Портал:Бициклизам

С Википедије, слободне енциклопедије

Портал Бициклизам

Бициклизам је начин транспорта, рекреације и спорт. Укључује вожњу бицикла, моноцикла и трицикла. Бицикл, најважнија справа у бициклизму, покреће се помоћу педала, са два точка, један иза другог. Као спорт, бициклизам је у надлежности Свјетске бициклистичке уније — UCI, чије је сједиште у Швајцарској.

Бицикл се у Европи појавио у 19. вијеку, а сада их у свијету има преко билион. Бицикл је веома користан за путовање на краћим дионицама, а има и доста бенефиција. Користан је за спортске активности за рекреативце, не загађује околину, лако га је паркирати, а може се возити и по улицама и по бициклистичким стазама.

Изабрани чланак

Класификација по поенима на Ђиро д’Италији је једна од другостепених класификација на Ђиро д’Италији. Одређена је по позицијама које возачи остваре на свакој појединачној етапи, независно од времена које остваре. Од 1967. до 1969. победник класификације по поенима носио је црвену мајицу, а од 1970. она је промењена у љубичасту мајицу (боје слеза). Она се користила до 2010. када је враћена црвена мајица. У априлу 2017. организатори су одлучили да врате љубичасту мајицу (маља чикламино, итал. maglia ciclamino) за Ђиро 2017, јубиларни стоти.

Прва класификација по поенима на Ђиру коришћена је 1958, под називом Трофеј А. Карли. Први возач на свакој етапи добијао је 15 поена, сваки наредни добијао је поен мање, до петнаестог возача, који је добијао један поен. Није се додељивала мајица, а класификација је трајала само једну сезону, 1959. није је било. Класификација по поенима уведена је поново 1966. и присутна је на сваком Ђиру.

Слика недеље


Тадеј Погачар (у бијелој мајици) и Јонас Вингегор (у жутој мајици) на Тур де Франсу 2022.

Теме

Тур де Франс - Ђиро д’Италија - Вуелта а Еспања

  • Етапне трке:

Тирено—Адријатико - Париз—ница - Вуелта а Каталуња - Вуелта ал Паис Баско - Тур де Романди - Тур де Свис - Критеријум ди Дофине

Свјетско пренство у друмској вожњи - Свјетско првенство у вожњи на хронометар

Париз—Рубе - Ронде ван Фландерен - Милано—Санремо - Лијеж—Бастоњ—Лијеж - Ђиро ди Ломбардија

Флеш Валон - Амстел голд рејс - Е3 Бинкбанк - Гент—Вевелгем - Страде Бјанке - Класик Сан Себастијан - Милано—Торино

  • Друго:

UCI ворлд тур - Рекорд на сат времена

Биографија

Алфредо Бинда (итал. Alfredo Binda; 11. август 1902. — 19. јул 1986.) је бивши италијански бициклиста, чија каријера се одвијала у периоду између два светска рата и један је од најуспешнијих бициклиста тог доба. Бинда је пет пута освајао Ђиро д’Италију, где је остварио и 41 етапну победу, четири пута Ђиро ди Ломбардију, три пута светско првенство и два пута Милано—Сан Ремо.

Бинда је рођен у Читиљу, близу Варезеа, а као тинејџер се преселио у Ницу. Радио је као шегрт фасадер са ујаком, а слободно време је проводио возећи бицикли са братом Примом. Аматерску каријеру је почео 1921. са 19 година, а професионалну наредне године. Бинда је 1925. дебитовао на Ђиро д’Италији и освојио је, чиме је почела његова доминација. Бинда је био толико јак да су му организатори Ђира, власници часописа Газета дело спорт понудили 22 500 лира да пропусти Ђиро 1930. То је и награда коју добија победник Ђира. Бинда је прихватио понуду. Задњи Ђиро освојио је 1933.

Бинда је са пет победа један од три рекордера Ђира, а други његови рекорди су недостижни и данас: 1927. Бинда је освојио 12 етапа на Ђиру, док је 1929. освојио 8 етапа заредом. Бинда је и четвороструки узастопни шампион Италије у друмској вожњи.

Садржај

Добри чланци

Догађаји

Остали портали на српској википедији