Топ ТВ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Топ телевизија
Типтелевизијска мрежа
Земља Србија
ДоступностСББ
Тотал ТВ
Оснивање29. новембар 2017. год.; пре 14 месеци (2017-11-29)
О: Јунајтед група
СедиштеБулевар Зорана Ђинђића 8a, Београд
ВласникЈунајтед група
Кључни људиНемања Симеуновић
(директор, главни и одговорни уредник)
Датум покретања14. децембар 2017. год.; пре 13 месеци (2017-12-14)
Формат слике576i (СДТВ)
1080i (ХДТВ)
Веб-сајтwww.topkanal.com

Топ ТВ српска је телевизијска мрежа која је са емитовањем почела 14. децембра 2017. у власништву Јунајтед групе.[1] Седиште мреже налази се на Булевару Зорана Ђинђића у Београду.

Историјат[уреди]

Топ телевизија је основана 29. новембра 2017., док је са пробним емитовањем канала почела 14. децембра. Идеја за телевизијом настала је још у новембру 2016. али је било потребно годину дана до реализације. Јунајтед група спровела је идеју у дело и почела емитовање Топ телевизије на својим кабловским и дигиталним платформама.

Телевизија је убрзо добила велику гледаност, првенствено због свог серијског садржаја сопствене продукције, затим и филмског садржаја као и емисија.

Програм[уреди]

Канал је преузео серију Убице мог оца од Радио-телевизије Србије. Поред ње, програм Топ телевизије се састоји од серија самосталне продукције као што су Конак код Хилмије и Жигосани у рекету.[2] Емитује се и оригинални квиз под називом Тотални обрт који води глумица Милена Васић Ражнатовић, као и дечија емисија Кефалица која је раније била присутна на различитим телевизијама.

Програм Топ телевизије такође чине и стране телевизијске серије, као што су Синови анархије, Пад, Гомора, Затвор Вентворт, Мост и слично.

Јунајтед група је потврдила нови програмски концепт од априла 2019. године кад на програм стижу јутарњи програм Ментално разгибавање и недељом ће се емитовати Утисак недеље са Ољом Бећковић после 4 године паузе и нов серијал који ће реализовати екипа Инсајдера Мале велике приче.

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]