Разговор са корисником:Soundwaweserb/Архива 8

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Архива 7 Архива 8 Архива 9

Садржај

Такмичење Упознај Српску 2017

Поздрав. Као што му и само име каже, ово такмичење је намењено писању чланака о Републици Српској, а Сарајево није у Републици Српској. --Miljan Simonović (разговор) 22:55, 16. децембар 2017. (CET)

Ја у чланку нисам наишао на део који наводи у ком делу Сарајева је он рођен — оном који данас припада Републици Српској или не. С обзиром да у чланку стоји само Сарајево, које је данас под тим именом део Федерације Босне и Херцеговине, овај чланак се не уклапа у тему такмичења. Потрудили су се и други корисници, па су добили нуле, неки су чак и пребацивали чланке са сродних википедија. Ти чланци неће бити обрисани ако су добили нуле. Свакако ће остати на Википедији на српском, били они део такмичења или не. Не видим потребу за таквом драмом и одустајањем корисника од такмичења и Викпедије уопште након најмање ситнице која не иде у прилог њима. --Miljan Simonović (разговор) 23:11, 16. децембар 2017. (CET)

Осим чињенице да је предратно Сарајево данас подијељено између Републике и Федерације, ваља напоменути и ону формалну глупост да је по Уставу Републике Српске управо наведено да је „Сарајево” њен главни град. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:22, 17. децембар 2017. (CET) с. р.

На такмичењу гледам да увијек поступам у корист уредника. Тако да када се двоумим између двије оцјене, дам вишу. Између случаја да ли је нешто везано или невезано за такмичење, онда сматрам да је везано. Мишљење могу промијенити само ако око тога настане неки проблем, ако је од утицаја на резултат и сл. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:51, 17. децембар 2017. (CET) с. р.

Након консултовања са организаторима такмичења, и даље остајем при својој одлуци. Наиме, разумем ја све што си ти хтео да кажеш, али просто у чланку не стоји у ком делу Сарајева је рођен, па самим тим чланак није део такмичења. Такође, разумем и Жељкову напомену да је званично главни град Српске Сарајево, али ако би се на тај начин посматрале ствари, онда би ово такмичење изгубило поенту и почело би се са писањем биографија људи чија је стрина рођена у Српској и добили би се чланци који нису директо повезани са темом. Према одговору организатора, „биографије могу бити повезане са Српском на два начина, местом рођења и делатностима које особа обавља”. С обзиром да Едхем Шљиво не испуњава ниједан од услова, не припада такмичењу. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 20:57, 17. децембар 2017. (CET)

Видео сам данас. Очито је да не испуњава услове за добар --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 01:05, 18. децембар 2017. (CET)

Остало је јер сам у неким чланцима од такмичења стално виђао пун назив државе. -- Bojan  Razgovor  20:58, 21. децембар 2017. (CET)

Здраво Саунде

Здраво Саунде. Нисам баш нешто активан ових дана. Долазе и празници, ја сам је још и разболео па не могу доприносити. Хвала ти што си ме обавестио. Оставићу свој глас. Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 21:17, 24. децембар 2017. (CET)

Хвала пуно. Zoranzoki21 (разговор) 20:51, 26. децембар 2017. (CET)
Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

--Pinki (разговор) 23:37, 24. децембар 2017. (CET)

Споменица за тебе!

Team Barnstar Hires.png Споменица за колегијалност
За одличне доприносе без обзира на ситуације. Zoranzoki21 (разговор) 20:51, 26. децембар 2017. (CET)

Мапирање

Треба ми мапа Македоније, у ствари само једно чоше, села. Дали можеш ти или неко други, где је Обсусер ?

Реч је о српским гробљима на југу, дакле у једној карти требају села Скочивир, Бач, Груниште, Добровени. Мапа би требала бити само покрајина од неколико км, не цела македонска. Јер су овде раустојања пар км, онда се дода где су гробља. --Mile (разговор) 11:28, 28. децембар 2017. (CET)

Отишао због неког спора или самовољно, нисам пратио. Да, сречна Нова и Божић ! --Mile (разговор) 11:53, 28. децембар 2017. (CET)

Портал Биографија

Поздрав, видим да радиш на порталу Биографија, а већина портала код нас је напуштена, па ми је драго да си се заинтресовао за овај портал. Не знам да ли си видео како сам уредио портале НОБ, СФРЈ и Жене. Могао би мало да средим и овај портал да убацимо и изабрани добар чланак, поред сјајног. --Pinki (разговор) 17:58, 3. јануар 2018. (CET)

Хвала и такође све најбоље у Новој години. Посебно пуно среће у раду на Википедији. Што се тиче чланка Моника Белучи имаћу то на уму, мада БухаМ углавном ради на одабиру тема. Средићу мало портал Биографија да буде садржајнији. Поздрав--Pinki (разговор) 18:16, 3. јануар 2018. (CET)
Преуредио сам Портал:Биографија погледај види да ли ти се свиђа. Што се тиче боје портала нисам баш имао неку инспирацију, па сам се послужио избором боја са Главне стране, али се то свакако може променити. Увео сам одељак Изабрана биографија, где се могу убацивати обичне биографије, док би Изабрани чланак био за сјајне и добре биографије, има их доста у последње време и биће их још, надам се...

Види Први балкански рат, она слика сећених глава. Дали је негде сигурно познато да је то злочин над Србима ? Да није ВМРО ? --Mile (разговор) 09:58, 5. јануар 2018. (CET)

Турски војници, али побијени вероватно нису турци. Неко је дописао да су Срби, али ја мислим да је ВМРО. --Mile (разговор) 10:06, 5. јануар 2018. (CET)

Фудбалска репрезентација Грчке

Срећни празници! Видим да стално побољшаваш текст, па сам размишљао шта би требало још додати. Ми имамо проширени састав репрезентације, а како би могли имати састав репрезентације на последњој одиграној утакмици. Тражећи по википедији, нашао сам код Немаца. Они у саставу који и ми имамо имају још једну рубрику у којој уписују датум последњег наступа одређеног играча, који после сваке одигране утакмице ажурирају. Последња утакмица је одиграна 12. новембра и сви који су играли (њих 12) имају тај датум. Код омих који су били у ширем саставу, а нису играли то немају, код њих је последњи датум када су играли последњу утакмицу, а код дебитаната у ширем саставу је празно. Ово тражи редовно ажурирање, али је интересантно. Погледај па реци шта мислиш. Поздрав--Drazetad (разговор) 10:54, 6. јануар 2018. (CET)

Да на то сам мислио. Видио сам шта си све урадио и слажем се да је сада сигурно сјајан. --Drazetad (разговор) 16:46, 6. јануар 2018. (CET)

сад се сетих да си ме помињао у вези са Фудбалском репрезентацијом Грчке па сам поново прегледао чланак и слажем се да може комотно за сјајан. Срећан Божић. Христос се роди! --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:38, 7. јануар 2018. (CET)

Не знам какав је на осталим википедијама, нисам гледао, али за један фудбалски тим има и више него довољно и информација и референци. Узгред кад смо код фудбала јел би могао да направиш један краћи чланак о некадашње фудбалеру нишког Радничког и Смедерева Душану Митошевићу који је преминуо пре пар дана --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:03, 7. јануар 2018. (CET)
Хвала --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:58, 7. јануар 2018. (CET)
Поздрав, покренуо сам дискусију о чланку Нада Димић пред номинацију за сјајан чаланак, па бих те молио да га погледаш и евентуално изкоментаришеш номинацију.--Pinki (разговор) 14:44, 8. јануар 2018. (CET)

Не знам, погледај ако има транскрибција грчих слова. Знам да има за неке. --Mile (разговор) 14:05, 10. јануар 2018. (CET)

Помоћ

Поздрав. Текст Фудбалска репрезентација Луксембурга је био клица од 3.300 бајта написана латиницом. Ја сам га прерадио и довео до данашњег текста и пребацио на ћирилицу још 2008. а тадашњи администратор Војвода пребацио и наслов текста. После извесног времена корисник који се ретко појављује Pokrajac је врато текст на латиницу јер је такво „правило”, не гледајући учинак тј допуну текста. Молио сам на страници за разговор да неко од администрато то врати на Ћирилицу, али нико није реаговао, па сам ја урадио. Сад се појавио проблем што нисам пребацио и текст који је остао на латиници. Пошто не знам како се то ради по кратком поступку, замолио би те да то урадиш. Хвала. --Drazetad (разговор) 13:53, 12. јануар 2018. (CET)

Предраг Луцић

Хвала Саунде што си скренуо пажњу. Ништа не може да изненади од њих слажем се, опет због сат времена колико је стајао тај текст су их разапели, што стварно није ок. Иако је надгледам затражићу да се заштити барем на неколико дана да не би дошло до ових ствари. Поздрављам те --MareBG (разговор) 14:10, 13. јануар 2018. (CET)

Почетна

Управо ти куцам поруку за то :) Проследићу му, копам дуже време и није ми јасно што излази дупло. --MareBG (разговор) 15:03, 15. јануар 2018. (CET)

Моје повлачење и припремни потези

Нема назад Саунде. Чврсто сам решио. Чак сам затражио на мети да ми се одузму права, али неће јер је Ранко активан. Касније, контактирах једног од стјуарда и рекао ми је да стварно шта се ради овде није нормално и чудио се како сам издржао. Такође ми је рекао да слободно затражим на мети одузимање права ако ми овде не буде. Тим пар особама које ме сматрају за седмогодишњака нек им је на част. Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 16:57, 15. јануар 2018. (CET)

Послао сам ти имејл везано за ово. Zoranzoki21 (разговор) 17:16, 15. јануар 2018. (CET)

Хвала за споменицу

Нисам раније видела, извини. Заглавила у много велику тему Face-smile.svg. Поззз--BuhaM (разговор) 18:07, 15. јануар 2018. (CET)

