Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Moj mali poni)

Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija (engl. My Little Pony: Friendship is Magic) je animirani crtani film za više uzrasta u 5 sezone, u kom jedan od glavnih likova, Večernja Iskra (енгл. Twilight Sparkle), saznaje da učenje i knjige nisu nimalo važnije od njenih novostečenih prijateljica. Princeza Selestija joj je naglasila da u Ponivilu pronađe prijatelje, jer je pretpostavila njenu sudbinu.

Likovi[уреди]

  • Večernja Iskra (енгл. Twilight Sparkle) (Milena Moravčević) - Jednorog, njen element je element magije. On spaja ostale i tako čarolijom prijateljstva spašava Ekvestriju od neprijatelja. U trećoj sezoni postaje princeza, jer je otkrila i dovršila jednu od najmoćnijih čarolija koju je Bradata Zvezda Kovitlac započeo, ali koju nikako nije znao rešiti. Uvek uz sebe ima šegrta zmaja Bodlju (енгл. Spike).
  • Divna (енгл. Rarity). (Dragana Milošević) - Takođe jednorog, njen element je element velikodušnosti. Prati sve modne trendove u Ekvestriji, a i sama je dizajnerka. Njena sestra se zove Slatka Bela (енгл. Sweetie Bell). Zmaj Bodlja (енгл. Spike). je zaljubljen u nju.
  • Tihana (енгл. Fluttershy). (Aleksandra Tomić) - Njen element je element je element dobrote. Ona je najsporiji pegaz u Ekvestriji, ne ume da se bori za sebe, ali će za prijatelje uvek uraditi sve.
  • Šarenlota (енгл. Rainbow Dash). (Jelena Petrović) - Njen element je element odanosti. Ona je najbrži poni u Ekvestriji u kategoriji letenja.Izvela je legendarni Sonicni dugobum probivsi barijeru i brzinu zvuka. Njen san je da se pridruži Čudesnim gromovima, njenim jedinim ravnim pegazima u brzini. Čudesni Gromovi su pobednicki tim Oblakograda.
  • Rozeta (енгл. Pinkie Pie). (Milena Moravčević) - Njen element je element smeha. Ona je najveseliji poni u Ekvistriji. Voli da pravi žurke i zabave.
  • Jabuklina (енгл. Applejack). (Jelena Petrović) - Njen element je element iskrenosti. Ima mlađu sestru Malenu i starijeg brata Mekintoša. Zajedno sa bakom Zelenom, rade u Slatkom Jabukovom Voćnjaku, njihim usevima i stablima jabuka.
  • Bodlja (енгл. Spike). (Dragana Milošević) - je prijatelj i šegrt Večernje Iskre. On je zmaj koji priča i pomaže Iskri u raznim eksperimentima i čarobnim poduhvatima.
  • Princeza Selestija (енгл. Princess Celestia). (Milica Calija) - Ona vlada čitavom Ekvestrijom uz pomoc svoje mlađe sestre Lune.Ona upravlja Mesecem, a Selestija podiže Sunce.
  • Princeza Luna/Mesečeva Zlogriva (енгл. Princess Luna/Nightmare Moon). (Jelena Petrović) - se transformisala u Mesečevu Zlogrivu zbog pohlepe da bude jedna jedina princeza i vladarka Ekvestrije. Nakon pobede od strane šest drugarica, vraća se u dobrodušnu princezu i vladarku lepih snova i noci.
  • Mekintoš (енгл. Big Mac). (Milan Tubić) -

Spoljašnje veze[уреди]