Пређи на садржај

Портал:Еротика и порнографија

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Портал:Еротика)


Добродошли на портал Еротика и порнографија

Ова страница је портал за википедијанце које занимају еротика и порнографија.

Преко овог портала желимо да пружимо занимљиве информације о личностима из света еротике и порнографског бизниса које се налазе на Википедији на српском језику, како читаоцима тако и Википедијанцима. Википедија на српском језику има доста чланака везаних за еротику и порнографију, али и даље нам недостаје још много. Позивамо Вас на сарадњу.

Изабрана биографија

Лекси Бел
Лекси Бел

Лекси Бел (енгл. Lexi Belle; 5. август 1987) америчка је порнографска глумица.

Лекси Бел је рођена у градићу Индепенденс, Луизијана. Касније се преселила у Лос Анђелес, и потписује уговор са компанијом LA Direct Models 2006. Радила је у једном видео-клубу када јој је пришао режисер који је видео њене слике на друштвеној мрежи. Понудио јој је да снима порно-филмове, и три месеца касније она је снимила прву сцену. У првој фази каријере, наступала је у сценама оралног секса.

Године 2011, амерички кабловски канал CNBC је уврстио међу 12 најпопуларнијих порно звезда. CNBC наводи њене вишеструке награде и номинације за АВН награду, као и популарност њеног сајта који је један од посећенијих у порно индустрији.

Архива

Изабрана фотографија

Категорије

Знате ли да...

Илустрација француског еротског сликара и илустаратора Пола Аврила (1849—1928) у антологији лат. De figuris Veneris из античке грчке и римске литературе, коју је објавио немачки филозоф Фридрих Карл Форберг 1824.
  • ...је порнографија реч грчког порекла која је изведеница од речи πορνεία (проституција) и γράφω (слика)
  • ...еротика у уметности подразумева оплемењену чулну страст
  • ...је оргазам сложен физиолошко-психолошки феномен, који се јавља као врхунац сексуалног уживања у сексуалном односу
  • ...је онанија термин из Библије у којој се спомиње Онанов грех
  • ...је оргија у ранијим религијским и световним прославама ритуал у којем се конзумирањем алкохола, игром и сексуалним комуникацијама постиже стање усхићења
  • ...је хетеросексуалност сексуалност која је усмерена ка особи супротног пола, најчешће се односи на људе, али се исти концепт може применити на све сисаре
  • ...је портал за одрасле sex.com, познат као најскупљи интернет домен на планети.
  • ...је 13. октобар светски дан неношења грудњака.
  • ...је 22. децембар светски дан оргазма.

Изабран чланак

Куртизана
Куртизана

Куртизана (фр. courtisan, итал. cortigiana) је израз којим се назива жена којој љубавне везе или пружање сексуалних услуга припадницима више класе представља главни извор прихода и/или темељ њеног друштвеног положаја.

Реч долази од италијанског израза за дворјанку, односно дворску даму, а почео се користити у 16. веку. Дворске даме су тада, када су бракови владара и других великодостојника били мотивисани политиком уместо љубављу, представљале најприкладнији и најдоступнији облик партнера за „озбиљне“ или романтичне љубавне везе.

С временом су куртизане постале својеврсна институција која је осим сексуалних пружала и друге услуге; тако се од куртизана очекивало да буду веште у игрању и музици, односно довољно образоване и интелигентне да би могле учествовати у интелектуалним расправама. Куртизане су понекад биле удате, али најчешће за мушкарца нижег друштвеног статуса који је у њеним ванбрачним везама с друштвеном елитом видио средство властитог напредовања.

Архива

Остали изабрани чланци

Послови

Клице

Уколико напишете неки кратак чланак (клицу), молимо Вас да користите шаблон {{Клица-порно глумац}} како би га означили да чланак није завршен и да му треба допуна. Незавршене чланке можете наћи у категорији Клице порно глумци, а чланке без слике у категорији Порнографски глумци без слика.

Уређивачи портала

Ако желите да доприносите овом порталу, можете дописати своје корисничко име испод.

  1. Mstudiodf (разговор) 12:42, 20. октобар 2013. (CEST)
  2. Soundwaweserb (разговор) 13:26, 20. октобар 2013. (CEST)
  3. Filipović Zoran (разговор) 20:59, 1. децембар 2019. (CET)

Сродни пројекти

Еротика на Викимедијиној Остави Порнографија на Викимедијиној Остави
Слике и мултимедијалне датотеке Слике и мултимедијалне датотеке
Commons:Еротика и порнографија
Commons:Еротика и порнографија

Остали портали