Портал:Бициклизам

Из Википедије, слободне енциклопедије

Портал Бициклизам

Бициклизам је начин транспорта, рекреације и спорт. Укључује вожњу бицикла, моноцикла и трицикла. Бицикл, најважнија справа у бициклизму, покреће се помоћу педала, са два точка, један иза другог. Као спорт, бициклизам је у надлежности светске бициклистичке уније - UCI, чије је сједиште у Швајцарској.

Бицикл се у Европи појавио у 19. вијеку, а сада их у свијету има преко билион. Бицикл је веома користан за путовање на краћим дионицама, а има и доста бенефиција. Користан је за спортске активности за рекреативце, не загађује околину, лако га је паркирати, а може се возити и по улицама и по бициклистичким стазама.

Изабрани чланак

Jersey blue.svg

Брдска класификација на Ђиро д’Италији је једна од другостепених класификација на етапној бициклистичкој трци, Ђиро д’Италији. У овој класификацији поене добијају водећи возачи преко означених брдских циљева. Успони су класификовани према тежини и позицији на којој се налазе у етапи. Бонус поени се додељују када је брдски циљ уједно и финиш етапе, као и на брдским циљевима Чима Копи (у част Фаусту Копију), који су традиционално најтежи брдски циљеви и доносе највише поена (као екстра категорија на Тур де Франсу).

Класификација је уведена 1933, а прве године одржавања класификације, организатори су бирали успоне и прва три возача преко тих успона су добијала поене. Алфредо Бинда је прешао први преко сваког успона и освојио је класификацију. Од 1974. до 2011. лидер класификације је носио зелену мајицу, а од 2012. мајица је промијењена у плаву (итал. maglia azzurra).

Слика недеље

Теме

Биографија

Gino Bartali 1963.jpg

Ђино Бартали (итал. Gino Bartali; 18. јул 1914. — 5. мај 2000.) је бивши италијански бициклиста, један од најпопуларнијих у времену пре Другог светског рата. Бартали је три пута освојио Ђиро д’Италију (1936, 1937, 1946) и два пута Тур де Франс (1938. и 1948). Освајањем другог Тура поставио је рекорд у најдужем размаку између две победе, десет година.

Бартали је био трећи син од четворо деце у малој фармерској породици Торела Барталија. Зарађивао је џепарац продајући рафију креаторима чепова за винске боце. Са 13 година је почео да ради у бициклистичкој радњи, а тада је започео и аматерску каријеру. Професионалну каријеру почео је 1935. са 21 годином.

Већ у другој сезони Бартали је освојио Ђиро д’Италију и Ђиро ди Ломбардију. И једну и другу је освојио још по два пута. На Ђиро д’Италији освојио је брдску класификацију седам пута, што је апсолутни рекорд. Тур де Франс је освојио двапут, а оба пута и брдску класификацију. Четири пута је освајао класик Милано—Санремо и национално првенство у друмској вожњи.

Победа Барталија на Тур де Франсу 1948. спасила је Италију од кризе и унутрашњих немира. У току Тура, лидер комунистичке партије у Италији је погођен у врат. Напетост је расла, људи су били револтирани, а онда је Бартали победио на три етапе заредом и стекао је 14 минута предности. Револтираност и бес су прешли на причу о Барталију, све разлике су биле заборављене. Погођени премијер, Тољати, изашао је из болнице да види како Тур напредује и да позове грађане да се смире. Широм земље, сва мржња и непријатељство је нестало и претворило се у славље Барталијеве победе и криза је била избегнута.

Бартали је у току каријере водио велико ривалство са Фаустом Копијем. Њихово ривалство је поделило Италију, навијачи су били Копијани и Барталијани. Њихово ривалство је започело кад је Копи, као помоћник, освојио Ђиро 1940. У наставку каријера, водили су велику борбу, која се смањила на Тур де Франсу 1949. када је Бартали помогао Копију да освоји.

Бартали је завршио каријеру са 40 година, након повреде у уличном инциденту. Након завршетка каријере, изгубио је много новца. Бартали је имао операцију срца и уграђен му је бајпас. Умро је од срчаног удара у мају 2000. Председник Европске комисије, Романо Проди, назвао га је најпоштенијим спортистом.

Садржај

Добри чланци

Догађаји

Ђиро д’Италија
Завршено
2018.
Тур де Франс
Још 49 дана
2018.

Остали портали на српској википедији