The Voice (песма)

С Википедије, слободне енциклопедије

The Voice” је песма ирске певачице Ејмир Квин која је била победница такмичења за Песму Евровизије 1996. године, представљајући Ирску.[1] Музику је компоновао као и текст написао Брендан Грахам,[2] који је такође написао и компоновао „Rock 'n' Roll Kids”, ирског победника издања такмичења од 1994. године. Победа, која је била четврта за Ирску у пет година, била је укупно седма победа земље – и до сада последња – победа на такмичењу, чиме су поставили рекорд за највећи број победа једне држава коју је изједначила тек Шведска 2023. са песмом „Tattoo“.

Садржај[уреди | уреди извор]

Лирски гледано, песма је веома келтски инспирисана, при чему певачица себе приказује као „глас“ који бди над светом, описујући „своје“ ефекте на елементе, као што су ветар, годишња доба, у сличном пут до мајке природе. У народном је стилу и пева се на веома високом тону. Куинн је био у пратњи традиционалних ирских удараљки, дрвених и гудачких инструмената.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Eurovision winner Eimear Quinn ‘totally astonished’ after Prince Charles names her hit as one of his favourites”. SundayWorld.com (на језику: енглески). 2023-10-04. Приступљено 2023-10-04. 
  2. ^ „Song: The Voice written by Brendan Graham | SecondHandSongs”. secondhandsongs.com. Приступљено 2023-10-04. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]