Нема потребе да то мени говориш, ја сам потпуно опуштен и уопште не дижем тензије, само сам му поставио сасвим нормално питање, зашто је двосмислена само категорија која има везе са Црногорцима, а не ни једна друга. Ако је већ почео разговор о томе, нека га и настави, није то дизање тензија. За Ђоковића сам погријешио, ништа страшно. -- Vux33 (разговор) 11:04, 19. јануар 2018. (CET)

Хвала, нисам ни мислио да имаш нешто против мене. :) Можда сам у тренутку одреаговао грубље, али сам морао да одговорим. -- Vux33 (разговор) 11:38, 19. јануар 2018. (CET)

Изабрани чланци

HSutvald2-Grey.svg

Поздрав, пошто си један од корисника који се доста бави избором изабраних чланака, желео бих да те питам шта мислиш о измени симбола за добар чланак. Пошто је симбол сјајних чланак златна звезда, зашто за добре чланке не би била сребрна звезда? На главној страници је већ неко променио па код доброг чланка стоји ова сребрна звезда са слике. Мислио сам да изнесем овај предлог, па прво да се консултујем са тобом. --Pinki (разговор) 19:28, 19. јануар 2018. (CET)

Наравно. То је та иста звезда као за сјајне, само је ова сребрна. Наравно има је у свим варијантама, као златне, а ову сам најпре нашао јер је на главној страни. У суштини то је иста звезда само друга варијанта. --Pinki (разговор) 15:19, 20. јануар 2018. (CET)

Мислим да сам свуда заменио симбол за добре чланке. --Pinki (разговор) 19:56, 20. јануар 2018. (CET)

Да да управо ту гледам и мењам полако, под овим свуда сам мислио директне ствари везане за добре чланке (обашетења и то...). --Pinki (разговор) 20:08, 20. јануар 2018. (CET)
Поздрав, ставио сам чланак Бранко Крсмановић на расправу за сјајан па погледај и изкоментариши ако желиш. --Pinki (разговор) 19:20, 22. јануар 2018. (CET)

Оаза

И ја сам се изненадио колико су админи тамо љубазни према мени. Тамо ме не терају да идем у парове, него да доприносим колико желим и могу. Zoranzoki21 (разговор) 12:01, 21. јануар 2018. (CET)

Ко и остали корисници само што имају десетак додатних дугмића додатно којим управљају нашим онлајн животима. Zoranzoki21 (разговор) 12:16, 21. јануар 2018. (CET)
Знам. И мени је криво што више не могу да доприносим Википедији на свом матерњем језику, али шта ћу. Zoranzoki21 (разговор) 12:24, 21. јануар 2018. (CET)

Мислим да је само привремено закључао због вандалисања од стране Корисника:Зоранзоки21, с којим не знам шта се дешава. --Pinki (разговор) 19:06, 21. јануар 2018. (CET)

Златко Сарачевић

Поздрав, Завршио сам текст, па погледај. Слободно избаци оно што мислиш да је сувишно. --Drazetad (разговор) 14:06, 21. јануар 2018. (CET)

Закључао сам је због Зорана, па сад га касније блокирао, али нисам имао времена да скинем заштиту са сзр. Што се Зорана тиче, не знам колико година има али се понаша као дериште жељно пажње. Пази молим те, тражи да му се уклоне сва права како би он могао на миру да раскрсти са Википедијом на српском. Ако настави са оваквим понашањем послије истека блокаде, ја ћу му трајање блока повећавати за два пута док не дођемо до трајног. — Ранко   Нико лић   05:14, 22. јануар 2018. (CET)

Еј-Ти-Пи

Скраћенице или пишеш у оригиналу или како се иговарају. Ен-Би-Еј, не НБА, као и Си-Ен-Ен, не ЦНН. Погледај Правопис, и обрати мало више пажњу на енциклопедијски стандард писања (парови, појединачно, Отворено првенство итд). Такође, молим те да изостављаш оно професионални, чему то. Самарџија (разговор) 23:42, 22. јануар 2018. (CET)

Правила су јасна и то није непотребно. ЦНН као и НБА грозно изгледа. Самарџија (разговор) 00:00, 23. јануар 2018. (CET)
Латиницом да али ћирилицом не. Самарџија (разговор) 00:07, 23. јануар 2018. (CET)

Портал:Биографија

Поздрав направио сам ову страницу — Портал:Биографија/Изабране биографије—списак, како би имали преглед биографија које су биле на порталу, да ли су се понављале и у ком су статусу - добре, сјајне или обичне. Требало би да направимо план за 2018. годину. Ја сам за септембар предложио Наду Димић јер јој је тад 95 година од рођења, такође ове године је 100 година од завршетка Првог светског рата па би могли укомбиновати биографије српских војвода — Степановића, Мишића, Бојовића. У суштини немам ништа против понављања чланака, али барем да имамо неку евиденцију. Такође обични (неизабрани) чланци који имају доста текста нису на одмет. --Pinki (разговор) 18:24, 23. јануар 2018. (CET)

Слободно изнеси неке предлоге за ову годину--Pinki (разговор) 19:07, 23. јануар 2018. (CET)

Поздрав Саунде. Линкови попут ових су релевантни и верујем да је у њима све како треба. Покушаћу да нађем још извора, пре тога прочитам цео чланак, па ти достављам овде неке линкове који можда могу да буду од користи. --MareBG (разговор) 20:03, 23. јануар 2018. (CET)

NOVAK DJOKOVIC SA 16 GODINA, Za B92, 2005. Саунде само сам ово успео да нађем, можда нека информација може да се извуче. Шаљем касније вечерас или сутра када детаљније будем тражио. Чујемо се --MareBG (разговор) 20:48, 23. јануар 2018. (CET)

Новак Ђоковић

Што се тиче мечева који се убрајају у професионалне то су поред АТП и гренд слем турнира и мечеви у Дејвис купу и на Олимпијским играма. Најлакши начин да за било ког тенисера провериш шта те интересује јесте сајт АТП-а. Одеш на профил играча па activity, изабереш singles, годину и tournament (само путем ове опције ће ти излистати све мечеве из дате године). Конкретно за Новака стоји да је 2004. имао 2 победе и 3 пораза и то: прва победа против неког Летонца у Дејвис купу у априлу, па пораз у Умагу од Воландрија у јулу а тек онда следи победа над Клемоном и пораз од Ферера у Букурешту у септембру. Трећи пораз је доживео у Бангкоку.

Само једна напомена, ако изабереш опцију ATP World tour излистаће ти само АТП турнире (без гренд слемова, Дејвис купа, ОИ). На сајту ITF-a једина предност је што може да се нађе за неке старије турнире да ли је тенисер играо квалификације (да ли је прво, друго, треће коло) као и наступе у микс дублу.

Е сад и ја сам у недоумици око тога кад они рачунају да је неко почео профеионалну каријеру - да ли у оној години када неко одигра први меч на АТП туру или оне године када се престане са наступима у јуниорској конкуренцији. Milanl1991 (разговор) 20:52, 23. јануар 2018. (CET)

После више претраживања могу само да потвдим твоје податке. Први меч Умаг, порва победа Букурешт. То потврђују и текстиови википедија које су детаљно писале и његовој каријери, а за први меч потврдила је и Јелена Генчић у неком од интервјуа које сам читао. Видим да сам био спор, али због моје ситуације, која се још није поправила, не могу дуго бити на википедији. Поздрав.--Drazetad (разговор) 22:33, 23. јануар 2018. (CET)

Нема на чему, надам се да је бар нешто значило. Да, да одгледао сам интервју :) --MareBG (разговор) 23:27, 23. јануар 2018. (CET)

Код Корејаца (као и код Кинеза) увек прво иде презиме па име. Мислим да у нашем правопису нема ништа о корејском па се можемо довијати како знамо и умемо. Планирам да пишем о хокејашима Јужне Кореје сад на ЗОИ па сам зато мало и читао о тим њиховим транскрипцијама. А овог тенисера случајно видех у изменама па рекох да напоменем. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:00, 24. јануар 2018. (CET)

Пребачи, слободно, достојанствено...--Ванилица (разговор) 18:55, 24. јануар 2018. (CET)

Хвала Саунде Face-smile.svg Lackope (разговор) 10:34, 27. јануар 2018. (CET)

Фрушка гора

Хвала, само нисам још дошао до слова П!--Ванилица (разговор) 16:36, 27. јануар 2018. (CET)

требало би све уједначити на република македонија, мада ја бих сачекао још неколико месеци пошто најављују да ће ове године постићи договор о називу државе па ћемо тада морати све мењати. Face-smile.svg Lackope (разговор) 23:34, 1. фебруар 2018. (CET)

груја је пореклом из егејске македоније где је и настао посебан македонски идентитет, а заев је практичан, за бугарске медије говорио да су македонци и бугари један народ а за наше да су срби и македонци једно. Lackope (разговор) 23:52, 1. фебруар 2018. (CET)

вала јесте. Face-grin.svg само ни код нас неће бити наивно са нашим унутрашњим дијалогом. Lackope (разговор) 00:06, 2. фебруар 2018. (CET)

Драган Младеновић (рукометаш)

Здраво Саунде. Шта мислиш, где је рођен овај човек? У Гњилану или пиротском насељу Гњилан? Блиц каже у Гњилану, а спортске референце у пиротском насељу сличног имена. На другим википедијама стоји Пирот, док су на енглеској убацили и Пирот и Гњилане, за недај боже. Муке наше :)) А портал Јужне вести помиње Драгана Мусу Младеновића, као јединог пироћанца који има олимпијско злато? Мислим да је онда пре Пироћанац? Јави твоје мишљење. Поздрављам те --MareBG (разговор) 14:22, 6. фебруар 2018. (CET)

