Портал:Бициклизам

С Википедије, слободне енциклопедије

Портал Бициклизам

Бициклизам је начин транспорта, рекреације и спорт. Укључује вожњу бицикла, моноцикла и трицикла. Бицикл, најважнија справа у бициклизму, покреће се помоћу педала, са два точка, један иза другог. Као спорт, бициклизам је у надлежности Свјетске бициклистичке уније — UCI, чије је сједиште у Швајцарској.

Бицикл се у Европи појавио у 19. вијеку, а сада их у свијету има преко билион. Бицикл је веома користан за путовање на краћим дионицама, а има и доста бенефиција. Користан је за спортске активности за рекреативце, не загађује околину, лако га је паркирати, а може се возити и по улицама и по бициклистичким стазама.

Изабрани чланак

Лого Тур де Франса

Тур де Франс (франц. Tour de France) најпопуларнија је бициклистичка трка на свету. Одржава се сваке године у Француској и земљама у окружењу, у јулу месецу, и траје три седмице. Учесници трке су само елитне UCI ворлд тур екипе и пар екипа које добију специјални позив организатора. Тур де Франс је једна од три гранд тур трке поред Ђиро д’Италије и Вуелта а Еспање.

Први Тур де Франс је одржан 1903. године и од тада се одржава сваке године, осим прекида за време Првог и Другог светског рата.

Трка се обично одржава у јулу, а рута је другачија сваке године. Иде се у Алпе и Пиринеје, а традиционални завршетак трке је на Јелисејским пољима у Паризу, етапа на којој се слави крај Тура, пије се шампањац и прославља победа. Модерни Тур де Франс има 21 етапу и два дана одмора. Број тимова је између 20 и 22, са по девет возача у сваком тиму. Возач са најбољим временом је лидер трке и носи жуту мајицу; ту је зелена мајица које се додељује лидеру у класификацији по поенима (поени се скупљају на крају сваке етапе и на пролазним циљевима током етапа), а постоји и тачкаста мајица за најбољег возача на брдским циљевима (брдски циљеви подељени су у пет категорија, екстра категорија доноси највише бодова, затим циљеви прве, друге и треће категорије, док брдски циљ четврте категорије доноси само 1 бод), те бела мајица за најбољег младог возача до 25 година (рачуна се такође време, па најбољи млади возач може бити и победник трке). Такође, награђује се и најбоља екипа на крају Тура (на свакој етапи се рачунају времена прве тројице из сваког тима). Етапне победе доносе велики престиж, па тако сваки тим долази са својим спринтером у циљу освајања што више етапа.

Слика недеље

BMX Supercross World Cup 2007 Fréjus (2).jpg

БМХ свјетски куп 2007. године.

Теме

Тур де Франс - Ђиро д’Италија - Вуелта а Еспања

  • Етапне трке:

Тирено—Адријатико - Париз—ница - Вуелта а Каталуња - Вуелта ал Паис Баско - Тур де Романди - Тур де Свис - Критеријум ди Дофине

Свјетско пренство у друмској вожњи - Свјетско првенство у вожњи на хронометар

Париз—Рубе - Ронде ван Фландерен - Милано—Санремо - Лијеж—Бастоњ—Лијеж - Ђиро ди Ломбардија

Флеш Валон - Амстел голд рејс - Е3 Бинкбанк - Гент—Вевелгем - Страде Бјанке - Класик Сан Себастијан - Милано—Торино

  • Друго:

UCI ворлд тур - Рекорд на сат времена

Биографија

Jacques Anquetil, Tour de France 1962 (1).jpg

Жак Анкетил (франц. Jacques Anquetil 8. јануар 1934. — 18. новембар 1987.) бивши је француски професионални бициклиста у периоду од 1953. до 1969. године. Рођен је у Мон Сент Ењану, где је живио са родитељима Ернестом и Маријом и братом Филипом. Године 1941. његов отац је одбио да ради за Немце, те му је посао пресушио. Остали чланови породице бавили су се пољопривредом (гајили су јагоде), па им се Анкетилов отац придружио. Преселили су се у село Борге. Анкетил је први бицикл добио са четири године и возио га је двапут дневно, по километар и по. Са 17 година је добио прву дозволу за вожњу бицикла и остао је у бициклизму цео живот. Радио је у фабрици у Сотевилу за 50 франака дневно, али је напустио после 26 дана због неспоразума са шефом око слободног времена за тренинге. Као аматер, победио је на 16 трка.

Године 1952. освојио је национално првенство за аматере и првенство Нормандије за аматере. Анкетил је на Летњим олимпијским играма 1952. освојио бронзану медаљу у екипном хронометру, након чега је почео професионалну каријеру. Први велики успех остварио је 1956. када је поставио нови рекорд на сат времена. Године 1957. освојио је први Тур де Франс, а затим је освојио још четири заредом од 1961. до 1964. Ђиро д’Италију освојио је двапут, а једном је освојио Вуелта а Еспању и тако постао први који је освојио све три гранд тур трке. Анкетил је први освојио Тур де Франс пет пута, први је француски победник Ђиро д’Италије и први је француски бициклиста који је носио жуту мајицу на Тур де Франсу од прве до задње етапе.

Анктил је користио допинг и то није крио. У својој расправи са француским министром, на телевизији је изјавио да само будала може мислити да се Бордо—Париз може возити само са водом. Допинг тестова нису рађени до смрти Тома Симпсона на Тур де Франсу 1967. године. Анкетил је одбио да уради допинг тест након обарања рекорда у вожњи на сат времена исте године јер није хтео да га ради пред публиком већ касније у хотелу.

Током каријере водио је велико ривалство са Ремоном Пулидором. Поделе између навијача биле су велике, Анкетил је супериорно побеђивао, а публика је све више вољела Пулидора, због чега је Анкетил био бесан и задњу трку није хтео да вози у Француској.

Каријеру је завршио 1969. године. Почео је да ради као фармер. Био је и дописник за француски лист Лекип, консултант за канал Европа 1, а касније директор трке Париз—Ница и Тур Медитерана у Канади, те спортски директор Француског тима на светском првенству.

Након завршетка каријере, возио је бицикл само три пута, истакавши да је већ возио довољно. Возио је гран при у Ници, где су старији возачи возили са тренутним бициклистима. Возио је са пријатељем у Нормандији и са ћерком на њеном рођендану. То су била једина три пута да је возио након 1969. године.

Умро је од рака желуца 1987. у сну, а од те године — њему у част — Венсенски велодром се зове „Велодром Жак Анкетил.

Садржај

Добри чланци

Догађаји

Остали портали на српској википедији