Регина (музички састав)

Из Википедије, слободне енциклопедије
За другу употребу, погледајте страницу Регина.

Регина је музичка група из Босне и Херцеговине.

Група је оформљена 1990. у Сарајеву, а исте године је објавила и први албум под називом „Регина“. Аутор текстова и музике је био Александар Човић инспирисан групом Ју ту.[1] Поред Александра Човића, Регину су чинили пјевач Давор Ебнер, Бојан Миличевић (бубњеви), Борис Милијаш (бас), Драган Мајсторовић-Трле, Трца(бас)-концерт у Сава центру и Горан Лучић (гитара). Хитови који су се издвојили са првог албума су пјесме „Спавај“, „Не питај ме“ и „Као некада она“. Убрзо су постали познати на територији цијеле Југославије.

Године 1992. Регина је објавила други албум „Љубав није за нас“. Након почетка рата у Босни и Херцеговини група се распала.

У периоду између 1992. и 1999. Александар Човић је наставио рад групе у Београду и издао албуме „Регина“, „Отето од заборава“, „Године лете“, „Ја нисам као други“, „Кад затворим очи“ и „Деведесете“.

Године 2006. Александар Човић је обновио сарадњу са пјевачем Давором Ебнером и они су објавили албум „Све могу ја“.

Група Регина је изабрана да представља Босну и Херцеговину на Пјесми Евровизије 2009. године са пјесмом „Бистра вода“.[2] Пласирали су се у финале (као трећи у првој полуфиналној вечери), где су заузели девето место.

Дискографија[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]