Француска википедија је ставила да је дотични рођен '63 из разлога што сам и ја то исто на пар сајтова видео. Успео сам да нађем податке о њему у књижици која се добијала уз Пиротске новине, о попису спортиста пиротског краја из 2006. Рођен је '56, надимак Муса, у Пироту односно у насељу Гњилан. Решен случај ;) --MareBG (разговор) 17:23, 7. фебруар 2018. (CET)

Фудбалске репрезентације

Поздрав. Имам ја воље, било би лијепо кад би све што је везано за Свјетско првенство било опширно, али сад немам услова за велике измјене, немам одговарајући телефон. Кад могаднем средићу репрезентацију Пољске. Ти ако можеш среди Њемачка,актуелни свјетски шампион, а чланак о њој је баш оскудан. -- Vux33 (разговор) 08:24, 8. фебруар 2018. (CET)

У реду, мада ми Немци нису баш интересантни, средићу још неки чланак о фудбалским репрезентацијама. За коју год репрезентацију да одлучиш, небитно да ли је учесник СП или није, ништа хитно. Надам се да ћеш узети најбољи телефон најновије генерације Face-wink.svg. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 14:50, 8. фебруар 2018. (CET)

Глоговац

Поздрав Саунде. Нисам ни размишљао о томе, али би дефинитивно могао да прође, барем као добар. Можда још мало да се среди одељак Глумачка каријера и евентуално да у се нађе у биографији још по нешто од њега. И да, супер што си додао увод. --MareBG (разговор) 22:12, 15. фебруар 2018. (CET)

Слажем се. Face-smile.svg Zoranzoki21 (разговор) 22:16, 15. фебруар 2018. (CET)
Убацићу неке референце са ЈДП одакле сам ископао материјал, евентуално још пар стварчица. Ти види увод. Нема за|шта Саунде и ја сам одрастао уз Златка Гавриловића, Кају и Симкета. --MareBG (разговор) 23:19, 15. фебруар 2018. (CET)
Убацио сам још пар ствари у чланак. Ништа даље од овога написаног до сада нисам нашао осим да се појавио у реклами за Нектар. Па као што кажеш, можемо да га предложимо. Хвала на помоћи --MareBG (разговор) 02:49, 16. фебруар 2018. (CET)

Захваљујем. Верујем да си видео и фотографије, убио сам се тражећи дозволу, а онда случајно видео да је већ имамо од позоришта у Ужицу, па искористио. Face-smile.svg --MareBG (разговор) 15:47, 2. март 2018. (CET)

Обавештење - гласање за сјајан чланак

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Српски војни санитет у албанској голготи да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 20.2.2018 — 27.2.2018 ----Mile (разговор) 09:44, 20. фебруар 2018. (CET)

Хвала...

...на споменици. Интересује ме зашто Сунце Вергине? --Жељко Тодоровић (разговор) 18:00, 21. фебруар 2018. (CET) с. р


Никола Јокић

Ово нађох данас, можда провериш и допишеш.

After 50 years, Nikola Jokic is the only center in the NBA league, after Wilt Chamberlain, who succeeded in getting three triple doubles in a row


--Mile (разговор) 16:23, 24. фебруар 2018. (CET)


Ово је сређени: Шаблон:ИЧ-Српски војни санитет у албанској голготи‎, сада можеш ставити на редослед за главну страну. --Mile (разговор) 12:58, 27. фебруар 2018. (CET)

СПА и СВК

Хвала Саунде, наравно да не сметаш него поруку обично прочитам са телефона и онда када дођем за комп заборавио одговорити, а када се сјетим прође дан-два. Планирам у скорије вријеме кандидовати још чланака, радим на чланку Усташе, а можда дође ред француски Национални фронт и НАТО. — Ранко   Нико лић   04:33, 1. март 2018. (CET)

Железара

Није добар. Почела сам да га проширујем јер сам тражила податке о Милошу Савчићу, који је учествовао у првој национализацији САТИРД-а и био његов председник после Првог светског рата, али више од једне реченице о томе нисам нашла, а после о Миодрагу Чеперковићу, који је направио цео пројекат и значајно допринео у формирању привредног гиганта, за који нисам сигурна ни која су све предузећа била у његовом саставу, али знам да их је већину основао он сам, укључујући и оне на КиМ. Остало ми је много енигми. Тако да не мислим да је то добар чланак и нисам за стављање на било какво гласање.--Тајга (разговор) 23:56, 2. март 2018. (CET)

А нема ни слика, ни нових, видела сам разне старе слике, али не знам да ли бих могла да их ставим овде...--Тајга (разговор) 00:08, 3. март 2018. (CET)

Одговор

Поздрав, Извини што ти ни нисам одговорио на питање о тексту Фубалска репрезентација Србије. Написао сам одговор али сам грешком све обрисао па ћу ти одговорити сутра, јер морам поново тражити референце које сам био навео. Лаку ноћ. --Drazetad (разговор) 01:39, 6. март 2018. (CET)

Прехладу вучем већ више од месец дана, посао ме убија.... Рекао сам да ћу да урадим Русе пре него што првенство почне, и урадићу Русе пре него што првенство започне. Покушаћу и да средим неке од градове где се играју утакмице. А пре тога хоћу да завршим овај Краснодарски крај који радим. Не може преко ноћи, мало стрпљења --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:06, 6. март 2018. (CET)

Живот очито има нека своја правила и не сконтамо колико је окрутан док нас не лупи по глави. Хвала ти. Не знам ни што сам то помињао, ионако сам и превише раздражљив, надрндан, бесан..... Биће Русија до маја, а можда и Пољска и још који тим --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:48, 6. март 2018. (CET)

Nije standard da se koristi center -- Bojan  Razgovor  22:08, 11. март 2018. (CET)

Покусавам да стандардизујем одељке. Неко је користи литературу да наведе референце, неко користи извори, нако користи напомене, а већина користи референце. Неко користи напомене да напомене нешто, а после тога користи и референце. А нако користи напомене као синоним за референце. Неко користи литрературу да наводе изворе који су користили за писање чланака, други извори, трећи библиографија, па чак и даље читање. Онда опет неко користи библиографија да наведене шта је неко писакрао за живота. И свенда све то испадне замешано. -- Bojan  Razgovor  22:17, 11. март 2018. (CET)

Odg. sam na Bojanovoj szr. U potpunosti se slažem sa tobom. --ANTI_PRO (разговор) 22:43, 11. март 2018. (CET) Center iako još uvek radi, izbačen je iz HTML5. Može da prestane da radi možda već za jedan sekund, jedan sat, jednu godinu. -- Bojan  Razgovor  22:36, 11. март 2018. (CET)

Ima, ali zašto centrirati? -- Bojan  Razgovor  22:41, 11. март 2018. (CET)

A zašto je potrebno? -- Bojan  Razgovor  22:50, 11. март 2018. (CET)

To je subjektivna stvar, a neka praksa je praksa. -- Bojan  Razgovor  22:54, 11. март 2018. (CET)

Praksa je da se ne cetrira. To mi kaže iskustvo iz 95-99% clanaka ne negleskoj i 100% clanaka na drugim vikipedijama na kojima sam nabasao. -- Bojan  Razgovor  23:00, 11. март 2018. (CET)

Realnost je da vas ima hiljadu i svakom može pasti na pamet cool ideja. Ovaj će da iskosi, ovaj će da menja font... Zato postoje neke smernice kako se pišu članci, a ako nema, gledam kako je ustaljena praksa. -- Bojan  Razgovor  23:22, 11. март 2018. (CET)

Смернице су на Википедији на светом језику, на основу које треба да вршимо своје поступке. Јер, како је тамо, мора и овде да буде. Zoranzoki21 (разговор) 23:29, 11. март 2018. (CET)

Википедија:Стилски приручник . Када сам дошао на википедију пре 12 година. прво сам узео ово да читам. Пре него што сам иједну измену направио. -- Bojan  Razgovor  23:32, 11. март 2018. (CET) Пракса је да се не цетрира. На то сам се позвао на 95-99 чланака на енглеској википедији на на 100 посто члнака на немачкој, руској, шпанској, француској википедији које сам отворио. -- Bojan  Razgovor  23:33, 11. март 2018. (CET)

Стилски приручник прекопиран с Википедије на светом језику који је полу-преведен. Zoranzoki21 (разговор) 23:35, 11. март 2018. (CET)
И многи који су овде дуже него ви су га следили. -- Bojan  Razgovor  23:38, 11. март 2018. (CET)

Цитираћу себе Zato postoje neke smernice kako se pišu članci, a ako nema, gledam kako je ustaljena praksa. Истина је да нисам отворио свих 6 милиона чланака на енглеској википедији, али на оном узорку 99% је било без центрирања. То нису грешке, него покушавање да се приватизују чланци и наметне субјективни доживљај лепог. -- Bojan  Razgovor  23:48, 11. март 2018. (CET)

Label edicija

Чланак Кристијане Ф. има јаедан лабел, а сада сам додао и књигу која има други лабел. И не успе ми сдружити односно додати тај лабел код књига на другом језику, пробао сам и Преусмерење али не иде. Ако знаш јави. --Mile (разговор) 16:38, 12. март 2018. (CET)

knjiga

Кристијана Фелшеринов

Čudna "greška", ovako onda kad pogledaš drugu Viki tamo misle da ovde nemamo članak. --Mile (разговор) 17:02, 12. март 2018. (CET)

Цркве у Подујеву

Цркве за које су написане странице, налазе се на списку девастираних храмова под редним бројем 13. и 32. што не значи да се ради о две цркве. Питао сам пријатеља који има контакте са Епархијом рашко-призренском за помоћ и врло брзо имаћемо питање решено. Мало ме чуди што Тајга види интересатним то што сам ја уређивао обадве странице(?!). Па ко ће, па ја, кад нико други није хтео или могао.--Ванилица (разговор) 16:02, 18. март 2018. (CET)

Види овај документ у пдф-у који говори о обнови цркве Св. Андреја, па нека човек буде паметан?--Ванилица (разговор) 17:25, 18. март 2018. (CET)

