Википедија:Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ пролеће 2016.

С Википедије, слободне енциклопедије
Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ (завршена такмичења)

Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ пролеће 2016

 

од 21. марта до 31. маја

 


Викимедија Србије и Викимедијина Заједница Републике Српске на Википедији на српском језику организује друго по реду такмичење у писању нових чланака/допуњавању постојећих о земљама Источне и Централне Европе, али и свим темама везаним за ове земље (култура, музика, наука, спорт и сл). ЦЕЕ пролеће је назив међународног такмичења у уређивању чланака које ће бити одржано у пролеће 2016. године (на Википедији на српском језику од 21. марта до 31. маја). Такмичење ће имати за циљ да побољша сарадњу између различитих језичких верзија на Википедији, као и да помогне уређивачима из овог региона да сазнају више и повећају покривеност релевантних тема из држава учесница на Википедији на различитим језицима.

Такмичење је организовано од стране добровољаца из Вики заједнице у различитим земљама региона и огранцима Викимедије.

У суштини: Напишите чланке тематски везане за неку од држава Централне и Источне Европе (нпр пољска кухиња, географија Мађарске, румунски речни систем, планине у Бугарској, украјинска пољопривреда, руска историја...) и освојите вредне награде.

Правила и смернице:

Такмичари имају слободу у избору тема чланака о којима ће писати. Сви чланци треба да буду написани у складу са политикама и смерницама Википедије, што између осталог подразумева коришћење енциклопедијског стила писања и навођење извора. Будући да је ово такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака, неће бити признати чланци пребачени са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије, или написани ботовима. Током трајања такмичења или након завршетка истог сви такмичари и такмичарке прилажу списак чланака које су написали. Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 2 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Чланци за које се утврди да нису тема такмичења биће изузети из оцењивања. Право на награду добијају прва три корисника са највише бодова, корисник који је написао најбољи чланак, два корисника која су највише допринела такмичењу и најбољи нови такмичар. Чланови жирија, који доносе коначну одлуку о победницима, су искусни уређивачи Википедије које бира Викимедија Србије и Викимедијина Заједница Републике Српске. Жири доноси коначну одлуку о победнику или победници.

Пријаве су отворене све време трајања такмичења!

Сви регистровани корисници и кориснице могу да учествују у такмичењу, а за прва три места су обезбеђене награде.

За сва додатна питања у вези са одабиром теме, референцама и сл, слободно пишите на имејл адресу Викимедије Србије kancelarija@vikimedija.org или на имејл адресу Викимедијине Заједнице Републике Српске info@wikimedia.rs.ba.

Важна напомена: С обзиром на то да се кориснички допринос у бајтовима разликује уколико је чланак писан ћириличним, односно латиничним писмом, жири ће током прегледања узети ову чињеницу у обзир, тако да ће код оних чланака који су писани латиничним писмом, у резултатима бити приказани доприноси у бајтовима као да су чланци писани ћирилицом.

Напомена: Код свих новонаписаних и значајно проширених чланака на страници за разговор унети шаблон {{CEE Spring 2016}} (у форми {{CEE Spring 2016 |корисник= |тема= |тема2= |тема3= |држава= |држава2= |држава3= }}).

Срећно! :)

Списак такмичара[уреди | уреди извор]

евиденција

Додај своје име уколико желиш да учествујеш, користећи четири тилде (~).

Предлог временског распореда[уреди | уреди извор]

Седмица Земље
21—27. март Србија
21—27. март Словачка
21—27. март Мађарска
28. март—3. април Албанија
28. март—3. април Естонија
28. март—3. април Башкортостан
4—10. април Српска
4—10. април Аустрија
4—10. април Русија
11—17. април Молдавија
11—17. април Украјина
11—17. април Литванија
18—24. април Македонија
18—24. април Бугарска
18—24. април Хрватска
25. април—1. мај Азербејџан
25. април—1. мај Пољска
25. април—1. мај Казахстан
2—8. мај Грчка
2—8. мај Белорусија
2—8. мај Јакутија
9—15. мај Румунија
9—15. мај Летонија
9—15. мај Косово и Метохија
16—22. мај Јерменија
16—22. мај Чешка
16—22. мај Босна и Херцеговина
23—29. мај Грузија
23—29. мај Есперантида
23—29. мај Турска

Предлози чланака[уреди | уреди извор]

  • Земље о којима можете писати са списком чланака:


Чланови жирија[уреди | уреди извор]

  • I награда: фото-апарат
  • II награда: таблет
  • III награда: ранац за лаптоп
ТАКМИЧЕЊЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО!


» Тема: Све теме везане за земље Централне и Источне Европе
» Награде:

  • I награда: фото-апарат
  • II награда: таблет
  • III награда: ранац за лаптоп» Жири:


Званична страница догађаја на Фејсбуку


Победници:

  1. Миљан Симоновић
  2. Konkvistador
  3. НиколаБ