Младен Шарчевић

С Википедије, слободне енциклопедије
Младен Шарчевић
Младен Шарчевић 2019. године
Лични подаци
Пуно имеМладен Шарчевић
Датум рођења(1957-01-22)22. јануар 1957.(66 год.)
Место рођењаБеоград, ФНРЈ (сада Србија)

Младен Шарчевић је бивши министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Рођен је 1957. године у Београду, где је завршио основну школу, XII београдску гимназију и Природно-математички факултет у Београду — одсек географија. Постдипломске студије завршио је на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине.

Биографија[уреди | уреди извор]

Рођен је у Београду, где је завршио основну школу и гимназију. Након завршетка основне и средње школе завршава Природно-математички факултет у Београду — одсек географија. Постдипломске студије је завршио на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине.

Са 33 године постао је директор ОШ „Никола Тесла“ у Београду и руководио стручним активима директора школа. Учествовао је у оснивању многих школа за потребу државе. Оснивач је више приватних школа, како у Србији, тако и у региону. Оснивач је Образовног система „Руђер Бошковић“.

У августу 2016. постао је министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Све његове функције у образовном систему „Руђер Бошковић” су замрзнуте.[1][2]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]