Географија Републике Македоније

Наравно, наравно, само, има још доста да се ради, па се нисам бавио појединостима, а никако да стигнем да одрадим све. --Miljan Simonović (разговор) 21:03, 18. март 2018. (CET)

Znam. Sad videh :( --ANTI_PRO (разговор) 22:13, 20. март 2018. (CET)

Ипак мислим да је спојено. Хвала што си скренуо пажњу! И да, за убацивање оних стадиона у спискове, скроз сам заборавио на то. --MareBG (разговор) 18:29, 23. март 2018. (CET)

Помоч

Треба и мени, зар не можеш ти то убацити ? Ако не да јавим овим "админима". --Mile (разговор) 21:24, 23. март 2018. (CET)

Скан бојне мапе

Мапа је мало веча, ПДФ, дали је видиш како треба, јер је око 50 Мегапиксла !? Ја је овде видим тако малу, није јасно. Или тамо још сређивају у софтверу. --Mile (разговор) 21:39, 29. март 2018. (CEST)

Dakle vidiš svaki detajl, ogromna mapa je. Onda je moj pdf loš. --Mile (разговор) 21:46, 29. март 2018. (CEST)

Немањићи — рађање краљевине

Шта мислиш саунд, јер би могао да кандидујем овај чланак за добар ако га још мало проширим? -Александар Живковић () 23:01, 1. април 2018. (CEST)

Ево кад смо код потенцијално добрих чланака. --MareBG (разговор) 16:03, 2. април 2018. (CEST)
Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Парк природе Странџа да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2. 4. 2018. — 9. 4. 2018. --MareBG

Администатори

Поздрав друже, на основу ове измене [1] тврдим да је изгубио права. Не знам каква је даља процедура око укидања његових администраторских права. Сматрам да Википедији фали активних администратора, па бих могао и ти да се кандидујеш јер испуњаваш све критеријуме које сам навео за Марета. Такође, довољно дуго си на Википедији и сматрам да си квалитетан сарадник. --Pinki (разговор) 21:07, 2. април 2018. (CEST)

Apsolutno te razumem i takođe ne želim da se kandidujem. --Pinki (разговор) 21:17, 2. април 2018. (CEST)
Која страница? Требало би да је све овде — Категорија:Портал:Биографија --Pinki (разговор) 21:38, 2. април 2018. (CEST)
Ево је — Портал:Биографија/Изабране биографије—списак --Pinki (разговор) 21:43, 2. април 2018. (CEST)
Треба и слике да попунимо до краја године --Pinki (разговор) 21:46, 2. април 2018. (CEST)
Важи договорено, оставићу неки месец и за тебе, да не бих било превише „левих скретања” :) --Pinki (разговор) 21:50, 2. април 2018. (CEST)

Браним Бојана јер једноставно није заслужио скидање права. Права стоје људима који су баш слабо активни, док Бојан који сређује чланке, губи то право. Сматрам да то није у реду. -- Vux33 (разговор) 21:26, 2. април 2018. (CEST)

Није ствар у пропадању, неће википедија пропасти без било којег уредника појединачно, ради се само о квалитету који тај уредник пружа. У том погледу се не слажемо, што није ни битно. Што се админовања тиче, не одбацујем ту опцију, али нисам тренутно за то. Свакакако хвала. -- Vux33 (разговор) 21:38, 2. април 2018. (CEST)

Ђуро Ђаковић

Поздрав друже, предложио сам још један мој чланак за сјајан. Погледај га и ако желиш дај неки коментар. --Pinki (разговор) 11:31, 5. април 2018. (CEST)

Друже не знам јел се сећаш ове моје акције, мислио сам да направим овај шаблон и да га поставим на странице за разговор свих чланака са списка. --Pinki (разговор) 21:03, 6. април 2018. (CEST)
Лого-100.000.png Поштовани,
желео бих да Вас обавестим да је основан Википројекат Изабрани чланци из историје Србије који има за циљ стварање (писање и допуњавање) што више чланака из историје Србије, који би били изабрани за сјајне или добре.

Помислио сам да ћете бити заинтересовани за ову активност, па Вас овом приликом позивам да се придружите Пројекту.

--Pinki (разговор) 01:03, 7. април 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Ђуро Ђаковић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 13. 4. 2018. — 20. 4. 2018. --Pinki

Е Саунде, ајд плиз кад већ ажурираш шаблон о скорашњим смртима убаци тај податак и на страни о актуелној години --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:56, 5. април 2018. (CEST)

У неком идеалном смислу било би добро да имамо сређене чланке о годинама и са датумима рођења и смрти најпознатијих особа рођених (умрлих) у тим годинама --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:13, 5. април 2018. (CEST)

Такмичење

Хвала на помоћи. --Stefantene (разговор) 23:48, 5. април 2018. (CEST)

Хеј друг нешто см забрљао око ове регистрације за такмишење, па моћеш ли ми ти то средити? --Др Нешо 2 (разговор) 03:34, 6. април 2018. (CEST)

Е хвала Србине. --Др Нешо 2 (разговор) 04:09, 6. април 2018. (CEST)

Ако патролишеш обрати пажњу на измене тог корисника, преписује комплет садржаје са Косовских страница са лошим преводом на српски.--Тајга (разговор) 23:39, 10. април 2018. (CEST)

Не вреди Саунде, немој живце да трошиш. Пометња ниоткуд, као да смо једва чекали. Мени све то мирише на овог. --MareBG (разговор) 03:05, 11. април 2018. (CEST)
Поздрав. Неки дан је била поленика о третману Косова на википедији. Колико сам из дела који сам прочитао схвато ништа није конкретно договорено, а данас видим текст Кула у Жажи коју је „Министарство културе Републике Косово” прогласило за споменик културе, што је наведено као референца [2]. (да ли је то валидна референца) Поред тога текст је преписан [3]. Да ли имамо дозволу за преузимање. Аутор текста је преписао више текстова тог типа.--Drazetad (разговор) 18:01, 11. април 2018. (CEST)

Поздрав, имам пуно обавеза како у стварном животу тако и овде на пројектима Викимедијине фондације (мислим на Фабрикатор, gerrit.wikmedia.org) током априла, маја и јуна па нећу много бити активан на Википедији. Прикључићу се пројекту када будем знао да могу да доприносим. Zoranzoki21 (разговор) 22:32, 12. април 2018. (CEST)

Хоћу Саунде, врло радо. Пријављујем се и у скорије време ћу остварити неке доприносе. Живео --MareBG (разговор) 22:45, 12. април 2018. (CEST)

Извињавам се. Ја сам убеђен да сам кликнуо на Бокијеву, можда смо у неко слично време па се избаговало. --MareBG (разговор) 04:24, 13. април 2018. (CEST)

Trebalo bi da ih dobijem automatski. -- Bojan  Razgovor  02:29, 16. април 2018. (CEST)

@Ранко Николић: би требало аутоматски да их да. -- Bojan  Razgovor  02:31, 16. април 2018. (CEST)

Нема на чему :- ) --Ookuninusi (разговор) 1:33, 17. април 2018. (CEST)

Хвала Саунде, тек сада видим споменицу. Шта да ти кажем све знаш, а да се не враћам на косовски циклус, нити остало, нека све то остане иза нас. Само напред и да се не лажемо (јер ми овде не лажемо), одличне чланке си одрадио последњих дана. Не бих издавајао, али ови о тврђавама и замцима плус фудбалери су одлични. Поздрав. --MareBG (разговор) 02:52, 17. април 2018. (CEST)

Ради ти Саунде, само напред! Исто мислим за тебе а ови ти не кажем јер ти рече мени, већ јер стварно тако мислим. --MareBG (разговор) 02:54, 17. април 2018. (CEST)

Балеј --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:00, 17. април 2018. (CEST)

Хвала Саунде. Видео сам линкове о 100 чуда природе, али нисам видео да је све лепо категоризовано на Вики, овде стварно има занимљивих материјала. Мислим да смо сасвим солидан допринос остварили екипно, ти, још неколико људи и ја на тему Бугарске, али наравно има још ту ствари које су вредне писања о истој.--MareBG (разговор) 17:40, 19. април 2018. (CEST)

Поздрав, хвала на поруци! Криво ми је што се појединци бахате јер имају пар додатних дугмића. Али, доћи ће правда кад-тад на своје. Као што полако долази правда везана за Бојана. Zoranzoki21 (разговор) 19:48, 19. април 2018. (CEST)

Знам да је Никола разуман. Што се мене тиче, исто ко и Бојан. Zoranzoki21 (разговор) 20:08, 19. април 2018. (CEST)
Ja imam instikte. Nisam pogrešio za Rastka. Sigurno ne grešim ni za Soniou. A adminima nek je na čast. Zoranzoki21 (разговор) 00:35, 20. април 2018. (CEST)

Чим га прочитам --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:28, 20. април 2018. (CEST)

Кандидат за статус доброг

Поздрав, чланак Кичмењаци кандидован је за статус доброг, у току је расправа на страници на разговор. Уколико желиш можеш да изнесеш своје мишљење! :) --Rastko Milenković (разговор) 19:04, 21. април 2018. (CEST)

Više ne znam ni kako da se ponašam ovde, jer kako god da radim ne valja. Doprinosim kolko tolko, i ne valja im. Da nisam aktivan, nisam, zbog obaveza. Zoranzoki21 (разговор) 18:22, 22. април 2018. (CEST)

Хвала што ми рече, ја само прекопирао од руског чланка. Вукс је питао на овде Разговор о Википедији:Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ пролеће 2018, још није одговорено мада не видим што не би могло с обзиром на њихов положај, а исти став дели неколико корисника. Пуштам мејл па ти јављам информације. --MareBG (разговор) 14:13, 24. април 2018. (CEST)

