Мина Лазаревић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Мина Лазаревић
Mina Lazarevic-MC 2009.jpg
Мина Лазаревић, српска глумица
Пуно име Мирјана Лазаревић
Датум рођења (1975-07-10)10. јул 1975.(42 год.)
Место рођења Београд,
 Социјалистичка Федеративна Република Југославија
Активни период 1998-данас
Занимање глумица
Битна улога

Породично благо- Чупка

Бела лађа- Мирјана
IMDb веза

Мирјана Мина Лазаревић (Београд, 10. јула 1975) je српска глумица.

Биографија[уреди]

Мина Лазаревић 2009.

Мина Лазаревић рођена је 1975. године у Београду. Прве обавезе имала је у обданишту „Бамби”, а већ са три године почела је да учи да свира клавир. Са пет и по година уписала је музичку школу „Стеван Мокрањац”. Завршила је основну школу „Бранко Радичевић” у Блоку 45 на Новом Београду. Њени родитељи су читав свој живот посветили музици. Отац Љубиша је диригент, данас у пензији, а мајка Марија, која је данас такође у пензији, своју радни век провела је у хору Позоришта на Теразијама. Клавир је био и остао њено прво опредељење. Ишла је на републичка и савезна такмичења, освајала је прве награде из солфеђа и клавира. Већ са осам година, била је јако активна, и многи су јој предвиђали успешну музичку каријеру. Као свестрано дете, са 11 година је кренула на атлетику. Имала је добре предиспозиције, па је годину дана на Партизановом стадиону тренирала спринтерске дисциплине, пре свега на 100 метара. Природан пут била је Музичка академија, коју је уписала са 16 година. Стигла је скоро до краја године, али је полако почела да се разочарава у све, због тога што није могла да студира клавир у Москви или Бечу. Зато је уписала Факултет драмских уметности у 19. години и направила велику прекретницу у свом животу. Да није погрешила, схватила је када је дошла на завршни испит и завршила факултет. Као и сви млади глумци и њени први ангажмани били су ускакања у друге представе. Тако је Мина „ускочила” у Бриљантин и Виолинисту. Прву улогу у позоришту добила је у представи Снежна краљица тумачећи лик Герде. Члан је позоришта Театар Т, јединог мјузикл позоришта код нас. Ипак, ни од музике није дигла руке. Машта о џез албуму, а у јавности је имала и музичке наступе. Има троје деце, којима посвећује сваки слободан тренутак. Пуну медијску пажњу на себе скренула је улогом Чупке у серији Породично благо, а улогом у представи Секс бомба постигла је врхунац медијске популарности. Прву улогу на филму имала је у Нормалним људима.

Са Војином Ћетковићем је на 34. Филмском сусрету у Нишу освојила награду Она и он, као најбољи глумачки пар 1999, а то исто чине 2002.

Позајмила је глас Твајлајт Спаркл (Вечерње Искре) у цртаном филму Мој Мали Пони: Пријатељство је чаролија, Мој Мали Пони: Девојке из Еквестије − Музика дуге и Мој Мали Пони: Девојке из Еквестрије − Игре пријатељства

Филмографија - филмови и ТВ серије[уреди]

Филмографија глумице Мине Лазаревић
Год. Назив Улога
1998 - 2001. Породично благо Биљана Чупка Гавриловић
2000. А сад адио Чупка
2001. Секс бомба Лела
2001. Нормални људи Ирена
2002. Породично благо 2 Биљана Чупка Гавриловић
2002. Држава мртвих Новинарка
2002. Повуци ручну
2002. Прекидамо програм народна певаљка
2003. Мансарда Мина
2011. Цват липе на Балкану (ТВ серија) Љубинка
2006 - 2012. Бела лађа Мирослава Мирковић
2015. Једне летње ноћи Анђа Бранковић
2017. Истине и лажи Гога

Спољашње везе[уреди]