ТОП канал

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Топ ТВ)
Иди на навигацију Иди на претрагу
ТОП канал
Тип телевизијска мрежа
Земља  Србија
Оснивање 29. новембар 2017.
Седиште Булевар Зорана Ђинђића 8a, Београд
Власник Јунајтед група
Кључни људи Немања Симеуновић, директор, главни и одговорни уредник
Датум покретања 14. децембар 2017.
Формат слике 16:9
Веб-сајт www.topkanal.com

ТОП канал српска је телевизијска мрежа која је са емитовањем почела 14. децембра 2017. у власништву Јунајтед групе.[1] Седиште мреже налази се на Булевару Зорана Ђинђића у Београду.

Од самог почетка емитовања, ТОП канал је приказао мноштво страних филмова и серија, као и серија самосталне продукције које су постигле велики успех и постале хитови у Србији.[2]

Историја[уреди]

ТОП канал је основан 28. новембра 2017, док је са пробним емитовањем канала почео 9. децембра. Идеја за каналом настала је још у новембру 2016. али је било потребно годину дана до реализације. Канал је покренула Јунајтед група која је откупила права на емитовање и продуцирање телевизијских серија које су раније већ оствариле велики успех, као што су Убице мог оца и Сенке над Балканом, али је емитовала и потпуно нове серије као што су Конак код Хилмије и Жигосани у рекету.

Програм[уреди]

Телевизијске серије које је ТОП канал емитовао забележиле су велике успехе у Србији, као и у српској дијаспори. Велику популарност каналу донела је серија Радио-телевизије Србије под називом Убице мог оца,[3] која је још током емитовања на РТС 1 достигла високу гледаност. Поред ње, програм ТОП канала се састоји од серија самосталне продукције као што су Конак код Хилмије и Жигосани у рекету.[4] Велику популарност добио је оригинални квиз под називом Тотални обрт који води глумица Милена Васић Ражнатовић, као и дечија емисија Кефалица која је раније била присутна на различитим телевизијама.

Програм ТОП канала такође чине и стране телевизијске серије, као што су Синови анархије, Пад, Гомора, Затвор Вентворт, Мост и слично.

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]