Седморица младих

Пооздрав Саунде, не стигох да ти одговорим везано за Седморицу младих, немам пуно података о њима, а и слабо се разумем о музици и групама. Изгледа да ће Маре то да среди. Хвала на препоруци за овај заиста потребни чланак. Поздрав --Pinki (разговор) 20:36, 25. април 2018. (CEST)

Одрађено Саунде. Кренућу о Седморици младих, баш сам се и ја зачудио да о њима нема ништа. --MareBG (разговор) 23:12, 25. април 2018. (CEST)

Сад баш видим да си данас значајно проширио и средио доста њих. Свака част, додуше нисам ни сумњао у тебе. Ја сам мало одлутао преко Бугара до Седморице младих, али ето ме ускоро на темама за СП. --MareBG (разговор) 02:01, 26. април 2018. (CEST)

Саунде никакав мејл ми још увек није стигао за потврду о Немачкој и Швајцарској, јављам када ме обавесте. Успут одрадио сам чланак о Седморици младих. Поздрав --MareBG (разговор) 17:37, 27. април 2018. (CEST)

Посебно:Diff/20039407

Хвала ти пуно, Саунде. Кажи ми, који ми је потпис био задњи, јапански или арапски? --Novak Watchmen (разговор) 02:44, 28. април 2018. (CEST)

Видиш, ти си макар за нешто сигуран. Ја нисам сигуран ни за своје лозинке нити за своје потписе. --Novak Watchmen (разговор) 02:49, 28. април 2018. (CEST)

Мудро збориш, Саунде. Некада сам био и аутоматски патролиран, и патролер, и враћач, и бот, и немачки Барбароса, и јапански Барбароса, и (коначно) арапски Барбароса. Сада сам само NovakMILWatchmen. --Novak Watchmen (разговор) 03:32, 28. април 2018. (CEST)

Категорије

Појавиле су се овом измјеном Посебно:Diff/20044542, потрудићу се да их данас све направим да се не црвене. Углавном, надам се да ће до сутра бити све направљене. — Ранко   Нико лић   17:40, 29. април 2018. (CEST)

Репрезентација Пољске

Поздрав, додао бих ја то данас на страници за разговор, нисам могао синоћ. Хвала на исправкама ових грешака, било их је много. У одјељак о стадиону сам заборавио да додам надимак у једној реченици, па је остала недовршена, али не знам превод са пољског. -- Vux33 (разговор) 07:41, 1. мај 2018. (CEST)

Да, на тај дио сам мислио. Нисам знао како да преведем и после заборавио на то. Предложићу га, али треба прво да додам још нешто, овај дио са селекторима и капитенима, погледаћу има ли шта још на пољској википедији, па онда. -- Vux33 (разговор) 12:21, 1. мај 2018. (CEST)

Завршио сам, ставио сам на расправу; ти исправи ако има још грешака, а Никола ће вјероватно провјерити транскрипцију. -- Vux33 (разговор) 16:54, 1. мај 2018. (CEST) Хвала. :) -- Vux33 (разговор) 22:06, 1. мај 2018. (CEST)

Манастир Црна Река

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Манастир Црна Река да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2. мај 2018 — 9. мај 2018 --Окунинуши

Може једно приватно питање? Ако није тајна да ми кажеш одакле си конкретно, пошто видим да те неке теме везано за рат мало више погађају. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:04, 5. мај 2018. (CEST)

Саунде ја сам до 1995. живео у Доњем Вакуфу, то је био мој град и скоро цео рат сам био тамо (тада као клинацкоји је био тек други разред основне школе). Па избеглиштво по Србији, па враћање у Градишку где ми родитељи и данас живе и тако. И с обзиром да сам живео ту у то ратно време, на моју велику жалост, мало ми је јасније шта је то рат и какво је то у ствари зло за све. Бити патриота и волети свој народ не иде никако у исту раван са омаловажавањем других народа и нација. Колико год нас као православне Србе боли и вређа када су уништавани наши верски, културни и други споменици, исте емоције имају и други према својим верским и културним симболима. Правдати један злочин другим је погрешан начин. Могао бих ти ја данима причати о тим неким иксуствима и траумама које вучем из тог несретног периода, можда некада и буде нека прилика за то уз неку кафу. Небитно је да ли си млађи или старији од мене, буди захвалан и срећан што ниси све то преживљавао и осетио на својој кожи. У рату нема невиних, пуцај или ћеш бити упуцан. Један другарски савет, ако већ не можеш да се исконтролишеш у неким ситуацијама, онда је боље да их избегаваш. Због властитог здравља. ;) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:35, 5. мај 2018. (CEST)

Такмичење

Поздрав Саунде, пре неких десетак минута ми је стигао мејл у вези тема на такмичењу, преносим ти га у целини : Не иду Немачка и Швајцарска на такмичењу. Такве су пропозиције глобалног такмичења. --MareBG (разговор) 12:24, 7. мај 2018. (CEST)

Видео данас у вестима, сад ћу баш да направим кратак чланак о њему --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:23, 8. мај 2018. (CEST)

Друг мој, имам једну молбу: Написао сам овај чланак и онај провокант Обсусер ми га је одмах преправља и вандализује. Са друге стране кад сам ја покушао измјенити идиотску реченицу да је у тзв. Армији БиХ било Срба, он враћа измјене. Наравно НиколаБ га штити, ваљда у име братства и јединства па макар овај млатио глупости до бесвјести. Дај види да се то преправи. У тој злочиначкој војсци јест било неколико јадних Срба али то је занемариво и то свако зна али ако је Алија то истицо због политичких разлога што неби и Обсусер. И на крају већина таквих Срба је завршила у масовној гробници на Казанима. И да не ширим причу, очигледно да је код неких на википедији јачи осјећај аутошовинизма од било каквих норми праведности или правила на овом пројекту. Због сопствених сујета изгледа да ће отјерати и ово мало преосталих уредника.— др:НЕШoo2 реци 05:23, 11. мај 2018. (CEST)

Као на пример овај лик који је по националности Зимбабвеанац. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:50, 11. мај 2018. (CEST)
Може се он изјаснити и као Марсовац, али је јасно шта је по пореклу. Чињеница је да је Срба било и у редовима те бх армије, и у редовима ХВО-а, баш као што је било Муслимана и Хрвата у редовима српске војске. Наравно не много, али је било. А и Неши и другима сам хиљаду пута рекао да сваки пут када неко унесе нешто што сматрају провокацијом да покушају да хладне главе реше проблем. Али што би он то радио кад је лакше бусати се у прса и другима бројати крвна зрнца. У сваком случају алал вера, како смо/сте кренули ускоро ће хватска википедија бити пример „толерантности и објективности” у поређењу са оним у шта се ми претварамо. А с обзиром да си и ти овде дугогодишњи и сада већ искусан уредник и од тебе очекујем да смирујеш ситуацију и сипаш воду тамо на места где постоји оапсност од избијања пожара --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:04, 11. мај 2018. (CEST)

Глоговац

Мој чланак нема никакве везе са овом ситуацијом. Као што сам објаснио, било је или закључавање или блок, а мислим да нема смисла блокирати једне од најактивнијих уредника, бар не због овога и сада. Једнострани потез је био кад је Обсјузер променио положај, али чим је Марко поништио измену ситуација више није била једнострана. И ти и ја смо покушали да ситуацију мирно решимо с њима и покушали да рат измена претворимо у расправу, али, пошто нису одустали, чланак је морао бити закључан.
Чланак ће након истека заштите моћи поново да се кандидује, а то што нећеш да гласаш управо показује да се јеси променио и, што је још битније, да си пристрасан. Поздрав и теби. --Miljan Simonović (разговор) 15:22, 11. мај 2018. (CEST)

Говорим зато што је постало модерно и у тренду да се са администраторима овде испрдава како ко хоће. Прво је разапињан Бојан, углавном од стране оних који су овде у пролазу, а сада када се постигао циљ и скинута су му права, дошао је ред на мене. И о мени може да пише шта ко хоће, да ме прозива како хоће и то наилази на салве одобравања, свака моја реченица се анализира до у танчине, а свака одлука преиспитује као да сам пред судом. А када се те исте „патриоте” користећи најгори могући пејоратив посредно обраћају мени, нико да дође и каже, ало чекај мало. Па тако кад на пример „брат Србин” Зоран мени напише да сам педерчина, усташа, силеџија и слично, нико не реагује, ни ти, ни Тајга, ни Тодоровић. Али се зато сви дигнете да пљујете по мени када ја њему напишем да је размажено дериште. Алал вам вера, свима од реда. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:51, 11. мај 2018. (CEST)

Не тражим ја од тебе или од било кога другог овде да ме обасипа комплиментима и одушевљава се мојим потезима, мени то ништа не значи. Али би било фер када би се некоме и са ким си у супер односима, шта год то супер значило у свету онлајн комуникација, понекад супротставио када тај неко претера, и рекао му чекај јбг брате али овај пут ниси у праву. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:16, 11. мај 2018. (CEST)

Обрисао већ Ранко.. Сад ми следи блок.. Нек ми је са срећом. Да, Википедија на српском језику је циркусантски пројекат, поједини админи су циркусанти, а Викимедија Србије НИЈЕ плаћеничка организација како НиколаБ мисли да сам је назвао, него творба циркуса. Уместо да утичу да администратори буду коректнији, они их пуштају да раде шта желе. Zoranzoki21 (разговор) 17:25, 11. мај 2018. (CEST)

Пази од синоћ ми неда да радим на чланку, минира и непрестаје. Након тога добијем закључавање чланка. И ево прође ми дан, добијем могућност да га сада уређујем, ставим шаблон за радове у току и он ми опет поништава измене. Изнео сам на админ таблу, па ако нико не буде реаговао ја стварно не знам. --MareBG (разговор) 17:35, 11. мај 2018. (CEST)

Хвала Саунде што си препознао причу и оценио ситуацију, односно подржао. Нажалост о Глоговцу неки други дан, данас пуца глава од глупости. --MareBG (разговор) 18:50, 11. мај 2018. (CEST)

Текст

"Нови" је неуморив. Слике, а дабоме и норм. контрола се помера. Шта мислиш да га пустимо до краја гласања барем? Бојим се поновног закључавања и опет исте приче. Нагласио бих ко је корисник, али "не смем" већ сам оптужен за клевете и присвајање чланака, а видим и коментара за мој бан. За то ме брига, него чисто чланка ради. Ја тебе нисам послушао када ми рече исто ово за Обсусера, додуше нисам се надао катанцу, а на то на то само овај коментар. Згуших те смори и умори са овим чланком, па ти се извињавам опет за то. Шта мислиш, шта чинити? --MareBG (разговор) 16:38, 14. мај 2018. (CEST)

Мој ради више мање, него што искаљује своје незадовољство на овом или било којем чланку, као што кажеш. Свака ти је на месту. --MareBG (разговор) 17:00, 14. мај 2018. (CEST)

Позивница за Википројекат Превођење садржаја

WP-TranslationProject TwoFlags.svg Здраво!
Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Превођење садржаја који има за циљ сарадњу међу корисницима који се баве превођењем материјала са других језичких издања Википедије. Овом приликом Вас позивамо да нам се придружите уписивајући се овде.
Хвала!

Александар ()

Сасвим је у реду тај датум. -- Vux33 (разговор) 18:21, 15. мај 2018. (CEST)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 21:56, 15. мај 2018. (CEST)

Па овај снимак говори више од било чега. Јасно на њему пише да је Ђоко Пајић први начелник штаба Семберске бригаде, а Владо Симић командант првог батаљона 1. семберске бригаде. Верујем да се може служити односно веровати томе. Хвала Саунде! --MareBG (разговор) 16:37, 16. мај 2018. (CEST)

Саунде зар не треба латиницом Џејмс Милнер пошто је цео чланак писан тако? --MareBG (разговор) 14:23, 21. мај 2018. (CEST)

Аха, нисам видео да је проширен. Доста су одрадили студенти, брљају, али ништа ново. --MareBG (разговор) 14:34, 21. мај 2018. (CEST)

О томе нисам размишљао. Ставићу на сзр ко је аутор чланка. --MareBG (разговор) 14:37, 21. мај 2018. (CEST)
Боља опција дефинитивно. Сад ћу да контактирам --MareBG (разговор) 14:40, 21. мај 2018. (CEST)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 14:45, 21. мај 2018. (CEST)

Хоћу наравно, скроз сам заборавио јер сам у гужви био ових дана. --MareBG (разговор) 14:47, 21. мај 2018. (CEST)

Пази стварно. Свака част како си запазио. А ево баш мотам друге википедије и сзр овог чланка, нигде нема ни полемике о томе, нити на интернету. Очигледно нису људи ни приметили овако нешто. Шта мислиш, шта је паметно ставити? --MareBG (разговор) 20:11, 24. мај 2018. (CEST)

Сад ћу да копам, наћиће се нешто. --MareBG (разговор) 20:33, 24. мај 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Снежна сова да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 24. мај 2018 — 31. мај 2018. --Miljan Simonović (разговор) 00:55, 28. мај 2018. (CEST)

Хаха, управо то, хит. Шта ћеш Саунде, нису нам свима исти приоритети овде. Неко би да ради, а неко на све начине жели да се додвори заједници и добије њено поверење, да би као патролиран ширио (дез)информације, као што рекох сличне оним из Хари Потера. Били смо у праву за дотичног, мада и није била нека квота. --MareBG (разговор) 20:55, 29. мај 2018. (CEST)

Rasprave na Trgu

Nema smisla dalje raspravljati na Trgu uvek ce ovde biti politickih provokatora koji imaju za cilj da remete sve sto nije po njihovom. --Kolega2357 (разговор) 20:59, 30. мај 2018. (CEST)

Шпиро Кулић

Поздрав, избацио сам текст који си ти вратио, јер мислим да није енциклопедијски да у чланку о особи Х стоји мишљење о њој од стране особе Y, без обзира на конотацију. Ја нити сам писао текст, нити ме посебно занима та тема српско-црногорских односа, али тај нерегистровани стално убацује у чланке, шта мисли неко о некоме, а то није енциклопедијски. --Pinki (разговор) 21:37, 30. мај 2018. (CEST)

Кошаркашка репрезентација, кутијица

Поново ме ево са новим "захтевима" :) Постоји ли могућност да се у кутијици за кошаркашку репрезентацију дода, као код других Википедија, први меч, највећа победа и највећи пораз пошто располажем са тим подацима? ПС - бацам се на финализацију фудбалске репрезентације и јако ми се свиђа што је све опширније пренето на страницу Југословенске репрезентације ;) DusanSilniVujovic (разговор) 00:58, 3. јун 2018. (CEST)

Синан Сакић

Супер што си приметио то, плус средио чланак јуче. Пермутовали су име супруге са местом где је рођена, на овом извору, стварно страшно. Драго ми је да је Уметник убацио још, проверићу унете информације и убацити референце, евентуално временом још мало допунити чланак. Ред је да стоји, ипак је он био уметник кога су поштовали баш сви, а публику су му чинили чак и људи који слушају друге врсте музике. И да, у допуни текста нема информације да се после неког времена опет вратио у Јужни ветар и тамо био до 2002. Покушаћу и за то да нађем извор, где је детаљније описано. Хвала и на оним исправкама око албума и лпова, не стигох да их погледам детаљно након проширивања. --MareBG (разговор) 19:09, 3. јун 2018. (CEST)

Исправка, корисник је ипак све лепо сложио и нагласио када се Синан вратио. --MareBG (разговор) 19:19, 3. јун 2018. (CEST)

Шта мислиш да направимо посебан вики тим везан за ово светско првенство у фудбалу или да наставимо без тога? Напокон сам наставио да сређујем руску репрезентацију --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:29, 5. јун 2018. (CEST)

Нисам знао ни да постоји тај тим. Шта мислиш да онда у планове додамо посебан одељан СП 2018. чисто да се зна шта треба да се уради, а шта је урађено? Треба написати и чланак о саставима тимова, а то је баш опширан посао --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:55, 5. јун 2018. (CEST)

Видео сам да си синоћ споменуо, а свакако сам хтео да одрадим чланак о њему (још док је било посла око Синана) :) Ред је и он да се нађе овде, као прави текстописац, а не неки, да их не спомињем . Фала Саунде --MareBG (разговор) 16:09, 5. јун 2018. (CEST)

Веруј да и мене то копка од првог дана. Чак му је и Марић у емисији Голи живот споменуо 29 албума, а и већина извора говори о тој цифри. Упоређивао сам албуме са сајта јужниветар и овде, наравно и са discogsa. Мислим да је фора у томе што је неколико албума издато у више формата, па су представљени дупло, то ми је једино логично. У сваком случају настављам да тражим. --MareBG (разговор) 12:46, 7. јун 2018. (CEST)
Негде сам нашао (не знам више ни где) да је његов сингл Мико, друже мој албум, а заправо истоимена песма се налази на албуму Још увек те чекам а постоји и компилација Еј од кад сам се родио/Мико друже. Мислим да је неко поставио лош извор на нет и да је он завладао свуда, али видећу још. Још неке компилације су окарактерисане као албуми, е сад да ли је то тако, наћиће се. --MareBG (разговор) 15:03, 7. јун 2018. (CEST)

Управо то. А постоји и могућност да је сингл и име истоименог албума истовремено. Док се та иста песма нашла на албуму Још увек те чекам, види овде линк ка омоту. Чуди ме да је све овако лоше постављено у вези њега. --MareBG (разговор) 15:10, 7. јун 2018. (CEST)

Слажем се ипак, добро је и да ово има с обзиром на то да је бојкотован. Борба против шунда како је рекао ПГП РТС, питам се шта је онда ово данас. --MareBG (разговор) 16:18, 7. јун 2018. (CEST)

 Урађено. Хвала на савету. --Miljan Simonović (разговор) 20:11, 7. јун 2018. (CEST)

Косово на Светском првенству у атлетици на отвореном 2017.

Поздрав колега. Вратио сам измене јер се та иста напомена не односи на страницу Косово на Светском првенству у атлетици на отвореном 2015. а требало би. Ја сам данас copy/paste-овао ову твоју напомену на поменутој страници да би је корисник Drazetad вратио на старо па сам мислио да та напомена не треба ни да важи ни за страницу Косово на Светском првенству у атлетици на отвореном 2017. коју сам креирао. Милан Животић 23:36, 7. јун 2018. (CEST)

Слажем се са твојим ставом. Треба да стоји напомена на свим страницама где се спомиње тзв. "Република Косово" као на Косово на Светском првенству у атлетици на отвореном 2017. Надам се да ће стајати и на страници Косово на Светском првенству у атлетици на отвореном 2015. Поздрав. Милан Животић 23:54, 7. јун 2018. (CEST)
У оба текста се не помиње Република Косово, па је напомена тог типа сувишма. Никола је писао текст Косово на Летњим олимпијским играма 2016. где у првој реченици непотребно написао Република Косово|Косово,(и због тога ставио напомену) јер ниједна земља се у спортским организацијама не води као, република, краљевина, кнежевина и сл. него само име. Тако је и Косово члан 18 светских и евроспских спортских савеза, а да би конкретно био члан ИААФ и МОК не мора бити независна држава као на пр. Фарска острва, Гренланд, Макао, Хонгконг, Кукова Острва, Америчка Самома, Порторико, Гвам, Северна Маријанска Острва, Ангвила, Бермуде, Гиралтар, Гвам , Кајманска острва, Косово, Британска и Америчка Девичанска Острва и још 20−ак, чији се спортисти такмиче на олимпијским играма, светским и континенталним првенствима у скоро свим спортовима. Наш ОКС није гласао против да Косово постане члан МОК. То што појединци пишући текстове све стављају у категорију Државе на ЛОИ или СП, па наброје и ове, нисам крив. Ја пишем земље, пошто је то широк којам у који стају и државе и територије, али ту се сви не слажу. Кад је постављено питање на тргу, Миљан је преломио преко колена, а кад сам сам му образложио, иако сам се њему лично обратио није одговорио, па је све остало недовршено. Извини што те овим давим, али ја сам вратио Миланову измену, мени се захвалио, а онда обратио теби па сам се зато овде укључио. Поздрав.--Drazetad (разговор) 00:54, 8. јун 2018. (CEST)

Мајданпек

Све је ок, сада је чланак на бсвики сређен. Оптужили су ме да сам преузео текст са тог портала, а заправо је тај портал преузео текст са срвики. Сада намеравам да допуним и средим овде чланак о Мајданпеку. Био је се неспоразум, можеш да провериш на бсвики, позз--Свифт (разговор) 22:48, 10. јун 2018. (CEST)

Хвала! Zoranzoki21 (разговор) 20:38, 11. јун 2018. (CEST)

Фитвуд Мек

Поздрав

Ао можете поново уредите инфо кутију у чланку Флитвуд Мек, обзиром да сам мењао словне грешке приликом превода чланка, те сада нема изумене коју сте направили. Хвала!— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Metaphysic~srwiki (разговордоприноси)

Слике

Вероватно има, јер је гласање за прошлогодишње слике. Нисам нити гледао. Гласај шта ти се допада. --Mile (разговор) 15:24, 13. јун 2018. (CEST)

Цубер

Кренули смо у исто време са Цубером 😀 Ево ти, ставио сам на песак ако ти значи нешто овде --MareBG (разговор) 12:50, 18. јун 2018. (CEST)

Обрисао сам, али какве везе има ко је први започео. Могао је да допуни већ постојећи чланак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:02, 18. јун 2018. (CEST)

Ма какве везе има Саунде, ниси уопште требао да се малтретираш и да цимаш Николу, ко год урадио, битно да се уради. Гарантујем да би га свакако ти боље урадио, али ајде кад је већ овако налепићу ја ово из песка и дорадити. Живео --MareBG (разговор) 13:20, 18. јун 2018. (CEST)

Кија, или како већ

Саунде, где смо ово дефинисали и на који начин, да знам за убудуће код сличних ситуација? Lotom (разговор) 21:22, 21. јун 2018. (CEST)

То те и питам. Требало би написати чланак и Змају од Шипова онда, човек је итекако позната личнос'. У суштини, очекивао сам да ће неко да оспори, не ти додуше, али ово отвара простор да у скоријој будућности пишемо о возачима шлепера, аутобуса, трамваја, а посве пилотима. Од стјуардеса су значајнији сасвим сигурно. Пази, сви ови, па и Гастоз, можда и могу да се подведу под неку категорију, односно конкретно занимање, дотична тешко. Нећу је стављати ни на какво брисање више, али ћу сигурно гласати за, уколико неко други то уради. У праву је Маре, што се тога тиче, Кале је заслужио чланак. Поздрав! Lotom (разговор) 21:54, 21. јун 2018. (CEST)
И да, "Постала је позната након што ју је муж јавно варао..." Шта је онда требало ја да напишем Енакеу у чланку, човек је објаснио како се то ради? Просто знам да овакве чланке обично не пише неко ко је овде присутан стално, већ људи којима је занимање гледање таквог садржаја и неретко траже идоле међу индивидуама које се ту појављују. Зато и имамо овакве чланке. Lotom (разговор) 22:12, 21. јун 2018. (CEST)
Важи брате, ако је тако - тако је. Видим да ми не преостаје ништа друго него да се и сам појавим у тој врсти едукативног програма, под условом да ме неко из продукције позове у скорије време. Lotom (разговор) 22:24, 21. јун 2018. (CEST)

Заштитио сам на недељу дана. До тада ће се смирити тензије.--Марко Станојевић (разговор) 15:26, 23. јун 2018. (CEST)

Шаблони

Важи. Ја ћу за вечерас направити још за Данску и Нигерију. -- Vux33 (разговор) 00:36, 26. јун 2018. (CEST)

Правиће тек Саунде, јер виде да ово пролази. Почели смо да бројимо прегледе што је тужно и онда их упоређујемо пре и после неког ријалитија да би смо сабрали да ли је нека особа музичар, што је претужно. Ја сам такође за брисање свих ових чланака последњих дана, али нећу из принципа гласати, јер ако може нека велике душе женска, може и онај Слободан, исти су. Углавном све си у праву и лепо рекао тамо. Поздрав и свака част за фудбал, видим да се озбиљно одрадило. --MareBG (разговор) 22:56, 26. јун 2018. (CEST)

Управо тако. А сутра, изаћи на терен и играти фудбал, а не медијима причати о моћи Бразила, што уради тренер, лош потез и само срозава психички цео тим. И они имају 11 играча, лопта је округла, па што да не, дао Бог. --MareBG (разговор) 23:16, 26. јун 2018. (CEST)

Е супер, да их завршимо више. Ако те не мрзи одради Пољаке, ако не није фрка ја ћу. Успут врхунска ствар, додуше многи су ускраћени да уживају у њиховим песмама барем на јутјубу јер Штулић води битку са Југотоном и осталима. --MareBG (разговор) 00:44, 28. јун 2018. (CEST)

Кад већ ћаскате да упаднем непозван, сутра завршавам Саудијску Арабију и тиме имамо написане чланке о свим играчима из групе А. Потом прелазим на групу Б. Ето толико од мене. Ајд сад здраво --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:52, 28. јун 2018. (CEST)

Пази, убо си и то баш! Мали милион пута слушао и увек могу изнова. Вансеријски је, тата за многе, мада усуђујем се да кажем за све. . Одлично за Пољску, да комплетирамо те шаблоне, видим све остале Википедије већ јесу. --MareBG (разговор) 01:09, 28. јун 2018. (CEST)

Е Корејанци су и мени најгори за радит, не могу погодити исправну транскрипцију па да ме убијеш. Сви остали су мила мајка. Иначе честитке и теби на урађеним стрелцима --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 11:55, 28. јун 2018. (CEST)

Претпостављам да је неки баг пошто видим да се и Миљан жалио на сличне ствари (мада мени све функционише и даље како треба) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:59, 29. јун 2018. (CEST)

To je zamisljeno da ispravlja razmake u tekstu. Neko umesto dva reda enter pise HTML. Da se ne bi desavalo da bot pravi razmake gde ne treba, trebalo bi korisiti {{Plainlist}} ili neki slicni sablon -- Bojan  Razgovor  05:11, 2. јул 2018. (CEST)

Свака част. Без обзира што су били последњи сви ти играчи заслужују чланак, јер није мала ствар играти на светском првенству. Ја сам богами комплетирао Русију, Уругвај (напред Уруси навијам за њих), Саудијце и Египћане, допунио Шпанце, сад завршавам Португалце и не знам да ли да комплетирам и Мароко и Иран или да радим ове тимове што су прошли у завршницу. Иначе кад попуњаваш кутијицу па додајеш оне силне клубове, године и голове можеш да користиш овај шаблон {{br separated entries| | |}} уместо тагова за раздвајање у нови ред, много је једноставније (ја са њим радим) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:32, 4. јул 2018. (CEST)

Ја ћу онда редом па докле стигнем. Ове познатије урадим мало детаљније, оне мало мање познате са мање детаља и тако. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:40, 4. јул 2018. (CEST)
Нећемо до 15. али ваљда ћемо успети и са малим закашњењем. Иначе нисам до сада ништа радио око фудбала и баш сам се негативно изненадио колико су чланци оскудни и колико их мало има. Па имамо више хокејаша него фудбалера --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:49, 4. јул 2018. (CEST)

Баш јутрос помислих да одрадим Дегенека, али си ме... Шалим се наравно, међутим пошто већ има доста опширну страну на енглеском, размишљања ми иду у правцу проширивања његове биографије и овде. Долази у Звезду, довољно је млад, па има смисла бацити се на озбиљнији посао, али отом-потом. Ја радим чланак малом Арнолду из Ливерпула, па не знам колико ћу се бавити осталима док то не завршим. Lotom (разговор) 14:03, 4. јул 2018. (CEST)

Не верујем да ћу то моћи да реализујем. Фокус ми је пре свега на играчима који имају везу са домаћим првенством, сем у посебним случајевима. Уосталом, пратим прелазни рок и трудим се постигнем да средим те промене на странама играча, колико могу да стигнем, ради неког континуитета. Вољни моменат ми је понекад врло слаб, а наредних дана ме чекају два озбиљнија испита на факсу, па ми је и време итекако ограничавајући фактор. Lotom (разговор) 14:14, 4. јул 2018. (CEST)

Нисам у прилици да се прикључим акцији док не поправим телефон. Овако сређујем ове групе преко лаптопа кад сам трећа смјена, а остаје и елиминациона фаза. Примарно ми је да то средим, пошто има вас већ што правите чланке о фудбалерима, поздрав. :) -- Vux33 (разговор) 14:27, 4. јул 2018. (CEST)

Изгураћемо добар део, већ смо солидни ко Богдановић ;) --MareBG (разговор) 15:02, 4. јул 2018. (CEST)

Важи Саунде. Ја ћу мало да шарам, још неког Швеђу, па можда Хрвата. Чујемо се, поздрав --MareBG (разговор) 16:05, 5. јул 2018. (CEST)

Оки. Само пазите мало на транскрипције --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:31, 5. јул 2018. (CEST)

Пази, преусмерења и служе да би се са неправилног пребацило на исправан назив. Мада генерално, слажем се са тобом. А тај чланак са списком репрезентација има подоста фалинки, било је јако много погрешних транскрипција у групама А и Б (то сам за сада приметио), али не могу ни ја све да стигнем --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:43, 5. јул 2018. (CEST)

Znam za to, ali nisam uspeo da pronadjem liniju koja to radi. Malo je sakriveno silnim zvezdicama. -- Bojan  Razgovor  03:53, 6. јул 2018. (CEST)

Ја ускоро завршавам Мароко па прелазим на Иран. Имамо још десетак дана форе, мислим да ћемо да успемо --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:18, 7. јул 2018. (CEST)

СП 2018.

