Шеста београдска гимназија

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Шеста београдска гимназија
Типдржавна
ЛокацијаМилана Ракића 33[1]
Београд
Држава Србија
Веб-сајтvigimnazija.edu.rs/
vigimnazija.edu.rs/stari/

Шеста београдска гимназија је средња школа која се налази у улици Милана Ракића, на територији Градске Општине Звездара, у делу града познатом као Лион. Основана је 19. октобра 1933. године као „Непотпуна мушка реална гимназија“ са седиштем у улици Војводе Драгомира, а две године касније пресељена је у Булевар Краља Александра 77. Камен темељац за зграду у којој се данас налази положен је 14. маја 1939. године[2], већ у октобру је била под кровом[3]. Изградња је завршена 1942. године.[4]

Школа је 2013. године свечано прославила 80 година постојања.[5]

Гимназија данас[уреди]

Школу похађа скоро 1100 ученика распоређених у 37 одељења природно-математичког, друштвено-језичког и смера за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. У школи ради скоро 80 професора. Функцију директора од 2011. године обавља Раде Зејак.

Настава је кабинетског типа. Школа је опремљена интернетом и рачунарима у свим и видео пројекторима или телевизорима у скоро свим кабинетима. Располаже малом спортском салом, свечаном салом са бином и више од 300 столица и конференцијском салом са 60 места. Настава се евидентира у електронским дневницима.

Познати ученици[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]