Љубиша Тумбаковић

Из Википедије, слободне енциклопедије
BŽO-Help.svg Овај чланак нема никакве независне и поуздане изворе.
Према правилима о биографијама живих особа, он мора садржавати изворе. Помозите да се чланак унапреди тако што ћете му додати неутралне, проверљиве и поуздане изворе.

Напомена: Контроверзне тврдње о живим особама које немају референцу или је референца коју имају непоуздана — без обзира да ли је тврдња позитивна, негативна, неутрална или само мало вероватна — мора бити одмах уклоњена без икакве дискусије.
Ако имате коментаре који би могли да донесу решењу проблема, молимо вас да погледате страницу за разговор.

Љубиша Тумбаковић
Лични подаци
Пуно име Љубиша Тумбаковић
Датум рођења (1952-09-02)2. септембар 1952.(63 год.)
Место рођења Београд, ФНРЈ

Љубиша Тумбаковић (Београд, 2. септембар 1952) је српски фудбалски тренер и бивши фудбалер. Тумбаковић је најуспешнији тренер у историји ФК Партизан са освојених 6 првенстава и 3 купа. Тренутно је спортски директор фудбалског клуба ФК Партизан.

Тумбаковић је тренерским послом почео да се бави 1979. Од 1990. до 1992. је био тренер омладинског тима Партизана. Након одласка тренера Ивице Осима, Тумбаковић је именован за тренера првог тима Партизана. На том месту је био од јула 1992. до јуна 1999. и од маја 2000. до децембра 2002. Тренер Партизана између два Тумбаковићева периода на клупи Партизана је био Миодраг Јешић. Тумбаковић је са Партизаном за девет година освојио 6 првенстава, два пута је био други, три национална купа и једном је поражен у финалу. Партизан је напустио након пораза од прашке Спарте 5:1 у Купу Уефа и свађе са спортским новинаром Недељком Ковињалом.[1]

Од јуна 1999. до јануара 2000. је био тренер атинског АЕК-а, а од јула до децембра 2003. био је тренер саудијског Алнаска. Са Шандонгом је потписао уговор 7. јануара 2004.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]

Претходник:
Ивица Осим
тренери Партизана Наследник:
Миодраг Јешић
Претходник:
Миодраг Јешић
тренери Партизана Наследник:
Лотар Матеус
Претходник:
{{{пре3}}}
{{{списак3}}} Наследник:
{{{после3}}}
Претходник:
{{{пре4}}}
{{{списак4}}} Наследник:
{{{после4}}}
Претходник:
{{{пре5}}}
{{{списак5}}} Наследник:
{{{после5}}}
Претходник:
{{{пре6}}}
{{{списак6}}} Наследник:
{{{после6}}}
Претходник:
{{{пре7}}}
{{{списак7}}} Наследник:
{{{после7}}}
Претходник:
{{{пре8}}}
{{{списак8}}} Наследник:
{{{после8}}}