Уложио сам доста времена у објављивању резултата за СП 2018., и за сада направио сам 2 чланка о фудбалерима стрелцима. Фали нам још много чланака за фудбалере. Морамо да позовемо људе да нам помогну око чланака. За сада смо активни ти, ја, 009988aaabbbccc, Никола и Маре. Морамо урадити за све фудбалере до краја првенства, па ти шаљем ову поруку да смислимо нешто :-) --Rastko Milenković (разговор) 12:32, 7. јул 2018. (CEST)

Хвала ти, ценим то. :D --Rastko Milenković (разговор) 12:42, 7. јул 2018. (CEST)

Нисам обраћао пажњу на сваког играча, али Никола је рекао без цртица, тако да мислим да би требало маћи са свих чланака на којима је има. -- Vux33 (разговор) 18:41, 9. јул 2018. (CEST)

Хвала за ове исправке. Прочитам опет након писања за сваки случај, али некад проманке као нпр. код Кимпембеа. --MareBG (разговор) 16:23, 11. јул 2018. (CEST)

Хвала Саунде, најискреније да тебе није не би ова Википедија ни приближно била каква јесте. Навијао за Енглезе, навијаћу за Французе такође, једнако као да је Француска Србија, јер може ми се ;) Чланак о Далићу ћу одрадити са јер га заслужује, као што сам одрадио и 12 чланака о фудбалерима Хрватске. Поштовање за њега, али и за Мамића који је открио већину момака из репрезентације Хрватске. Радим сутра натенане, потрудићу се. Поздрављам те. --MareBG (разговор) 02:06, 12. јул 2018. (CEST)

Саунде хоћеш Лемара? Ако не ја ћу, питам да се не сударамо опет ;) --MareBG (разговор) 14:42, 12. јул 2018. (CEST)

Хаха, видео сам малочас :D Важи ја ћу Лемара, па лагано и на остале. --MareBG (разговор) 14:47, 12. јул 2018. (CEST)

Ето ја завршио и Иранце, тј комплетирао сам осам репрезентација из група А и Б. Јел могу следећи Исланд? Знам да си ти писао да хоћеш њих, али ето навијао сам за њих, бодрио их, чак научио и ону њихову навијачку "Афрам Исланд". --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:20, 13. јул 2018. (CEST)

Портали

Мислим да сам средио. — Ранко   Нико лић   19:08, 10. јул 2018. (CEST)

Гласање за изабрани

Поздрав, средио сам још једну биографију и предложио је за изабрани чланак. У питању је чланак Жикица Јовановић Шпанац. Молио бих те уколико желиш да погледаш и искоментаришеш номинацују. Унапред хвала. --Pinki (разговор) 21:57, 14. јул 2018. (CEST)

Новак

Е, да си ми рекао да се не мучим џабе. Знам да има и та страница са статистикама али нисам сигуран колико је она уопште посећена и колико људи зна да се то тамо налази (заправо сад проверих да има нешто више од 1000 прегледа у задњих месец дана а главни чланак преко 37.000). Није ту ствар само у томе да нешто буде као копија енглеске википедије већ сам гомилу чланака радио по узору на њу. Она табела са гренд слем турнирима изгледа прегломазно али има ту добру функцију да може да се сортира (по годинама, победама/поразима, противницима и сл.) и виде се хронолошки те серије победе и пораза. Могао сам ја то све и да смањим и онда би изгледало мање загушено. Једино за тај Мастерс куп нисам био сигуран да ли да га убацујем јер га сматрају најважнијим после гренд слема. Ипак, ова табела са рекордима је некако превелика и можда би лепше изгледала са неким спојлерима што је доста уштедело простора нпр. овде [4]. Иначе, у том чланку који си поменуо постојећој статистици би се могли додати и Новакови мечеви у Дејвис купу и на Олимпијским играма и она табела где је приказано кад је био носилац на гренд слем турнирима (по годинама) Milanl1991 (разговор) 04:48, 17. јул 2018. (CEST)

Технички пропуст

Па то јесу сјајни. Face-wink.svg Обсусер 06:10, 19. јул 2018. (CEST)

Хвала Саунде. Доставио сам му ја такође чланак где јасно стоји када је играо. Није ствари у доказима, њега не занима тачност, већ да изгура своје глупости. Знаш већ... --MareBG (разговор) 12:33, 20. јул 2018. (CEST)
Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Округла црква да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 20. 7. 2018. — 27. 7. 2018. --MareBG (разговор) 18:36, 20. јул 2018. (CEST)

Блокада

Ја више немам појма шта човек да ради са вама. Због ратова изменама блокиран си на недељу дана баш као и Обсусер. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:48, 21. јул 2018. (CEST)

@НиколаБ: Покушавао сам да смирим ситуацију, небројено пута сам говорио Обсусеру да спусти лопту. Очигледно човеку као што је Обсусер није у интересу да овај пројекат напредује, он чак српски језик не сматра својим већ „босански”. Не знам, који су мотиви да он овде уређује и прави проблем другим људима којима је матерњи српски, сада то више није битно. Наравно, све то не умањује моју (не)одговорност. Уређиваћу сада на српскохрватској википедији јер је тамо мирније. Жао ми је што сам погазио дату реч да се неће поновити овакве ствари. Преузимам одговорност за своје понашање, као и последице које су проистекле, ако је најбоље решење да будем трајно блокиран, као одговоран човек прихватам сваку одлуку и нећу се враћати овде више никад.--Soundwaweserb (разговор) 20:36, 21. јул 2018. (CEST)

Ја тебе стварно не разумем. Саунде није ствар у томе да неко буде блокиран и да оде било где, ствар је у томе да се једном почнете одговорно понашати. Колико пута сам те молио да не радиш такве ствари и да се обратиш мени (или било ком другом колеги админу) у оваквим ситуацијама? Јасно ти је да се ратовима изменама не решава проблем и да је то просто терање ината и ништа више. За бога милога за десет минута сте направили 70 реверта? Погледам списак надгледања и не верујем шта видим. И то још од двојице искусних и вредних уредника. Ја реагујем онако како морам, а на вама је да одлучите шта и како ћете даље. Бурне реакције обично направе привремени хаос, дођу и прођу, а тиха вода брег рони. Жао ми је што је до овога дошло, али сами сте криви --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:45, 21. јул 2018. (CEST)

@НиколаБ: Сада је касно враћати се на то. Једноставно не желим да звучи као нека патетика, али мени много значи што сам члан ове заједнице, иако је то виртуелни свет. Многи ће ми се смејати сада ко прочита, али то је истина. Видим да си повео причу о трајној блокади, а нажалост то је због моје брзоплетости. Ето, овим путем се извињавам Филипу и свим другим вредним људима који граде годинама Википедију, није ми никако намера била да урадим било шта лоше верујем да већина овде то зна, тако да чистог образа могу да одем. Поштено сам приступо овом пројекту и у крајњој линији то је најбитније.--Soundwaweserb (разговор) 21:16, 21. јул 2018. (CEST)

Па немој бити брзоплет и немој да дозвољаваш да ти језик и прстићи крену да раде пре него што мозак одреагује. Збиља ме својим поступцима стављате у небрано грожђе. Смањићу ти блок на три дана, али дај брате немој да се више овакве ствари понављају. Живимо у демократском друштву где свако има право да каже шта мисли, и нико никога не тера да се слаже са било чијим ставовима, и свако од нас просто мора да научи да поштује различита мишљења и туђе изборе. На крају крајева у животу није све онако како ми зацртамо, има ту много раскрсница и кривина. Дајем себи за право можда и превише када било коме држим овакве лекције, али ѕаиста то радим из најбоље намере. Добар си дечко и знам да немаш лоше намере и да никога не мрзиш, али мораш да научиш да се контролишеш, за свиоје добро. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:24, 21. јул 2018. (CEST)

Верујем да те је разбеснео блок, јер знам да си хтео да истераш правду а не хир као овај други, који је банован на тој фамозној босанској википедији, али и на многим другим за стално. Да није било тебе и још пар људи, који сте ми објаснили шта и како и увели у причу, не би се ја ни задржао на википедији. Овде сам дошао само да би проширио чланак о насељу у којем живим - Блок 45 и планирао да након тога нестанем. И мени је драго што сам члан ове заједнице, доста времена сам овде потрошио, што од посла тако и од куће. Искрено било би ми изузетно криво кад би отишао одавде, али немој отићи због петоличне особе којој неки гледају кроз прсте јер је "искусан". Укључио се и Иван и сложио самном, за унбан. --MareBG (разговор) 21:59, 21. јул 2018. (CEST)

@НиколаБ: @Miljan Simonović: Блокада је званично истекла, али не могу и даље да уређујем пошто ми је изашла следећа садржина:

„Немате дозволу за уређивање ове странице из следећег разлога:

Ваша IP адреса је блокирана јер ју је употребљавао други корисник, кога је блокирао НиколаБ. Разлог:

Аутоматски сте блокирани јер делите ИП адресу с корисником/цом Soundwaweserb. Разлог блокирања: „ратови изменама“

Датум блокирања: 00:06, 24. јул 2018. Блокирање истиче: 00:06, 25. јул 2018.”

Постоји ли начин да се ово реши?--Soundwaweserb (разговор) 21:39, 24. јул 2018. (CEST)

Имаш још сат и 20 минута блока --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:44, 24. јул 2018. (CEST)

Шпанац

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Жикица Јовановић Шпанац да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 21. јил 2018 — 28. јул 2018. --Pinki (разговор) 22:33, 21. јул 2018. (CEST)