел колиба грза[уреди извор]

Извини нисам завршио страницу а нисам ставио "нацрт" имао сам идеју да ставим у сваком пднаслову по неколико слика а ти си све ставио у једну галерију. Додаћу још текста и слика па види ако треба онда да се сређује. Позрав Драган Цветковић Ниш Cveleglg (разговор) 21:05, 7. јануар 2021. (CET)

Шаблон МТВ Адрија награда[уреди извор]

Овде је анонимац био у праву. Мора да стоји тренутно име чланка у навигационом шаблону. То је једини начин да се име чланка приказује подебљано у шаблону (наравно, у чланку у ком је постављен). Видео сам и ја да овде тај шаблон нешто не ради у једном од чланака када се ставе сви тренутни називи група, али то је већ до неког ћир-лат проблема. — DJ0302 (разговор) 13:23, 8. јануар 2021. (CET)

Париз у средњем веку[уреди извор]

Здраво, друже. Ваш колега Dungodung ми је означио овај чланак као почетнички. Ја сам га веома детаљно исправио. Питао сам га да ли сада може да ми избрише шаблон Почетник, он не одговара. Тај чланак ми учествује у оној Акцији писања чланака о Паризу. Молим Вас да ургирате, јер ће ми се 15. 01. 2021. избрисати ако ми се тај шаблон не избрише. Поздрав. Црна Ружа (разговор) 20:31, 11. јануар 2021. (CET)

Incidenti kod Svjetskog prvenstva u nogometu 1930.[уреди извор]

Pozdrav, kako ste? Imate li vi na sr.wiki kakav članak ili odjeljak koji govori o incidentima na nogometnim utakmicama u Urugvaju i namještanje rezultata, prijetnjama ubojstvima i sl.? Lijep pozdrav, Uspjeh je ključ života (разговор) 00:02, 15. јануар 2021. (CET)