Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Портал:Еротика)
Иди на навигацију Иди на претрагу

Добродошли на портал Еротика и порнографија

Holly Sampson - My First Sex Teacher Vol. 18 cover original.jpg

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Алина Плугару

Алина Плугару (рум. Alina Plugaru; рођена 18. децембар 1987) је бивша румунска порно глумица.

Алина Плугару је рођена 18. децембра 1987. у граду Васлуј, Румунија. Кад је имала 15 година преселила се у Букурешт, где је у почетку радила као плесачица и модел.

Каријеру у порно индустрији је започела 2006., одмах након што је напунила 18 година. Године 2007. глумила је у филмовима The Best Of Hardcore Fucking 4 и Girls Handling Cocks. Од тада, појавила се у преко 20 порно филмова. Врло брзо је скренула пажњу и постала позната у својој земљи. Алина у Румунији има статус порно звезде, многи је сматрају најпопуларнијом порно глумицом, а у медијима је прозвана „Краљица порнића“ (рум. Regina Porno).

Архива

Изабрана фотографија

Kleio Valentien.

Архива

Категорије

нема поткатегорија
нема поткатегорија

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
 • ...је порнографија реч грчког порекла која значи „проститутка“
 • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
 • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
 • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
 • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
 • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
 • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
 • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
 • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Проституција

Проституција је пружање сексуалних услуга за новац или другу материјалну надокнаду.

Жена која се бави проституцијом назива се проститутка, а мушкарац проститут или жиголо. Проституција је различито регулисана у различитим законодавствима - у многим земљама забрањена законом, док је негде правно регулисана као делатност.

Уличне проститутке обично раде на фреквентним местима. Обично су то железничке станице или одређене улице.

 • Проститутке јавних кућа. У јавним кућама проститутке су релативно боље заштићене како здравствено тако и безбедносно. Где то није легално, постоје илегалне јавне куће у којима проститутке често раде готово као робиње.
 • Кол герле (енгл. call girl), раде по сопственим становима. Састанци се заказују телефоном, одакле потиче и назив. Најчешће раде искључиво по препоруци. Оне спадају у најелитније а често и проститутке са највишим ценама.
 • Куртизане жена чије љубавне везе или пружање сексуалних услуга припадницима више класе представља главни извор прихода и/или темељ њеног друштвеног положаја
 • Пословна пратња је најчешће закулисна проституција. Девојке, обично врло лепе, често са факултетским дипломама и знањем страних језика се унајмљују за пословне вечере или баш као што термин каже за пословну пратњу. Од девојке зависи да ли ће се састанак завршити сексом.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

 1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
 2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
 3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали